• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün Annesi Annemi Arayacak... korkuyorum

Sana yuzlerce defa soyledim, ailenden kotu muamele goruyorsan bir siginma evine yerlestireyim diye. Burs alirsin okursun.ayni zamanda da part time calisir harcligini cikarirsin. İstedigin kadar kalmana imkan ve olanak yaratirim,ama kendi ayaklarin uzerinde durmadan bir is bir meslek sahibi olmadan okul okumadan evlenme daha beter rezil olursun o dayakci babani bile mumla aratirlar sana dedim ama kime anlatiyorum ki. Bu yuzden artik uzulmuyorum sana,bu secimi sen yaptin cunku. Madem cek dur naapalim yani?
aaaa harika bir öneriymiş...elmas neden bunu düşünmüyorsun ki???
hem böylece risk de kalmaz.. kendi hayatını kur sonra istersen evlenirsin yine bu adamla..kendine güvenli elin ekmek tutar şekilde..

Sana yuzlerce defa soyledim, ailenden kotu muamele goruyorsan bir siginma evine yerlestireyim diye. Burs alirsin okursun.ayni zamanda da part time calisir harcligini cikarirsin. İstedigin kadar kalmana imkan ve olanak yaratirim,ama kendi ayaklarin uzerinde durmadan bir is bir meslek sahibi olmadan okul okumadan evlenme daha beter rezil olursun o dayakci babani bile mumla aratirlar sana dedim ama kime anlatiyorum ki. Bu yuzden artik uzulmuyorum sana,bu secimi sen yaptin cunku. Madem cek dur naapalim yani?

Helal olsun sana yüreği güzel kadın:))

Yaşının küçük olduğu hemen anlaışılıyor zaten ne demek babam dövecek, telefonu elimden alacak. bak yarın öbür gün de eşinden yersin bir kazık ondan sonra çok pişman olursun. acele etme. işe gir mutlaka. çalış ve paranı kazan hayatını kendin kur ondan sonra zaman geçsin çık ailenin karşısına ben bu adamla evleneceğim de. o zamana kadar ailen de unutur bunları. Ama her şeyden önce çalışman lazım kendini garantiye alman lazım burda kaç genç kadına söyledik dilimizde tüy bitti yapmayın şu hayati hataları.
yok canım ne gerek var öyle kendini paralamaya çalışmak için falan aileyle karşı karşıya kalınır mi hiç heee koca için olsa neyse dayak da yersin tel de elinden alınır kusura bakmayın da sinir oluyorum böyle erken yaşta evlilik için yirtinanlara gencecik yasin var kendi ayaklarımın üstünde durayim dicenize evlilik işiniz gücünüz lafım sizin yolunuzla böyle davranan genç kızlara

aaaa harika bir öneriymiş...elmas neden bunu düşünmüyorsun ki???
hem böylece risk de kalmaz.. kendi hayatını kur sonra istersen evlenirsin yine bu adamla..kendine güvenli elin ekmek tutar şekilde..
Ben ona sadece hemen kosa kosa evlenmeye gitmemesi sartini sundum. Cunku birsuru arkadasimi ayarlayacagim burs icin vs icin,haliyle darkin getirdigi kiz kocaya kacmis densin istemiyorum mahcup olurum cunku. O da esas hedefi evlenmek oldugu icin kabul etmedi

