- 9 Temmuz 2012
- 2.625
- 5.065
- 358
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #24.661
bize erkendi aslında ama bi konuşma denk gelince konu oraya da gelmiş, talihsizlik işte :) siz mi kiradasınız yoksa kiracınız için mi diyorsunBizimki subatta doluyor daha gorusmedik bile. Bu hafta goruselim bari biz de Cok uzatmadan
ben de senin gıbıyım canım anneme cekmısım ck sukur bi kac defacık hariç hıc bulantım olmadı bundan sonra da sıkıntısız hallederiz ınsAllahO zaman bulanti yasamayan annelere de tam tersini soylemeleri lazim ama doktorlar sordugunda yok dedigimde cok iyi dediler okudugum yazilarda falan sansli anneler diye bahsediyorlar kimse bulantim yok sikayetiyle gitmez doktora zaten bulanti yasayanlar sorar doktorda normal oldugunu soylemeye calismis bence
Kiracimiz icin diyorum. Bizim oturdugumuz ev de kendimizin.bize erkendi aslında ama bi konuşma denk gelince konu oraya da gelmiş, talihsizlik işte :) siz mi kiradasınız yoksa kiracınız için mi diyorsun
Benim ikinci gebeligimde Bulantim bir iki kez oldu sonra kesildi ama ben Bilantim basladiginda Cok sevinmistjm yasasin Kalbi atmaya basladi diye. Meger kesildigi ara kalbi durmus.Canim hic bulantı yaşamayan da sorun yoktur tabi ki de. Bana doktorum soyle demişti. Çok bulantim vardi bulantıların aniden kesilirse haberim olsun demişti. Bende bi yerde okumuştum. Hani hep hamileyken bebegi merak ederiz ya iyi mi nasıl sağlıklı mi acaba bisey oldu mu. Gibi bulantıların varlığı hersey yolunda demek gibi bisey bulantısı hic olmayanla kıyaslayarak degil ama
Canim allah bidaha yasatmasin insallah. O günleri hatırlatmak istememiştim. Sen simdi transferin olacağı günü düşün herşey çok güzel olacak insallahBenim ikinci gebeligimde Bulantim bir iki kez oldu sonra kesildi ama ben Bilantim basladiginda Cok sevinmistjm yasasin Kalbi atmaya basladi diye. Meger kesildigi ara kalbi durmus.
masallah darısı bize inş :)Kiracimiz icin diyorum. Bizim oturdugumuz ev de kendimizin.
Yok kotu hatirlamiyorum demek onlari da yasamam gerekiyormus. Simdi de hep olumlu dusunuyorum kendimi olumlu anlamda Telkin ediyorum.Canim allah bidaha yasatmasin insallah. O günleri hatırlatmak istememiştim. Sen simdi transferin olacağı günü düşün herşey çok güzel olacak insallah
Insallah Allah herkesi kiradan kurtarsin. Ben kiraya giden parayi havaya giden para olarak goruyorummasallah darısı bize inş :)
birikim nekadar ev için? yani elde nakit fazla değilse bu koşullarda ev için kredi çekmek pek mantıklı olabilir. Araba değişimini bizde düşündük, evet arabamızın fiyatı arttı ama satın almak istediğimiz arabanın fiyatı da arttı:) ikinci el araba piyasası gerçeği yansıtmıyor bence şuanda, asimetrik bilgi durumu hakim:) beklemedeyizevimiz yok canım.. şimdi o kadar borcun altına girilmez ki ama yaa şu devirde özellikle... evden fazla da faiz ödenecek... hiç istemiyorum.. sıfır araba da alınmaz... ama durduk yere de zor birikiyor.. nasıl ne yapmalı :/
şöyle bir şey olsa... atıyorum 350000 tl aylık 3000 tl ödenir gibi.. eve girsek taksitle ödesek ayy ne güzel oluurrr..
