- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #23.761
Nereden alıyorsun canım, haşlanmış mı oluyor?Maras içli köftesi canım ben en çok onu seviyorum dün kizarttim ama başlamadan genelde başlayıp yiyoruz dün değişiklik olsun diye kizarttim
Kac gr alıyorsunuz canım. Bız evlenirken hepsı bekardı. Kucugu kucuktu ama ortancası calısıyordu.ceyrek taktı. bebektede ortanca çalışıyor sadece oda çeyrek taktı . Bılmıyorum kac gr almamız ıcab eder ıkısıde evlenecek 4 ay araylaBiz o konuda standart evlenen kardeşe gramı da aynı bilezik alıyoruz hak geçmesin diye.
Annemin ağzına bakılırsa herkese 2 ser ev 3 kardesiz ama bu evler abimin üstüne bize mirasla kalacak o yüzden bana inandırıcı gelmiyor miras söz konusu oldu mu yine abinin hakkı olacakCanım ben anladım senı . Pekı senın aılen sana ev vermedi mı? Bızde kız erkek ayrımı olmaz eger 1 tane varsa , oda paylaştırılır abıyle kardeşe. Benım aılem o konuda cok adıl, aılemdem cok memnunum maddı ve manevı olarak. Ama esımın aılesı ıcın aynı seyı söyleyemem. 3 kardeşler , hepımız oraya gıdıp esımın mesela masrafları tamamen karşılamasına anne olarak mudahele edebılır. Ya bızdende almayacak ya da diyecek kı ortak para koyun olmaz bu sekılde. Ne bılım karışık ısler. Bende sesımı çıkarmıyorum ama bızde aynı sekılde annemlerın yanına gıttıgımızde bu sekılde kalıyorsak abım ve ben ortak para koyuyoruz o sekılde alıyoruz evın alısverısını. Ustu kapalı anlatıyorum bıraz ama bılmem anlaşılıyor mu?Ayrıca esımın aılesıın durumuda oldukça ıyı , ıkısıde emeklı, kp calısıyordu yenı emeklı oldu, tarla , ev ve dükkânları var kırada
Instagram da Maraş içli köftesi diye hesap var canım o kişiden alıyorum cigden soklanmis bir sekildeNereden alıyorsun canım, haşlanmış mı oluyor?
Anladım canım sonra tekrar mırascı bolunulecek galıba. Benım babam mal varlığını boldu . Oncelıkle abıme ve bana bırer daıre verdı. Abıme arbaba almıştı eskı zamanlarda, ben evlenince o donem aldığı mıktarı banada verdı .Annemin ağzına bakılırsa herkese 2 ser ev 3 kardesiz ama bu evler abimin üstüne bize mirasla kalacak o yüzden bana inandırıcı gelmiyor miras söz konusu oldu mu yine abinin hakkı olacak
Mesela güzel bir yazligi vardı annemgilin 3 donum arsanın içinde evin olduğu 1 dönümlük yer abiye verdiler evde abimin üstüne oldu diğer birer dönümde kız kardeşimle paylastirdilar kendilerince adiller
Evlenirken sıfır daireyi kız tarafi abimin üstüne istediler kız tarafı malci ne koparirsak kar dediler galiba tek oğlan tek oğlan diye verdiler gazı bizimkilerde yaptı üstüne, abide öyle kardeşiz falan duygusu yok
Ne yapıyorlarsa yapsınlar pek umrumda değil artık önceleri neden böyle yapıyorlar diyordum ama şuan umursamiyorum
Eşimin tarafinda öyle ev arsa falan yoktur ama emekli aynı zamanda çiftçi yıllık 50-60 bin kazanıyor ekip bictiginden bize olan borcunu da ödemiyor biz sıkısincada para vermiyor
Ben eşimden laf yiyerek kenara koyduğum parayı yine eşim için harcadık ama bir Allah razı olsun demedi anasıyla babasıyla da maşallah çok iyiler ben o parayı birktirmeseydim babasıda vermeyince ne yapacaktı acaba şahsen sordumda giderdim yapardım askerliğimi diyor vay anasını
