- 11 Mart 2013
- 33.693
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.084
- 798
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #25.981
Zaten normalde gece acile gittiğimiz zaman çocuk hastahanesine gönderiyorlar görümcemin oğlundan filan biliyorumKulağını oynamıyor sadece uykusu grldiğinde hep tutardı zaten yani tam tutma değil yanağyla kulağının arasına düşünür gibi elini koyuyor uykusu gelip de mama yediriyorsak
Gün içinde durumu iyi gece ateşleniyor
Randevu aldık çocuk dr dan ona da gidicez :)
Sizin yediğinizden yer canım özel bir çaban olmaz böyle uzun olunca alışıyor da insan gidince üzülüyorÇok yaşlı degil canım ama öyle şeyleri yapmayı bilmez biliyomusun 7 tane kizi var çünkü mutfaktan elini kolunu kesmiş:)) ya tabi başımızın üstünde yeri 4 yıllık evliyim ilk defa geliyo zaten. Dogru söylüyosun canim
Geçmiş olsun antibiyotik ile ilgili geçenlerde haber okudum maalesef kotu olmuş devlet hastaneleri ilgilenmiyor maalesef iyi bir çocuk doktoru olan özel hastaneye goturebilirsinTeşekkür ederim toparlanamıyorum şu aralar
Çocuk dr gidicez randevu aldık genrl bi kontrol edilmesi gerek 6 ay kontrolu :)
Biz bide yalnızız giderken üzülürüm gercekten ama bende onlarla memlekete gidicem :)Sizin yediğinizden yer canım özel bir çaban olmaz böyle uzun olunca alışıyor da insan gidince üzülüyor
De facto alisvrris yapanlara indirimli sinema bileti veriyordi. Ama vaktimiz yoktu. Ayirca oglan yanimizdaydi.A Alya_sura88 Hadi hayirli olsun canim insallah degerin kat kat artar saglicakla kucagina almak nasip olur
Haftasonu bitiverdi keske haftaicleri de boyle hizli gecse :)) dun avm gittik organize isler izledik sinemada. bugun temizlikle gecti. menude yayla corbasi, fasulye kurutma kavurmasi var.
sirkencubin ne alemdesin canim az kaldi heyecan var mi heyecan
Ben aldım ateş ölçer indirimli 28tl idi. Kol altı na konulan.bilgilerin için ayrıca teşekkür ederim cnmA Alya_sura88
@kronikuykucu
Kizlar ilk gebelik ilk bebek ilk heyecan.
Genelde cok harcama yapilir cok gereksiz seyler alinabilir. Oncelikle elinizde bir liste bulunsun. Akliniza geldikce not edin.
Ilk sürec kontroller ve doktoruz. Iyi bir doktor ve hastane belirleyip ,sürekli kontrollerinizi ve dogumunuzu ayni kadroyla gerceklestirin. Son ayda kontroller sıklaşacak ve doktorunuz normal mi sezeryanmi saglik durumlariniza bakarak karar verecek. Insallah saglikli bir sürec olur.
Hastane cantaniz son ay kapinizin onunde ici hazir bir sekilde beklesin.
Icinde bebek bezi ,bebek kiyafetleri,islak mendil ,biberon,mama(sezeryanda hemen süt gelmiyor ve bebegin aç kalmamasi icin lazim oluyor) elyuz havlusu,terlik, pijama takimi,hasta bezi.. aklima gelenler bunlar.
Ben puset ve bebek arabasini takim aldim. Puset ozelikle aracta cok isinize yariyor.
Bebek arabasini 1 yasa kadar neredeyse kullanmadim diyebilirim. Surekli arabayla gidip geldigimiz icin puset iş gordu.
Anne sütü cok önemli ama ozellikle kirki cikana kadar sarilik riskine karsin biz 1 ogun mama kullandik. Ayrica bazen süt yetmeyebiliyor ve biberon gerekli oluyor.
Philips veya dr brown biberon onerebilirim. Bir de emzik edinin ki cocugu cok sakinlestiriyor. Ben emzik kullanmdim pisman oldum.
Ates olcer alin yardimci oluyor. Ama inanin dijitale gerek yok. Klasik koltuk altindan olcenler daha kullanisli geldi bana. 10 liradir en fazla.
Calismiyorsaniz sut sagma makinesine gerek yok.
Benim vardi philips aldim sagma makinemi.
Gobek bagi dusene kadar banyo yaptirmayin. Bizimki 6 gunde dustu.
