Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Markete gidip geldim mayama baktım pek güvenemedim şimdi yaptığım katmer çöp olur emek malzeme gider diye düşündüm . Zaten yarın markete gidecektim bu akşam gittim 12 tl harcadım eşim traş olmamış galiba harcama yapmadı çünkü. Üst komşu eşime msj atmış yarın gündüz evde mevlüt olacak aşırı ses olur diye alıştık artık dedim bende ne yapalım. Eve geldim hemen katmer hamuru ile ilgilendim . Hallettim 15 tane filan çıktı sanırım . Buzluğa koydum 2 tane de ben yedim mutfağı toplayıp çıktım

Bencede kuyumcular çeyrek olarak hesaplıyor satarkende alırkende
4 tane çeyrek altının olsa kuyumcuya gitsen Alış ile satış arasında 5 tl fark var diyelim ki . 4 çeyrek altını satarken 20 tl senden kar edecek . 1 tam altın bozdurmak istesen bozarken yine 20 tl mi kar edecek kuyumcu

Evet Aynen oyle tamda 20 tl kar edecek yoksa senin hesap gibi olsa herkes ceyrek degil tam alir ki :))

Evet canım aynen öyle yapıyor ben yaptım daha önce bide tanıdık değilse daha fazla kar etmeye çalışıyor önce tek tek soruyorum eski yeni alış satış ne kadar diye sonra yarım tam soruyorum bir defasında aklınca beni keklicekti çeyreği bu fiyata satıyosun tamı neden 4 katından fazla dedim afalladı işte abla bunlar böyle oluyor iyi o zaman başkasından alırım o zaman bakalım öylemiymiş dedim

Şu kaymakli şekerli olan katmer mi

Evet Aynen oyle tamda 20 tl kar edecek yoksa senin hesap gibi olsa herkes ceyrek degil tam alir ki :))
ben bozdururken tanıdık kuyumcum var memlekette orada bozduruyordum . Gerçi şöyle birşey var ki zaten tam altının alış satış fiyatı var olayı çeyrek üzerinden hesaplamıyorlar doğru bak bende çeyrek mi alsam bozdurmak gerektiği zaman böyle büyük büyük gitmez . Üfff ama burada çok kötü bir durum var ki zor altın buluyoruz kuyumcularda

Netten baktım hatırladım ya örnek vereyim sana yarım altının satış 722 alış 704 ona göre alıp satıyorlar

J
Evet ondan kaymak değil de tahin ve tereyağını eritiyorum.
Eline sağlık katmere bayılırım. Kayinvalidem gelince yapar bana sağ olsun. Bu sene kızım sınava girecek diye kimse gelmesin diye düşündük ama onlara söyleyememiştik. Kaynım da asker bu sene yurt dışı görevi çıkınca eltime gittiler bu yıl isabet oldu

Nasil yani? ceyrek altin mi yok
ceyrek altin Bi kuyumcudaki en temel satis urunudur

Sizde yapabilirsiniz ya bence çok kolay . Valla poaçayı daha zor yapıyorum desem

Nasil yani? ceyrek altin mi yok
ceyrek altin Bi kuyumcudaki en temel satis urunudur
Evet ya ne kadar komik dimi nasıl ticaret yapıyorlar bilmiyorum 4 tane filan kuyumcu var 2 ay evvel alacaktık hepsine girdik çıktık yok diyorlar komikler valla

Ben bi de sunu kesfettim eger kuyumcuda Baska musteri yoksa sadece sizseniz pazarlik payi artiyor ve size denilenin 3-5 lira alti alabiliyorsunuz.

evet canım ben de oyle bılıyorum yani en fazla kuyumcu tanıdık olur 20tutuyosa 15alır ama ceyrek ustunden yani bozuyolar

evet canım ben de oyle bılıyorum yani en fazla kuyumcu tanıdık olur 20tutuyosa 15alır ama ceyrek ustunden yani bozuyolar
Tam çeyrek üzerinden değilde ona yakın birşeyden bozuyorlar . Çünkü zaten diyelim ki yarim tam cumhuriyet hepsinin alış satış fiyatları belli netten baktım da . Aslında bende biliyordum ama galiba o an akıl tutulması yaşadım kafa uçtu pardon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…