- 11 Mart 2013
- 33.686
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.072
- 798
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #21.921
Az mıymış maaşınYa evet .mesela bi esnafa maasi soyledik bi ton laf isiittik. Siz gecinemiyosaniz biz intihar edelim vs dedi.
Biz de memuru fakir esnafi zengin bilirdik
Kimin nasil tepki verecegi belli olmuyor maaslara
Birgun biri benim maasi duyunca beni bi asagiladi gormelisin
Geçen Benim de iki ev için ev hediyesi Almam gerekiyordu o kadar çok gezdim ki tencere tava kahve Makinesi vs sonra dedim ne düşünüyorsun götür çeyrek altın kendisi alsın ihtiyacını. Ayıp oldu mu bilmiyorum dedim ama gerçekten çok geDim baktım kafa yordum ama en mantıklısı böyle geldi diye :))Selamlar Hanımlar,
Cumartesi günü kızımın kreşten arkadaşının doğum gününe davetliyiz. Bugün hediye için avm’ye gittim. M&S’de %50 indirimli olan ürünlerden bir uzun kollu üst bir de eşofman altı aldım. Toplam 100 lira ödedim. Erkek çocuğu oyuncaklarından anlamıyorum bari her zaman giyebileceği bir şey alayım dedim.
Minimalizm ile uğraşmaya başladığımdan bu yana ev hediyesi ve bebek görme hediyesi olarak gram altın götürüyorum. Evin ya da bebeğin ihtiyacı neyse ona göre alsınlar diye düşünüyorum. Ama çocuk doğumgünlerinde mecbur bir şey almak lazım, çocuk sıradan hediyeleri açıyor.
Dogrudur canim.Ben de bir kitap var piyasada bulamadım fotokopi çektirmek istedim yasakmış çekmediler bir başka kırtasiye daha var kıza gıcık oldum ona da çektirmedim. Kitap hayatımızda kendimizdeki hatalı alanlarımızdan bahsediyor. Mesela kendimizi tanımlıyoruz ya örneğin ben çok yapıyorum tembelim çorbam güzel olmaz et yemeklerini beceremem şanssızım gibi etiketler...
çok yanlışmış aramızda öğretmen çok diye paylaşıyorum çocuğun matematiğe veya resimde yeteneği yok etiketi de yanlış
Bazılarımız hemen kavrıyor bazılarımızın kavraması ya da yapması sadece zaman alıyor bu bakış açısı ile yaklaşmak lazımmış olaya.
Ben kendim için yazıyım: hiç beceremem diye geziyordum şimdi evde yemek yemek yemek yapmak için çırpınıyorum tasarruf ettikçe de öyle. Yani yapamam edemem deyip yapabileceklerimizin önünü kesmemek lazımmış
(Bugün okuduğum kısımlardan aklımda kalanı paylaşmak istedim)
Mesela ben sürekli onaylatma ihtiyacı hissediyorum veya etrafımda bu tiplerden var. Aslında çok yanlışmış kimse bizi onaylamak zorunda değil bunun için mutsuz olmamak lazım. Yeni aldığım ayakkabıdan tutta yaptığım yemeğe kadar onaylanma ihtiyacı hissetmek zorlayıcı ve üzücü olabiliyor.
Bunu pratikte düZeltmek için egzersizler lazımmış ben de sizlere artık kendimi etiketleyecek sürekli eleştirecek şekilde yazmamaya çalışacağım bakalım bir yerden başlamak lazım
Ceyrek altin da herkese alinmiyor cokk pahali. Ben de guzel porselen takim veya battaniye goturmustum cok samimi olmadigim arkafaslarima.Geçen Benim de iki ev için ev hediyesi Almam gerekiyordu o kadar çok gezdim ki tencere tava kahve Makinesi vs sonra dedim ne düşünüyorsun götür çeyrek altın kendisi alsın ihtiyacını. Ayıp oldu mu bilmiyorum dedim ama gerçekten çok geDim baktım kafa yordum ama en mantıklısı böyle geldi diye :))
Bu götürdüğüm yerler için o civarda götürmeliydim.Ceyrek altin da herkese alinmiyor cokk pahali. Ben de guzel porselen takim veya battaniye goturmustum cok samimi olmadigim arkafaslarima.
Samimi olduklarima dugunde taki veya para
evet canim yeni yeni bilinclenmeye basladim. cok haklisin ev icin pesinat olabilir birikimimizScss94 canim birkac yil daha sabredebilisen iyi olur.
Bak yeni yeni birikim bilincin olustu anladigim kadariyla. Bunu firsata cevir.
Dogu donusu guzel bir pesinatin olsa ev icin super olur.
Şuan doğuda olsam birikimim daha iyi olurdu.evet canim yeni yeni bilinclenmeye basladim. cok haklisin ev icin pesinat olabilir birikimimiz
0 harcama yaptık bugünen son Pazar günü harcama yapmıştık
Maaşallah annene canım,Akarken doldurmak gerekiyor tuce. Yaşlılıkta el elde baş başta olmamak için planlı idareli gitmeliyiz. Ben annemden babamdan böyle gördüm babam bir memurdur annem ev hanımı büyük şehirde iki çocuk okutmak hiç anne babadan destek görmeden ev araba Sahibi olmak kendi yağınla kavrulmak kolay değil. Hep idareli olmuşlardır ama bunu yaparken bize de sanırım o disiplini kazandırmışlar. Annem mesela ev hanımı ancak hep el işi yapmıştır misal şu anda yine kendince benzer şeyler yapıyor ve aylık nerden baksanız evde olan bir kadın için güzel bir parası oluyor. Birikim yapıyor, diyelim ki birlikte dışarı çıktık; kimse karışmasın bugün ben ısmarlayacam diyor.
Haftada bir alışverişe gittiğim için kendimle gurur duyuyorum puregelecek hafta bende dikkat edecegim
Bence karınca var ise yine iyi benim eski işyeri lojmaninda akrep vardı orda oturmayip apartman dairesi kiraladı ordanda çıktı gece karşılaşınca gıcık oluyordu .yine şükürsimdi 300 lira felan sanirim canim. onu dusundum de girintisi çıkıntısı cok dolabin yapamayiz sanirim bide yerler beton yazin karincalarla yasiyoruz :) bak bunlari dusununce ucarak gidesim geliyo :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?