- 30 Ocak 2014
- 4.517
- 6.350
- 358
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #31.241
yine zorunlu bes gelıyomus sanırım bu sefer cıkılmayacakmısDamat güya ekonomik paket acikliyor.oyyyy
yine zorunlu bes gelıyomus sanırım bu sefer cıkılmayacakmıs
Kriz dönemi ya cunku, turkiye bankacılığı ciddi dar boğazda idi, özellikle kamu bankaları gorev zararı, kamu borç yuku çok fazla, oyle ki hazine sürekli borçlanma ihalesine çıkıyor ama borç bulunamıyor.Günaydın kızlar,
ders çalışıyorummm 1994 yılında enflasyon %150lere çıkmış ben şok ben iptal. Nasıl olur diye diye okuyorum...
İki oğlumda da 12. Hafta da net erkek dediler hiç değişmedi :)cutemom Ekim Anneleri topiginde 11 De erkek Denen bebekler 14 te kiz cikti. Surekli degisiyorlarCinsiyeti Cok Merak ediyorum ancak doktor soyleyene kadar sormayacagim. Tabi basarabilirsem
Evet geleceği gecen sene sonundan belliydi ama çıkılamayacağını okumadım, nerden ogrendin?yine zorunlu bes gelıyomus sanırım bu sefer cıkılmayacakmıs
Bızıde kapsayacak mı daha yenı yırtmıstım
Evet geleceği gecen sene sonundan belliydi ama çıkılamayacağını okumadım, nerden ogrendin?
akıllıca olmus bence de canımBiz bugün besten çıktık 2500 gibi bir rakam alacağız onunla eksi hesabı kapatacağız. Zaten zorunlu bes geliyor ve bir daha çıkılmayacak . Biz zaten Oyak konut birikiyor kendimde biriktirebiliyorum en azından o parayı şimdi kullanalım dedik iyi oldu bence
Öyle mi acaba cidden yaakıllıca olmus bence de canım
Aynen, birincisi de oyleydi katılım otomatik olarak zorunlu ama çıkış serbest; yenisinde belki bi ihtimal çıkış için yasal süre koymuşlardır açıkçası ben çıkılamayacak diye birsey okumadım hiç. Benim bi besim var zaten çok avantajlı oldugum için sistemde kalıyorum. Şöyle soyleyim yatırdığımdan fazla ilave alıyorum. Onun dışında çok anlamlı bulmuyorum. Yine de bi sekilde çıkmayanlar olur diye tekrar deneniyor, gecen seferden otomatik katılım sağlanıpta sistemden çıkmayanlara yeniden uygulanmayacak zatenarkadas soyledi iş yerinden detayları tam bılmıyorum kızlar, bizi gecen yıl zorunlu yapmıslardı 2.ay cıktık. zaten kalanlar devam edıyor, eger zorunlu olmassa yıne cıkar herkes bıse degısmez yanlısmı dusunuyorum acaba
benimde besim var zaten bu zorunludan çıkılmayacaksa bu paranın verilmeyeceğini düşündürüyor bana seninki nasıl oluyor fazla ilave kısmı ben sadece devlet katkısı birde değerlendirdiklerinin getirisini oda çok cuzi rakamAynen, birincisi de oyleydi katılım otomatik olarak zorunlu ama çıkış serbest; yenisinde belki bi ihtimal çıkış için yasal süre koymuşlardır açıkçası ben çıkılamayacak diye birsey okumadım hiç. Benim bi besim var zaten çok avantajlı oldugum için sistemde kalıyorum. Şöyle soyleyim yatırdığımdan fazla ilave alıyorum. Onun dışında çok anlamlı bulmuyorum. Yine de bi sekilde çıkmayanlar olur diye tekrar deneniyor, gecen seferden otomatik katılım sağlanıpta sistemden çıkmayanlara yeniden uygulanmayacak zaten
bılmıyorum benım bese karsı antıpatım var ondan da boyle dusunmus olabılırımÖyle mi acaba cidden ya
Ya biz zaten biriktiriyoruz bence her ay oyak ve konut için toplam 600 tl gibi bir kesintimiz var . Sanki bes kesilecek kesilecek sonra birşey olacak ve parayı alamayacağız gibi hissediyorumbılmıyorum benım bese karsı antıpatım var ondan da boyle dusunmus olabılırım
Kurumun bese baglı ikinci bir sozleşmesi var, onlarda yatırıyor devlet katkısının yanında. Zaten devletin katkısında pek birsey yokki haketmek için sartı surtu da çok fazla. Sistemde 10yıl üstü kalıp 50yasını gextiğinde ancak tamamını alabiliyorsun, yoksa çıkmak istediğinde 3yıl sonra ancak yuzde 15i alınıyor devlet katkısını. Ben bese bi birikim aracı olarak bakmıyorum aslında, hani o koşede unutulan para olmalı, bi altın dolar muamelesi yapılamaz. O nedenle ufak bi miktar yatırıyorum hiç koymuyor bana ama bi sekilde damlıyor.benimde besim var zaten bu zorunludan çıkılmayacaksa bu paranın verilmeyeceğini düşündürüyor bana seninki nasıl oluyor fazla ilave kısmı ben sadece devlet katkısı birde değerlendirdiklerinin getirisini oda çok cuzi rakam
tskler canım bana gorumcem almıstı sagolsun hedıye fıyatı baya uygun bunun o 250ye almıstı.Hamisler şok markete anne bebek cantasi gelmis 40 lira. Alanlar cok memnun. Benim var oglisten kalma. Bi bakin isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?