- 1 Ekim 2013
- 8.464
- 20.517
- 548
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #26.001
tesekkur ederim bılgıler için canım elımden geldıgınce hep gereklıleri aldım ve ındırım takıp ettim planlı gıttım canım ck sukur gereksız bıse almadım gıbı gelıyor artk kullanınca gorecegız ınsAllahA Alya_sura88
kronikuykucu
Kizlar ilk gebelik ilk bebek ilk heyecan.
Genelde cok harcama yapilir cok gereksiz seyler alinabilir. Oncelikle elinizde bir liste bulunsun. Akliniza geldikce not edin.
Ilk sürec kontroller ve doktoruz. Iyi bir doktor ve hastane belirleyip ,sürekli kontrollerinizi ve dogumunuzu ayni kadroyla gerceklestirin. Son ayda kontroller sıklaşacak ve doktorunuz normal mi sezeryanmi saglik durumlariniza bakarak karar verecek. Insallah saglikli bir sürec olur.
Hastane cantaniz son ay kapinizin onunde ici hazir bir sekilde beklesin.
Icinde bebek bezi ,bebek kiyafetleri,islak mendil ,biberon,mama(sezeryanda hemen süt gelmiyor ve bebegin aç kalmamasi icin lazim oluyor) elyuz havlusu,terlik, pijama takimi,hasta bezi.. aklima gelenler bunlar.
Ben puset ve bebek arabasini takim aldim. Puset ozelikle aracta cok isinize yariyor.
Bebek arabasini 1 yasa kadar neredeyse kullanmadim diyebilirim. Surekli arabayla gidip geldigimiz icin puset iş gordu.
Anne sütü cok önemli ama ozellikle kirki cikana kadar sarilik riskine karsin biz 1 ogun mama kullandik. Ayrica bazen süt yetmeyebiliyor ve biberon gerekli oluyor.
Philips veya dr brown biberon onerebilirim. Bir de emzik edinin ki cocugu cok sakinlestiriyor. Ben emzik kullanmdim pisman oldum.
Ates olcer alin yardimci oluyor. Ama inanin dijitale gerek yok. Klasik koltuk altindan olcenler daha kullanisli geldi bana. 10 liradir en fazla.
Calismiyorsaniz sut sagma makinesine gerek yok.
Benim vardi philips aldim sagma makinemi.
Gobek bagi dusene kadar banyo yaptirmayin. Bizimki 6 gunde dustu.
Ilk banyosunda tuzladikadetlerimizi yerine getirmek adina. Bilimsel aciklamsini bilmiyorum.
Koltuk altlarina kasiklarina surduk. Sonra yikadik.
Bebek küveti cok kullanisli. File de mutlaka alin icine. Bizim banyolarimiz bu sayede cok eglenceli gecerdi. Kese icin özel süngerler satiliyor. Cok kullanisli.
Camasirlarini roxy ile yikadim yani granul sabun. Ama makinede mutlaka 2 kez duruladim. Sampuan klasik dalin joahsins baby gibi urunler kullandim.
Bebek havlusu aldim.
Puf nokta olarak gordugum sey ise ter bezleri.mama onlukleri. Mutlaka sirtina ve gogsune bez yatirin. Bebegi asla usutmemis olursunuz.
Cok cok onemli nokta ise banyo yaptirirken cok dikkatli olun kulagina su kacmasin. Doktorumun korkunc olarak tanimladi sey bebeklerde kulak iltihabi. Iyilesmesi zor ve acili bir surec. Burada banyo yaptirken us size dusuyor artik. Minicik bebegin kafasina masrapa ile su döken biliyorum. Yanlis.
Suyu avucunuza alip dokeceksiniz. Zaten minnacik hemen temizleniyor kopugu.
Benim bebekte hic konak olmadi. Sacinda konak kabuk olursa ne yapilir bilmiyorum.
Kizlar aklima geldikce yazarim.
Cok sukur oglum atesli hastalik havale vs gecirmedi. Pek fazla hasta olmaz.
Gürültücü komşuya 3000tl manevi tazminat cezası verilmiş, haberlerde vardı az önce. Geç kalktık kahvaltı, ev temizliği yemek faslı, çamaşır topladım ütü yok bu hafta, ayakkabıları boyadı eşim
Evdeydik 2 ekmek aldık sadece. Uzandım tv izliyorum
Hahaha pure ya tam benlik valla . Üst kata dava açsam kesin kazanırım 3000 tl ye 8 çeyrek altın alırım oh Miss
Çocuk hastanesinin aciline gitmiştik canımZaten normalde gece acile gittiğimiz zaman çocuk hastahanesine gönderiyorlar görümcemin oğlundan filan biliyorumçocuk doktoru şart
Özel hastaneye param yok ki bi sarılık testine 172 tl vermiştik giriş 35 tl idiGeçmiş olsun antibiyotik ile ilgili geçenlerde haber okudum maalesef kotu olmuş devlet hastaneleri ilgilenmiyor maalesef iyi bir çocuk doktoru olan özel hastaneye goturebilirsin
Güle güle giysin :))Kizlarrr
Disari ciktikk
193 lira mazot aldik.
