Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Özür dilerim ama ne yapacak acaba 1 ay . Valla misafir 1 haftadan sonra sıkılıyor ya ben şahsen öyleyim.
Bende öyleyim canim ben gitsem başkasında hayatta 1 ay kalamam anneme de açıkça soyledim nasi kalacak neden diye o da size zorluk olacaksa gelmeyelim dedi öyle deyince de bisey diyemedim tabi

Bende öyleyim canim ben gitsem başkasında hayatta 1 ay kalamam anneme de açıkça soyledim nasi kalacak neden diye o da size zorluk olacaksa gelmeyelim dedi öyle deyince de bisey diyemedim tabi
Ay çok kötü olmuş bence ya . Allah yardımcın olsun

Günaydın herkeslere topik arkadaşlarım birikim kardeşlerim ne kadar da güzel bir gün dün eşim 17:30 da mesaj attı 2 saat sonra geleceğim diye bende bir elma yedim . Size yemin ederim 00:05 te eve geldi ha geldi gelecek diye diye aç oturdum sayesinde . Gece 12 de çorba salata soslu makarna yedik oda birşey yememişti eşime diyorum ki dur bana dokunma sanki oruç açmış gibi oldumyeni uyandık bugün menüm hazır . Avm ye gideceğiz ayrıca çarşıya gezme yeme içme günü en sevdiğim maaşa kadar çok az paramız kaldı

Bizde avm yapalim diyoruz canim. Lcw cocuk icin birseyler alacagim. Gelecek yil anaokuluna baslicak insallah.

Kahvaltimizi guzel yaptik.kahvaltiliklarin yanina buzluktan biber cikardim kizarttim.
Ispanakli tava boregi cikardim yedik..
Mutfak masami toparladim. Tezgahi toparladim. Kuru fasulye pilavi da yapayim simdiden .avm dönüşü yorgun oluyorum.
Gitmeden 1 mak camasir atayim gelince asarim kurur.

Evin De uygunsa basinin ustune yeri var. Tabi kendi o kadar sure dusunduyse sikilmam diyordur. Anannen genc mi kac yasinda? Bence bu bir aylik gelisini firsata cevirebilirsin biraz gezin yiyin icin. Buzluk icin manti yapabilirsiniz sulu kofte kofteleri yuvarlayabilirsiniz biraz hamur isi yapip stoklayabilirsin

Efsun64 bende bilemedim ikiside hakli olabilir bence 3. Dr a gotur ates neden oldu acaba kulagi agriyorm ustune yatabiliyormu bsy fark ettinmi? Lavman faydadan cok zarar getiren bsy ama orta kulakta riskli
Elim su.an iyi iyilesmeye dondu

Cok degil mi canim ya. Endiselenmekte haklisin.
Ama sonucta yaşli. Yani evde sıkıldım vs demez. Eskilerden iki sohbet edersiniz. Tv izler. Sevdigi özlediği yemekler varsa yaparsin.
Çok uzun bi süre canım. Eşime diyorum o büyütme bisey olmaz nolacak diyo :)

Çok yaşlı degil canım ama öyle şeyleri yapmayı bilmez biliyomusun 7 tane kizi var çünkü mutfaktan elini kolunu kesmiş:)) ya tabi başımızın üstünde yeri 4 yıllık evliyim ilk defa geliyo zaten. Dogru söylüyosun canim

A Alya_sura88
kronikuykucu
Kizlar ilk gebelik ilk bebek ilk heyecan.
Genelde cok harcama yapilir cok gereksiz seyler alinabilir. Oncelikle elinizde bir liste bulunsun. Akliniza geldikce not edin.

Ilk sürec kontroller ve doktoruz. Iyi bir doktor ve hastane belirleyip ,sürekli kontrollerinizi ve dogumunuzu ayni kadroyla gerceklestirin. Son ayda kontroller sıklaşacak ve doktorunuz normal mi sezeryanmi saglik durumlariniza bakarak karar verecek. Insallah saglikli bir sürec olur.

Hastane cantaniz son ay kapinizin onunde ici hazir bir sekilde beklesin.
Icinde bebek bezi ,bebek kiyafetleri,islak mendil ,biberon,mama(sezeryanda hemen süt gelmiyor ve bebegin aç kalmamasi icin lazim oluyor) elyuz havlusu,terlik, pijama takimi,hasta bezi.. aklima gelenler bunlar.

