Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Az mıymış maaşın Şekerim insanlar birbirlerini takip ediyorlar mesela bizim komşu o aldığımız maaşı tam bilmemesine rağmen hemen kıyasa başlıyor .herkes kıyas derdinde o yüzden polemik yaratmaya gerek yok . Ama şunu söyleyeyim dünya giderimiz var 5000 tl sırf mutfak masrafı olmadan birikime birşey atmadan bu ay ki giderimiz

Sabah yürüyüş yaptım kahvaltı ettim biraz dua okudum rutine bindirmeye çalışıyorum bazı şeyleri . Yemek yaptım masa hazır spor yaptım biraz karın ve sırt kaslarımı güçlendirmeye çalışıyorum. Eşim yine geç gelecek üzerimi değişip biraz makyaj yaptım . Puzzle ye devam ediyorum ama bir türlü ilerlemiyor kalitesi düşük bunun ya

Ben de bir kitap var piyasada bulamadım fotokopi çektirmek istedim yasakmış çekmediler bir başka kırtasiye daha var kıza gıcık oldum ona da çektirmedim. Kitap hayatımızda kendimizdeki hatalı alanlarımızdan bahsediyor. Mesela kendimizi tanımlıyoruz ya örneğin ben çok yapıyorum tembelim çorbam güzel olmaz et yemeklerini beceremem şanssızım gibi etiketler...
çok yanlışmış aramızda öğretmen çok diye paylaşıyorum çocuğun matematiğe veya resimde yeteneği yok etiketi de yanlış
Bazılarımız hemen kavrıyor bazılarımızın kavraması ya da yapması sadece zaman alıyor bu bakış açısı ile yaklaşmak lazımmış olaya.
Ben kendim için yazıyım: hiç beceremem diye geziyordum şimdi evde yemek yemek yemek yapmak için çırpınıyorum tasarruf ettikçe de öyle. Yani yapamam edemem deyip yapabileceklerimizin önünü kesmemek lazımmış
(Bugün okuduğum kısımlardan aklımda kalanı paylaşmak istedim)
Mesela ben sürekli onaylatma ihtiyacı hissediyorum veya etrafımda bu tiplerden var. Aslında çok yanlışmış kimse bizi onaylamak zorunda değil bunun için mutsuz olmamak lazım. Yeni aldığım ayakkabıdan tutta yaptığım yemeğe kadar onaylanma ihtiyacı hissetmek zorlayıcı ve üzücü olabiliyor.
Bunu pratikte düZeltmek için egzersizler lazımmış ben de sizlere artık kendimi etiketleyecek sürekli eleştirecek şekilde yazmamaya çalışacağım bakalım bir yerden başlamak lazım

Selamlar Hanımlar,

Cumartesi günü kızımın kreşten arkadaşının doğum gününe davetliyiz. Bugün hediye için avm’ye gittim. M&S’de %50 indirimli olan ürünlerden bir uzun kollu üst bir de eşofman altı aldım. Toplam 100 lira ödedim. Erkek çocuğu oyuncaklarından anlamıyorum bari her zaman giyebileceği bir şey alayım dedim.

Minimalizm ile uğraşmaya başladığımdan bu yana ev hediyesi ve bebek görme hediyesi olarak gram altın götürüyorum. Evin ya da bebeğin ihtiyacı neyse ona göre alsınlar diye düşünüyorum. Ama çocuk doğumgünlerinde mecbur bir şey almak lazım, çocuk sıradan hediyeleri açıyor.

Hic unutmam. Yeni evliydik. Dogum gunu partisine davetliydik. Yaklasik 30 aile vardi 2ser cocuktan en az 40 cocuk.
Herkes ama herkes kiyafet almis.
Biz de cok guzel zip zip at almistik kocaman. Hediyeler acildi. Bizim paket buyuk diye en son acildi.
Aman Allahim cocuklari gormeliydiniz . Bi guruldu bi kaos bi kavga . Zor ayirdik
Cok guzeldi
Simdi de esimle hatirlayip gulumsedik

Geçen Benim de iki ev için ev hediyesi Almam gerekiyordu o kadar çok gezdim ki tencere tava kahve Makinesi vs sonra dedim ne düşünüyorsun götür çeyrek altın kendisi alsın ihtiyacını. Ayıp oldu mu bilmiyorum dedim ama gerçekten çok geDim baktım kafa yordum ama en mantıklısı böyle geldi diye :))

Dogrudur canim.
Bizde fakultede egitim bilimleri dersinde isledik hep bu konulari.

