Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Yalniz Epey idareli gittik koyden et yogurt falan da gelmisti o kurtardi bizi biraz .. bu paranin 400 tl si yakit zaten disarda da bi defa kumpir yedik
Dışarıya ne zamn adım atsak en az 60/70 lira gidiyor. İzinde olduğumz içinde çıktık baya. Bu aydan sonra daha kontrollü olucağm bende:)

Slmlar, bu ay maas gunu bize de gelmedi bi. Normalde eşimin maası Ayın 5inde yatar, 1500u bayramdan once avans gibi yatırdılar araya bayram girince kalanı yatmadı henüz. Zaruri ödemeleri(kira, kreş, eşimin ailesine yardım falan ) toplu paradan yaptık, diğerleri için bekliyoruz.
Kredi kartları 4000e yakın gelir bu ay, 1750tl si 4gunluk kemer tatili harcamamız.
Buaydan itibaren kendime bir yatırım hedefi koydum. Evimiz yok arabamız var. Kenarda ev almak için değerlendiğimiz toplu paramız var. Önümüzdeki 6 ay için sermayenin heray %3 kadar değerlenmesi hedefi koydum . (Tl de para tutmuyorum paranın tamamınıno yatırıma yonlendiriyorum) Şu ortamda biraz yuksek bir oran ama dolar yukselirse olabilitesi var. Bunun için kullandığım yatırım yontemleri altın, dolar, euro ve hisse durumuna gore borsa. Maastan yapacagımız birikimi hesaba katmadım, ikisini toplayınca aylık guzel birikim oluyor.
Yılın ilk 6 ayındaki birikim performansımıza baktıgımda getiri %3ün altında kalıyor ama düzenli olmayan harcamamızda olmuş baya. 5000 yardım vermiştik, 3700 kurutma makinası aldık, yıl basından buyana 4000 tatile harcamışız ama yaz geldi artık tatile daha fazla gider.
GSeçimden onceki oranlar ile kredi cekip ev almayı çok dusunmus arada kalmıştık iyi ki almamışız resmen kardayız şuan.

Pazarda 55 tl harcadım bezelye aldım 10 liralık soğan almadım evdeki bitsin öyle alırım onun dışında yeşillik kabak patlıcak sarımsak patates domates salatalık kiraz şeftali aldık bimden 2 günlük 1 kutu süt aldı eşim şimdi karpuz alıyor marketten 9.5 falan bim tutmuştur karpuzu bilmiyorum. Eşim araba bakıyor özellikle toyota coralla görüyorum kendi arabamız ford b max arabayı satıp birikimdekini koyarsak 2017 falan denk geliyor gibi benim pek gönlüm yok kızlar 1 sene daha biriktirip arsalata bakalım diyorum

Benim de bir seyler yapmam gerekiyor cunku kendimi cok sucluyorum.
O kadar cok harcama yapiyorum ki...
Giderim de cok aslinda ama yine de yapabilirim cunku benim maasim euro üzerinden yatiyor. Yani cok yuksek degil ama kurlari dusununce ister istemez iyi para ediyor. Bir yerde saglam bir seylere girsem kalani harcasam iyi olur.

Gecenlerde arkadas ortaminda bahsedildi adamin 2 dairesi var. 500er bine vermem dedigi.
Sonra ozel sektor tabi ya isten cikarilinca kiradaki daireyi satmaya kalkisiyor 300bin veren yokmus. Yari fiyatindan asagi verecek musteri bulabirse deniliyor.
Allah korusun bu durum boyle giderse isten cikarmalar vs olursa insanlar napicak mecbur dusukten satacak.
Ayy cogumuz borc ödüyoruz. Isler yoluna girer insallah.
Ama bu tarz evler degerlendirilebilir bu ortamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…