bugun ise basladim :(

selam canım, beni ailem 8. sınıftan mezun olunca tekstile çalışmaya verdi, ben de istemiştim çalışmak. Ayakçı olarak başladım, pantolonların fermuar kısmını sabunla çiziyodum, görevim buydu:) İlk zamanlar çok eğlenceli geldi, para kazanıcak olmak, yeni insanlar vs... İlk maaşımı almamı da hiç unutmam, çok güzel bi duyguydu. Sonra sıkmaya başladı tekstil, yorucuydu, üzerimde ipliklerle eve geliyodum, bunaldım. Üstelik yanında çalıştığım makineci kadın gıcık gıcık davranmaya başlamıştı bana, ben de ağlamıştım hiç unutmam. Neyse o yaz tatili bana ders oldu, okumam gerektiğini anladım. Bana vasıfsız eleman statüsünde bakmamalarını, 'X hanım' diye hitap etmelerini istedim. Ortaokulda vasat bi öğrenci olduğumdan puanım ancak kız mesleğe yetti, ama liseyi birincilikle bitirdim. Ardından hacettepe üniv. kazandım... Ve mezun oldum.

Şimdi (Allah nasip ederse) Eylül ayında 4C kadrosuyla işe başlıycam.

Özetle bugünlere gelmemde tekstil işimin çooook katkısı var sen de bunu bi basamak gibi düşün ve ATLA!

Son düzenleme:
Bana zora geldinde kaciyomusn diolar paranin sorumlulugu yuksek bna gore bisey olsa benm ustume kalck yarin buyuk ihtimalle gidemicem ama arayip adama ne dicm onuda dusunuyorm inanim sunlari yazarken bile gozlerm doluyo

Aslinda hakslisin, hic is deneyimi hatta kasa deneyimi olmayan birini direk kasaya vermeleri sacma olmus biraz. Yarin ise gitip ben acemiyim bu isi ogrenmeden bana sorumlukluk verdiniz, Ya isi ogretin oyle verin yada ben ayrilmak istiyorum diyebilirsin.

sinirlendim şmmdi.... 2010da bnde ilk iş deneyimimi cagrı merkeznde kafayı yemek üzereken mutsuz bi şekilde sonlandrmıştım..

benden de en iyi hizmeti beklediler.oysaki şu şöyle olcak burda böyle yapmalı böyle söylemelisin şular olması gerekenler bunlar yapmaman gerekenler diyen olllmadı..en sonundada bilmedigim bi işten beni sorumlu tuttular .. eh bi önce ögretseydinsizde snra ben yapamasaydım ah o kadın yok mu başımazda bekleyen gercekten ahımı bile almıştır o

pff.. herneyse önce işi ögrenmen için bişeyler yapsalardı da sonra senden pratik olmanı hatasız iş yapmanı bekleselerdi..pes etme ögrenmeye calış yada kendini hiiç hırpalama insanlarla ugraşmak cooook zor

Bana zora geldinde kaciyomusn diolar paranin sorumlulugu yuksek bna gore bisey olsa benm ustume kalck yarin buyuk ihtimalle gidemicem ama arayip adama ne dicm onuda dusunuyorm inanim sunlari yazarken bile gozlerm doluyo

insanlar öyle derler tatlım bazen kulaklarını kapatmayı da bileceksin
ben bu işi yapmak istemiyorum bana göre değil diyorsan yapmak istediğin iş için bunu sonlandırman gerek
yok işi sevdim ama bilmediğim için stres oluyorum diyorsan bir kaç güne öğrenirsin daha iyi olursun birazcık sabret...
adama ne diceni de okadar düşünme yaa ben yapamıcam dersin olur biter en fazla arkandan söylenir yani

Musterilerle iletisim bile kuramadm sesim kisildi iste birden bire su ictim gecmedi uzermde buyuk baski hissediyorum bi gunde coktum sanki telefonda konustugum arkadaslarm bile sesimin cok yorgun ve mutsuz geldigini soylediler kasiyerlik yaparsam belki tum islern ustesinden gelebelirm cok iyi bi deneym olur verdikleri ucrette cok iyi ama oranin onnunden bile gecmk istemio canim

işte dediğim gibi eğer bu işi yapmak istiyorsan biraz sık dişini zamanla o acemiliği üzerinden atarsın daha kendine güvenli olursun
ilk gün sıkıntılı geçer hele ki sorumluluk fazlaysa kabus olur senin de öyle olmuş
ama kasiyerlik çok zor bulunacak bir iş alanı değil daha sakin bir yerde de başlayabilirsin
eğer ailenin tepkisinden çok çekiniyorsan hemen başka bi iş ara bulur bulmaz ayrıl ordan bu da bir seçenek

Kasanın sorumluluğu evet fazladır insan ile uğraşmak ise ayrı bir dert binbir çeşit insan geliyor. Kasada kullanılan program nedir ? Otomatik işlem uygulamıyor mu ? Zaten Pos cihazlarını kavradınız mı tamamdır direk kasaya vermeleri hele ki ilk iş deneyimde kötü olmuş ama zaman içerisinde eğlenceli kısımları başlıyor kendine güvenin olsun yeter bu şekilde dikkatini dağıtma. Bir daha dene yarın hatta konuş biri yanında olsun sana işi öğretip yardımcı olsun.

