- 8 Şubat 2011
- 16.424
- 27.707
- 798
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #23.621
Eşin giderken eline liste vermiyor musun mesela kendi mi karar veriyor alınacaklara . Çamaşır makinası çalıştırma süresine sen mi karar veriyorsun eşin mi karar veriyor mesela bulaşık makinasını doldurma çalıştırma olayını kim yapıyor mesela elektrik tasarrufu için önemli etkenler örneğin. Marketlerdeki indirimlere kim bakıyor mesela . Yazın konserve , turşu , salça , reçel , buzluğa sebze koymayo yapmayı kim karar veriyor mesela . Çocuğa kıyafeti şunu bunu kim karar veriyor mesela diye diye uzar gider bu listeBizde o da ortak bazan ben giderim bazan o alir.. esim benden daha iyi bilir ne alinacagini...
Iyi o zaman 90liktan aliyim ben bir kilosiz fistikta bizi de asmissiniz
Benim eşimden bahsetmişsin adam nerde ne kaç para bilir. Avm ye gideriz ben mağaza gezerim o market bölümünde fiyat yoklar hatta bazen kendini tutamıyormuş pahalı alan görünce burdan almayın x yerde şu şu ürünler şu fiyata var diye uyarıyormuş :)))Bizde o da ortak bazan ben giderim bazan o alir.. esim benden daha iyi bilir ne alinacagini...
Iyi o zaman 90liktan aliyim ben bir kilosiz fistikta bizi de asmissiniz
Liste vermem bilir alinacaklari zaten.. buzluga koyucagim fasulyeyi de bilir misal 6 poset yeter 4 kilo aliyim der...Eşin giderken eline liste vermiyor musun mesela kendi mi karar veriyor alınacaklara . Çamaşır makinası çalıştırma süresine sen mi karar veriyorsun eşin mi karar veriyor mesela bulaşık makinasını doldurma çalıştırma olayını kim yapıyor mesela elektrik tasarrufu için önemli etkenler örneğin. Marketlerdeki indirimlere kim bakıyor mesela . Yazın konserve , turşu , salça , reçel , buzluğa sebze koymayo yapmayı kim karar veriyor mesela . Çocuğa kıyafeti şunu bunu kim karar veriyor mesela diye diye uzar gider bu listeilk izne giderken tüm aileye benim aileme babaanneme anneanneme 3 tane görümceme kv lere filan fıstık götürmüştük o son oldu artık hayatta gidemiyor fıstık
O bağımsız gezerken bir şeyi uygun görürse alır ben de akşam dolabı açtığımda mesela görürüm bu ne ne zaman aldın diye; uygundu aldım der:) çamaşır bulaşık makinesi doldurma boşaltma olayları da karmaşık şeyler değildir kim uygunsa halleder bizde.Eşin giderken eline liste vermiyor musun mesela kendi mi karar veriyor alınacaklara . Çamaşır makinası çalıştırma süresine sen mi karar veriyorsun eşin mi karar veriyor mesela bulaşık makinasını doldurma çalıştırma olayını kim yapıyor mesela elektrik tasarrufu için önemli etkenler örneğin. Marketlerdeki indirimlere kim bakıyor mesela . Yazın konserve , turşu , salça , reçel , buzluğa sebze koymayo yapmayı kim karar veriyor mesela . Çocuğa kıyafeti şunu bunu kim karar veriyor mesela diye diye uzar gider bu listeilk izne giderken tüm aileye benim aileme babaanneme anneanneme 3 tane görümceme kv lere filan fıstık götürmüştük o son oldu artık hayatta gidemiyor fıstık
Kahvalti yaptik yeni.Yemek menulerı neler bugünBen oğlana mozaik pasta yapıcam.Yemekte kuru fasulye Pilav çorba.Birde portakal sulu kerevız yaparım onuda dolaba atarım yarın için hazır olsun bugünden çorba falanda kalır yarına yeter.
Bizde ikimiz de ilgileniriz ne nerde kac lira hangisi daha uygun... ltlik aldirmaz 5lt alalim der.. herkes cesit cesit iste...Benim eşimden bahsetmişsin adam nerde ne kaç para bilir. Avm ye gideriz ben mağaza gezerim o market bölümünde fiyat yoklar hatta bazen kendini tutamıyormuş pahalı alan görünce burdan almayın x yerde şu şu ürünler şu fiyata var diye uyarıyormuş :)))
Fıstık için gimat ta 4-6 bloklara baksana orda kuruyemiş toptancıları var.
Valla ne kadar şanslısın ya maşallah adam hem çalışıyor tüm gün yok hemde biliyor ne yeter ne yetmezListe vermem bilir alinacaklari zaten.. buzluga koyucagim fasulyeyi de bilir misal 6 poset yeter 4 kilo aliyim der...
Onceden bozulurdum her ise karismasindan artik isime geliyor...
