- Konu Sahibi pure hazel
-
- #23.961
Ay biraz inceleyeyim dedim alışveriş çantalarına bayıldım sipariş vericem sanırım
Allah kabul etsin canım ne güzel islerini halletmissinKizlarrr topikdaslarr merhabalar.
Biz memlekete geldik. Tezcanli esim iznini baslatmis. Bana da kisa bir sure once habe r etti. Bende toparlandim. Valizleri hazirladim. Evi temizledim. Bozulacak sebze meyve ve yogurdumu bakicimiza verdim.
Sonra avmye ugradik. Gorumcelerin cocuklarina kv ve anneme hediyeler aldik.
Esime birkac parca pantolon ve üst aldik.
Eve de birkac parca stokluk aldim fiyatlar guzeldi.
Mesela 550ml dove 9.95
2li 75ml colgate 15tl ... bunlari da stoklamis oldum.
Avm de 900 küsür gitti.
Depomuz full du zaten yola koyulduk.
Yolda kaburgaci gorduk. Esim 2 kilo yedi210da orda gitti.
Aksam memleketteydik.
Hos bes yemek derkenn bakamadim buraya.
Sabah gittiler adaklik kurbanlari aldilar.
1 oglan icin akike
1 malvarligimiz icin
1 yurtdisi gorevi icin
1de benim vardi.
4 adet küçükbaş 4 bine bagladik isi.
3ü oldugu gibi gercekten ihtiyac sahibi kisilere dagitildi .
1 akike eve getirdik. Aksama kavurma yapilacak eşimin halalari ve dayilari çağirildi. Onlara ikram edecegiz.
Bir kismini da benim aileme.
Allah kabul etsinicim huzurlu.
6bin butce ayirmistim zaten. 1000 tl gibi bi miktar kaldi.
Bekledigim para vardi o geldi 250 dolar aldim 5.36dan attim birikime
Maas farkim yatmamis henuz. Onu da burda bi ogrenciye verecegim
Ben olsam kuru biber patlıcan dolması yerine zeytinyağlı barbunya yapardım. Pirinç Pilavı var dolmada da pirinç var yufkalı şiş köfte de hamur var. Ama menü gayet güzel şimdiden ellerine sağlık. Yalancı profiterol nasıl oluyor ?Bir de sizlerden fikir alayım Perşembe akşamı nasip olursa yemeğe misafirlerim var sizce menüm nasıl ekleme eksiltme yapmalımıyım
Mercimek çorbası
İçli köfte
Kuru patlıcan dolması + yaprak sarması
Yogurtlu mayonezli tavuk salatası
Mevsim salata
Yufkalı şiş köfte pirinç pilavı
KöZ domates biber yanına garnitür olarak
Yalancı profiterol
Ben olsam kuru biber patlıcan dolması yerine zeytinyağlı barbunya yapardım. Pirinç Pilavı var dolmada da pirinç var yufkalı şiş köfte de hamur var. Ama menü gayet güzel şimdiden ellerine sağlık. Yalancı profiterol nasıl oluyor ?
Bu arada ben bir ara profiterol yaptığımda pişmiş toplarından biraz denemelik buzluğa atmıştım sonra çıkardım doldurdum iyi olmuştu. Aklınızda bulunsun.
Esila sen söyleyince aklıma geldi. geçen sene kv kendine yaptırırken bana da ekmek için bez torba diktirmişti bizde ekmek çok yenilmediği ve dolayısıyla buzdolabında muhafaza edildiği için kullanmamıştım. Çekmecenin derinliklerinden çıkarıp onu alışveriş çantası yapabilirim ::))
Ben olsam kuru biber patlıcan dolması yerine zeytinyağlı barbunya yapardım. Pirinç Pilavı var dolmada da pirinç var yufkalı şiş köfte de hamur var. Ama menü gayet güzel şimdiden ellerine sağlık. Yalancı profiterol nasıl oluyor ?
Bu arada ben bir ara profiterol yaptığımda pişmiş toplarından biraz denemelik buzluğa atmıştım sonra çıkardım doldurdum iyi olmuştu. Aklınızda bulunsun.