220 lira oglana kiyafet( 3 kazak ,1 sweat ,2 penye alt, 1kadife pantolon,2kot,1 bere,3lüeldiven,11adet corap) valla guzel indirim yakaladim.
Bogazini cok seven kocam dil baligi ve kalamar aldi. Kilosu dil baligi 70 kalamar 90 lira migrosta. Ikisi 107 lira tuttu. 155 de alkollu aldi.
Raki balik yapacacak .
Cikolatalarda indirim vardi. 2 tane milka beyaz cikolata aldim. Cocostar severim aldim. Camasir suyu ve birkac ivir zivir daha aldim. Kedi kopek mamalarinda yuzde 50 indirim vardi. 2 paket aldim kedilere verecegim. Mahallede tatlis tatlis dolasiyorlar.
Migrosta 312 lira gitti.
Bir de stand tanitim urunu vardi et döner. 10.95. 2 Paket aldik tadi guzelddi. Tucecim bazen iskender yapiyor.benimde aklimda kalmis alayim yapayim dedim.
Sevgililer gunu indirmi vardi garnier kremlerde vs. Tiklim tiklim doluydu. Ben almadim.
720 lira harcamis olduk.
Dönüste araba baktik. Volvo ve kia vardi yol uzerinde. Cok guzel ama parayi suan icin baglamak istemiyoruz. Yurtdisi parasi bi kosede duruyor.
Gratiste ve migrosta iki tane palmolive dus jeli 22 tl idiKızlar duş jeli almam lazım duru kullanıyordum en son 500 ml 8 küsüre aşmıştım Gimsa dan Uşak a göre uygundu geçen sene mayıstı sanırım....
Bugün gezindim 18,5 20 tl yaa alınacak gibi değil...
Sizin uygun gördüğünğz bi yer bi marka var mı
Ben olsam asm deki doktora güvenmezdim çocuk doktoru görmüş çocuğu ilacı yazmış yaniÇocuk hastanesinin aciline gitmiştik canım
Sen harcamayı filan boşver moralin nasıl ondan haber ver canımmm. Alıştın mıSelam2gündür oğlanla evdeyiz 2gun sıfır harcama Tarihe geçsin bugün
Tam alşıyorız izne geliyor hop sar basa çok zor ya evde iş güç haftaiçi mesai pek kafaya takacak vakıt bulamıyorum ama gece yatağa girince çok zor oluyor yokluğu dolabını acıyorum kokusu geliyor burnuma banyoda desen diş fırçası Allah kalıcı ayrılık vermesın sabredıyoruz ama çok zor cokkkkSen harcamayı filan boşver moralin nasıl ondan haber ver canımmm. Alıştın mı
Tam alşıyorız izne geliyor hop sar basa çok zor ya evde iş güç haftaiçi mesai pek kafaya takacak vakıt bulamıyorum ama gece yatağa girince çok zor oluyor yokluğu dolabını acıyorum kokusu geliyor burnuma banyoda desen diş fırçası Allah kalıcı ayrılık vermesın sabredıyoruz ama çok zor cokkkk
Seni öyle iyi anlıyorum ki . Bazen geçmişte yaşadıklarımız aklıma geliyor . Yeni evliydik daha 2 aylık filan burada kimsemiz yok şırnağa göreve gittiler bestler derelere sende çok iyi bilirsin orayı. Tam 25 gün kabus gibiydi evden burnumu dışarı çıkartmadım öyle çok ağladım ki . O görevde bir personel sıcak temasta yaralandı . Eşimden değil haberlerden duydum . Görev uzadı ben ağlıyorum görümcem aradı konuşurken dedi ki sen askerle evlendin bilmiyor muydun böyle olacağını . O öyle söyleyince daha çok zoruma gitmişti . Sonra hemen ardına afrin meselesi çıktı 1 ay evde oturamadık ha gittiler ha gidiyorlar derken. Çok tatsızdı sonra zaten gittiler bende evi ağlaya ağlaya kapattım 24 saat otobüs yolculuğu yapıp annelerin yanına döndüm 6 ay yorganın altından çıkmadım . Sadece hataya banyo için çıkıyorlardı o ara hataya gidip geliyordum . Ordu evinde yer yoktu otelde kalıyorduk 1.5 gün sabaha karşı gidiyordu ben otel odasında ağla ağla hastalanıyordum . O ara tazminat yoktu afrin tazminatı yatmıyordu . Cebimizde düzgün para yok altın bozdurduk filan of offffTam alşıyorız izne geliyor hop sar basa çok zor ya evde iş güç haftaiçi mesai pek kafaya takacak vakıt bulamıyorum ama gece yatağa girince çok zor oluyor yokluğu dolabını acıyorum kokusu geliyor burnuma banyoda desen diş fırçası Allah kalıcı ayrılık vermesın sabredıyoruz ama çok zor cokkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?