- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #21.761
Ben istemezken esim gidelim diyordu simdi ben tamame dedim esim bahaneler uretmeye basladi kendi evimizdeyiz yani bi degisiklik olmazsa .. simdi annemlerde kalirken annemlere gelen fatiralara pay oderiz dedik bir de ilk ay bizim evimize de fatura gelecek ilave bir de onlara para vericez biraz o da geri cekti biziBen senin yernde olsam giderdim hem kendi annen baban ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar bebeginede güzel bakarsın doğalgaz faturasını ödemeyip telefon taksitini ödediğini düşün 2-3 ay eşinde sorun etmezse iyi olur
Ooo tebrik ederimGünaydınlar oğlana kahvaltı ettirdım sımdı ben kahvaltı edecegım.Sonra temızlık benı beklerDün sıfır harcama tarihe geçsin bu
Bence basarirsin :)Ya evde hersey var.
Bu hafta sadece ekmek icin para harcasam.basarabilir miyim acaba.
Havalar da kotu. Evde otururuz
Efsuncum gecmis yazilarina baktim biraz. Epey az bi geliriniz oldugunu yazmissin. Allah kolaylik versin insallah.Kizlar nasilsiniz :)
Telefon icin nakit avans cektik ya moralim bozuktu kafamda gelgitler vardi o kadar tasarruf yapiyorun her seyi erteliyorum tamkurtulacakken yeniden borc cikiyor en iyisi ne istiosam alayim kk ile dedim birkac gun kizdim durdum kendimize hesap kesim tarihini bekliyordum alisveral icin. Simdi yeniden dusundum kk birinden 2 ay sonra kurtulacaktik ama simdi yeniden 12 ay odeme cikti tamam ama en azindan nisanda bitecek bi kredi odemeniz var bunu unutma moralini bozma dedim kendime alisveris listemi guncelledim cuzdanimda kalan parayi kucuk hedefler kumbaramdaki parayi (bozukluklar) ve kasim ayi alisverisimden kalan birkac TL yi biraraya getirdim cuzdanimin bi gozunden de 15 TL buldum hic hatirlamiyorum onu oraya koydugumusimdi 65 TL kagit 35.75 bozuk (1 TL 50 kr 25krlar) param var. Kucuk hedeflee kumbarama da on ve bes kr lari attim saymadim ama.
15 TL cuzdanima kkoydum 50 TL kenara ayirdim 35,5 TL(bozukluklar) market alisverisine ayirdim yetrigi kadar alicam onunla. 25 kr da buyuk kumbarama attim bereket olsun :)
Ayirdigim kagit 50 TL yi ne yapsam karar veremiyorum ayri bi kumbara yapip hic ellenmeyecekler adini verip esime soylemeden biriktirip cok zor durumda mi ortaya cikarsam ya da birikince birikince bi ihtiyacimi mi alsam yoksa bu ay da kk ya yuklenmemek icin alisveris parasina onu da mi eklesem.. ne dersiniz ? Harcarsam kenarda param kalmayacak.
Kızımın kumbarasinda sa para kalmadi 210 tl asi aldik 180 ödedik kalanini babam tamamlayacak sanirim.
Bir de dun dun dogum gunumdu babam t0 tl verdi. Onu tamamen kendime mi ayirsam yoksa ortak kumbaraya mi atsam ne yapsam sanki kendime ayirirsam esime ayip olur gibi geliyor ama bir yandan da o bana harclik verildi diyorum kafam cok karisik dostlar yaaa bu kadar uzun yaziyi da sonuna kadar okuduysaniz valla cok cok tesekkur ederim :)
Sifa olsun yavrucaga :)Krep yaptim kahvaltiya. Yumurta hasladim.
