- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #34.041
Masallah canim ya.kendı acımdan bakacak olursak hep harclıklarımı bırıktırıp elımden geldıgınce ıhtıyaclarımı karsılamaya calıstım bayramda bırıktırır gıder sonrasında ıstedgm bıseyi alırdm vs.
lıse sona kadar babamdan harclık aldm.daha da almadm..unıversıtede burs cıktı kesılmesin dıye cok calıstım cok sukur kesılmeden 4yılı tamamladım.evımde okudugum için tabi herkes kadar gıderım yoktu ama kıtabımı defterimi,proje kagıtlarımı,oglen yemegımı,ulasım kıyafet vs aklınıza ne gelırse bayram harclıgımla ve bursumla karsıladım 4yıl. yazları yatan bursumu harcamadım okul baslarken harçlarımı kendım yatırdım.
ıse gırınce her ay aıleme duzenli yardım yaptım maasım zamlandıkca ben de verdgm paraya zam yaptım 16bin bırıktırmıstm,yıne her seyı kendım karsıladm maddi olan ceyizimi,dugunde aılemın takacagı takıları bıle kendım bırıktırıp aldım.
dugune 3ay kala kredi cekıp ıhtıyaclarımızı odedık aılelere yuk olmamaya calıstık, sımdı de arac ıcn kredıyı oduyoruz.aıleme yardım yapmaya devam edıyorum kardesımı okutuyorum bırıkımımız dugun altınlarımızın buyuk bı kısmı duruyor. evımız henuz yok.
ıste benım mali özetim kızlar
Anladim canim, insallah bir an once girer. Kira masrafiniz azalir hic olmazsa :)Evet kv oturuyor onun evi kentsel dönüşüme girecek durumda ama hala girmedi 2016 Aralık’tan beri kv oturuyor
amin canım Allah razı olsun saglıgımız olsun paramız helalinden olsun her sey hallolur nasıbımızde ne var o olur.Masallah canim ya.
Yaptigin iyilikler ve tuketim bilincin zaten seni iyi yerlere göturecektir.
Herseyin bir zamani var
Evet canim. Insallah iyi olur bizim icinKeşke buraya gelseniz valla asker için iyi bir konumda sana da iyi olur eşin göreve filan çıkmıyor zaten galiba jandarma şehir merkezinden şuan
15 bin parası varmış oyakta isteğe bağlı her ay 150 tl atmış 10 yıl boyunca tek birikintisi buymuş ev alırken söyledi onuda yoksa bilmiyordumKizlar eşleriniz sizle evlenmeden once ev arabasini vs almismiydi. Yoksa sonradan birlikte mi basardiniz veya birikimdesiniz.
Gittigimiz ortamda bunun konusu acildi.
Bekar arkadaslardan bahsedildi. Bizim gruptaki erkekler birikimsiz, borclanarak evlenmisler hatta.
Biz eşimle sevigliyken mezun olmuştum dersaneye gidiyordum kpss sınavı için atandım 2 ay sonra nişanlandık 9 ay sonra evlendim benimde birikimim yoktuAa evet kendimizi sormadim. Artik tabu olmus Erkeklerin mal varligini sorgulayip kadininkini sorgulamamak.
