Canım kurslara gidebilirsin. Ne bilim mesela, İstanbuldaysan İsmek'in kursları var. Bilgisayar kursuna gidebilirsin, ingilizce kursuna gidebilirsin vb. birçok kursu var. Böylelikle canında sıkılmaz arkadaşta edinirsin. Olmadı kuaförlük kursuna filan gidebilirsin zamanla sertifika da alırsan çalışmaya bile başlayabilirsin.
Bunların dışında benimde aklıma gelmedi canım :26:
sagol canim,almanyadanim.
bilemiyorum,sorun herhalde kendime güven eksikligim temelimde.
canım aynı sorun bendede var bılıyormusun ama benımkının nedenı bellı yaşadıgım ortamdan uzak bır yerdeyım herseyın bana ters düştugu bır yer ... en onemlısı hıc içimi dokecegım canım sıkılınca gıdıp çay içecegım bı arkadasım bıle yokk... butun gun evdeyım ve ev işi yap sonra tv veya net o şekılde gunlerı gecırmeye calısıyorum bu durum cok sıkıcı ama ne yapayım bılemıyorum elımden bısey gelmıyor... senın yıne avantajın cok almanya gıbı bı yerdesın işinde varmıs psıkolojık sounların varsa yardım alabılırısın orda cok rahat arkadas edınebılırsın... canın sıkılınca alışverıse gıdebılırsın bunların hepsı bırer avantaj...ama burda en buuyuk sorun senın kendıne olan guvensızlıgın bu sorunu aşarsan hersey duzelır
sagol canim,almanyadanim.
bilemiyorum,sorun herhalde kendime güven eksikligim temelimde.
Canım Almanya hakkında pek bir bilgim yok ama muhakkak aktivite alanları vardır diye düşünüyorum. :26: En azından bir spor salonuna yazılsan hem canın sıkılmaz hem arkadaş edinirsin belki de.
evet var imkanlar aslinda,spor salonuna yazilsam,gitmem diye düsünüyorum
ah bir özgüvenimi güclendirebilsem herhalde dahasi gelir.
Sanırım beni tarif etmişsin :))))
Yıllarımı verdim okudum ama mesleğimi yapamıyorum, malum Türkiye şartları...
E fazlaca da meziyetim yok, herşeyden önemlisi deneyimim yok. Bu sevmediğim
işi, geçinmek için yapmak zorundayım. Ama sanki ahtapot gibi kollarıyla beni
dolayıp derinlere çekiyor... Başka iş de bulamıyorum ya da bulduklarım hep
aynı şeyler.
Ve bir de şunu farkettim, hayatı hep erteliyorum... Hiçbir şeyi yapacak gücü
bulamıyorum bazen kendimde. Oysa nasıl dişli, tuttuğunu kopartan biriydim
ben. İşten çıkınca, enerjim tamamen bitmiş oluyor, oysa hep masa başındayım,
gram enerji sarfiyatım yok. Eve git,yemek yap, biraz otur, sonra uyu, sonra kalk
yine işe gel. Hafta sonu evi topla, pazara markete git, çamaşır yıka, ütü yap
derken yine aynı kısır döngüye başla... Şimdilerde de bahanem,havaların ısınması.
Bakalım o zaman neler yapıcam?
Burada olsan yarenlik ederdik birbirimize ne güzel :)))
dene kesınlıkle cocugun yokken, süper olur, kendıne guvenın gelır kendını ıyı hıssedersın
can sikintisi depresyon = almanya
bu ülkenin cografyasi , insanlari havasi suyu depresif zaten , yani burda yasip depresyona girmemek mucize zaten .
almayadaki kurslar aktiviteler ismek gibi degil, yani o ortamlar yok, bi türk buldun buldun yoksa almanlarla kaynasmak samimi olmak zor.
burda anladigim kadariyla sosyal olmak icin bir cemaate kapagi atmak lazim :44:belki menfaatci bir düsünce ama bende o kadar cok sikildim ki zamaninda yani diyorum su cemaatlerden birine mi gidip katilsam nurcu olur süleymanci olur hani fartketmez, yeterki dogru düzgün insanlar taniyim.
ben almanca kursuna gittim mesala orda tanisiyorsun yabancilarla ama devami gelemiyor cünkü adamlarin toplasip sohbet ettikleri yer ya biraheneler ya da barlar ya da ev partileri.
ailen yanında değil mi canım ? :44:
yanimdalar canim,yani 40 km falan
E çokta uzak değilmiş.. Annenden daha iyi bir arkadaş sırdaş bulamazsın bence.
çok canın sıkılıyorsa,kasnakla yapılan elişleri var.kaneviçe,nakış falan filan.
bak bir dene,zaman nasıl geçiyor anlamazsın,psikolojine çok iyi gelecek.bir dene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?