• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün başıma gelen ilginç olay?

Abdestsizken kesinlikle kuran ayeti okumayiniz ve annenize hickimseye kendinize okutmayiniz ...
Kimimiz acigiz...
Cok dikkatli olmamiz lazim bayanlar...
Ciplak aynaya bakmamamiz lazim...
Solla wc girip girerken Bismillah destur dememiz lazim sagla cikmaliyiz...
Aman dikkat...

B12 yanında d vitaminine de baktır bence,

Bi üye de regl kansızlık yapmaz demiş ay ben şok o_O 4 doktorda 15 yaşımdan beri çeşitli dönemlerde b12 ve demir eksikliğine bağlı anemi tedavisi gördüm, her doktorun da ön muayenede ilk sorduğu soru reglin kaç gün sürdüğüydü, hepsi de uzun olduğunu, kansızlığın bu durumda normal olduğunu söylediler. Ben tedavimi olurdum demir seviyesini tamamlayıp tedaviyi noktalardık, senesine kalmaz yine yorgunluk halsizlik baş dönmesi uykuya doyamamak kolay ve sık grip olmak vs şikayetlerle gider yine demir tedavime başlardım. Hatta bu dönem genellikle haziran ortasına yani sıcaklığa da bağlı olarak regl miktarının çoğaldığı döneme denk gelirdi. En son gittiğimde demir serumu yazmak üzereydi hatta doktor, durum o kadar vahimdi. Allerji nedeniyle yine hap şeklinde ilaçla tedavi olmuştum.
Zaten anemi en çok kadınlarda görülür, sıklığın sebebi de yoğun regl gören kadınların demir depolarının bu yoğun döngü karşısında azalması ve kandaki demir bağlama kapasitesinin artmasıyla kendini gösterir. Bunlar direkt doktorumun bana yaptığı bilgilendirmede öğrendiklerim yani. Ha ama senin reglin uzamış süresini aşmış kanamayla devam ediyo, bu ilk defa oluyosa bu yüzden kansız kaldın denemez tabi her ay bu kadar kaybın olmadığı için.

Tekrar senin konuna dönecek olursak, eğer reglin sık sık böyle gecikiyosa bi kadın doğuma gitmeni tavsiye ederim. İnsan psikolojisi normal dönemde bile hormon dalgalanmasıyla alt üst olurken senin 3 aylık birikimin ve 2 haftadır kanama görmen bütün dengeni alt üst etmiştir. Ben de reglin 2 ve 3. Gününü uyuyarak geçiriyorum çoğu zaman, mümkünse evde, değilse ayakta:)) eğer evde papatya veya yasemin varsa ondan demle şimdi, bi kupa iç sakinleşir sızaar kalırsın:) eğer baş dönmen hala varsa yanlız başına bu saatte duşa girme bi elini yüzünü ayaklarını yıka kafanın bulanıklığı gitsin.

Bugunlerde psikolojik bir degisim yasadiniz mi acaba? Tamamen psikolojik gibi.

Abdestsizken kesinlikle kuran ayeti okumayiniz ve annenize hickimseye kendinize okutmayiniz ...
Kimimiz acigiz...
Cok dikkatli olmamiz lazim bayanlar...
Ciplak aynaya bakmamamiz lazim...
Solla wc girip girerken Bismillah destur dememiz lazim sagla cikmaliyiz...
Aman dikkat...
Ben okumadım ama annem bana okudu kötü bir şey olur mu?

Panik atakta olabilir aniden tansiyonun veya şekerin düşmeside ya da her ikisinin birden düşmeside titremeye sebep olur biraz tecrübeliyim panik ataktan yana o yüzden söyledim :KK48:

B12 yanında d vitaminine de baktır bence,

Bi üye de regl kansızlık yapmaz demiş ay ben şok o_O 4 doktorda 15 yaşımdan beri çeşitli dönemlerde b12 ve demir eksikliğine bağlı anemi tedavisi gördüm, her doktorun da ön muayenede ilk sorduğu soru reglin kaç gün sürdüğüydü, hepsi de uzun olduğunu, kansızlığın bu durumda normal olduğunu söylediler. Ben tedavimi olurdum demir seviyesini tamamlayıp tedaviyi noktalardık, senesine kalmaz yine yorgunluk halsizlik baş dönmesi uykuya doyamamak kolay ve sık grip olmak vs şikayetlerle gider yine demir tedavime başlardım. Hatta bu dönem genellikle haziran ortasına yani sıcaklığa da bağlı olarak regl miktarının çoğaldığı döneme denk gelirdi. En son gittiğimde demir serumu yazmak üzereydi hatta doktor, durum o kadar vahimdi. Allerji nedeniyle yine hap şeklinde ilaçla tedavi olmuştum. Zaten anemi en çok kadınlarda görülür, sıklığın sebebi de yoğun regl gören kadınların demir depolarının bu yoğun döngü karşısında azalması ve kandaki demir bağlama kapasitesinin artmasıyla kendini gösterir. Bunlar direkt doktorumun bana yaptığı bilgilendirmede öğrendiklerim yani.