Biraz daha açabilir misin . tam olarak kaç yasindaydin ne yasadin ?
19 yasindaydim canim gorustugum kisiyi cok seviyodum ilk askimdi
ailemin karsisinda cok direndim araya kimleri sokmadik kabul etsinler diye
ya sadece bi gelip isteseinler soz takilsin o bile buyuk bi adim olacakti
cok cektirdim bu konuda aileme Allah'im affetsin
dusunuyorumda ne kadar aptalmisim daha 19 yasinda ne evliligi, ne bekliyosun evlilikten
adam calismiyo benden 1 yas buyuk ailesinin eline bakiyo
onlarda Kurttu, ama ailemin bana sundugu sebep bu olmadi hic bizaman.. tamam kulturlerine uyamazsin zor olur dediler ama oyle kulturune bagli insanlar degildi
Keske olsalardi, gurban olurum ben o kurt dedigimiz insanlar namusuna duskun olur geline deger verirler daha genis capli girmicem bu konuya burada din ve kultur ayrimi konu herzaman polemi yaratiyor
Dinini bilen insanlardi namaz kilip oruc tutarlardi onlardan okadar emindimki KACTIM, ama kacmadan once ben anneme dedimki beni TURKIYEYE gonder orada yasicam artik burda kalmicam dedim (1-2 aylik ayrilik suremiz olmustu o surecte) annem onuda istemedi... Annaneme gider kalirim okula giderim benden haber alirsin gorusmem kimseyle dedim birakmadi
Kactim bi kac gece kaldim tekrar ailem aldi beni soz takalim dedi
soz takildi ailem bir an once yapilsin dugun dediler
adamlar hergun evlilik isteyenler tam 9 ay uzattilar dugunu
nisanlilik doneminde sorunlar dokulmeye baslamisti
neyse evlendim
Allahim daha 2 haftalik gelinim neler neler yasadim
beni ezdiler hor gorduler aileme demiyorum desem zten cekip alirlar ama ben seviyorum ya olsun olur boyle seyler evlilikte gececek diyorum e bide kendim sectim ya aileme basimi egmemek icin kaldim ama her gunum iskence
onlara yapmadigim olmadi kv gorumce yasiyoruz evde
arkadaslari eve gelirdi adimi kul kedisi koymuslardi "sandriyon"un anlamida bu iste disaridan biri gordugunde cok iyi insanlardi ama bana cok cektirdiler
hamile kaldim evden attilar
duzelir dedim yine kaldim ha dogdu ka dogacak hamile suresince iskenceler devam son gaz
Allah bilir bosanali 6 yil oldu hala kimseye anlatmadim yasadiklarimi, kendimi Allaha anlatiyodum
Hamileyim ya okadar iskenceye okadar hakarete ragmen Allaha yonelip Allahtan bekledim sanirim buyuzdendi hamileligim cok guzel gecti manevi olarak diyim cocugum cok saglikli dogdu dogumum cok guzel gecti
cocuk dogdu hala devam etti degisen bise almadi taki bebegim 6aylik olana kadar
artik dayanilmayacak kadar di cocugu benden koparmaya calisiyolardi
Aldim gittim hic biseyde gozum yoktu 2bez parcasi haric bise goturmedim
Cikis o cikis bidahada geri donmedim

aklini basina al
bunca seyi yazdiysam birazcik dusun derim
ailemi bende ozamanlar beni sevmiyolar kendi istediklerine verecekler diye hikayeler uyduruyodum
onlari dusman gibi goruyodum
Buyur hikaye ortada
kimse yavrusunun kotulugunu istemez
kimse iyi bi adam gozu kara gozu kucuk diye vermemezlik yapmaz

E elmas gzl bak öneri şahane...neden düşünmüyorsun ki..tüm hayatın baskı altında ezilerek geçmiş..bir kere olsun kendin için birşey yap. bir erkeğin egemenliğinden çıkıp diğerine girme..önce hayatı tanı,kendini büyüt,oku meslek edin ondan sonra yap ne yapacaksan..
hayatta herkesin seçimleri kırılma noktaları var bak..çok öenmli kararın..pişman olma yarın bir gün..diyorsun ya adamdan memnun kalmazsam giderim diye,oku kk daki konuları,boşanmak çekip gitmek hele senin gibi büyümüş bir kız için çok zor..
bu öneriyi okumadan önce diyodum ki ,bu aileden çık yeter ki,ama şimdi bak tertemiz bir şeçenek var önünde..

Abla buradan öyle gözüküyor olabilirim ama beni kendi istediklerine verselerdi su an 6 aylik evliydim.
Mesele yaş değil. Babam yanimda bir erkeği bile durdurmaz disarda. Hastanede zira beklerken bile yaninda bir erkek görünce beni kenara ceker falan. Çok katidir.
Çok asiri katidir. Erkek kuzenlerimle gorusmuyorum. Simdi biraz anladin mi abla. Ailem böyle biri. Bu zamana kadar ayrilirim diye ses etmedi. Ama simdi israr ettiğimi görünce is ciddiye binince çok patlayacak.
böyle bi aileyle 4yıl nasıl bi sevgiliyi idare ettin hiç mi anlamadilar anlaşmaları dediğin gibilerse seni çoktan katlederlerdi