1 adet kuru sogani ince halka dogradim. Tuz ve bol sumakla ovdum. Oglana yumurta ile yedirdim. Sogan iyi gelecektir dogal antibiyotik diye dusundum
Ne kadar düşüncesiz ce.... Sen calisacaksan calis nobetci olacak insani neden yoruyorsun dinlensin...Sinirlenmemek elde değil ya valla . Eşimle bi çalışma arkadaşı arşiv temizleyip topluyorlardı . Şimdi de mesaj yazmış ki işe gel birlikte arşive devam edelim diye . Eşim dün nöbetten geldi yarın yine nöbetçi ayrıca haftaya Pazar yine nöbetçi. Bende sen bilirsin git dedim . Onun evinde problemler var karısından çocuklarından sıkılıyor gece geç yatıyor hafta içi öğlen işe geliyor mesaiye düzgün gelse o zaman herşey zaten yetişir . Ama şimdi de evde sorun vardır kaçıyor dedim sende git istiyorsan dedim. Eşimde gideyim de bitsin dedi gitti . Güya puzzle yapacaktık yürüyüşe gidecektik filan hiç gerek yok böyle şeylere zaten
Canim tesekkur ederim fikir icin haklisin ben de ozellikle gram altin almayi cok istiyorum ama su su emde yapamiycam birikime para ayiramiyorum kenarda guvenebilecegim bi param olsn istiyirum o da zaten 50 tl imis dun babamin verdigi harclikla 100 oluyor. Markete 35 yetmez illaki kenarda bi nakitim olmali bu donemlerde esim eeve para birakamiyor bi sekilde kendimi idare etmeliyim ama mayistan sonra insallah basbaska bir sey cikmazsa gr altin parasi biriktirmeye basliycam :))Efsuncum gecmis yazilarina baktim biraz. Epey az bi geliriniz oldugunu yazmissin. Allah kolaylik versin insallah.
Biriktirdigin paralarla gram veya dolar vs alsan. Hem bozdurma riskin olmaz gerekli gereksiz hem de mutlu olursun hevesin olur.
Simdi bidaha okudum da yani alisverisi kk dan yapin elindekine elindeki para birikip gr lik olunca gr al mi demek istedin canim ?Efsuncum gecmis yazilarina baktim biraz. Epey az bi geliriniz oldugunu yazmissin. Allah kolaylik versin insallah.
Biriktirdigin paralarla gram veya dolar vs alsan. Hem bozdurma riskin olmaz gerekli gereksiz hem de mutlu olursun hevesin olur.
Butun erkekler mi boyle olur..Iyiki butceyi elime aldim da biraz toparladik.
Adam hala gereksiz para harcamanin derdinde.
Aksam cat kapi size misafir olasim geldi hazir protein gunum de:)))Yoruldumm
Evdeyim. Kv getirdigi köy tavuğunu cikardim. Aksama haşlayip pilav salata yapacagim.
Aksam cat kapi size misafir olasim geldi hazir protein gunum de:)))
Ben de ellerimin iyi oldugu bi gun bazlama yapip buzluga atayim diyorumIyi yapmissin valla.
Benimde buzlukta tava boregi ve yufka ekmek var. Onlari tuketelim dedim esime.
Hem yer acilsin. Dunden kalan yemegim var. Yanin da tavuk suyuna sehriye corba mi yapsam diyorum
Bende birinden gordum . Mayali yapmis. O ladar guzel gorunuyordu ki.Ben de ellerimin iyi oldugu bi gun bazlama yapip buzluga atayim diyorum
Heyecan konusunda haklisin :) mutfak masrafi da cok oluyor ilk gunler sunu da deneyeyim bunu da deneyeyim dderkenIlk heyecanla insanlar fazla harcayabiliyor evet.
Evlenirken esya alirken aklim bir karis havadaydi. Daha sonra balayi ayni sekulde. Flort donemimiz ayni sekilde.
Cocuk oldu yine o kadar gereksiz fazlalik oldu ki.
Cocuk 4 yasinda 3 buyuk yogan hurcu kiyafeti birikmis kuculen. Kiraciyiz birde sirtimiza yuk resmen.
Her cesit biberonu var sanki mama verecekmisin gibi deli gibi biberon aldim . Chicco philips dr brown ki bunlar marka epey pahalilar. Bir de sut sagma makinem var birkac kez kullanmisimdir.
Beyefendi hala besiginde degilde bizimle yatmak istiyor.
Yok ana kucagi yok puset yok hamak derken...
Kizim bile olursa oglanin esyalarini kullancagim. Valla cok sinirlendim kendime
Saçımı kestirdim 60tl. Sanırım akşam dışarı yemeğe çıkacağız çıkmışken markete de uğrarız ay tutamıyorum gidiyor paralar :) güya sıfır harcama dedim
Uyudun muBende birinden gordum . Mayali yapmis. O ladar guzel gorunuyordu ki.
Yaa o kadar yorgun hissediyorjm ki.
Bloombergteki ekonomist de ninni soyler gibi konusuyor. Uyusam yarim saat super olur
bende hafta sonu kısır yapmayi düşünüyorum imm bayilirim kisira :))Yarin pazara giderim.
Sebze meyve balik alayim diyorum.
Haftasonu bi kısır veya mercimekli köfte yapayim diyorum yesillik lazim olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?