Bugün bana talip çıktı ?

Konuyu bdv ye actiginiza gore olmussunuz

Rahatsız mı olmuşum:) olmadım, konuyu bir derdim var kısmına çok ulaşılabilir diye de açmadım. Ki öyle dahi olsa eğer içerikte toplumumuzda belirteçlerin ne yönde olduğunu bekar yahut evli hanımlarla yorumluyor olmak sanırım bir hata yahut günah değildir.

Burda vurgu yapılan şey, günümüzde kayınvalide adaylarının büyük bölümünün çalışmayan gelin adayını dışlamasıdır.sosyal bir açıdan konuyu yorumlamak ve paylaşmak istedim.adlında hayatın içinden kısmında açacaktım.ama konu sosyal bir boyut taşıdığından burasının uygun olduğunu düşündüm. Hepsi bu:)

Teyzelere de nefes alsın yeter

Bi bitmediler..

Yaş baş var saygısızlık yapamıyorlar diye suyunu çıkarıyorlar..

Bir de evli kadın genç kız gibi giyinmemeli yoksa bekar yaftası direk..

Parmak arası terlik yırtık şortla geziyorsanız kesin bekarsınız..

Hayır, giyim tarzım oldukça normal,sade.

Bol kesim kıyafetler,az topuklu bir ayakkabı,düz bir çanta.

Ben giyim zevkleri konusunda, bir sözümüz var; renkler ve zevkler tartışılmaz diye :) o taifedenim :)

Hayır, giyim tarzım oldukça normal,sade.

Bol kesim kıyafetler,az topuklu bir ayakkabı,düz bir çanta.

Ben giyim zevkleri konusunda, bir sözümüz var; renkler ve zevkler tartışılmaz diye :) o taifedenim :)
Sadece bir örnekti o giyim tarzı..

Teyzelere cok farketmiyor zaten giyim kuşam. Ne aradıklarını siz ifade etmişsiniz

Allahtan ogretmensiniz yani birde daha baska iste calissaniz ne bahane uyduracakti acaba, sizde eve oturayim diye okudunuz 4 sene o okulu falan. 15 yasindan beri sinav stresini de her ay kocadan harclik istemek icin cektiniz cunku. Bencil adamlar ne olcak. Simdi der karsilarim diye ama siz birsey istediginizde adamin en ufak tislamasi uflamasi zorunuza gider.
Neme lazim herkes kendi parasinida kazansin yine evi gecindirecekse o gecindirsin. Kolaymi tek maasla ev gecindirmek ileride o cocuk buyudukce masrafida artacak.

Bekar erkek annelerı boyle oluyor ne yapacaksın..

Bende gokten zembille düştüğünü iddia etmedim zaten. Ama oglunun ABD de yasadigini ve donmek istemedigini soyledi onu Türkiye ye dondurmek icin de buradan birini bulup ogluna donme bahanesi ariyormus. Ne.kadar mantikli bu? Oglunun haberi bile yok. Oglu.dese anne sen bul ben.evleneyim diye anlarım ama kimse oglu icin bir kizin başını yakmamali! Ben.evet diyecegim oglu yok diyecek oyuncak mi bu? İhtimaller uzerine olmaz isler oyuncak degil.

ay bana da olmuştu. teyzeciğim evliyim ben dedim. yüzüğümü gösterdim. gitti müdürüme teneke yüzük takmış beni kandırıyor kız bekar diye şikayet etmiş. müdürüm de yerlere yatarak anlatmıştı .

çalışan gelini yolunacak tavuk gibi gördüklerinden arıyorlar galiba

Geçim derdimiz yok çok şükür altımda arabam da var hesabımda maaş gibi paramda var kredi kartında var. Ama dünya hali belli olmaz üç gün sonra işler ters gider de çalışmak zorunda da kalabilirim işte o günler için okul okudum. Ayrıca üniversite okumayı sadece para kazanmak için yapacak kadar da dar görüşlü olmadım çok şükür. Çok okudum çok sey öğrendim pedagojik formasyon aldım,sempozyumlara katıldım. Ve bunlar ışığında sosyal ve kültürel çevre edindim. Bunlat sayesinde kızımı büyütürken çok rahatlıklar gördüm. Eşimin el kapısında çalışıp yorgun ve yıpranmış olmamı istememesi bencillik mi pardon. Kişi kendinden bilir işi sizin eşiniz böyle bi insan olabilir ama çok şükür benim eşim benim ağzıma bir kere bile para verir misin lafını söyletmedi. Ha evet dünya hali Birgün ayrılabiliriz işte o gün de hem kendi ailem beni baş üstünde tutar hemde ben Can'ımı dişime takarım

Birden fazla beğenme butonu olsa fena olmazdı :) bin defa beğendim çünkü.

aslinda sizi hedef gostererek yazmamistim, sadece hem calisan kadinla evlenip hemde cocuk olunca calismasini istemeyen kocalara genel bir tepkiydi. lutfen kisisel algilamayin sebep olduysamda kusura bakmayin. Tabiki herkesin evliligi bir degil ve bunu soyleyen her kocada kotu niyetli olmayabilir ama ortalama bir deger alacak olursak ne yazikki oyle.
Kimi kadin calismadan mutlu olamaz maddi acidan sikintisi olmasa bile, kimisi cesitli sebeplerden calismak zorundadir istemese bile her kisinin durumu fakli tabiki benim tepkim kadinlarin calisma calismama gibi kararlarini eslerinin belirlemesineydi. Calismak yada calismamak kadina birakilmali sonucta o meslegi elde etmek icin o yasa kadar caba gosteren kadinsa o karari vermesi gerekende kadindir. Eslerinin calisip calimamasini sadece eve giren para olarak goren kocalaraydi benim tepkim. Aynen sizinde vurguladiginiz gibi meslek sahibi olmak icin okumak universiteye gitmek sonucta size sadece her ay hesabiniza yatan maastan cok daha fazlasini kazandiriyor. Ve bir iste calisip calismamaninda bir maas alip alamamanin disinda cok daha onemli olan kadinin sosyal ve psikolojisinin gelisiminin uzerinde direk etkileridir.
Ve tabiki bunlar benim kisisel gorusum.

benim anneme bile kismet cikti ya
kadin parkta yuruyus yaparken teyzeler sIkistirmis teyze demis benim boyumca iki evladim var,biri nisanli(ozaman nisanliydim)
oluyor yani oyle durumlar cok takilmayin,gozleri pek iyi gormuyor bazilarinin

Bu da gerçekçi bir bakış açısı, gerçekten toplumda böyle şekillenen evlilikler yadsınamayacak kadar çok.anneoldumben rumuzlu hanımefendinin yaşam ve etkileşim potansiyeline ve imkanına sahip olamayan çok fazla aile var. Gönül ister ki toplumda böyle bir bakış açısı çoğalsın. Eşler hanımlarını bir iş arkadaşı gibi görmesin. Onun çalışma isteğini ve harcamasını özgür iradesine bıraksın, göz dikmesin.

Siz toplumun büyükçe kesimini baz alarak yorumlamışsınız.iki görüşe de katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…