Ben puset ve bebek arabasini takim aldim. Puset ozelikle aracta cok isinize yariyor.
Bebek arabasini 1 yasa kadar neredeyse kullanmadim diyebilirim. Surekli arabayla gidip geldigimiz icin puset iş gordu.

Anne sütü cok önemli ama ozellikle kirki cikana kadar sarilik riskine karsin biz 1 ogun mama kullandik. Ayrica bazen süt yetmeyebiliyor ve biberon gerekli oluyor.
Philips veya dr brown biberon onerebilirim. Bir de emzik edinin ki cocugu cok sakinlestiriyor. Ben emzik kullanmdim pisman oldum.

Ates olcer alin yardimci oluyor. Ama inanin dijitale gerek yok. Klasik koltuk altindan olcenler daha kullanisli geldi bana. 10 liradir en fazla.
Calismiyorsaniz sut sagma makinesine gerek yok.
Benim vardi philips aldim sagma makinemi.

Gobek bagi dusene kadar banyo yaptirmayin. Bizimki 6 gunde dustu.
Ilk banyosunda tuzladik adetlerimizi yerine getirmek adina. Bilimsel aciklamsini bilmiyorum.
Koltuk altlarina kasiklarina surduk. Sonra yikadik.

Bebek küveti cok kullanisli. File de mutlaka alin icine. Bizim banyolarimiz bu sayede cok eglenceli gecerdi. Kese icin özel süngerler satiliyor. Cok kullanisli.

Camasirlarini roxy ile yikadim yani granul sabun. Ama makinede mutlaka 2 kez duruladim. Sampuan klasik dalin joahsins baby gibi urunler kullandim.
Bebek havlusu aldim.

Puf nokta olarak gordugum sey ise ter bezleri.mama onlukleri. Mutlaka sirtina ve gogsune bez yatirin. Bebegi asla usutmemis olursunuz.

Cok cok onemli nokta ise banyo yaptirirken cok dikkatli olun kulagina su kacmasin. Doktorumun korkunc olarak tanimladi sey bebeklerde kulak iltihabi. Iyilesmesi zor ve acili bir surec. Burada banyo yaptirken us size dusuyor artik. Minicik bebegin kafasina masrapa ile su döken biliyorum. Yanlis.
Suyu avucunuza alip dokeceksiniz. Zaten minnacik hemen temizleniyor kopugu.
Benim bebekte hic konak olmadi. Sacinda konak kabuk olursa ne yapilir bilmiyorum.

Kizlar aklima geldikce yazarim.
Cok sukur oglum atesli hastalik havale vs gecirmedi. Pek fazla hasta olmaz.

Teşekkür ederim toparlanamıyorum şu aralar
Çocuk dr gidicez randevu aldık genrl bi kontrol edilmesi gerek 6 ay kontrolu :)

Kulağını oynamıyor sadece uykusu grldiğinde hep tutardı zaten yani tam tutma değil yanağyla kulağının arasına düşünür gibi elini koyuyor uykusu gelip de mama yediriyorsak
Gün içinde durumu iyi gece ateşleniyor
Randevu aldık çocuk dr dan ona da gidicez :)

Teşekkğr ederim canım. İşte ağrım varken düşğncelerimi olumlulaştıramıyorum geçince olumlu düşğnebiliyorum maalesef
İnşallah uygun yolla krşkr şuna para vermeseydim dedirten gereksiz harcamalardan uzak toparlarsın ihtiyaçlarınızı :)

Bizde avm yapalim diyoruz canim. Lcw cocuk icin birseyler alacagim. Gelecek yil anaokuluna baslicak insallah.
Bende lcw ye bakacağım purecim sevdiğim bir komşum Doğum yaptı ona doğduya gitmek için hediye alacağız . Burada zaten başka çocuk mağazası yok ne yazıkki . Migros’tan da kasap alışverişi yapacağız .Eşimin bu ay sigarası çabuk bitti kardeşimde mi içti ne çözemedik . Sigarayı önden alacağız bu ay için . Ordu evinde deterjan fiyatı bakacağım stok için . A101 de sek yoğurt var onu alacağım zeytinyağını alabilmek için .Normalde organikçiden alıyordum da zeytinyağı almak için lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…