Valla benim nur topu gibi bir egitim fakultesi diplomam vardi sadece
Sonrada atanip para kazanmaya basladim işte
Dürüst olayım mı sanaAnladim canim, insallah bir an once girer. Kira masrafiniz azalir hic olmazsa :)
TOKİ jandarmaya Ordu evinin içinde yeni lojmanlar inşa ediyor . Küçük şehir şahane para birikiyor sıkıldın mı Batman’a gidersin Diyarbakır’a gidersin iyi burasıEvet canim. Insallah iyi olur bizim icin
Buraya ilk taşındığımız zaman kendimi ülke değiştirmiş gibi hissettim sonra alıştım mecbur
Hayirli olsun.Merhaba bayanlarokyonus geçmiş olsun Allah cemi cümlesini korusun içinde bizim eslerimizide korusun inşallah
Kızlar arabamız satılıyor geçen gün yazmıştım düşünüyoruz diye eşimede mantıklı geldi onun masrafindan kurtulmak istiyoruz 17 bin yazdık en son 15.750 ye anlaştık yarın gelip alicak adam benim gönlü bol kocam daha telefonda 1.250 indirim yapıyor zaten 15bine satsak demiştik diyorneyse olan oldu artık arabanın başında daha fazla inme bari dedim bidaha bidaha pazarlık yapma dedim paraya dokunmiycaz konuştuk hesaptan gram alırız herhalde 2021 ocak şubat ayına kadar almayı düşünmüyoruz ozaman kredinin biri biterdiğerinin son 1 yili kalır bizde biriktiririz üzerine aslında o 1 yil da almazsak sonra doğuya gidicez ozaman daha iyi bişey alabiliriz o sonraki iş artık şu anda taşınma işlerini halledip bir düzen kurmalıyız inşallah lojman çıkarda kiraya vereceğimiz farkı birikime koyarız hayırlısı artık
Kayseriden siirtte geldikNerdesiniz ve oraya nereden tasindiniz tuce?
Ben istanbul disinda zannedersem yasayamam. 3 ay balikesirde yasadim öldüm öldüm dirildim
Umarim hic ihtiyac duymassiniz canim, aile isleri karisik malesef.Dürüst olayım mı sanao kirayı bizim alabileceğimize inanmıyorum hiç
Yok benim hesabıma yatıracak borçları kapatmayı düşündükte benim eşimin gönlü bol olunca harcar benim bilezik ve altınlar da var 10bin onlarda olur dursunlar yok gibi davranmaya devam böyle borç var diye mecbur harcayamiyor bende akıllandım artık şu 2.5 yılı sorunsuz geçirelim de şöyle hiçbirşey kesilmeden tam maaş alalım başka birşey istemiyorumHayirli olsun.
Paraya dikkat edin çar çur olmasin.
Borclarin bir kismini kapatabilirsiniz aslinda
Bende senin gibi yaptım üniversitede ilk yıl burs almadım sağolsun abim gönderdi ikinci sınıfta tevin bursunu almaya hak kazandım çokta iyi bir miktardı benim için 2 cumhuriyet 2 çeyrek biriktrdm okurken evlenirken ailemin taktıgı bilezkleri ben aldım 20 gramdan 2 tane babam rahatsızdı abimle 3 er ay arayla evlendk o yüzden aldıgım maaşı giderlere harcadım.kendı acımdan bakacak olursak hep harclıklarımı bırıktırıp elımden geldıgınce ıhtıyaclarımı karsılamaya calıstım bayramda bırıktırır gıder sonrasında ıstedgm bıseyi alırdm vs.
lıse sona kadar babamdan harclık aldm.daha da almadm..unıversıtede burs cıktı kesılmesin dıye cok calıstım cok sukur kesılmeden 4yılı tamamladım.evımde okudugum için tabi herkes kadar gıderım yoktu ama kıtabımı defterimi,proje kagıtlarımı,oglen yemegımı,ulasım kıyafet vs aklınıza ne gelırse bayram harclıgımla ve bursumla karsıladım 4yıl. yazları yatan bursumu harcamadım okul baslarken harçlarımı kendım yatırdım.
ıse gırınce her ay aıleme duzenli yardım yaptım maasım zamlandıkca ben de verdgm paraya zam yaptım 16bin bırıktırmıstm,yıne her seyı kendım karsıladm maddi olan ceyizimi,dugunde aılemın takacagı takıları bıle kendım bırıktırıp aldım.
dugune 3ay kala kredi cekıp ıhtıyaclarımızı odedık aılelere yuk olmamaya calıstık, sımdı de arac ıcn kredıyı oduyoruz.aıleme yardım yapmaya devam edıyorum kardesımı okutuyorum bırıkımımız dugun altınlarımızın buyuk bı kısmı duruyor. evımız henuz yok.
ıste benım mali özetim kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?