- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #21.421
Hic sorma. Bugun arkadasla konusduk. Birinden bahsediyor. Her ay 1 bilezik aliyormus. 2 kolu dirsegine kadar bilezik doluymus vs.Aklın altında hahahhaa
Bende denicemBen işyerindeki su şişeme kabuklu tarçın ve limon atıyorum. O şekilde tüketiyorum.
Ben normalde de iradeliyim hatta Adım çıkmış birisi bir yere gitsin bir tatlı getirmiş olsun bana ikram ettiklerinde hmm Sirkencubin mi o tatlı şekerli şey yemez ki diyorlar :)Su ben de çok tüketirm. Sadece işyerindeki şişede yapıyorum bunu ki öğle yemeğinde çıkan tatlılara karşı dirayetli olabileyim diye:) İşe de yarıyor genelde.
Benim de bakış açım şu şekilde, ortalama bir tatlı veya abur cubur tarzı bir şey ise önüme gelen, bunu yiyip kendimi zehirlediğime değmez diye düşünüyorum. Şekerli bir şey yiyeceksem, hakkı verilerek yapılmış bir tatlıyı yemeyi tercih ederim. İşyerinde çıkan glikoz şuruplu baklava yerine sevdiğim pastaneden kendime sufle ısmarlamayı tercih ederim mesela:)Ben normalde de iradeliyim hatta Adım çıkmış birisi bir yere gitsin bir tatlı getirmiş olsun bana ikram ettiklerinde hmm Sirkencubin mi o tatlı şekerli şey yemez ki diyorlar :)
O bilezikleri muhafaza etmekte zor oluyor . Afrin parasıyla bilezik almıştım toplam 13 bileziğim olmuştu inceli kalınlı çok zor oluyordu . Son 5 tanesini araba için bozdurup kurtuldumHic sorma. Bugun arkadasla konusduk. Birinden bahsediyor. Her ay 1 bilezik aliyormus. 2 kolu dirsegine kadar bilezik doluymus vs.
Aç birak ama bileziksiz birakma o kadini diyor
Ben de öyle düşünüyorum mesela yiyeceğim bir dilim baklava ise Antep’ten gelen özel olmalı yoksa değmez de mi :)Benim de bakış açım şu şekilde, ortalama bir tatlı veya abur cubur tarzı bir şey ise önüme gelen, bunu yiyip kendimi zehirlediğime değmez diye düşünüyorum. Şekerli bir şey yiyeceksem, hakkı verilerek yapılmış bir tatlıyı yemeyi tercih ederim. İşyerinde çıkan glikoz şuruplu baklava yerine sevdiğim pastaneden kendime sufle ısmarlamayı tercih ederim mesela:)
Tahinpekmez vazgecilmezimdir ama su an kizimda alerji var ve ozellikle tahin ve susama karsi cok ozledim yemeyiBuzlukta kek kurabiye mozaik pasta bulundurmak çok işe yarıyor benim krizlerimi bunlar birde tahin pekmez ve helva çözüyor
Ya ben hayatım boyunca hep ev pekmezi yedim. Fakat şuan çok az kaldı ve bulamayacağım bir süre . Hangi marka pekmez alıyorsunTahinpekmez vazgecilmezimdir ama su an kizimda alerji var ve ozellikle tahin ve susama karsi cok ozledim yemeyisutumden kizima geciyor o yuzden bircok seyi yemiyorum
Canim kayinvalidemlerin dutlari var o dut pekmezi yaptiriyor banada hersene verir yasadigim yerde uzum bolgesi burdanda ev yapimi uzum pekmezi aliyorum siirtesin canim ordada ev yapimi bulabilirsinYa ben hayatım boyunca hep ev pekmezi yedim. Fakat şuan çok az kaldı ve bulamayacağım bir süre . Hangi marka pekmez alıyorsun
Mis gibi barbunyam vardı sen mantı diyince ben de mantı yaptım buzluğumdan. oturdum ve dolu dolu bir tabak da yedim. Şu ara aldığım hormonlar çok fena tartıda iki kilo farketmiş acayip ödemliyim. Bu ara üç günlük bir detoks yapsam iyi olacak gibiYarin sabaha kuracagim alarmi kizlar. Yapayim mantiyi canim istedi.
Bak buraya yazinca aklima geldi kiymayi cikarmadim.
Ya marketten aldim kilosu 20 lira ama belli yani tadindan. Cok islem gormus. Cok sagliksiz.
Buzlugumda yer yoktu kv ile yapacaktik. Yarin 1 pisirimlik yapayim
Afiyetler olsunnnnMis gibi barbunyam vardı sen mantı diyince ben de mantı yaptım buzluğumdan. oturdum ve dolu dolu bir tabak da yedim. Şu ara aldığım hormonlar çok fena tartıda iki kilo farketmiş acayip ödemliyim. Bu ara üç günlük bir detoks yapsam iyi olacak gibi
Annemlerin yaptığının dışında kimseninkine güvenmiyorum ne yazıkki canım. Bazı şeylerin ne şartlarda yapıldığını bilmek istiyorum oda olmuyorCanim kayinvalidemlerin dutlari var o dut pekmezi yaptiriyor banada hersene verir yasadigim yerde uzum bolgesi burdanda ev yapimi uzum pekmezi aliyorum siirtesin canim ordada ev yapimi bulabilirsin
Aslında geleneksel yöntemle hazırlanan pekmezleri değil de fabrikasyon olanları tercih etmek gerekiyormuş hmf den ötürü. Bence hazır pekmezlere de ılımlı bakabilirsinYa ben hayatım boyunca hep ev pekmezi yedim. Fakat şuan çok az kaldı ve bulamayacağım bir süre . Hangi marka pekmez alıyorsun
Neden ki içime koruyucu madde katıyorlar buna olumsuz birşey benceAslında geleneksel yöntemle hazırlanan pekmezleri değil de fabrikasyon olanları tercih etmek gerekiyormuş hmf den ötürü. Bence hazır pekmezlere de ılımlı bakabilirsin
İşte kar Zarar olarak bakıldığında hmf daha ürkütücüNeden ki içime koruyucu madde katıyorlar buna olumsuz birşey bence
Hmf nedir özür dilerim bilmiyorumİşte kar Zarar olarak bakıldığında hmf daha ürkütücü
Hidroksimetilfurfural diye bir kimyasal. Geleneksel yöntemle yapılan pekmezlerde yüksek ısıda ortaya çıkıyor kanserojen olarak geçiyor ve gıdalarda sınırlı düzeyde bulunması gerekiyorHmf nedir özür dilerim bilmiyorum
Teşekkür ediyorum. Yıllardır yiyoruz artık yapacak pekte birşey yok sanırımHidroksimetilfurfural diye bir kimyasal. Geleneksel yöntemle yapılan pekmezlerde yüksek ısıda ortaya çıkıyor kanserojen olarak geçiyor ve gıdalarda sınırlı düzeyde bulunması gerekiyor
Aynen oyle. Soğuk sıkïm tercih et tucecim. Marketlerde ve eczanelerde varAslında geleneksel yöntemle hazırlanan pekmezleri değil de fabrikasyon olanları tercih etmek gerekiyormuş hmf den ötürü. Bence hazır pekmezlere de ılımlı bakabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?