Şimdi her ailede durum farklı olabilir. Ben anlatayım sen değerlendir. Görümcem mesela bize nişanda yarım altın taktı, biz de ona yarım altın taktık. O bize düğünde 20 gr bilezik taktı(aslında penguenin görümcesi gibi çalışmıyordu ve evdeydi) biz de ona 20 gr taktık. Şimdi bu k biraderin nişanında yarım altın taktık bir de kv ekstra geline çeyrek takın dedi. Ok ne gerekiyorsa yapalım dedik. Zaten gelin hanım geldiğinde bize harçlık verdiriyor e o da 100 er liradan aşağı olmuyor. Aslında ben de o süreçten geçtim öyle hiç harçlık muhabbeti yapmadılar:)) gerçi ben hep çalışıyordum kendi paramı kazanıyordum. Müstakbel elti çalışmıyor ve çalışacağa da benzemiyor. Düğünde de 20 gr takarız. Ya da adaletli olsun diyip bir çeyrek parası kadar kıssam mı diye şeytan dürtmüyor değil ama yapamam sanırım 1-2 gram için böyle bir şeye girmemKac gr alıyorsunuz canım. Bız evlenirken hepsı bekardı. Kucugu kucuktu ama ortancası calısıyordu.ceyrek taktı. bebektede ortanca çalışıyor sadece oda çeyrek taktı . Bılmıyorum kac gr almamız ıcab eder ıkısıde evlenecek 4 ay arayla
Bır bakayım canım hemen , tadını fılan begenıyorsun dımı kus uzumu fılan var mı ben cok sevmıyorum tadımsılanıyor bana gore ıclı köfte. fıyatı neydı buarada?Instagram da Maraş içli köftesi diye hesap var canım o kişiden alıyorum cigden soklanmis bir sekilde
Harclıgı veren kım , sızede verıyorlar mı?Şimdi her ailede durum farklı olabilir. Ben anlatayım sen değerlendir. Görümcem mesela bize nişanda yarım altın taktı, biz de ona yarım altın taktık. O bize düğünde 20 gr bilezik taktı(aslında penguenin görümcesi gibi çalışmıyordu ve evdeydi) biz de ona 20 gr taktık. Şimdi bu k biraderin nişanında yarım altın taktık bir de kv ekstra geline çeyrek takın dedi. Ok ne gerekiyorsa yapalım dedik. Zaten gelin hanım geldiğinde bize harçlık verdiriyor e o da 100 er liradan aşağı olmuyor. Aslında ben de o süreçten geçtim öyle hiç harçlık muhabbeti yapmadılar:)) gerçi ben hep çalışıyordum kendi paramı kazanıyordum. Müstakbel elti çalışmıyor ve çalışacağa da benzemiyor. Düğünde de 20 gr takarız. Ya da adaletli olsun diyip bir çeyrek parası kadar kıssam mı diye şeytan dürtmüyor değil ama yapamam sanırım 1-2 gram için böyle bir şeye girmem
Sizde durumlar karışıkmış biraz:)Harclıgı verdıren kım , sızede verıyorlar mı?
Cok farklı gerçekten her aılenın dınamıgı cok farklı . Bızde adaletsızlıkler var. Bız evlendikten sonra babamın bıze verdıgı eve gectık 4 ay sonra. 40 bın lıralık bır masraf yaptık. Daha sonra araba aldık kredı ıle. 2011 de evlendık. 3 sene once arsa aldık . ıstanbuldan . Yazlık var daıre olarak. Triplex alındı en ust kat benım , orta kat abımın, en alt kat annemın . Bır arazı ıcınde.
Butun bunların ısıgında kv bıze sız ununuzu eledınız, elegınızı astınız dıyor. Sure gelen zamanlarda arabanın modelınıde yukselttık vs. Sankı bu mal varlığını bız onların katkısı ıle edınmısız gıbı goruyor galıba. Cok detaya gırmek boğmak ıstemıyorum ama bızde ustumuze dusenı yapacağız elbette ama bebeklerde bana ne yapılsa o olacak. Hadı dugun abılık olduğu ıcın bılezıksız olmayacak ama bebeklerde çeyrek takacağım sadece. Buarada bende en basından berı çalışıyorum .