Ilk banyosunda tuzladikadetlerimizi yerine getirmek adina. Bilimsel aciklamsini bilmiyorum.
Koltuk altlarina kasiklarina surduk. Sonra yikadik.
Bebek küveti cok kullanisli. File de mutlaka alin icine. Bizim banyolarimiz bu sayede cok eglenceli gecerdi. Kese icin özel süngerler satiliyor. Cok kullanisli.
Camasirlarini roxy ile yikadim yani granul sabun. Ama makinede mutlaka 2 kez duruladim. Sampuan klasik dalin joahsins baby gibi urunler kullandim.
Bebek havlusu aldim.
Puf nokta olarak gordugum sey ise ter bezleri.mama onlukleri. Mutlaka sirtina ve gogsune bez yatirin. Bebegi asla usutmemis olursunuz.
Cok cok onemli nokta ise banyo yaptirirken cok dikkatli olun kulagina su kacmasin. Doktorumun korkunc olarak tanimladi sey bebeklerde kulak iltihabi. Iyilesmesi zor ve acili bir surec. Burada banyo yaptirken us size dusuyor artik. Minicik bebegin kafasina masrapa ile su döken biliyorum. Yanlis.
Suyu avucunuza alip dokeceksiniz. Zaten minnacik hemen temizleniyor kopugu.
Benim bebekte hic konak olmadi. Sacinda konak kabuk olursa ne yapilir bilmiyorum.
Kizlar aklima geldikce yazarim.
Cok sukur oglum atesli hastalik havale vs gecirmedi. Pek fazla hasta olmaz.
Valla canim birinciyi de sinemada izlemistim cem yilmaz falan sanki biraz daha eglence katmisti gibi ama bu sefer kivanc yikmiş gecirmis rolunun hakkini vermis resmen. Yine de cok gulduj cok eglendik genel olarak begendim cok :)De facto alisvrris yapanlara indirimli sinema bileti veriyordi. Ama vaktimiz yoktu. Ayirca oglan yanimizdaydi.
Nasildi film
Mama indirimleri gercekten guzeldi.Bugun misafirlerim geldi misafir gibi degilde 1.5 saat ugradilar hazirligim vardi yedik ictik ugurladim guzel oldu. Cuma gunu aklima gelen bugun basima geldi bana habersiz is yapmak haram bi kez daha anladim
pure hazel bende migrosa ugramaliyim bugun cok usendim ara ara kedi kopekler icin mama alirdim esimle de basladik artik aylik butce kalemi olmustu icimiz rahat etmiyor heleki cok soguklarda ne yapsinlar brz bakayim burda belediyenin kaplari da var yuvalar var oralarada koyuyorum
Bugun nasil oldu anlamadim deterjan kagit stogumu gorduler ay cok komikti
Nasil anlatayim simdi ama sesimi cikarmadim
Purecim afiyet olsun İskender’in bende genelde öyle yapıyorum . Pide alıyoruz onu küp küp doğrarım biraz tereyağı atar onu ısıtırım tavada. Sonra döneri de tavaya atar ona da az tereyağı ile ısıtırım. Tereyağı ile de salçalı sos yaparım . Biraz da sebze közlerim çeri , biber , soğan. Servis yaparım yanına yoğurt koyarım ve çokta güzel olur o tabağı dışarıda en az 30 tl ye yeriz normalde. Migrosta el vücut losyonu gibi ürünlerde indirim vardı. Ama alamadım hem kalabalıktı hemde maaşa az kaldı bizimde artık son paralar lazım olur kesin dedim . Dünya kadınlar günü indirimine bakacağım bakalım. Migros’ta antrikotta indirim vardı bizde kasaptan değil oradan aldık 4 parça 2 kişiye çok güzel servis yaptım döküm tavamı denedik mutfak Ocakbaşına döndü ama olsun şahane olduDisarda yemedik .iyiki yapmisim yemegimi .gelince hemen yedik.
Esim birazdan masasini kurar
Bu tarz zevklerini de evde yapiyor artik. Onceden disarda yapardik. Pahaliya patlardi.
Tesislerde de hosuma gitmiyor
Illa sevmedigim insanlar cikiyor karsima
Mama indirimleri gercekten guzeldi.
Ben stoklari gorenlere diyorum ki yazdan fazla fazla almistik. Esim goreve gitmeden once aldik ben yorulmamayim zor durumda kalmayayim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?