Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Neyse sen yine de karisma pek bence.
Ben oyle yapiyorum. Kendi daha iyi bilir
Aynen ben söylemek istediğimi 1 kere söyler konuyu kapatırım yine öyle yaptım gidip çalışsın kocaman adam ona da mı ben karar vereyim

Selamlar,

1 Ocak’ta maaşımı ve ikramiyemi aldım. Son ihtiyaç kredimi de kapattım. Böylece ev kredisi dışında borcumuz kalmadı.

Krediyi kapatınca, birikimden 10.000 lira arttı. Eşimle her ikimizde de 5000 lira olacak şekilde bölüştük. Her ikimiz de bu parayı, acil durum parası olarak, maaş hesabından ayrı bir hesapta tl olarak tutacağız. Evde elektronik bir eşyanın bozulması, diş problemleri gibi ani gelişen durumlar dışında kullanmayacağız.

Bu ay kızımın ilkokul 1. sınıf için erken kayıt ödemesi olacak. 3000-3500 arası aylık bir ödeme tahmin ediyorum. Salı günü okul ile görüşeceğim. Bir de bu sene sanırım okul tablet aldırıyormuş. Onun da detayını öğrenmem gerek. Kayıt parası harici ne kadar ödeme yapacağız bakalım

Arabanın da bakım zamanı yaklaştı. Bu ay içinde servise gider muhtemelen. 1500 civarı da ona baylırız muhtemelen.

Şubat ayından itibaren maaşımın yarısını biriktireceğim inşallah. Büyük oranda altın ve dövize yatırıp, az az hisse senedi almak niyetindeyim.

Umarım hepimiz için birikimli bir yıl olur

Kredinin bitmesine sevindim. Darisi bize.
Ama okul taksidi buyuk kalem.
Cocugun okula baslamasi korkutuyor bu yuzden beni.
Cocuk ve okul masraflariyla birlikte birikim de yapabilmek guzel

Kredinin bitmesine sevindim. Darisi bize.
Ama okul taksidi buyuk kalem.
Cocugun okula baslamasi korkutuyor bu yuzden beni.
Cocuk ve okul masraflariyla birlikte birikim de yapabilmek guzel
Çok masraflı gerçekten. Gerçi bakıcı ücretleri de yüksek. 4 senedir bakıcıya verdiğim parayı okula ödüyorum şimdi.
Tabi iki numara geldiği için bakıcı maaşı ve sigortası da aynen devam ediyor.
Bazen çalışmasam daha rahat mı geçinirdik acaba diye düşünüyorum

Oyle dusunme bugun gunler gececek bu kuzular buyuyecek ozaman ne yapacaksın sen evde? Çalışmak üretmek insana kendini iyi hissettiriyor. Bakıcı ve okula toplam ne kadar ödüyorsun? Maaşından artıyor demi

Benim bakici da sigorta yok. Klasik eski usul bir kadin . Sadece bakiyor yani.
Okul beni korkutuyor.
Lisedeyim
Ilkokula tayin isteyip cocugu da yanima alayim diyorum iyi bi okul olursa. Devletten yanayim şuan icin. Ama buyuk sehirlerde de buyuk sıkīntïlar olabilir devlet okullarinda kalabalik siniflar en basiti.

Her özel okula da güvenmiyorum zaten
Hocanin da dedigi gibi sandwic dukkani acar gibi ozel okul aciliyor. Egitimle alakasi olamyan yoneticiler.. egitim fakultesi okumayan ogretmenler vs

Eğitim fakültesi okuyup çok iyi özel okullarda olan öğretmenler de şu an çalışma koşullarından hiç memnun değiller ellerinden gelse ilk fırsatta devlete geçmek istiyorlar.

İyi pazarlar hanımlar bende 9 gibi uyandım eşim nöbetten gelirken ekmek lazımmı diye aradı baştan al dedim ama o da en bozuk param 50 lira deyince vazgeçtim alma dedim bozulunca harcaniyor hemen bi mayali hamur tuttum kizarttım iyi de oldu değişiklik oldu akşam için yarım ekmek var bugün harcama olmaz hava soğuk hem eşim uyuyor hem küçük kızın ödevleri hem de banyoları dolaptan bişeyler yaparım musakka pilav çorba salata yaparım bide yoğurt yeter aksamada ütü falan yaparım

Iyi yapmissin valla.
Benimde buzlukta tava boregi ve yufka ekmek var. Onlari tuketelim dedim esime.
Hem yer acilsin. Dunden kalan yemegim var. Yanin da tavuk suyuna sehriye corba mi yapsam diyorum

Iyi yapmissin valla.
Benimde buzlukta tava boregi ve yufka ekmek var. Onlari tuketelim dedim esime.
Hem yer acilsin. Dunden kalan yemegim var. Yanin da tavuk suyuna sehriye corba mi yapsam diyorum
İyi oldu benimde bir karton kutu kuru yufkam var bide dolapta yarım kilo ispanak var yarın öğlene börek yapayım diyorum küçük yemez ama ona bişeyler ayalanır artık

Oyle dusunme bugun gunler gececek bu kuzular buyuyecek ozaman ne yapacaksın sen evde? Çalışmak üretmek insana kendini iyi hissettiriyor. Bakıcı ve okula toplam ne kadar ödüyorsun? Maaşından artıyor demi
Haklısın, zaten üniversitede yarı zamanlı çalışmaya başladım. Biter bitmez de tam zamanlı çalışmaya geçtim. 17 senedir çalışıyorum ve sadece 4’er ay doğum izni yani toplam 8 ay çalışmadım. Çalışmadan nasıl yaşanır bilmiyorum aslında:)
Bakıcı maaş 1900 lira, sigortası 750 lira. Toplam 2650 ona ödüyorum. Okula 9 taksitle toplam 25.200 ödedik. Aylık 2800’e geldi. Kasım ayında anasınıfının ödemeleri bitti. Bu ay da ilk okulun ödemesi başlayacak Maaşım ortalamanın üstünde benim, çok şükür artıyor.

Aynen öyle, burada adım başı özel okul var. Tamamen ticari zihniyette yöneticiler ve vasıfsız öğretmenler dolu.
Çocuk özele verilecekse Ankara için konuşuyorum, 5 tane okul var işini adam gibi yapan. Gerisi para tuzağı.

Bakici biraz fazla gibi geldi bana.

elecda darısı konut kredinize olsun.
Pure sana katılıyorum çocuk olmadan birikim yapılabildiği kadar yapılmalı.
İnşallah, bitmesine daha 6 yıl var gerçi. 4 yıl ödedik, yarıladık sayılır.
Çocuk olmadan birikim işini beceremedik biz. 26 yaşında evlendim. 30’da ilk çocuğum dünyaya geldi. O 4 sene yeni ev kurma borcu, araba borcu derken geçip gitti. Keşke o zaman süreci daha mantıklı yönetebilseydik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…