Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Biz o konuda standart evlenen kardeşe gramı da aynı bilezik alıyoruz hak geçmesin diye.
Kac gr alıyorsunuz canım. Bız evlenirken hepsı bekardı. Kucugu kucuktu ama ortancası calısıyordu.ceyrek taktı. bebektede ortanca çalışıyor sadece oda çeyrek taktı . Bılmıyorum kac gr almamız ıcab eder ıkısıde evlenecek 4 ay arayla

Annemin ağzına bakılırsa herkese 2 ser ev 3 kardesiz ama bu evler abimin üstüne bize mirasla kalacak o yüzden bana inandırıcı gelmiyor miras söz konusu oldu mu yine abinin hakkı olacak
Mesela güzel bir yazligi vardı annemgilin 3 donum arsanın içinde evin olduğu 1 dönümlük yer abiye verdiler evde abimin üstüne oldu diğer birer dönümde kız kardeşimle paylastirdilar kendilerince adiller
Evlenirken sıfır daireyi kız tarafi abimin üstüne istediler kız tarafı malci ne koparirsak kar dediler galiba tek oğlan tek oğlan diye verdiler gazı bizimkilerde yaptı üstüne, abide öyle kardeşiz falan duygusu yok
Ne yapıyorlarsa yapsınlar pek umrumda değil artık önceleri neden böyle yapıyorlar diyordum ama şuan umursamiyorum
Eşimin tarafinda öyle ev arsa falan yoktur ama emekli aynı zamanda çiftçi yıllık 50-60 bin kazanıyor ekip bictiginden bize olan borcunu da ödemiyor biz sıkısincada para vermiyor
Ben eşimden laf yiyerek kenara koyduğum parayı yine eşim için harcadık ama bir Allah razı olsun demedi anasıyla babasıyla da maşallah çok iyiler ben o parayı birktirmeseydim babasıda vermeyince ne yapacaktı acaba şahsen sordumda giderdim yapardım askerliğimi diyor vay anasını

Anladım canım sonra tekrar mırascı bolunulecek galıba. Benım babam mal varlığını boldu . Oncelıkle abıme ve bana bırer daıre verdı. Abıme arbaba almıştı eskı zamanlarda, ben evlenince o donem aldığı mıktarı banada verdı .
Sımdı bırer daırenın kırasını abımle ıkımıze ortak verıyor her ay. Istemıyoruz ama ben napıcam bunları sızın ıhtıyacınız var dıyor. Abımın de benımde okullu çocuklarımız var. Kurslara , dersahanelere gıdıyorlar. O sekılde verıyor. Eger ıhtıyacınız yoksa bankaya atın bana 6 aydan 6 aya gosterın bırıktırın paranızı dıyor.
Sen cıft taraflı bı sanssızlık yasamıssın evet canım .
Mesela 3 donum ıse . Ev babanın olurdu sızde bırer prefabrık ev koyabılırdınız aynı donum ıcıne ayrı ayrı yazlıklarınız olurdu .
Karısık ısler gerçekten .
Allah bılsın napıcan bosver

Şimdi her ailede durum farklı olabilir. Ben anlatayım sen değerlendir. Görümcem mesela bize nişanda yarım altın taktı, biz de ona yarım altın taktık. O bize düğünde 20 gr bilezik taktı(aslında penguenin görümcesi gibi çalışmıyordu ve evdeydi) biz de ona 20 gr taktık. Şimdi bu k biraderin nişanında yarım altın taktık bir de kv ekstra geline çeyrek takın dedi. Ok ne gerekiyorsa yapalım dedik. Zaten gelin hanım geldiğinde bize harçlık verdiriyor e o da 100 er liradan aşağı olmuyor. Aslında ben de o süreçten geçtim öyle hiç harçlık muhabbeti yapmadılar:)) gerçi ben hep çalışıyordum kendi paramı kazanıyordum. Müstakbel elti çalışmıyor ve çalışacağa da benzemiyor. Düğünde de 20 gr takarız. Ya da adaletli olsun diyip bir çeyrek parası kadar kıssam mı diye şeytan dürtmüyor değil ama yapamam sanırım 1-2 gram için böyle bir şeye girmem

Instagram da Maraş içli köftesi diye hesap var canım o kişiden alıyorum cigden soklanmis bir sekilde
Bır bakayım canım hemen , tadını fılan begenıyorsun dımı kus uzumu fılan var mı ben cok sevmıyorum tadımsılanıyor bana gore ıclı köfte. fıyatı neydı buarada?

Harclıgı veren kım , sızede verıyorlar mı?
Cok farklı gerçekten her aılenın dınamıgı cok farklı . Bızde adaletsızlıkler var. Bız evlendikten sonra babamın bıze verdıgı eve gectık 4 ay sonra. 40 bın lıralık bır masraf yaptık. Daha sonra araba aldık kredı ıle. 2011 de evlendık. 3 sene once arsa aldık . ıstanbuldan . Yazlık var daıre olarak. Triplex alındı en ust kat benım , orta kat abımın, en alt kat annemın . Bır arazı ıcınde.
Butun bunların ısıgında kv bıze sız ununuzu eledınız, elegınızı astınız dıyor. Sure gelen zamanlarda arabanın modelınıde yukselttık vs. Sankı bu mal varlığını bız onların katkısı ıle edınmısız gıbı goruyor galıba. Cok detaya gırmek boğmak ıstemıyorum ama bızde ustumuze dusenı yapacağız elbette ama bebeklerde bana ne yapılsa o olacak. Hadı dugun abılık olduğu ıcın bılezıksız olmayacak ama bebeklerde çeyrek takacağım sadece. Buarada bende en basından berı çalışıyorum .
Eltılerımın bırı çalışmıyor , oburu çalışıyor. Calısmayanın aılesı çalışmasına razı degıl

