Bugün ne aldin kaç tl harcadin

tuce_tuce geçmiş olsun inşallah ciddi birşey yoktur canım tatil sonra da yapılır ben kendim de 12. Haftada olacağım tatilde bizim 1. bıcırık istiyor çok yoksa gitmezdim cidden dinlenmene bak şimdilik

Ay ta ocakta almıştık tatili dünde doktor gayet iyisin güzelce git tatil yap dedi işte kanamam olmasa çok iyiyim de

O biraz garipmiş. Evlilikten ziyade ev arkadaşı olmak gibi sanki.
Ben bizim uygulamamızdan memnunum. Hem herşey ortak hem de bireysel alan kalıyor.

Bir de mesela araba ile ilgili herşey eşimdedir, gıda ve çocuklar ise ben de. Bir konunun tek elden yönetilmesi de faydalı oluyor.

Ben bu ay yeni bir sistem denemeye başladım. Normalde ay başından kafamdaki eksiklerin tamamını alıp, ay sonu veya ekstra bir harcamada sıkışıyordum.

Bu ay başında 4000 lira ayırdım. Her hafta için 1000 lira limit belirledim. O hafta bitiminde 1000 liradan artan tutarı çekip birikime ayırmaya başladım. Mesela geçen hafta memlekette olduğumuz için gıda masrafı olmadı. 500 lira harcamışım. Kalanı çekip eve koydum. Bu hafta ise bayram dönüşü dolap boş olduğu için fazla harcama oldu. Pazar gününe kadar 160 liram kaldı.

Bu ay almak istediğim şeyleri hemen almak yerine ajandama liste olarak yazmaya başladım. Haftalık artan para durumuna göre alacağım.

Bu uygulama iki haftadır epey kontrollü gitmemi sağladı.

Bugun evde kalan yemekler bitsin.
Haftalik menu isine donuyorum. Yoksa kontrolsuz alisveris hep ziyan oluyor.

Yarin imambayildi yapicam bol miktarda. 1.5 kg karisik patlican kabak almistim. (Kabaklari da yapiyorum biraz kasarla güzel oluyor)
Yanina cacikla makarna

Pts yapmam.

Sali manti bamya dondurcudan (yogurt alinmasi gerekir)

Carsamba yapmam yemekler az gelirse köfte vardi donmus 5 tane onun icabina bakariz

Persembe bi butun tavuk var patatesle onu haslarim veya firinlarim. Bol salatayla yenir. Salata malzemesi de yeter ama patates alinir mecbur.

Persembe pazardan ispanak alicam bu hafta cok guzeldi de almadim. Ellerim agir olmustu.
Hem yemeklik hem boreklik. 2 kg alabilirim.
Cuma da bunlari yapsam cumartesi de aradan cikar. Pazardan enginar veya mantar alicam. Pazar da o yapilir.

Diger hafta bakliyata agirlik veririm kiler de erisin biraz

Hedefim;
Kendime akbil kontor gibi seyler icin 100 tl
Oglumun ihtiyaçlari 50 tl
Alisveris 50 tl

Bakalim tutacak mi

Tuce naptin sonuc ne.
Ultrasonda ne dedi
Ultrasona girdim ve inanılmaz derecede hiç birşey yok bebek çok iyi ortada bir kan var . Doktor korkma ben korkmuyorum 2 gün dinlen dedi eve çıkarttı beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…