- 19 Ağustos 2017
- 409
- 842
- 53
- 42
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #25.681
Öyledir inanırım işte ben artık gittiğimiz yerlerde o kadar farklı tuhaf insanlar gördüm şimdi baştan kimseyle polemiğe girecek ortamlardan kaçıyorum merhaba merhaba o kadarMerhaba bile demeye degmez insanlara onu da demiyorum inan.
O bende de var efsun hemde çok ileri gece plagı yapıldı fayda etmiyor artık dişlerim düzleşmiş özellikle azılarYaa bir de çenemi çok sıkıyorum ben bazen uykuda dişimi de gıcırdatıyormuşum
Bencede kuyumcular çeyrek olarak hesaplıyor satarkende alırkendeBOzdururken de alirken de ceyrek veya yarim tam altin arasinda bir fark yok. Ayni hesap oluyor.
4 tane çeyrek altının olsa kuyumcuya gitsen Alış ile satış arasında 5 tl fark var diyelim ki . 4 çeyrek altını satarken 20 tl senden kar edecek . 1 tam altın bozdurmak istesen bozarken yine 20 tl mi kar edecek kuyumcuBencede kuyumcular çeyrek olarak hesaplıyor satarkende alırkende
Bunu ozellikle farkli kuyumculara sordum Hepsi De ceyrek gibi dusunerek hesapliyoruz dedilerBencede kuyumcular çeyrek olarak hesaplıyor satarkende alırkende
Evet Aynen oyle tamda 20 tl kar edecek yoksa senin hesap gibi olsa herkes ceyrek degil tam alir ki :))4 tane çeyrek altının olsa kuyumcuya gitsen Alış ile satış arasında 5 tl fark var diyelim ki . 4 çeyrek altını satarken 20 tl senden kar edecek . 1 tam altın bozdurmak istesen bozarken yine 20 tl mi kar edecek kuyumcu
Evet canım aynen öyle yapıyor ben yaptım daha önce bide tanıdık değilse daha fazla kar etmeye çalışıyor önce tek tek soruyorum eski yeni alış satış ne kadar diye sonra yarım tam soruyorum bir defasında aklınca beni keklicekti çeyreği bu fiyata satıyosun tamı neden 4 katından fazla dedim afalladı işte abla bunlar böyle oluyor iyi o zaman başkasından alırım o zaman bakalım öylemiymiş dedim4 tane çeyrek altının olsa kuyumcuya gitsen Alış ile satış arasında 5 tl fark var diyelim ki . 4 çeyrek altını satarken 20 tl senden kar edecek . 1 tam altın bozdurmak istesen bozarken yine 20 tl mi kar edecek kuyumcu
Şu kaymakli şekerli olan katmer miMarkete gidip geldim mayama baktım pek güvenemedim şimdi yaptığım katmer çöp olur emek malzeme gider diye düşündüm . Zaten yarın markete gidecektim bu akşam gittim 12 tl harcadım eşim traş olmamış galiba harcama yapmadı çünkü. Üst komşu eşime msj atmış yarın gündüz evde mevlüt olacak aşırı ses olur diye alıştık artık dedim bende ne yapalım. Eve geldim hemen katmer hamuru ile ilgilendim . Hallettim 15 tane filan çıktı sanırım . Buzluğa koydum 2 tane de ben yedim mutfağı toplayıp çıktım
Evet ondan kaymak değil de tahin ve tereyağını eritiyorum.Şu kaymakli şekerli olan katmer mi
Evet Aynen oyle tamda 20 tl kar edecek yoksa senin hesap gibi olsa herkes ceyrek degil tam alir ki :))
Netten baktım hatırladım ya örnek vereyim sana yarım altının satış 722 alış 704 ona göre alıp satıyorlarEvet canım aynen öyle yapıyor ben yaptım daha önce bide tanıdık değilse daha fazla kar etmeye çalışıyor önce tek tek soruyorum eski yeni alış satış ne kadar diye sonra yarım tam soruyorum bir defasında aklınca beni keklicekti çeyreği bu fiyata satıyosun tamı neden 4 katından fazla dedim afalladı işte abla bunlar böyle oluyor iyi o zaman başkasından alırım o zaman bakalım öylemiymiş dedim
Eline sağlık katmere bayılırım. Kayinvalidem gelince yapar bana sağ olsun. Bu sene kızım sınava girecek diye kimse gelmesin diye düşündük ama onlara söyleyememiştik. Kaynım da asker bu sene yurt dışı görevi çıkınca eltime gittiler bu yıl isabet olduEvet ondan kaymak değil de tahin ve tereyağını eritiyorum.
Nasil yani?ben bozdururken tanıdık kuyumcum var memlekette orada bozduruyordum . Gerçi şöyle birşey var ki zaten tam altının alış satış fiyatı var olayı çeyrek üzerinden hesaplamıyorlar doğru bak bende çeyrek mi alsam bozdurmak gerektiği zaman böyle büyük büyük gitmez . Üfff ama burada çok kötü bir durum var ki zor altın buluyoruz kuyumcularda
Sizde yapabilirsiniz ya bence çok kolay . Valla poaçayı daha zor yapıyorum desemJ
Eline sağlık katmere bayılırım. Kayinvalidem gelince yapar bana sağ olsun. Bu sene kızım sınava girecek diye kimse gelmesin diye düşündük ama onlara söyleyememiştik. Kaynım da asker bu sene yurt dışı görevi çıkınca eltime gittiler bu yıl isabet oldu
Evet ya ne kadar komik dimi nasıl ticaret yapıyorlar bilmiyorum 4 tane filan kuyumcu var 2 ay evvel alacaktık hepsine girdik çıktık yok diyorlar komikler vallaNasil yani?ceyrek altin mi yok
ceyrek altin Bi kuyumcudaki en temel satis urunudur
Ben bi de sunu kesfettim eger kuyumcuda Baska musteri yoksa sadece sizseniz pazarlik payi artiyor ve size denilenin 3-5 lira alti alabiliyorsunuz.Evet canım aynen öyle yapıyor ben yaptım daha önce bide tanıdık değilse daha fazla kar etmeye çalışıyor önce tek tek soruyorum eski yeni alış satış ne kadar diye sonra yarım tam soruyorum bir defasında aklınca beni keklicekti çeyreği bu fiyata satıyosun tamı neden 4 katından fazla dedim afalladı işte abla bunlar böyle oluyor iyi o zaman başkasından alırım o zaman bakalım öylemiymiş dedim
evet canım ben de oyle bılıyorum yani en fazla kuyumcu tanıdık olur 20tutuyosa 15alır ama ceyrek ustunden yani bozuyolar4 tane çeyrek altının olsa kuyumcuya gitsen Alış ile satış arasında 5 tl fark var diyelim ki . 4 çeyrek altını satarken 20 tl senden kar edecek . 1 tam altın bozdurmak istesen bozarken yine 20 tl mi kar edecek kuyumcu
Tam çeyrek üzerinden değilde ona yakın birşeyden bozuyorlar . Çünkü zaten diyelim ki yarim tam cumhuriyet hepsinin alış satış fiyatları belli netten baktım da . Aslında bende biliyordum ama galiba o an akıl tutulması yaşadım kafa uçtuevet canım ben de oyle bılıyorum yani en fazla kuyumcu tanıdık olur 20tutuyosa 15alır ama ceyrek ustunden yani bozuyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?