aynen ya ama ben bayadır ücretsiz izindeydim işte o koşullarda krediye girmek istemedik ben başladığımda da piyasa uçmuştu artık. Kredi desteği olmadan da istediğimiz düzeyde bir ev alamayız. O yüzden ev için nakiti vadeli ve altında bırakıp kirayı karşılamaya çalışıyorum.Insallah Allah herkesi kiradan kurtarsin. Ben kiraya giden parayi havaya giden para olarak goruyorum
selam hoşgeldin! çok doğru düşünüyorsun; evliliği bir futbol takımı gibi düşünmek gerek, ayrı ayrı tüm oyuncular çok iyi olabilir ama ancak birbirine yeterince uyum sağlayan, birbirinin üstünlük ve zayıflarını bilip buna göre strateji geliştiren takımlar oyunu kazanır. Ortak nokta için çaba sarf edilmeli ama karşı taraf niyetli değilse çok üzerine gitme mutluluğuna bak, diğer kısmı yavaş yavaş işle:) Son olarak; '-ceteris paribus- sabreden kazanır'Evlenmeden önce herşey konusulmuyor malesef. Eşimle çok severek evlendik. Çok nazik herşeyi düşünen beni el üstünde tutan, cevremde eşini benzerini göremediğim bi adam. Bukadar artı özelliği varken sadece maddi konuda anlaşamıyoruz diye evlenmekten vazgecmezdim sanırım. Kendi isteklerimi ona dikte mi ediyorum diye üzülüyorum bazen .
Cok mantikli kirayi birikimden gelen para ile karsilamakaynen ya ama ben bayadır ücretsiz izindeydim işte o koşullarda krediye girmek istemedik ben başladığımda da piyasa uçmuştu artık. Kredi desteği olmadan da istediğimiz düzeyde bir ev alamayız. O yüzden ev için nakiti vadeli ve altında bırakıp kirayı karşılamaya çalışıyorum.
krediyi kapatınca ne kadar kar etmiş olacaksınız? şayet bu tutarı aynı zamanda vadeliye yatırarak kazanırsan krediyi kapatma.(vadeliye yatır anlamında söylemiyorum, bir yatırımın iktisadi karşılaştırması en basit şekli ile faiz getirisinin karşılaştırması ile yapılır, o nedenle vadeli ile örnekledim) bütün bunlardan ayrı olarak borçlu olmak psikolojik olarak etkiliyorsa tabiki getiri karşılaştırmasını bırakıp borcu kapatmayı seçebilirsin. ytd.Selamlar,
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. İşyerimin kapanma ihtimali var ve kapanırsa ev kredimi kapatacak miktarda tazminat alacağım. Şu an gelen iş teklifleri var. Buradan ayrılır, aynı maaşa başka bir işyeri ile anlaşırsam, tazminat yanımıza kalacak. Siz olsanız bu para ile ev kredisini mi kapatırsınız, altın, döviz veya mevduat olarak mı değerlendirirsiniz?
yani elimden de başka birşey gelmiyor, eldeki para ev almaya yetmiyor bari kiramı karşılamaya yarasın. Oturacak evimi alacak kadar paramın olmaması ve dolayısıyla kira ödüyor olmak benim cezam olmamalı, duruma göre pozisyon alıyoruz işteCok mantikli kirayi birikimden gelen para ile karsilamak
ya aslında bu tabir menkul değerler alım satımında kullanılan/kullanılması gereken bir tabir. Yani lisanslı yatırım uzmanı değilsen hisse senedi, tavil alım satımı konusunda fikir veremezsin, verirsen sermaye piyasası kanununa göre suç işlemiş olursun. Ama kadınlar kulubunde adet olmuş ev alma araba al, döviz alma altın al derken de kullanıyoruz, çok gerekli değil. Zaten böyle bir şupeye mahal veren durum olduğunda 'ama ben ytd yazmıştım' demekle kurtulunmuyorSuan nasıl sevindim ytd hep gördüm forumda ama ne diye merak ediyordum sayende merakimi giderdim sağolasın
Günaydın canım ne zammıMerhaba Günaydın
Zam oranlarımız bellı oldu , ben bugun ogrendım. Keyfım kaçtı gerçekten .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?