- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.245
- 798
Çalışmaya düşünmemem bebekle ilgili değil :) bebeğim yokkende ev hanımıydım.ayrıca teyzeye hesap vermem gerekmiyor. Neden çalışmamak bu denli olağan dışı olsun ki :))) değil mi :)
Bir keresinde komşuya mevlüt gibi bişeye gitmiştim. Karşımda kadınlar "bizim oğlan da böyle ufak tefek istiyor işte" öbürü "tam istediği işte beyaz bide baksana" falan diyorlar. İçimden "acaba kimi kesiyor bu manyaklar" diye düşünürken bir ara evin sahibi bana bakarak "ama o 5 senelik evli" demesin mi. Kadınlar inanmadı başta ama yaşım 32 dedim. Oğlu 25 yaşındaymış. Dedim ki senin oğlundan büyük iki kardeşim varEv sahibi çok mahçup oldu ama özürler falan, dedim sen ne yapabilirdin onlar da misafir. Ayrıca bekar olsam da "kendi becerememiş kala kala annesinin beğendiğine kalmış" diye yine kabul etmezdim.
çok güldüm yabizim bir akraba gelininide pazarda kayınvalidesinden istemişlerdi
kayınvalideler tam otomatik gelin istiyorlar, eve maddi desteği olsun ,evini pirpak yapsın,çocuğunun gönlünü hoş yapsın, torunlarına yetsin peki neden ? öncelerde erkek annelerinde hep bir kaygı telaş olurdu düğün zamanları artık maşallah hiç öyle bir sıkıntıları yok çünkkü çalışan gelinleri var tüm borçları oğulları ile birlikte sırtlayacak.
Yok ya ben anlar anlamaz evliyim derdim. Yüzük takmıyormusunuz.
Var öyleleri ya. İstanbuldan yalovaya giderken vapurda teyzenin biri de bana sarmisti. Benzer soruları ve daha farklilarini ard arda siraladi. Oglu abd de okumus orada yaşıyormuş kadin tutmus vapurda kiz begeniyor te allam :))
Aynen. Zaten konumda vurgu yaptığım şey , evvela kayınvalide namzetinin, çalışan gelin odaklı olmasıydı. Çalışmayana koca yok gibi bir bakış açısı. Bu hayatı eşiyle beraber sırtlamak güzel bir dayanışma içinde olmak ulvi duygular, fakat bakış açısı böyle değil.öbür türlüsü de beyaz kadın köleliği gibi bir şey değil mi?
Yani bir eş yahut kayınvalide çocuklar birlikte el ele sırt sırta versin hayatı birlikte göğüslesinler durumunundan başka bir şey. Nahoş, sığ..
Ben nişanlıyken olmuştu, yüzük parmağıma dar geliyordu değişmek ićin vermiştim. Kadına diyorum nişanlıyım kadın hani yüzüğün yokki diyor. Anladım ki yüzüksüz çıkılmıyor.Bende de vardı yüzük, gözleri mi görüyor sanki.
Ben nişanlıyken olmuştu, yüzük parmağıma dar geliyordu değişmek ićin vermiştim. Kadına diyorum nişanlıyım kadın hani yüzüğün yokki diyor. Anladım ki yüzüksüz çıkılmıyor.
Bebekle ilgili olmadığını farkettim zaten.
Demek istediğim bebekten bahsetseydiniz evli olduğunuzu anlardı.
Siz rahatsız olmadıysanız sorun yok tabi.
Ahahahah annemede gelmişler . Abim annemin kucağında o zaman bana da 4-5 aylık hamileyken
Yok ya ben anlar anlamaz evliyim derdim. Yüzük takmıyormusunuz.
ben geçen hızlı trende bir kadıncagızla tanıştım.öyle akıllı öyle guzel bir insandı.biraz dertleştik.sonra bir telefonunu almadım diye üzüldüm.insan her yerde insan işte o kadıncağızda öyle düşünmüş olmalı gökten zembille düşmüyor kimse
şöyle de olabilir.kendi çalışmamıştır hep ezilmiştir.çalışan kadınlar ona daha güçlü gelmiştir.oğluna aklınca güçlü kadın bakıyordur
Yok o öyle olmadı:) çalışmıyor olmam suç oldu :)
Ayy yarabbim Kaynananm konuştu sanki. "Oğlumun paralarını harcıyorsun..."
bence çok gereksiz uzatmışsınız muhabbeti.
ben sorulara bile cevap vermeden çıkar giderdim.
bide elime tutuşturdu numarayı demişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?