dediklerin çok doğru ama ailesi normal değil ki..bu oğlan olmasaydı şimdiye kadar kızı evlendirmişlerdi çoktan..dertleri de o zaten,istedikleri bir akraba mı ne vardı aynı kendileri gibi çok kapalı,ona vermek istediler..eşmas istemedi diye olay çıktı. dayak yedi işte kızcağız.
yukarda dediğim gibi tek sorun seviyor olması oğlanla ilgili birşey bildikleri araştırdıkları yok.
Canim anladim elmasin dediklerini ama biz tek terafli dinliyoruz bide aileyi dinlemek gerek onlar ne der acaba
Allah hayirlisi versin hakkinda

Ne kadar duyarlısınız ya.
Kadın dayanışması bu işte.:KK36:
Madem okumak istiyorsun bak ne güzel fırsat sunulmuş.
Evlenmekte niye bu kadar ısrarcısın :işsiz:

Ben ona sadece hemen kosa kosa evlenmeye gitmemesi sartini sundum. Cunku birsuru arkadasimi ayarlayacagim burs icin vs icin,haliyle darkin getirdigi kiz kocaya kacmis densin istemiyorum mahcup olurum cunku. O da esas hedefi evlenmek oldugu icin kabul etmedi

bu öneriyi dikkate almak yerine yağmurdan kaçarken doluya tutulmayı mı tercih ediyorsun konu sahibi

Onlar sana nasıl tavır gösteriyorsa sende öyle davran belliki seni diş kapının dış mandalı olarak goruyolar . Kaç git ne demek. Ya oturun doğru dürüst konuşun ya da nasıl bir davranıştan anliyorlarsa öyle davran . Babana vereceğine teli sim kartını al yere vur kır . Koskoca kızı dövmekte neymiş :oha:

bir hayatı tamamen değiştirecek bir fırsat bu. kabul etmemesine çok üzüldüm,hatta kızdım..:sinirli:
işte düşünceler küçük ne yazık ki..madem evlendirecekler sevdiğim olsun diyor. başka bir hayatın farkında bile değil,görmemiş çünkü...yazık sadece yazık..

bence az çok hazırlıklı olarak arayacaktır annesi. belli olmaz bu işler belki anneni ikna eder.olumsuz düşünme...
sana eksisi ne olur dersin,eni konu kv bu,sen kaçarsan oğlana,sonradan yüzüne vurabilir bu durumları.arkanda kimse yok diye ezmek isteyebilir vss...
kimse adına mahçup olma ayrıca herkes kendinden sorumlu annen de olsa..ezdirme de kendini kv ye asla...
Biliyorum ablacim. İçimi sorarsan artik olsun arasin diyor. Dun aksam karar verdik istihareye yattik sevgilim le . evlenelim mi hayirlimiyiz diye . ikimizde ruyayi tam hatirlamiyoruz ama kotu değil. Onunda benimde rüyamda eniştesi geçiyor. Çok garip parca parca hatirliyoruz. O , o eniştesini görmüş araba görmüş bende benim kuzenim gelip o eniştesinin adini geçiriyordu rüyamda. Anlamadik pek. Hayirli miyiz değil miyiz. Hissiyatim iyi diyor o. Bende kotu değilim. Sende ne cikaralim bu rüyadan. Çok garip değil mi ?

bir hayatı tamamen değiştirecek bir fırsat bu. kabul etmemesine çok üzüldüm,hatta kızdım..:sinirli:
işte düşünceler küçük ne yazık ki..madem evlendirecekler sevdiğim olsun diyor. başka bir hayatın farkında bile değil,görmemiş çünkü...yazık sadece yazık..
Okusaydi calissaydi zamani gelince yine evlenirdi bu adamla. Kendine ve ona zaman tanimasi zlazim,iki ciplak bir hamamda napilir ki? Adam dunya iyisi de olsa baba evindeki o rezilligini bile mumla aratirlar insana. Devir oyle bir devir cunku. Sen toplumda ayaklarin uzerinde durabildigin surece saygi goruyorsun. Koca eline bakacak bir kadina neden donussun ki okuyum meslegini eline almak varken? Bu secimi yapan kadinlara gercekten cok kiziuorum.

Back
X