- 3 Haziran 2009
- 7.602
- 29.862
- 1.073
- 42
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #34.081
Bana da ev alıp satmak mantıklı geliyor. Büyük müteahhitlerin yaptığı projelerden topraktan alıp ev teslim edilince satmak epey para kazandırıyor. Genelde 2 sene %0 faiz imkanı da oluyor. Çocukların eğitim masraflarından para artarsa bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum ben.Araba yiyor da yiyor.
Ev alip kiraya vermek mantikli.
Iyi kiraci bulmak onemli tabi.
Ben de birkac yil pesin biriktirip alma taraftariyim veya hic almayp mustakil yaptirNa kadar beklemek.
Şu ekonomik ortamda firma büyuk de olsa guvenemiyorum topraktan alma isineBana da ev alıp satmak mantıklı geliyor. Büyük müteahhitlerin yaptığı projelerden topraktan alıp ev teslim edilince satmak epey para kazandırıyor. Genelde 2 sene %0 faiz imkanı da oluyor. Çocukların eğitim masraflarından para artarsa bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum ben.
Ben de guvenemiyorum, ozellikle su ortamda. Son 10 yil icinde arsa , ev vs. ederinin cook ustune cikti bence. Fiyatlara cok siskin, inerse alinabilir.Aslinda hicbir yatirima guvenemez oldum yastik alti haric ama..
Sözleşme yapılıyor, her geciktirdikleri ay kira ödemesi yapıyor firma. Benim şu an oturduğum site iki büyük müteahhitin ortak yaptığı bir yer. Topraktan girdik biz. 2 yılda %50 değer kazandı. Nakit paramız olsaydı ve içinde oturmasaydık oldukça karlı bir yatırım olurdu.Şu ekonomik ortamda firma büyuk de olsa guvenemiyorum topraktan alma isine
Sadece uzmn cvslarinmis amaKara kuvvetleri komutanligi tayin sonuclari aciklanmis. Bekleyen arkadaslar vardi.duyrulur
Çin için geçen sene önümüze iki senelik eğitim fırsatı çıkmıştı biraz gidenlerle konuştuk bebek de düşündüğümüz için cesaret edemedik gideceğimiz bölgede hijyenik koşulların iyi olmadığını duymuştuk. Yakın bir arkadaşım Hindistan’a gitti gelince iki hafta yattı ishal yüksek ateş filan. Phuketi her zaman düşünüyoruz da bir türlü adım atamadık. Busene ülke sınırları içinde takılırız anneme kalsa bu halimle il sınırları dışına bile çıkmamalıyımBu soru bana miydi canim?
Biz uzakdogudaydik. Cin, hindistan, tayland baya guzel bir programdi. Simdi gebelikte o kdr yol tabi olmaz gerek yok ama herkese bir tavsiye vereyim. Yunan adasina gideceginize phukete gidin masrafi ayni oluyor ve gercekten cok farkli bir dünya.
Bu arada ucuz otel arayan varsa tatilbudurun firsat odalari oluyor. Erken rez degil daha dun aldik yarin giris yapicaz. Turgutreiste hersey dahil 4 gece otel 720 tl. Ucak bileti de 76 tlden bulduk.
Ama bugun ayni oda 1350 olmus. Bugun de baska otelde vardir boyle bir firsat. Cagri merkezinde uyuz biri denk gelmezse hangi otelin firsat odasi oldugunu soyluyor. Kimisi bilgi veremem diyorinternette biraz kurcalayip bulursunuz.
Yeni kemerden geldik. Butun otel rustu türkler hic yok henuz. Belki okul kapaninca artar.
26-27de evlendik. Ben beyaz eşyaları almıştım kalan dugun borcunu(salon esya balayı dahil) kredi çekip beraber odedik. Birikimimiz ortak arabayıda beraber aldık. Bikere ailesi al oglum su evde otur demediği surece evlenmeden nasıl fazla birikimleri olacak ki. Onun için 35ten sonra evlenmeki veya evi alır kredi borcu vardır evlenince yine beraber odenmiş olur. Her erkek ailesinde aynı imkanlar yok ki kimisinde de vardır paylaşmaz o ayrıKizlar eşleriniz sizle evlenmeden once ev arabasini vs almismiydi. Yoksa sonradan birlikte mi basardiniz veya birikimdesiniz.
Gittigimiz ortamda bunun konusu acildi.
Bekar arkadaslardan bahsedildi. Bizim gruptaki erkekler birikimsiz, borclanarak evlenmisler hatta.
Masallah anne babayaEvlendigimizde 21 yasinda oldugu icin hic bir seyi yoktu :) evi babasi aldi. Arabayi da pesinatini annesi verdi biz ustune kredi oduyoruz. Arabayi daha 1.5 yil once aldik zaten.
Onlara göre böyle adaletli yıllarca dedemin adaletsiz olduğundan yakındılar şimdi kendileri aynısını yapıyorlar. Sırf ana baba hakları olduğu için görüşüyorum yoksa içimden gelmiyor ne yalan söyleyeyim.ben hiç bir şeyinizi istemiyorum dedim onlara ama kendi vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar mirasla bize de bir şeyler kalacakmış.Suveybe13 cok uzucu gercekten, yaslaninca , hastalaninca kizlarinin kiymetini anlarlar ve umarim adaletli davranacak sanslari olur.
Bana da ev alıp satmak mantıklı geliyor. Büyük müteahhitlerin yaptığı projelerden topraktan alıp ev teslim edilince satmak epey para kazandırıyor. Genelde 2 sene %0 faiz imkanı da oluyor. Çocukların eğitim masraflarından para artarsa bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum ben.
Anne babanin hakki oldugu kadar cocugun da hakki var, umarim verirler bir gun. Ben oyle bir durumda gurur yapmaz alirdim galiba, cunku zaten senin kanunen.Onlara göre böyle adaletli yıllarca dedemin adaletsiz olduğundan yakındılar şimdi kendileri aynısını yapıyorlar. Sırf ana baba hakları olduğu için görüşüyorum yoksa içimden gelmiyor ne yalan söyleyeyim.ben hiç bir şeyinizi istemiyorum dedim onlara ama kendi vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar mirasla bize de bir şeyler kalacakmış.
Oglani zar zor uyuttum. Bende uyumuşum.
Kalkip etrafi toparlamam lazim. Banyo yapip cikmaliyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?