Son düzenleme:
calısmayan eltımın aılesının durumu ıyı , yardımları olur ıllakı. Calısanın ıse aılesının durumu yok . Kayınvalıdem sızler kendınızı kurtardınız bunlar ne olacak dıyor. Bızde evlendıgımızde gayet cok zor gecındık ama kımse gormedı kımse duymadı. Esım bızı kımseyede muhtaç etmedı sagolsun oda elınden geldıgınce cok calıstı , ısıde buna musaıt . Neyse Allah herkesın gönlüne gore versın . Ben anca kendı aılemle olan mevzularda soz sahıbı olabılırım , onlaırn duzenıne ne sesımı çıkarırım ne hak ararım , nede konuşmalara dahıl olmam .

Sizde durumlar karışıkmış biraz:)
Biz harçlık veriyoruz müstakbel eltiye, diğer görümcem aile büyükleri de veriyorlar. Organizasyon kv den oluyor:)) Ama diyorum ya ben hep çalıştım, bu kız çalışmıyor. O yüzden kendi dönemimle mukayese etmem doğru olmaz. Bir kadının çalışmasına kendi hür iradesi dışında kim müdahele edebilir ki? Hele bir de okumuş ve mesleğini altın bileziğini eline almışsa.

Bizim ailede kimse evlat ayrımı yapmaz bir annemde var bu, kendiside erkek kardeşlerinden bir eksik almadı ama kendisi nefsine yeniliyor herkes ettiğini çeker babam beni çok sever ama annemin baskilariyla boyle oluyor ama işte soğukluk oluyor insan istese de anam babam diye sahiplenemiyor varlıkları yoklukları bir

Benim görümce su an kendi kendine triplerde, valla yapacak bişeyim yok, yüzyüze gelsek sorun çıkmaz, ama çok uzaklaştık böyle iyiyiz. Bize düğünde çok destek oldu ne nişanda ne düğünde kuaför parasını bilmem, çeyize yemek takımı kahvaltı takımı çb takımı su takımı yatak örtüsü nevresim ve unuttuğum çok şey aldı, ama bana çok ince bileklik / kolye aldı, şimdi ben o şekilde yaparmıyım hayır asla içime sinmez, kardeşime nişanda yarım altın, düğünde 20 gr yaptım, birde yemek takımı aldım, eşimin 2 kardeşine de aynısını yaparım. Hoş evleneceği de yok benden büyük, pek niyeti yok zaman ne gösterir bilmiyorum. Dükkan açtı, hiç elimi çekmedim, ben ittirmesem eşim o kdr düşünemezdi. 1 tane erkek kardeşi var, görüştüğü bir kız var, eşim kardeşine baba gibi, oda ona hep saygılı sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Ben nişandaki yarım altınlarını ve 1 bileziği hazırladım, zaman içinde diğerinide alıcam.

Bizim ailede daha çok ayrım var, ama bu noktada da eşimin tavrı beni teselli ediyor, annemde kendince haklıydı fakat bizim ilişkiler daha karışıktı bende kardeşim kadar bastırmadım, içime sinmedi, şartları görürken bastıra bastıra aileyi zorlamak bana çok mantıklı gelmiyor.

Bır bakayım canım hemen , tadını fılan begenıyorsun dımı kus uzumu fılan var mı ben cok sevmıyorum tadımsılanıyor bana gore ıclı köfte. fıyatı neydı buarada?
Hiç yedin mi bilmiyorum bol baharatlı acılı oluyor dış harcinada yağsız et katılıyor ama sen istersen acısı az olsun diyebilirsin kuş üzümü yok icinde

Dibim düştü ya , ben vermezdim daha neler o kadarda olamam sanırm .
Bızım eltı unı mezunu aılesını ezılmesını ıstemıyor ve dıle getırıyorlar

Hiç yedin mi bilmiyorum bol baharatlı acılı oluyor dış harcinada yağsız et katılıyor ama sen istersen acısı az olsun diyebilirsin kuş üzümü yok icinde
Kebabcılarda fılan yıyorum ama pahalı yanı tanesı 12 lıra fılan. Bakayım senın dedıgın yere mısafırlık fılan acayıp havalı olur

Dibim düştü ya , ben vermezdim daha neler o kadarda olamam sanırm .
Bızım eltı unı mezunu aılesını ezılmesını ıstemıyor ve dıle getırıyorlar
Benim elti de üniversite mezunu aslında tatlı bir kız ama biraz kezban:)
Ben kv kp i çok severim e bizim maaşlar da ortalama üstü “aman yapıvereyim nolcekk böyle şeyden kırdığıma değmez” diye düşünüyorum.

Eltın olsaydım almaya utanırdım sanırım

Herkese günaydın günlerdir pişirmediğim bamyayı bugün buzluktan çıkarıp pişireceğim
Sabah bir saat yürüyüş yaptım.
Bu ayın sonuna kadar hergün pilates yapacağım evde bakalım biraz vucüt toparlansın gebelik olana kadar ne yapsam kar
Sadece 3 tl ekmek harcamamız olacak inş bugün

Bence çalışmıyorsa mantıksız, bu şekilde sana 2tane takmış olmuyor ki görümce. Zaten hiç takmasada kardes olduğu için 1bilezik takarsın, onun sana 2tane takılanıda kayınvalideler odemiştir zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…