Eltılerımın bırı çalışmıyor , oburu çalışıyor. Calısmayanın aılesı çalışmasına razı degıl
Bizim ailede kimse evlat ayrımı yapmaz bir annemde var bu, kendiside erkek kardeşlerinden bir eksik almadı ama kendisi nefsine yeniliyor herkes ettiğini çeker babam beni çok sever ama annemin baskilariyla boyle oluyor ama işte soğukluk oluyor insan istese de anam babam diye sahiplenemiyor varlıkları yoklukları birAnladım canım sonra tekrar mırascı bolunulecek galıba. Benım babam mal varlığını boldu . Oncelıkle abıme ve bana bırer daıre verdı. Abıme arbaba almıştı eskı zamanlarda, ben evlenince o donem aldığı mıktarı banada verdı .
Sımdı bırer daırenın kırasını abımle ıkımıze ortak verıyor her ay. Istemıyoruz ama ben napıcam bunları sızın ıhtıyacınız var dıyor. Abımın de benımde okullu çocuklarımız var. Kurslara , dersahanelere gıdıyorlar. O sekılde verıyor. Eger ıhtıyacınız yoksa bankaya atın bana 6 aydan 6 aya gosterın bırıktırın paranızı dıyor.
Sen cıft taraflı bı sanssızlık yasamıssın evet canım .
Mesela 3 donum ıse . Ev babanın olurdu sızde bırer prefabrık ev koyabılırdınız aynı donum ıcıne ayrı ayrı yazlıklarınız olurdu .
Karısık ısler gerçekten .
Allah bılsın napıcan bosver
Hiç yedin mi bilmiyorum bol baharatlı acılı oluyor dış harcinada yağsız et katılıyor ama sen istersen acısı az olsun diyebilirsin kuş üzümü yok icindeBır bakayım canım hemen , tadını fılan begenıyorsun dımı kus uzumu fılan var mı ben cok sevmıyorum tadımsılanıyor bana gore ıclı köfte. fıyatı neydı buarada?
Dibim düştü ya , ben vermezdim daha neler o kadarda olamam sanırm .Sizde durumlar karışıkmış biraz:)
Biz harçlık veriyoruz müstakbel eltiye, diğer görümcem aile büyükleri de veriyorlar. Organizasyon kv den oluyor:)) Ama diyorum ya ben hep çalıştım, bu kız çalışmıyor. O yüzden kendi dönemimle mukayese etmem doğru olmaz. Bir kadının çalışmasına kendi hür iradesi dışında kim müdahele edebilir ki? Hele bir de okumuş ve mesleğini altın bileziğini eline almışsa.
Kebabcılarda fılan yıyorum ama pahalı yanı tanesı 12 lıra fılan. Bakayım senın dedıgın yere mısafırlık fılan acayıp havalı olurHiç yedin mi bilmiyorum bol baharatlı acılı oluyor dış harcinada yağsız et katılıyor ama sen istersen acısı az olsun diyebilirsin kuş üzümü yok icinde
Benim elti de üniversite mezunu aslında tatlı bir kız ama biraz kezban:)Dibim düştü ya , ben vermezdim daha neler o kadarda olamam sanırm .
Bızım eltı unı mezunu aılesını ezılmesını ıstemıyor ve dıle getırıyorlar
Eltın olsaydım almaya utanırdım sanırımBenim elti de üniversite mezunu aslında tatlı bir kız ama biraz kezban:)
Ben kv kp i çok severim e bizim maaşlar da ortalama üstü “aman yapıvereyim nolcekk böyle şeyden kırdığıma değmez” diye düşünüyorum.
Bence çalışmıyorsa mantıksız, bu şekilde sana 2tane takmış olmuyor ki görümce. Zaten hiç takmasada kardes olduğu için 1bilezik takarsın, onun sana 2tane takılanıda kayınvalideler odemiştir zatenbenim düğünümde eşimin tarafı bilezik almışlar 2 tanesini görümceye taktırdı.görümcemde evdeydi çalışan falan değil uyanık ya kv aklınca abiside kardeşine taksın diye yaptı. ben şimdi ona iki tane bilezik takmak istemiyorum açıkçası benim kardeşim abilerim kendileri aldı.haksız mıyım bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?