- 17 Ocak 2019
- 1.053
- 1.366
- 48
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #24.541
Merhaba canım hosgeldınÇalısyormusun çocuğun varmı biraz kendınden bahsedermısın?Ben bu topiğe yazmadan önce gün içinde ne harcadım sorgulamıyordum hıc.Şimdi ne aldım ne ettim hepsi kafama yazılıyor
Hosgeldin iktisatci misin??
Esin Cok harcama isteklisi mi? Bu birikim isleri tek tarafli olmuyor pek Oncelikle yavas yavas esini adapte etmelisin onu da motive edecek hedefler belirlemelisin
aynı benim eşimde öyle düşünüyor ama çok dırdır ediyormuşum o yüzden tamam diyormuş :)Evet iktisatçıyimama iktisatı hayatima uyguladigim pek söylenemez. Evet eşim çok harcama heveslisi. Bende öyleydim . Bi daha mı gelicez dünyaya kafasindaydim ama insanın fikirleri değişiyor zamanla
aynı benim eşimde öyle düşünüyor ama çok dırdır ediyormuşum o yüzden tamam diyormuş :)
Dedigin kisilik anca borcla bir seyler yapabilir bir sekilde borca sokarsan en azindan icin rahat eder ama ben daha beceremedimPenguen peki nasıl ikna ediyorsunuzIstiyorsan kendin al beni karıştırma diyor .sen alırsanda ben oturmam o evde kiraya verirsin diyor. Ben oturmayacağım ev için niye okadar sıkıntıyı çekeyim tek başıma. Bana çok farklı geliyor bakış açısı .zira kendi farklı bir kişilik zaten
benim eşim bekarken zaten aldığı maaşı tek başına harcamış gezmiş yemiş içmiş evlendiğimizde 10 yıllık askerdi birikim araba vb yoktu.Evet bazen haklı niye çalışıyoruz istediğimizi alıp yiyip içip gezemiceksek diyor ama yarının ne getireceğini bilemeyiz dedim çocuk hayat şartları vb birsürü neden var bizim birikim yapmamız için su akarken doldurmak lazım dedim ev alalım eğer bişey almazsak geldiği gibi gider ben yapamam canım dedim.şark için gittiginde o evimizin kredisini öderken bende para biriktirdim geldiğinde araba aldık biriktirdiğim ve bileziklerimi bozdurduk.Şimdide bahçeli ev istiyorum çocuklarımın doya doya oynayacağı oda alıştı bu fikrime bakıyor ilanlara baya para lazım birikime devam nasipte varsa olur diyoruz.Penguen peki nasıl ikna ediyorsunuzIstiyorsan kendin al beni karıştırma diyor .sen alırsanda ben oturmam o evde kiraya verirsin diyor. Ben oturmayacağım ev için niye okadar sıkıntıyı çekeyim tek başıma. Bana çok farklı geliyor bakış açısı .zira kendi farklı bir kişilik zaten
Kendi eviniz varsa arabayi yukseltebilirsiniz ama yoksa tabiki evbenimki de eve mi girsek arabayı mı yükseltsek dedi dün... sizce?
Olur canim neden olmasin evinizi arabanizi almissiniz bende bu takimi yaparsam bahceli bir ev yaptirmak istiyorum uzun vadedebenim eşim bekarken zaten aldığı maaşı tek başına harcamış gezmiş yemiş içmiş evlendiğimizde 10 yıllık askerdi birikim araba vb yoktu.Evet bazen haklı niye çalışıyoruz istediğimizi alıp yiyip içip gezemiceksek diyor ama yarının ne getireceğini bilemeyiz dedim çocuk hayat şartları vb birsürü neden var bizim birikim yapmamız için su akarken doldurmak lazım dedim ev alalım eğer bişey almazsak geldiği gibi gider ben yapamam canım dedim.şark için gittiginde o evimizin kredisini öderken bende para biriktirdim geldiğinde araba aldık biriktirdiğim ve bileziklerimi bozdurduk.Şimdide bahçeli ev istiyorum çocuklarımın doya doya oynayacağı oda alıştı bu fikrime bakıyor ilanlara baya para lazım birikime devam nasipte varsa olur diyoruz.
ben evlenmeden önce her şeyin konuşulması gerektiğini düşünüyorum. evlendikten sonra çocuk istemeyen ortak bütçe yapmayan bireyler çıkabiliyor karşısındakini zor durumda bırakıyor ki evlilik ortak paydada buluşmaktır nihayetinde.
Ceteris paribus hoşgeldin bence bu şekilde zevk almıyorsan sen yap birikimini al evi de eşin bir gün anlayacaktır illaki anlamazsa da çocuğuna kalır çocuğun rahat eder.
evimiz yok canım.. şimdi o kadar borcun altına girilmez ki ama yaa şu devirde özellikle... evden fazla da faiz ödenecek... hiç istemiyorum.. sıfır araba da alınmaz... ama durduk yere de zor birikiyor.. nasıl ne yapmalı :/Kendi eviniz varsa arabayi yukseltebilirsiniz ama yoksa tabiki ev
inşallah canım herkesin gönlündeki güzel şeyler olsunOlur canim neden olmasin evinizi arabanizi almissiniz bende bu takimi yaparsam bahceli bir ev yaptirmak istiyorum uzun vadede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?