- 18 Mart 2016
- 6.160
- 16.807
- 248
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #21.481
Buna ben de dikkat ediyorum çikolata bile yemedik henüz, 2 yaşa kadar içinde suni seker barındıran ev yapımı kek bile yedirmedim. Balla muzla tatlandırıp yaptım hep. Alışkanımlığı bu şekilde otursun istiyorum, damak tadı tatlı lehine gelişmez ise ilerde canı tatlı istediğinde 1 muzu 1 tabak pastaya tercih eder diye düşündüm. Bakalım bu yöntem bazı çocuklarda tutuyormuş bazılarına işlemiyormuş, bizimkiler şimdilik iyi gidiyorlar. Tabiki hiç yemeyecek değil, arkadaşında görecek, merak edecek ama sürekli maruz kalmazsa alışkanlığı olmaz. Aynı hassasiyeti ekranlar içinde gösteriyorum asla tv&video önünde yemek yenmez. Çocuk ne yediğinin nekadar yediğinin farkında olmalı, önemli olan o an kaynının doyması değil doğru davranış şekillerinin oturması. Bu şekilde davranmak tabiki benim hayatını zorlaştırıyor ama içim boyle rahat ediyor. Eskiden daha beterdim şimdi biraz biraz esnetsem de temel prensiplerden kopmuyorumKızım şu an 5,5 yaşında ve hiç tavuk yemedi. Çikolata dışında abur cubur tanımıyor.Cips, kola, jelibon, bisküvi vs hala bilmiyor. Görüştüğüm bütün kreşlerde ilk sorum paketli gıda ve tavuk meselesiydi:)
Kolej seçerken de yine tavuk ve okulda kantin olmaması önceliğimdi. Koruyabildiğim kadar çocuklarımı bu gıda teröründen koruyacağım. İnsanın yeme alışkanlıkları da zaten çocukluğunda nasıl beslendiğine göre şekilleniyor. İlerde bu saydıklarımı elbette deneyecektir ancak sürekli tüketmeyeceğini umuyorum.
erken yatırıp indirimli ödeyin itiraz etsenizde önce cezayı yatırmanız gerekiyor diye biliyorum geçen yıl kardeşimin başınada geldi ödendi o cezaŞuan karı koca çok sinirliyiz . Dün çarşıda arabayı her zaman ki sokağa park ettik sadece 10 dk arkamızda da 2 araç daha vardı . Geri geldiğimiz zaman arabanın silgeci kalkıktı . Diğer arabalara baktık onlarınki normal. Biraz önce e devletime baktık park cezası 108 tl . Park yasağı ile ilgili bir tabela filan yoktu . Eşim Salı itiraz edeceğiz dedi ama çok sinirlerimiz bozuldu . Fark parası daha gelmeden uçtu
Ben kendimden pay biçiyorum. Ailemin evinde akşam 17:30-18:00 arası yemek yenir, sonrasında bir daha hiç bir şey yenmezdi. Akşam çay içilecekse de sadece çay içilirdi. Yanında bir şey tüketilmezdi. Evde tatlı sadece bayramlarda ve yemeğe misafir geleceği zaman yapılırdı ve abur cubur olmazdı bizim evde. Anne haftasonları kahvaltıya börek poğaça yapardı.Buna ben de dikkat ediyorum çikolata bile yemedik henüz, 2 yaşa kadar içinde suni seker barındıran ev yapımı kek bile yedirmedim. Balla muzla tatlandırıp yaptım hep. Alışkanımlığı bu şekilde otursun istiyorum, damak tadı tatlı lehine gelişmez ise ilerde canı tatlı istediğinde 1 muzu 1 tabak pastaya tercih eder diye düşündüm. Bakalım bu yöntem bazı çocuklarda tutuyormuş bazılarına işlemiyormuş, bizimkiler şimdilik iyi gidiyorlar. Tabiki hiç yemeyecek değil, arkadaşında görecek, merak edecek ama sürekli maruz kalmazsa alışkanlığı olmaz. Aynı hassasiyeti ekranlar içinde gösteriyorum asla tv&video önünde yemek yenmez. Çocuk ne yediğinin nekadar yediğinin farkında olmalı, önemli olan o an kaynının doyması değil doğru davranış şekillerinin oturması. Bu şekilde davranmak tabiki benim hayatını zorlaştırıyor ama içim boyle rahat ediyor. Eskiden daha beterdim şimdi biraz biraz esnetsem de temel prensiplerden kopmuyorum
eşim polis canım . aslinda evlendigimizden itibaren kredi oduyoruz önce düğün kredisiydi o bitti doguya geldigimizde araba icin kredi cektik oda bitti cok şükür 4 yıllık evliyim 3 yıldır doğudayız. doğuya gelecegimizi bildiğimiz icin evlenirken cok az esya almistim tayin cikinca esyalarimizi yenilemek istiyorum o yuzden birikim yapiyorum hazirana kadar tahminim 16 bin birikmiş olur o kadar parayla ne alabilinirse artik bakicaz :)Dugun kredisi mi canim. Asker veya polis galiba esin
Aman dikkat et.Günaydınlar 4kişilk odadayım odamda 2kişi hastaHafif bogazım yanıyor inş hasta olmam çocuk yenı duzeldı ona atlar hemen Aksam soğan fln yemem lazım inş bastırmaz hastalık.
cok geçmiş olsun canim dikkat etGünaydınlar 4kişilk odadayım odamda 2kişi hastaHafif bogazım yanıyor inş hasta olmam çocuk yenı duzeldı ona atlar hemen Aksam soğan fln yemem lazım inş bastırmaz hastalık.
iç malzemeyi nasıl pisiriyosun canım bende şaşırdım hic duymamistim oyle. emzirirken bende cok abur cubur yiyordum simdi de pek bisey degismedi :)Günaydın
Maaşımı alalı 10 gun oldu bugun. 200 lıra cekmıstım yanıma sadece. Gecen hafta 90 lıra ıle bıtırmıstım haftayı.
Hafta sonu 30 lıra harcadım .
55 lıra arkadaşımın doğum gunu ıcın hedıye parası verecegım bugun .
Dun yemek yaptım bugun ıcın , oturtma ,dun için ise evde olan malzemelerden 2 tepsı pızza yaptım . Enfes oluyor, yalnız pızzayı yaparken ust komsum uğradı benı görünce ıc malzemeyı ben pısırıyorum baya sasırdı , sız nasıl yapıyorsunuz pızzayı?
Hazır hamurdan tabı , evde hamur yoğurmam bu sıra hıc mumkun gözükmüyor.
Ayretten ev ıcın alısverıs ılla kı oluyor onları esım ev butcesınden hallediyor.
Abur cubur denmıs maalesef ben cok arıyorum ozellıkle gece emzırmeye kalktığımda donuşum mutfak oluyor.
Ödenecek zatenerken yatırıp indirimli ödeyin itiraz etsenizde önce cezayı yatırmanız gerekiyor diye biliyorum geçen yıl kardeşimin başınada geldi ödendi o ceza
Ay hemen gidip tv yi açayım. Ama dede dürüstPalu ailesi cikmis
Dede tarz.
Aynen.Maaş gelsede altın alsak.Altın almak bagımlılık yapmaya basladı bendehesap kitap yapıyorum sukadar alırım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?