Esila sen söyleyince aklıma geldi. geçen sene kv kendine yaptırırken bana da ekmek için bez torba diktirmişti bizde ekmek çok yenilmediği ve dolayısıyla buzdolabında muhafaza edildiği için kullanmamıştım. Çekmecenin derinliklerinden çıkarıp onu alışveriş çantası yapabilirim ::))
Bende geleyim mi aksam yemeğeBir de sizlerden fikir alayım Perşembe akşamı nasip olursa yemeğe misafirlerim var sizce menüm nasıl ekleme eksiltme yapmalımıyım
Mercimek çorbası
İçli köfte
Kuru patlıcan dolması + yaprak sarması
Yogurtlu mayonezli tavuk salatası
Mevsim salata
Yufkalı şiş köfte pirinç pilavı
KöZ domates biber yanına garnitür olarak
Yalancı profiterol
Sen şimdi tarif edince bildim evet onu biz de yaparız hem çok pratik oluyor hem de hafif diye yiyorlar.Misafirlerimden kuru bakliyat sevmeyen var o yüzden o tarz bir zeytinyaglı ekliyemedim malesef taze barbunya da atmamıştım buzluga ama pirinc pilavını bulgur olarak degiştirecegim bir tane bile dolma yense ikisi pirinc olmasın dogru söylediniz tesekkurler
Yalancı profiterolda ilk kez deneyecegim cok kolay geldi bana kedi dili büskivelee ile hazırlanan muhallebi karıstırılıyor üstüne cikolata sos dokuluyor instagrama yazın cıkar guzel gorunuyor
Teşekkür ederim tabi ki keşke aynı şehirde olsak bir Araya gelsek :)Bende geleyim mi aksam yemeğeben beğendim menuyu
Ben de ilk kez deneyeceğim goruntusu hosuma gitti inşallah benim misafidledimds begenirSen şimdi tarif edince bildim evet onu biz de yaparız hem çok pratik oluyor hem de hafif diye yiyorlar.
Geçmiş olsun bizde de eşim hasta maske verdim o da öyle diyor gündüz değil de gece çok kötü oluyorum tıkanıyorum diyor.Akşama zeytinyağlı pırasa yaptım yoğurtla yenir
Hiç halim yok sinüzit oldum ne zamandır baş göz ağrısı var sürekli burnum tıkalı geceleri uyuyamıyorum bugün papatya aldırdım onu denicem inşallah faydası olur
Grip salgini var.Geçmiş olsun bizde de eşim hasta maske verdim o da öyle diyor gündüz değil de gece çok kötü oluyorum tıkanıyorum diyor.
Yesil fasulye bamya yesilbiber patlican var benimde. Gitmeden once yerlestirdim yer actim .kafam rahat. Patlicani da yaptim.esim yemez sandim.ama cok begenip yemisti. Donunce tekrar yaparim artikBenim de nanem bitmek üzere. Bana kurumuş naneyi anneler verirdi. Muhtemelen birinden aldım öbürünü atladım yoksa bitmezdi hiç:)
Bizim evde tarhana patlaması oluyor her iki taraf da verince. Ben bitiremiyorum hiç.
Bu arada buzluğu çok abartmışım diyordum ya hiç de abartmamışım bu ara sebze fiyatları coşunca full buzluktan gitmiş oldum.
Maske kesinlikle şart. Sürekli evi havalandırıyorum. Bir de çeşitli karışımlar var hiç itiraz etmiyor garibim iyi olacam diye yiyor:)) Bugün işe gitmedi zaten. Yurt dışında insan az soguk algınlığı yaşasın ne işe geliyorsun bize de mi bulaştıracaksın git iyileş öyle gel derler.Grip salgini var.
Dun haberlerde okudum. Bulgaristanda insanlar sokaga maskeyle cikiyorlarmis .bircok okul tatil edilmis cesitli onlemler alinmis vs.
Türkiyede de durum benzer.
Bende korkuyorurum yakalanacagiz diye
Aynen hem ucuz hem saglıklı buzluktan gitmek, ben garanti haftada 2-3yeneği ordan yapıyorum sebze olur et olur, anneler sarma falan verir. Derindondurucum 3cekmeceli yer olsada büyütsem keşke, mesela kasapta kestirip dolaba et atmak istiyorum koyacak yer yok. Dondurma cok yiyoruz biz indirim olumca falan fazla alıyorum selection serisini, onlar çok yer kaplıyor.Benim de nanem bitmek üzere. Bana kurumuş naneyi anneler verirdi. Muhtemelen birinden aldım öbürünü atladım yoksa bitmezdi hiç:)
Bizim evde tarhana patlaması oluyor her iki taraf da verince. Ben bitiremiyorum hiç.
Bu arada buzluğu çok abartmışım diyordum ya hiç de abartmamışım bu ara sebze fiyatları coşunca full buzluktan gitmiş oldum.
Teşekkür ederim benim gece gündüz tıkalı sürekli baş göz ağrım var arada dişlerimede vuruyor bir ayı geçti hala aynıGeçmiş olsun bizde de eşim hasta maske verdim o da öyle diyor gündüz değil de gece çok kötü oluyorum tıkanıyorum diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?