Bugün ne aldin kaç tl harcadin

tuçe bu eksi hesapta faiz işliyor mu? eğer faiz işliyorsa sen 1 ay birikim yapmak yerine onu kapatsan daha iyi olmaz mı en azından faiz işlemez.

Insan hedef koyup olmayinca geriliyor ister istemez tabi ki ama iyisiniz bence ya eviniz arabanız var cok şükür kasma cok yani :)

Bence de Tatil keyfi bir sey. Keyfi bir sey icin yapilan harcama insani strese sokmamali aksine rahatlatmali. Keske ben de sureyi ayarlayabilsem de seve seve parayi tatilime harcasam :)
Aynen tatil keyfi bisey bencede biz mesela gitmiycez gidebiliriz aslinda ama o kadar parayı harcamayı göze alamadım daha :))

tuçe bu eksi hesapta faiz işliyor mu? eğer faiz işliyorsa sen 1 ay birikim yapmak yerine onu kapatsan daha iyi olmaz mı en azından faiz işlemez.
İşliyor evet ama şöyle ki her ay bi miktar promosyon parası yatıyor bankadan . Ben onu hiç hesaba katmıyorum o oraya geri gidiyor . O yüzden etkilenmiyoruz .

Insan hedef koyup olmayinca geriliyor ister istemez tabi ki ama iyisiniz bence ya eviniz arabanız var cok şükür kasma cok yani :)
Aynen hedef olmayınca stres başlıyor doğru söylüyorsun haha yaşanan şeyde bu zaten ki tatile harcanan para strese sokan değil . Planımızda olmayan çok farklı ödemeler çıktı problem o . Yoksa deli miyim tatile ödediğim para stres getirmez

Merhabalar bende bu basligi takip ediyorim ama hoc yazmamistim.
Yerel bir marketten 31.5 tl ye 32li solo tuvalet kağıdı aldım. Stok icin. kendimi iyi hissettim. Oylecok indirim takı edemiyorum ama artık indirimli ürünler alamak istiyorum.
Kilosu 20 tlden 5 litre zeytinyağı da aldım.

Kizlaaar selam hepinize
Kart olayi bu ay bizde de costu tasti akiyooo
Bu ay bi haller oldu herkesin kk da desenize
Saglik olsun napalim
Lazimdi harcadik
Bakinca luzumsuz birsey de yok

Kumbaramdan 1 ceyrek aldim
Ogluma da dogum gunu harcliklarindan 1 tane aldim.
Ocak ayi hedefi tamamdir
2000 gibi de nakit birikim var bu ay icin diyebiliriz
Esimde bu yaz arabayi degiselim diyor
Kucuk geliyor artik
Bebegimiz yoktu alirken
Bir de ben tecrube kazanayim diye ufak uygun birsey almistik
80 bin civari birseye cikaralim diyor
Bize sadece konfor saglar yolculuklarimizda baska bir artisi olmaz
Yatirim gibi dusunemiyoruz cunku satmayiz iki cocuk , arabaya aliskin bir aile icin ihtiyac gozuyle bakiyoruz sadece
Bakalim napicaz
Dun aksam 1 saat yuruduk
Hafif yemeye ,yediklerimize dikkat etmeye karar verdik
Karar vermeden once mercimek koftesi ve halka tatli yemistik tabisi :))
Insallah istikrarli oluruz
Nefesim tikandi dedi
Gobusun cok buyudu bu ara dedim
Anam adam yok sabah 5 te kalicam bahcede spor yapicam salona yazilcam ekmek yemicem demeye basladi :))
Bu es kisisi 1 hafta once benim.spor salonuna gitmeme karsi cikmisti zaten birlikte cok vakit geciremiyoruz gunler kisa haftasonu cabuk bitiyor gec geliyorum vs diyerek
Salona giderse takilirim pesine de iste bebeyi napicaz :)

Kiraya zam geldi yüzde 20. Gıcık oldum şuan çıksam aynı koşullarda bu kiraya bulamam
Maaslara bile o kadar zam gelmedi ama herseye ondan fazla zam geldi herkes firsatci olmus sabah her zaman aldigimiz ekmek ufacik kalmis ayni fiyat ama gramaji dusmus ulkem adina cok uzuluyorum

Merhabalar. Bir kaç aydır takip ediyorum sizleri. Yazdıklarınızı okuyup tasarruf ve birikim planları yapmaya çalışıyorum kendimce. Yalnız benim şöyle bir sıkıntım var. Bir hedef koyamıyorum eşimle tasarruf ve birikim konusunda düşüncelerimiz çok farklı. Daha aile bütçemizde oturmadı .Bu platform sayesinde tasarruf isteğim artıyor .zevkle takip ediyorum sizleri

Ev sahibinin zam yapma hakkı yüzde kaç acaba ? Millet fırsata bağladı cidden ya . Bizimde kombide bi sorun var aslında banyoya su bazen aşırı sıcak geliyor bazen anında soğuk suya dönüyor baktırmamız lazım bu ara aşırı sık olmaya başladı . Mesela bunun masrafını biz mi ev sahibi mi karşılayacak acaba

Merhaba canım hoşgeldin yeni evlendiğimiz zaman bizimde eşimle öyle birikim harcama konusunda anlaşmazlıklarımız vardı ama bir süre sonra alıştık düzene girdi dizinde mutlaka bir süre sonra düzene girer

Öğlen eve gittim eşimle kahvaltı ettik yerel bir marketten kendı urettıklerı etlerden yapılmış sucuk aldım kilosu 56tl vur Kangal aldım 19.50tuttu birde ekmek aldm. Ama sucuğa bayıldım kasap sucuk Arkadaşa tatlı ismarladım unutmaz alırsa 20tl de ona verırım başka harcama olmaz gibi duruyor ama bellide olmaz.

Hosgeldin iktisatci misin??
Esin Cok harcama isteklisi mi? Bu birikim isleri tek tarafli olmuyor pek Oncelikle yavas yavas esini adapte etmelisin onu da motive edecek hedefler belirlemelisin

Merhaba canım hosgeldınÇalısyormusun çocuğun varmı biraz kendınden bahsedermısın?Ben bu topiğe yazmadan önce gün içinde ne harcadım sorgulamıyordum hıc.Şimdi ne aldım ne ettim hepsi kafama yazılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…