Bugün bana talip çıktı ?

Çalışmaya düşünmemem bebekle ilgili değil :) bebeğim yokkende ev hanımıydım.ayrıca teyzeye hesap vermem gerekmiyor. Neden çalışmamak bu denli olağan dışı olsun ki :))) değil mi :)

Bebekle ilgili olmadığını farkettim zaten.
Demek istediğim bebekten bahsetseydiniz evli olduğunuzu anlardı.
Siz rahatsız olmadıysanız sorun yok tabi.
 


:))) işte benimkide o şekilde gelişti, hiç ne fırsat verdiler ne bişey :) kadın boyum uzun mu diye ayakkabımı süzdü. Hani topukluyla uzadıysam sorgu suali orda kesecekti :) kafasında kendi sorularını ayağıma bakarak ' boyu da iyi ' gibi kendince cevaplıyor vs..

Bu teyze mağaza da olmanın verdiği güvenle pek kaos yaşamadı. Hoş yaşamasın,umarım bulur :)
 

Aynen. Zaten konumda vurgu yaptığım şey , evvela kayınvalide namzetinin, çalışan gelin odaklı olmasıydı. Çalışmayana koca yok gibi bir bakış açısı. Bu hayatı eşiyle beraber sırtlamak güzel bir dayanışma içinde olmak ulvi duygular, fakat bakış açısı böyle değil.öbür türlüsü de beyaz kadın köleliği gibi bir şey değil mi?

Yani bir eş yahut kayınvalide çocuklar birlikte el ele sırt sırta versin hayatı birlikte göğüslesinler durumunundan başka bir şey. Nahoş, sığ..
 
Var öyleleri ya. İstanbuldan yalovaya giderken vapurda teyzenin biri de bana sarmisti. Benzer soruları ve daha farklilarini ard arda siraladi. Oglu abd de okumus orada yaşıyormuş kadin tutmus vapurda kiz begeniyor te allam :))

ben geçen hızlı trende bir kadıncagızla tanıştım.öyle akıllı öyle guzel bir insandı.biraz dertleştik.sonra bir telefonunu almadım diye üzüldüm.insan her yerde insan işte o kadıncağızda öyle düşünmüş olmalı gökten zembille düşmüyor kimse
 

şöyle de olabilir.kendi çalışmamıştır hep ezilmiştir.çalışan kadınlar ona daha güçlü gelmiştir.oğluna aklınca güçlü kadın bakıyordur
 
Bende de vardı yüzük, gözleri mi görüyor sanki.
Ben nişanlıyken olmuştu, yüzük parmağıma dar geliyordu değişmek ićin vermiştim. Kadına diyorum nişanlıyım kadın hani yüzüğün yokki diyor. Anladım ki yüzüksüz çıkılmıyor.
 

Diyorum ki bende yüzükte vardı...
 
Bebekle ilgili olmadığını farkettim zaten.
Demek istediğim bebekten bahsetseydiniz evli olduğunuzu anlardı.
Siz rahatsız olmadıysanız sorun yok tabi.

Olmadım:) masum bir yaşlı heyecanı. Rahatsız olmam gereken tavırları olmadı değil. Mesela kadına ' e sen oğlunu okuttun da ne oldu? bir karısına bakamayıp, çalışan kız arattığın oğlunu adamdan mı sayalım ' gibi bir şey de denebilirdi.ki o derece çalışmayan geline çok karşı.
 

O da benzer bir şeyler söyledi.
 
şöyle de olabilir.kendi çalışmamıştır hep ezilmiştir.çalışan kadınlar ona daha güçlü gelmiştir.oğluna aklınca güçlü kadın bakıyordur

:)) hiç sanmıyorum:)) tabi sonradan değişmediyse. Gayet güçlü duruyordu her bakımdan :)
 
Ben çok da yadırgamadım teyzeyi ya. Sonuç olarak kızı olan anne babalar da işsiz güçsüz adama kız vermek istemezler. Belki ben hayata biraz daha eşitlikçi yaklaştığım için öyle. Yani hayat şartları malum. Bu ülkede eğer çok çok iyi bir gelirin yoksa tek maaşla yaşamak, aile kurmak güç. Sonra kızlarımız çıkıyor burada "evlenirken kayınvalidemler hiç yardımcı olmadı" gibi şeyler yazıyorlar. Halbuki normal olan iki gencin kendi güçleriyle evlenmesi ve aile kurması. Ha zannedilmesin ki çalışmayan kadını kınıyorum. 36 yaşındayım, bu yaşıma kadar hep çalıştım ama şu an ben de çalışmıyorum.
Ama bana göre bir kadının tek taraflı"ben çalışmak zorunda değilim, kocam bana bakmak zorunda" diye düşünmesi, büyük haksızlık. Kadının hem kendine yaptığı haksızlık hem de eşine yaptığı haksızlık. Yok iki taraf da kadının çalışmamasını normal karşılıyorsa, yani hem erkek karısının çalışmamasını sorun etmiyor, hem kadın evde oturmayı sorun etmiyorsa ona da diyecek lafım yok.

Ama ben bu sitede geçinemedikleri ve kocası da kadının çalışmasını istediği halde "benden çalışmamı nasıl ister" diye yaygara koparan kadınlar da gördüm maalesef. Ve bu durum erkeklerin dünyasında kırılmayın bana ama "yamanmak" diye tanımlanıyor. Bu 'yamanmak' tabiri asla bana ait değil ya da benim düşüncem değil onu hemen belirteyim. Sadece etrafımdan edindiğim bir gözlem.

Bir kadının etrafında, baba, abi, koca, oğul vs. vs. isimler altında bir erkek olmadan da ayakta kalabilmesi benim için çok önemli. Eğer bu yaşıma kadar çalışmamış olsaydım aldığım eğitimi, ana babamın emeklerini, kendi emeklerimi, yıllarımı heba olmuş sayardım. Hatta ve hatta o okul sıralarında otururken başkasının hakkına, orada oturabilecek başka bir gencin hakkına girmiş sayardım kendimi.

Dediğim gibi bunlar sadece benim düşüncelerim. Benim gibi düşünmeyenleri de asla yargılamam ve kınamam. Ama şunu da biliyorum ki, kadınların daha özgür, daha güçlü olduğu, kendi ayaklarının üzerinde durabildiği ve hatta kadına şiddetin son bulduğu, kadın cinayetlerinin, namus cinayetlerinin, töre cinayetlerinin olmadığı, erkeğin birinci sınıf, kadının ikinci sınıf sayılmadığı bir Türkiye de yaşayabilmemiz için önce kadınların kendilerini "bakılacak, geçindirilecek, himaye edilecek, koruyup kollanacak" kişiler gibi görmemeleri gerekiyor.

Bu yazdıklarıma kızacak arkadaşlarım için tekrar ediyorum ki bir yıldır çeşitli nedenlerden dolayı ben de çalışmıyorum ve eşimin maaşıyla geçiniyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…