Bence sen müşterileri bekletmemek için panik yapıyorsun ondan hata yapıyorsun. Bırak müşteri 1-2 dakika fazla beklesin sen sakince bildiğin gibi yap. Yoksa elin ayağına dolaşır. Olmadı yanına bir hesap makinesi al para üstü falan verirken hesap makinesiyle hesapla ver. Dalga geçecek halleri yok. herkesin matemetiği iyi olacak diye de birşey yok. Yada biz bir mağazaya gitsek kasiyer hesap makinesi kullansa aaa hesaplayamıyor aklından diye dalgamı geçiyoruz.

Ben su anda ise gitmktende tirsiyorum gitmemektende gitmezsem aricak nerdesn die teli kapasam evi evi kapasam ailemi illaki aricak napcm ne dicm ben yapamiyorum diyince ne yapamiyodun aliscksin faln die baski uygulicak off of

canım bak ozaman şöyle yap yarın git sen işe biraz daha sakin olmaya çalış çok küçük bir işlem olsa bile hesap makinesini kullan müşteriler ne diyecek diye de okadar takma kafana çok bekletirsen biyerden muhabbet aç ben de yeni başladım kusura bakmayın falan de herkes anlayışsız değil ya
ama baktın iyice istemiyorsun işi işten çıkmadan önce patronuna da de ki ben tecrübesizim çok zorlanıyorum o yüzden ayrılmak istiyorum dersin belki de adam sana birkaç gün yardım etmesi için birini görevlendirir

Canim kasiyerlik en kolay is , ben birde yabanci ulkede yaptim dusun oranin bozuk para sistemini bilmiyordum ama bana usanmadan koskoca insana bozukluklari ogrettiler. Ama ben bastan soyledimve bana bir gun egitim verdiler. Aslinda kasiyer olmam gerekmiyordu ama magazada calisiyorudm bazen cok musteri olunca SIKISIYORLARDI. Benimde kasiyerligide ogrenmem mecburi idi.Maalesef kasiyerlikten daha bir kolay is yoktur herhalde. Sakin ol ilk gun ben cok huzursuzdum sonra duzeldi. Gelenlere merhaba nasilsiniz, aradiginiz herseyi bulabildiniz mi? gibi kisa bir sor sonrasinda kitabi veya ne aldilarsa onu scan at yani barkodu okuttur sonrasi zaten cikar bilgisayar ekraninda ordan musterinin kac para verdigini giriyorsun bilgisayar kendi hesapliyor kac para ustu vermen gerektigi yaziyor orda.Boyle bir sistem yoksa biraz dusun kac para vermen gerektigini, kart isi kolay zaten karti okutturuyorsun yada bilgileri ilgili yerlere girip enter a basiyorsun.Bitti gitti bu kadarcik iste.

bak bir de millet kitap okumuyor derler ne kadar yoğunmuş kitapçı buna sevindim.valla ben kasiyerlerin yanından geçerken işlerinin zor olduğunu düşünürüm,zor iş ama belki hergün aynı yoğunlukta olmaz biraz daha gün geçssin öyle karar ver.

Ben su anda zaten tum islemleri ogrendm ama bunlari bile bile hata yapiyorum musteriye soguk davaniyorm keske boyle bi ilk is gunm olmasaydi ufak tefek hatalar olsa tamm bide ayni hatayi ust uste yapiyorum bana senin aklin baska bi yerdemi diyolar

Ben su anda zaten tum islemleri ogrendm ama bunlari bile bile hata yapiyorum musteriye soguk davaniyorm keske boyle bi ilk is gunm olmasaydi ufak tefek hatalar olsa tamm bide ayni hatayi ust uste yapiyorum bana senin aklin baska bi yerdemi diyolar

Valla bende hatalar yaptim ve ben alkolde satiyordum en zor bana o geliyordu, ozellikle alkol satisinda dogum gunu girmemiz gerekiyordu sisteme ,yada cekle odemeye kalkisiyorlardi bunlarda cok zorlandim ama gosteriyorlardi zamanla ogrendim. Zaman ver kendine zaman gectikten sonra zevkli bile geliyordu cabuk geciyor zaman kasiyer iken ben zaman nasil gecti anlamiyordum. Asil gorevim kasiyerlik degildi ama ben kasiyer kizlardan biri gelmediginde beni arayin bile demeye basladim fazladan mesai yapip fazldan para kazanmisligim var kasiyerlik sayesinde.

benimde acigim oldu ama cent hesabi 50 cent 1 dolar ay ondan nolcak o kadarcigini kesmiyolar zaten. 3 bes kurus heryerde oluyor ama sorun yok.