Ceyrek altin da herkese alinmiyor cokk pahali. Ben de guzel porselen takim veya battaniye goturmustum cok samimi olmadigim arkafaslarima.
Samimi olduklarima dugunde taki veya para

Bizim is yerinde hep sacma seyler secerlerdi cok kizardim salon susu cam esyalar ev aldigimizda hep tembihledim klozet takimi getirmisler yakinlarimda eksik mutfak aleti almisti.
Ben ev ziyaretleri bayramlar fln icin english home havlu bulunduruyorum annemde depolarda curuyen birsuru lokum seker kalirdi bari bir ise yarar diyorum ev hediyesi olarak altin ilk tercihim yada genel gecer hediyeler almaya calisiyorum genelde sevilmiski bana gelen hediyelerin cogunu kullandim sacma bsy gelmemisti
2 adet bisiklet en ilginc hediyemdi

Ceyrek altin da herkese alinmiyor cokk pahali. Ben de guzel porselen takim veya battaniye goturmustum cok samimi olmadigim arkafaslarima.
Samimi olduklarima dugunde taki veya para
Bu götürdüğüm yerler için o civarda götürmeliydim.
Benim de çok yakın olmadığım arkadaşlar için hediyem english home dan nevresim seti içine de bir değişim kartıdır. Mutlaka değişim yapacak bir şey bulur diye düşünüyorum.

Scss94 canim birkac yil daha sabredebilisen iyi olur.
Bak yeni yeni birikim bilincin olustu anladigim kadariyla. Bunu firsata cevir.
Dogu donusu guzel bir pesinatin olsa ev icin super olur.
evet canim yeni yeni bilinclenmeye basladim. cok haklisin ev icin pesinat olabilir birikimimiz

0 harcama yaptık bugün en son Pazar günü harcama yapmıştık

evet canim yeni yeni bilinclenmeye basladim. cok haklisin ev icin pesinat olabilir birikimimiz
Şuan doğuda olsam birikimim daha iyi olurdu.
Calisma saatlerimiz belli. Birimiz tatildeyken digerimiz işte. Yani batida da pek birsey degismiyor. Yaz tatilinde izinleri denklestirebirsek geziyoruz.
Turkiyede bu kosullarda bu ekonomide pek de birsey yapilmiyor

Maaşallah annene canım,
Yazını okumaya başlayınca acaba bunu yazan benim kardeşim mi diye düşündüm biran,
Yazının sonuna doğru düşüncem değişti, (annem hamurişi değil el işi yapıyor )
Rabbim uzun ömürler versin inşallah

gelecek hafta bende dikkat edecegim
Haftada bir alışverişe gittiğim için kendimle gurur duyuyorum pure bir kere alışveriş ve yemek listesi yapıyorum başka hiç birşeyi gerek olmuyor böylede mutluyum yarın sebze alışverişi yapacağım

simdi 300 lira felan sanirim canim. onu dusundum de girintisi çıkıntısı cok dolabin yapamayiz sanirim bide yerler beton yazin karincalarla yasiyoruz :) bak bunlari dusununce ucarak gidesim geliyo :))
Bence karınca var ise yine iyi benim eski işyeri lojmaninda akrep vardı orda oturmayip apartman dairesi kiraladı ordanda çıktı gece karşılaşınca gıcık oluyordu .yine şükür

5 tl ye el açması yufka,
4 tl ye nergis aldım.
Buzluktan taze fasulye, pirinç pilavı yaptım.
Hamur mayaladım üzerine acı biber salçası çökelek zeytinyağı ile döşedim, kahvaltıya pisirecem inş.
Sabah ev halkını hamur kokusuyla uyandırmak çok büyük keyif benim için.
Kahvaltılık ve salatalık malzeme, patates alırım yarın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…