Kimisine liste vermek de ise yaramiyor listede olmayan seyleri alip listedekileri unutanlari biliyorum
Ben lezzetli bulmuyorum Siirt fıstığını Antep gibi değil . Kabuğu çok sert açması filan zor oluyor . Değmiyor o kadar para vermekO bağımsız gezerken bir şeyi uygun görürse alır ben de akşam dolabı açtığımda mesela görürüm bu ne ne zaman aldın diye; uygundu aldım der:) çamaşır bulaşık makinesi doldurma boşaltma olayları da karmaşık şeyler değildir kim uygunsa halleder bizde.
Bizim de sizin oralı bir arkadaş vardı o getirip satıyordu ondan alıyorduk fıstığı
Bir kilo olmak şartıyla veriyorlar.bazı yerler 500 er grama da tamam diyor ama parayı nakit elden vereceksin karttan çektirmeyeceksin nakit olduğu sürece sorun olmaz.Bizde ikimiz de ilgileniriz ne nerde kac lira hangisi daha uygun... ltlik aldirmaz 5lt alalim der.. herkes cesit cesit iste...
Gimata da benzin iste gerci bak avmden donerken ugranabilir... atlantise gittigimizde... bi bakalim toptancida perakende veriyolar mi?
Herkes Antep güzel diyor ben tersim sanırım ben Siirt’i daha çok severim. Kabuklarının açık renk olması daha temizmiş hissi yaratıyor bu psikolojik bir şey farkındayım ama:)Ben lezzetli bulmuyorum Siirt fıstığını Antep gibi değil . Kabuğu çok sert açması filan zor oluyor . Değmiyor o kadar para vermek
Evet lezzeti de daha az aslındaHerkes Antep güzel diyor ben tersim sanırım ben Siirt’i daha çok severim. Kabuklarının açık renk olması daha temizmiş hissi yaratıyor bu psikolojik bir şey farkındayım ama:)
O da bir kayserili her ne kadar kotu borclar yapsa daValla ne kadar şanslısın ya maşallah adam hem çalışıyor tüm gün yok hemde biliyor ne yeter ne yetmezeşinin kıymetini bil
Kötü borcu neye ne için yaptığına bakmak lazım . Seni çalışmıyor sanıyordum pardonO da bir kayserili her ne kadar kotu borclar yapsa da
E bende calisiyorum tum gun yokum
Bizim evde eşim tek başına hayatta birikim bütçe filan yapamaz kendi de diyor zaten . birikim yaptım gidip arabanın üzerine 32 daha koyup arabamızı değiştirdik . Şimdi yine bakıyoruz Kasım’da filan yine değiştireceğiz . Eşim her arabaya binişinde allah razı olsun sen olmasan hayatta alamazdık diyor . Birikim yapmamdan mutlu ayrıca da artık en büyük destekçim o . Kp de eşinizin bedelle askerlik parasını ödemek zorunda değil ki evlenirken biliyordunuz askere gitmediğini para lazım olacağını . Bu devirde her koyun kendi bacağından asılır ben kv den 10 kg salçayı bile utana sıkıla kabul ettim açıkcası .Keşke eşim bütçe yapsa erkekler yapınca daha güzel birikim oluyor yatırım yapılıyor ben mesela aynı yerde cirpiniyorum bir adım falan yok çoğu zaman birikim yapıyorum diye trip yiyorum
Geçen sene o kadar laf yiyerek birikim yaptım adamın bedelli parasına gitti kendi babası parası olduğu halde vermedi kıymet bilindi mi hayır hala onlardan iyisi yok ben kötüyüm
Benim bu konularda çok canım sıkılıyor ama tamamen de bırakamıyorum Allah izin verirse iki tane evladım olacak onları düşünmem lazim
Nasil ya nasil bilmiyorsun.. demek okumuyorsun o kadar dedim halbuki en son cuma dedim kuzuyla isyerine geldik vs diye...Kötü borcu neye ne için yaptığına bakmak lazım . Seni çalışmıyor sanıyordum pardon
Valla karşılıksız baba bile evladına para vermiyor onların bize verecekleri var ondan istedi öyle olmasa da borç olarak alırdı zaten 30 TL bile olsa geri verdik şimdiye kadar bundan sonra da öyle olurBizim evde eşim tek başına hayatta birikim bütçe filan yapamaz kendi de diyor zaten . birikim yaptım gidip arabanın üzerine 32 daha koyup arabamızı değiştirdik . Şimdi yine bakıyoruz Kasım’da filan yine değiştireceğiz . Eşim her arabaya binişinde allah razı olsun sen olmasan hayatta alamazdık diyor . Birikim yapmamdan mutlu ayrıca da artık en büyük destekçim o . Kp de eşinizin bedelle askerlik parasını ödemek zorunda değil ki evlenirken biliyordunuz askere gitmediğini para lazım olacağını . Bu devirde her koyun kendi bacağından asılır ben kv den 10 kg salçayı bile utana sıkıla kabul ettim açıkcası .
Doğu orası canım biz 2007_2009 arası Şırnakta marul bulamiyorduk kereviz enginar demiyorum bileKereviz enginar filan burada lüks yiyecekler hayatta olmaz tatlarını unuttuk onların. Yazın vişne mesela altı üstü vişne markete yalvar yakar adanadan zorla sipariş getirttik asla olmaz . Salçalık domates asla olmaz bahçe domatesinden konserve yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?