Bugün ne aldin kaç tl harcadin

günaydın kızlar maaşlar belli olmuş dün kat sayılar gelmiş tahakkukçular akşamladık dediler sabah belli olmuş rabbim bereketini versin
Aynen öyle eşimde o yüzden geç geldi . Hatta daha çalışıyorlarmış ta bizimki nöbetçiydi ondan geldi . Bugün fark yapacaklar sanırım

Bugün Ezogelin çorbası ile patates yemeği yapacaktım. Önce yürüyüş yapıp sonra markete gidecektim patates ve salata malzemesi yumurta alacaktım . Baktım 2 gün daha yeterli gayet güzel soğan havuç kara lahana kıvırcık kısaca salatalık malZeme var yumurta da bitmedi . En iyisi yemek listemi değiştireyim ve Cuma gününki yemeği öne alıp harcama yapmayayım dedim en son market alışverişini Pazar günü yapmıştık ve o günden beri 0 harcamaydı. Bugün sabah eşim şubeye 3 ekmek aldı tek harcama o . Oda alan arkadaş nöbetçi diye eşim aldı

beledıyede canım sosyal dengelere de zam gelıyo ondan dolayı daha fazla cıkıyo olabılır

kronik uykucu aynı kurumdaymışız ya

Ay gel bacım dışı seni içi herkesi yakar

Bizde sosyal denge yok yemek ücreti yok cıplak maaş

kronik uykucu aynı kurumdaymışız ya

Ay gel bacım dışı seni içi herkesi yakar

Bizde sosyal denge yok yemek ücreti yok cıplak maaş
bızde de yemek tıcket falan yok canım gorumcemde beledıyede 750tl tıcket alıyolar
ıste beledıyenın sıkıntısıda sosyal denge verılıp verılmeyecegı her sene belli oluyo baskan yok dese o sene yok yani zaten borc batagındayız seneye kesın keserler

Bir kere veriliyorsa kesilmez kolay kolay
Başkan durumu ne, değişecekmi?
Büyük belediyemi küçük bir yermi
Ay kabusum seçimdi, ama çok sessizlik var bir yerde patlayacak ama bilmiyorum

köy yumurtası aldım 1 koli 25 tl nakit verdim aslında evde var 2 koli onu biz yeriz bunu çocuklara yediririm beğenirsem tekrar alırım yumurtaları

Bir kere veriliyorsa kesilmez kolay kolay
Başkan durumu ne, değişecekmi?
Büyük belediyemi küçük bir yermi
Ay kabusum seçimdi, ama çok sessizlik var bir yerde patlayacak ama bilmiyorum
soyle yani yıllık karar alınıyo o sene verılıyor sonraki sene tekrar karar alınıyor ilcelerde kesıldı mesela baskan degısıcek canım kesın, ama parti degısmez buyuk ıhtımal buyuksehır canım

Hava çok soğuk ama hava durumunda kar göstermesine rağmen hiç kar yağmıyor ya yürüyüşten vazgeçince biraz kitap okudum iyi geldi tabi yanında sıcak bir çay . Komşuya 2 hafta önce filan profiterol götürmüştüm o sıra da Kargo geldi diye acil eve çıkmıştım tabak onda kaldı ve lütfen boş getir demiştim . Fark ettim ki hala getirmemiş ne bekliyor acaba ya. Ben korkuyorum bana gelen tabak kırılır belki takımdır bozulur diye anında birşey koyup veriyorum kızlar harcamasız markete gitmediğimiz günler oluşturalım mı dün E Esila09 söylediği gibi . Ben zaten haftalık alışveriş ve yemek listesi ile harcamayı en aza indirdim ve bununla gurur duyuyorum ama topikçe uygulasak çok güzel olur . Akşama kuru dolma ezogelin çorbası ve dün yapıp buzluğa attığım yiyemedipimiz mozaik pastamız var . Biraz eve çeki düzen vereceğim temizlik zamanı

olur kaç gün yapılacak ve ne zaman ayın ilk haftası mı vb onu kendimize göre mi ayarlayalım bizim evde ben uysamda eşim hayatta uymaz delirtir beni yine başlar kazandığımı yiyemeyeceksem niye çalışıyorum demelere

Valla bana hiç fark etmez İnan . Benimde eşim bazen yapıyor harcıyor ama boş şeylere harcamaz oldu maşallah arabamızı yine değiştirmek istediğimiz için oda gaza geldi bence ondan ben haftalık alışveriş yapıyorum hafta içi sadece ekmek alıyoruz bazen onu bile almam çünkü buzluğu aktif kullanıyorum ekmeği buzlukta saklarım . Eşim ekmek yemiyor zaten kahvaltı dışında. Herkes ortak noktada buluşalım ben uyarım her şekilde

Benim duruma göre değişir, mesela çarşambaları buranın pazarı var, cuma harcamasız geçmez, cumarteside öyle
En uygun günler pazar ve salı
Aylık 5 ün ilk hedefim

canim bende senin mesajını okuduktan sonra yemek listemi duzenledim pazar gününe kadar harcama yapmamayı istiyorum insallah başarılı olurum

bende buzluga koyarım hiç çöpe atmam bişeyimi

Kizlar nasilsiniz :)
Telefon icin nakit avans cektik ya moralim bozuktu kafamda gelgitler vardi o kadar tasarruf yapiyorun her seyi erteliyorum tamkurtulacakken yeniden borc cikiyor en iyisi ne istiosam alayim kk ile dedim birkac gun kizdim durdum kendimize hesap kesim tarihini bekliyordum alisveral icin. Simdi yeniden dusundum kk birinden 2 ay sonra kurtulacaktik ama simdi yeniden 12 ay odeme cikti tamam ama en azindan nisanda bitecek bi kredi odemeniz var bunu unutma moralini bozma dedim kendime alisveris listemi guncelledim cuzdanimda kalan parayi kucuk hedefler kumbaramdaki parayi (bozukluklar) ve kasim ayi alisverisimden kalan birkac TL yi biraraya getirdim cuzdanimin bi gozunden de 15 TL buldum hic hatirlamiyorum onu oraya koydugumu simdi 65 TL kagit 35.75 bozuk (1 TL 50 kr 25krlar) param var. Kucuk hedeflee kumbarama da on ve bes kr lari attim saymadim ama.
15 TL cuzdanima kkoydum 50 TL kenara ayirdim 35,5 TL(bozukluklar) market alisverisine ayirdim yetrigi kadar alicam onunla. 25 kr da buyuk kumbarama attim bereket olsun :)
Ayirdigim kagit 50 TL yi ne yapsam karar veremiyorum ayri bi kumbara yapip hic ellenmeyecekler adini verip esime soylemeden biriktirip cok zor durumda mi ortaya cikarsam ya da birikince birikince bi ihtiyacimi mi alsam yoksa bu ay da kk ya yuklenmemek icin alisveris parasina onu da mi eklesem.. ne dersiniz ? Harcarsam kenarda param kalmayacak.
Kızımın kumbarasinda sa para kalmadi 210 tl asi aldik 180 ödedik kalanini babam tamamlayacak sanirim.
Bir de dun dun dogum gunumdu babam t0 tl verdi. Onu tamamen kendime mi ayirsam yoksa ortak kumbaraya mi atsam ne yapsam sanki kendime ayirirsam esime ayip olur gibi geliyor ama bir yandan da o bana harclik verildi diyorum kafam cok karisik dostlar yaaa bu kadar uzun yaziyi da sonuna kadar okuduysaniz valla cok cok tesekkur ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…