B12 yanında d vitaminine de baktır bence,
Bi üye de regl kansızlık yapmaz demiş ay ben şok

4 doktorda 15 yaşımdan beri çeşitli dönemlerde b12 ve demir eksikliğine bağlı anemi tedavisi gördüm, her doktorun da ön muayenede ilk sorduğu soru reglin kaç gün sürdüğüydü, hepsi de uzun olduğunu, kansızlığın bu durumda normal olduğunu söylediler. Ben tedavimi olurdum demir seviyesini tamamlayıp tedaviyi noktalardık, senesine kalmaz yine yorgunluk halsizlik baş dönmesi uykuya doyamamak kolay ve sık grip olmak vs şikayetlerle gider yine demir tedavime başlardım. Hatta bu dönem genellikle haziran ortasına yani sıcaklığa da bağlı olarak regl miktarının çoğaldığı döneme denk gelirdi. En son gittiğimde demir serumu yazmak üzereydi hatta doktor, durum o kadar vahimdi. Allerji nedeniyle yine hap şeklinde ilaçla tedavi olmuştum. Zaten anemi en çok kadınlarda görülür, sıklığın sebebi de yoğun regl gören kadınların demir depolarının bu yoğun döngü karşısında azalması ve kandaki demir bağlama kapasitesinin artmasıyla kendini gösterir. Bunlar direkt doktorumun bana yaptığı bilgilendirmede öğrendiklerim yani.
Tekrar senin konuna dönecek olursak, eğer reglin sık sık böyle gecikiyosa bi kadın doğuma gitmeni tavsiye ederim. İnsan psikolojisi normal dönemde bile hotmon dalgalanmasıyla alt üst olurken senin 3 aylık birikimin ve 2 haftadır kanama görmen bütün dengeni alt üst etmiştir. Ben de reglin 2ve3. Gününü uyuyarak geçiriyorum çoğu zaman, mümkünse evde, değilse ayakta:)) eğer evde papatya veya yasemin varsa ondan demle şimdi, bi kupa iç sakinleşir sızaar kalırsın:) eğer baş dönmen hala varsa yanlı başına bu saatte duşa girme bi elini yüzünü ayaklarını yıka kafanın bulanıklığı gitsin.