40 bin bakımına gircem bugün

bakalım amortismanlar falan ne durumda, balatalar sağlam mı

bir ara sizin şu 40 yaş topiğine kaydımı yaptırmam lazım. :)
şahsi düşüncem seçimden sonra piyasalar yükselirken, bazı kişiler mevcut borçları vs için ellerinde bulunan taşınmazları 3-5 demeden elden çıkarmak zorunda kalırlar. bir şey alacak olsam, şu anda paramı altın/dolar yapar beklemeye geçerdim. seçimden sonra fırsat araştırmaları içine girer ona göre bir yatırım kararı alırdım.
şu çılgın planlar mı desem, yoksa şu saçma planlar mı bilemedim. ödemem gereken totalde 10 bin tl kk borcu var. dün akşam biraz kredi hesaplamalarına baktım. kendi bankam bana 2,20 faizle kredi veriyor. 20 bin çeksem 32 bin geri ödemesi var. yarısından fazla. 20 bin çekip, 10 bini ile borç kapatıp diğer yarısı ile de altın/dolar alayım mı acaba diye düşündüm. ama alsam ve fiyatlar yükselse bile şu durumda yine de ödediğim faizden fazla kar etme ihtimali görünmüyor. o nedenle plan çılgınlıktan ziyade saçmalık olarak görünmeye başladı. yine de bugün gidip bankada yüz yüze bir görüşme yapayım, kararımı ona göre vereyim diyorum.
bu konudaki önerilere açığım. herkesin fikri değerli.
elimde bir miktar altın ve dolar var ama zaten yüksekten almıştım, elimden çıkaramam. şu dönemde altın/dolar yükseleceği belli olduğu halde alamadığım için de aklım kalıyor. resmen gözüm kalıyor :))