Tekrar senin konuna dönecek olursak, eğer reglin sık sık böyle gecikiyosa bi kadın doğuma gitmeni tavsiye ederim. İnsan psikolojisi normal dönemde bile hotmon dalgalanmasıyla alt üst olurken senin 3 aylık birikimin ve 2 haftadır kanama görmen bütün dengeni alt üst etmiştir. Ben de reglin 2ve3. Gününü uyuyarak geçiriyorum çoğu zaman, mümkünse evde, değilse ayakta:)) eğer evde papatya veya yasemin varsa ondan demle şimdi, bi kupa iç sakinleşir sızaar kalırsın:) eğer baş dönmen hala varsa yanlı başına bu saatte duşa girme bi elini yüzünü ayaklarını yıka kafanın bulanıklığı gitsin.

Ya ona bende şaşırdım.çünkü adetim sürdüğünden beri titriyorum resmen çünkü 2 haftadır afedersiniz ped dayanmıyor paket paket aldım.
Titreme azaldı ama hala var. Uykum açıldı ve başım dönmüyor şuan. Bugün bidaha uyumam heralde. Teşekkürler

Ben okumadım ama annem bana okudu kötü bir şey olur mu?
Kesinlikle okutturmayin...
Ustune uflemesin ve okunmus bisey icmeyin lutfen...
Euzubesmele cek bol bol...
Rahmetten kovulmus insi ve cinni disi ve erkek seytanlarin serrinden yuce arsin sahibi olan ALLAHA siginirim...

Ya ona bende şaşırdım.çünkü adetim sürdüğünden beri titriyorum resmen çünkü 2 haftadır afedersiniz ped dayanmıyor paket paket aldım.
Titreme azaldı ama hala var. Uykum açıldı ve başım dönmüyor şuan. Bugün bidaha uyumam heralde. Teşekkürler

Canım geçmiş olsun yanlız hala azalcak gibi durmuyosa bi doktora gitsen iyi olur gerçekten, bi arkadaşım lisede ha bugün ha yarın derken 45 gün kanamayla geçirdi zor ikna ettik. Ultrasonla bakıyolar zaten bi sorun varsa belli eder kendini yazık sana da bedenini geçtim ruhunu da yormaya başlamışsın tekrar çok geçmiş olsun

Kesinlikle okutturmayin...
Ustune uflemesin ve okunmus bisey icmeyin lutfen...
Euzubesmele cek bol bol...
Rahmetten kovulmus insi ve cinni disi ve erkek seytanlarin serrinden yuce arsin sahibi olan ALLAHA siginirim...
Yok üstüme yada herhangi bir şeye okumadı kendi içinden okudu. Çok teşekkürler

Panik ataklık bir durumum yok aslında olanlardanda korkmadım. Gerçekten bilemiyorum
Bende anlayamadım valla düzensiz uyku ve yemekde sebep olabilir ama sen yinede bir doktora görün kansızlık için o da yapmış olabilir :KK51:

Canım geçmiş olsun yanlız hala azalcak gibi durmuyosa bi doktora gitsen iyi olur gerçekten, bi arkadaşım lisede ha bugün ha yarın derken 45 gün kanamayla geçirdi zor ikna ettik. Ultrasonla bakıyolar zaten bi sorun varsa belli eder kendini yazık sana da bedenini geçtim ruhunu da yormaya başlamışsın tekrar çok geçmiş olsun
Insallah adettendir bu yasadıklarım. Adetim yarın bitiyor salı ilk işim kadın doğuma gitmek olacak. Gitmek için bitmesini bekliyodum zaten. Çok teşekkür ederim

regl öncesi ve sırasında benim de titremelerim çoğalıyor...
dediğin gibi birşey bende yaşadım bu regl gününde...sadece kabus yoktu...
titreme,üşüme,uyuyordum ama aslında uyumuyordum,halsizlik vs... 1gün sürdü ama..

Uykum düzensiz ve kansızlık var. Teşekkür ederşm doktora gideceğim
ben işim ve eşimden dolayı bir dönem çok aşırı düzensiz uyudum ve aynen söylediğiniz tarz şeyler oldu, yani gerçek ve rüya arası bişey ve hepsi birbirine karıştı , titreme korkma ne ararsanız var. o ara bide bişeyde korkmuştum endişelerim vardı, birde kaygı bozukluğu hastasıyım zaten, bu uyanamama çok fena bir şey sanki seni ele geçiriyor, neyse bi ara tansiyonum oynadı tabi ben tansiyon olduğunu önce düşünmedim sonra anladık neyse bi korkuyla attım kendimi dr a yoksa tansiyon hastasımıyım diye. oda bana tansiyo hastalığı ayrı tansiyon düşmesi yükselmesi ayrı dedi. uykusuz kalmak, aşırı uyumak, yediklerimizin dokunması, korku ,heyecan, mutluluk ...vs. ... gibi edenlerle bazen tansiyonun inip çıkması olabilir demişti. kansız ve vitaminsiz kaldım ozaman huzursuz uykularım da oldu ama tam o şekilde değildi. aklınızda bulunsun diye yazdım.

Back
X