- 18 Mart 2016
- 6.160
- 16.807
- 248
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #31.261
bende çocuklarımın eğitimine destek olsun diye başvurdum 5 yıl oldu aynen dediğin gibi 10 yıl olsa bile tamamını alamıyorsun illa yaşı beklemek lazım şimdi 31 yaşındayım 56 sanırım onun şartı 25 yıl bekleyemem kızımın üniversite eğitimine kadar yatırmayı düşünüyorum eşiminde var iki kızımız var nasipse onların gelecekleri için kullanırızKurumun bese baglı ikinci bir sozleşmesi var, onlarda yatırıyor devlet katkısının yanında. Zaten devletin katkısında pek birsey yokki haketmek için sartı surtu da çok fazla. Sistemde 10yıl üstü kalıp 50yasını gextiğinde ancak tamamını alabiliyorsun, yoksa çıkmak istediğinde 3yıl sonra ancak yuzde 15i alınıyor devlet katkısını. Ben bese bi birikim aracı olarak bakmıyorum aslında, hani o koşede unutulan para olmalı, bi altın dolar muamelesi yapılamaz. O nedenle ufak bi miktar yatırıyorum hiç koymuyor bana ama bi sekilde damlıyor.
Canım ben kurum katkıma ragmen okadar bekleyemem ya, kızın buyuk mu? Unv ye kadar biriktirmek hayal benim için gecen, bi ev işine girelim demiştik o arada 11 olmuş bozalım demiştik ama vazgexince kaldı. Bende yaklasık 5yıldır sistemdeyim ama düşük yatırıyorum 75tlbende çocuklarımın eğitimine destek olsun diye başvurdum 5 yıl oldu aynen dediğin gibi 10 yıl olsa bile tamamını alamıyorsun illa yaşı beklemek lazım şimdi 31 yaşındayım 56 sanırım onun şartı 25 yıl bekleyemem kızımın üniversite eğitimine kadar yatırmayı düşünüyorum eşiminde var iki kızımız var nasipse onların gelecekleri için kullanırız
5.5 yaşında büyük olan küçükte 2.5 benim 275 oldu bu yıl 110 ile başlamıştımCanım ben kurum katkıma ragmen okadar bekleyemem ya, kızın buyuk mu? Unv ye kadar biriktirmek hayal benim için gecen, bi ev işine girelim demiştik o arada 11 olmuş bozalım demiştik ama vazgexince kaldı. Bende yaklasık 5yıldır sistemdeyim ama düşük yatırıyorum 75tl
Evet evet kanguru çok yararlı birsey ya, her yerde rahat ettik onunla bir donem formamız oldu diyebilirim:)Bende sırt çantası kullandım sırtıma çantamı önüme ergonomik kangurunun içine kızımı öyle halletim dışarı işlerimi ilk zamanlar sling tarzı kullandım ufaklıkta kalça çıkıklıgı var dediler onunla rahat ettik
Off ceyrek cok yukselmış1 sıvı yağ 2 Paket de tavuk kanat aldım bugün. 25 lira gitti. 397 lira ceyrek altın aldım. 400 lira da kredi kartına yatırdım...
Yeni tarihli vermiş kuyumcu. Eski tarihlinin fiyat farkı oluyor muyduOff ceyrek cok yukselmış
Oluyor 3 lira galiba tabi kuyumcuya göre değişiyorYeni tarihli vermiş kuyumcu. Eski tarihlinin fiyat farkı oluyor muydu
Evet eder, eski yeni kulplu kulpsuza gore değişir fiyatYeni tarihli vermiş kuyumcu. Eski tarihlinin fiyat farkı oluyor muydu
Ceyrekte kulp altin degil ki Metal o yuzden fiyat farki olmuyor demisti kuyumcu.Evet eder, eski yeni kulplu kulpsuza gore değişir fiyat
Ay okadarını bilmiyorum, çok uzun süre oldu kuyumcudan çeyrek almayalı ama kulplu almazdı annem aklımda o kaldıCeyrekte kulp altin degil ki Metal o yuzden fiyat farki olmuyor demisti kuyumcu.
Ya ben gunluk yasamda da sırt cantası kullanıyorum, klasik modellerden yani ise giderken okadar alıştım ki donemiyorum kol cantasına. En fazla capraz cantaya geçebiliyorum ama geneli sırt çantası.Bebek icin ben De malzeme cantasi almayi dusunmuyorum. Malum Benim ogrencilik Cok uzun surdugu icin ogrencilik donemimden kalma spor sirt
Cantalarim var onlarla idare ederim diyorumbi de sanirim o bebek cantalari heybe gibi bana guzel gelmiyor begenmiyorum.
Ben de hep bi niyet ediyorum sirt cantasi almaya ama henuz firsatim olmadi. Bu ara cantamda Cok kalabalik oluyor aslinda sirt cantasi bana da kolaylik olabilirYa ben gunluk yasamda da sırt cantası kullanıyorum, klasik modellerden yani ise giderken okadar alıştım ki donemiyorum kol cantasına. En fazla capraz cantaya geçebiliyorum ama geneli sırt çantası.
Bebekle alışırsın zaten, benim oyle oldu kızlarla iken elim kolum dolu olmasın diye sırt cantssına geçtim bir daha normale donemedim, klasik sırt cantalarl ile devam ettimBen de hep bi niyet ediyorum sirt cantasi almaya ama henuz firsatim olmadi. Bu ara cantamda Cok kalabalik oluyor aslinda sirt cantasi bana da kolaylik olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?