Ben su anda ise gitmktende tirsiyorum gitmemektende gitmezsem aricak nerdesn die teli kapasam evi evi kapasam ailemi illaki aricak napcm ne dicm ben yapamiyorum diyince ne yapamiyodun aliscksin faln die baski uygulicak off of

niye gidemeyeceksin arkadaşım.hadi kasada açık oldu diyelim milyarlık mı açık olacak sanki 3-5 lira birşey olur onu da maaşından keserler.ne kadar paraüstü vereceğin yazıyordur monitörde ona göre verirsin.bu kadar korkak olma.bugün ondan kaçacaksın yarın başka bir şeyden.yarın şöyle süslen püslen kendine güvenli bir şekilde geç işinin başına.yapanlar senden akıllı mı?sen de yaparsın ne var bunda?

Derdinin dermanı benim

Liseyi bitirmem ve üni'ye başladığım zamanlarda 3 yıl kasiyerlik yaptım ben. İlk migrosla başladım orada da eğitim verdiler. çok acemiydim. müşterilerle inatlaşırdım suratlarına bakmazdım ürünleri pat pat atardım ama elim hızlıydı çok salaklılar da yaptım

Sonraki iki yılımı da çok çok çok meşhur bir yabancı markada çalışarak yaptım. hani şu bütün kadınların bayıldığı malum marka... Migrosta çalışmasaydım o mağazada imkanı yok çalıştırılmazdım. Çok tecrübe edindim.

Çalışmak çok şey katıyor insana asla vazgeçme... Çalıştığın kitapçı D&R mı bilmiyorum inşallah odur. Tavsiyem sağlam markalarda çalış sistemleri daha güçlü olur. ve tecrübe açısından da çok şey katar.

Sana aklıma gelen tavsiyeleri sıralayım

Kural 1- Sakin ol her gelen müşterinin gözünün içine 1 saniyelik de olsa bakmayı unutma....

Kural 2- Müşterilerin daima acelesi vardır.... O yüzden seni acele ettirmeye çalışanları sallama. Ben çooook biliyorum acelem var acelem var deyipte ürünü aldıktan sonra hala mağazada gezinenleri. Bu işin kuralı sen başka arkadaşlarınla lak lak yapmayacaksın oyalanmayacaksın onun işini göreceksin ama uygun sürede acele etmeyeceksin...

Kural 3- Acemi olduğunu belli etme kendine güven.... Bilmediğini fark edenler üzerine gelir.

Kural 4- Kasa sayımı var mıdır bilmiyorum. Kasa senin namusundur. Arada sayıp kontrolü yapılıyorsa yap. Senden başka kullanmamalı kimse.

Bu olmazsa, elbet bir yerden başlayacaksın yine ..
Daha ilk gününmüş. Pes etmek için çok erken değil mi ?
Kasiyerlik ne ki ? Hayatın boyunca, kim bilir daha ne kadar seni zorlayan işlerle karşılaşacaksın ...
Onlarda napacaksın? Yine böyle kaçacak mısın ?
Hem ALLAH aşkına, sen kasiyerlik yapan herhangi birinden daha beceriksiz, işe yaramaz biri misin ?
Ben hiç sanmıyorum.
Kimse anasının karnında öğrenmiyor sonuçta.

ilk gün diye öyle geçmiştir. 1 hafta daha dene derim,hala bugünkü gibiyse fikrin o zaman bırakırsın. pes etme hemen.

Anladığım kadarıyla ,iş sana zor geldi ve sorumluluk almaktan kaçıyorsun .

Peki ya yapamayacağın işe neden başvurdun Kasiyerlik sorumluluk gerektiren bir iş ,öncesinde bunu biliyor olman lazımdı.

Zaten şu an alışma sürecindesin ,atlattın mı gerisi kolay.Emeklemeden yürülmüyor ,her işin zorluğu var .Bunu basamak olarak gör .Belki bir 6 ay sonra daha iyi bir pozisyona geçeceksin .Bunun için pes etmeden işine asılman lazım.

Dediğin gibi işe giderken, ayakların geri geri gidiyorsa ,istemiyorsan yapacak birşey yok istifa edeceksin.
Yalnız başka bir yere başvurdugunda ,cv'ne bakacaklar bu kız neden 1 gün çalışıp ,çıkmış diye .Bence en azından bir 6 ay kadar dayan ,sonra istersen bırakırsın .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…