- 11 Mart 2013
- 33.747
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.119
- 798
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #35.721
Sağlıkla gelsin minik kuzu. Bana da erkek gibi geldi ama böyle bir anda demek istememiştimKızlar bu arada yazmayı unuttum telaştangaliba bir oğlumuz oluyor dün doktor erkek gördüm dedi sonra böyle kanama olup yatış yapılınca şubeden arkadaşlarımız geldiler hepsiyle ultrason görüntülerini izliyorduk erkek bu dediler onların da oğulları var aynı bizim görüntü diyorlar
Bacak arasının resmini verdi çok net bizce belliSağlıkla gelsin minik kuzu. Bana da erkek gibi geldi ama böyle bir anda demek istememiştim
Tatil dönemlerinde para işleri karışıyor valla. Bizde de memlekete gelmişken, şunu da yiyelim modu çok oluyor. Bi de çocukları kayınvalideye bırakma şansımız olunca, eşimle sürekli dışarda birşeyler yiyip içiyoruz.Bende hemen hemen senle ayni yapiyorum.
Haftalik 600 ayirdim.
Ama memlekette olacagim icin ne nasil olur para artar mi artmaz mi hic kestiremiyorum.
Annemlerde sıkınti ol.az da ben cok gezip yiyip iciyorum memlekette disarda
Ben de düzenli haftalık menü oluşturuyordum. Son iki aydır aylık menüye döndüm:) Haziran ayının ilk haftası bayram, ikinci haftası da karambol olunca, önümüzdeki iki hafta için planlama yaptım. Görseli ekliyorum.Bugun evde kalan yemekler bitsin.
Haftalik menu isine donuyorum. Yoksa kontrolsuz alisveris hep ziyan oluyor.
Yarin imambayildi yapicam bol miktarda. 1.5 kg karisik patlican kabak almistim. (Kabaklari da yapiyorum biraz kasarla güzel oluyor)
Yanina cacikla makarna
Pts yapmam.
Sali manti bamya dondurcudan (yogurt alinmasi gerekir)
Carsamba yapmam yemekler az gelirse köfte vardi donmus 5 tane onun icabina bakariz
Persembe bi butun tavuk var patatesle onu haslarim veya firinlarim. Bol salatayla yenir. Salata malzemesi de yeter ama patates alinir mecbur.
Persembe pazardan ispanak alicam bu hafta cok guzeldi de almadim. Ellerim agir olmustu.
Hem yemeklik hem boreklik. 2 kg alabilirim.
Cuma da bunlari yapsam cumartesi de aradan cikar. Pazardan enginar veya mantar alicam. Pazar da o yapilir.
Diger hafta bakliyata agirlik veririmkiler de erisin biraz
Hedefim;
Kendime akbil kontor gibi seyler icin 100 tl
Oglumun ihtiyaçlari 50 tl
Alisveris 50 tl
Bakalim tutacak mi
Birikim konusunda, iki tane Bes hesabımız var. Onların aylık ödemelerini eşim yapıyor. Bir de yatırım fonları için bir hesabı var. Ben altın ve dolar olarak birikim yapmayı tercih ediyorum. Birikim işinde, ailenin ortak hedeflerinin olmasının motivasyona çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Bizim hedeflerimiz şu şekilde:Kizlar vergi diliminden 200 gitmis bile , odemelere hic bakamadim. Kendi kartima 1200 civari odemem var, evle alakali taksidi devam eden seyler genelde. bu ay esime cok yollamak zorunda kalmam ins. Kalan paradan 1000 lira ayirip altin alacagim. Bu ay 8 gr fln alabilirim galiba.
elecda biz de sizin gibi yapioruz. Ben ona yollayabilirim, kalan odemelerden birikimi o yapabilir ama kendim hesaplayip birikim yapinca daha motive oluyorum sahsen. Eslerden birisi savurgan ise daha tutumlu olan da yonetebilir karsilikli olumlu bakiyorlarsa.
Hedef gercekten motive edici, Maas disi gelir ev disinda ne olabilir? Benim esim cevreden duydugu olumsuz kiraci tecrubelerinden dolayi o ise cok sicak bakmiyor. Diger yatirim seceneklerinden de ben cok anlamiyorum acikcasi. Arsa da bence zaten cok degerlendi onceden almak daha mantikliydi. Bizim simdilik hedefimiz sadece esimin annesine daha iyi bir ev almak. 3 koldan biriktiriyoruz bakalim.Birikim konusunda, iki tane Bes hesabımız var. Onların aylık ödemelerini eşim yapıyor. Bir de yatırım fonları için bir hesabı var. Ben altın ve dolar olarak birikim yapmayı tercih ediyorum. Birikim işinde, ailenin ortak hedeflerinin olmasının motivasyona çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Bizim hedeflerimiz şu şekilde:
Kısa vadede ev borcunu erken kapatmayı ve 1 yıl çalışmadan geçinebilecek miktar parayı biriktirmeyi hedefliyoruz.
Orta vadede kızların eğitim masrafları içimin gereken parayı biriktirmeyi ve kızlar ile dünyayı gezebileceğimiz bir seyahat bütçesi oluşturmayı istiyoruz.
Uzun vadede rahat bir emeklilik ve maaş harici gelir yaratmayı hedefliyoruz.
Savurganlık durumu için kesinlikle katılıyorum bu arada.
Hiç birikim olmayacak mı bu ayEşim aradi. 490 lira gitmis arac bakimina.
Butcesi zaten 500dü
Eksideyim hala.
Eksi hesaptan cekip 2800e 12 gram bilezik almistim. Ama 1000 lirasi bebise biriktirdigim paraydi.Hiç birikim olmayacak mı bu ay
Cnm peki bu tabloda ne kadar faiz geliyor? Merak ediyorum ben de kk tam yatırmayıp birikim yapsam daha karlı olabiliyor mu ?K.kartima 2000 yatirdim.
2850 gibi gelmisti.
Kararliyim k.kartimi bir süre kullanmicam
İleride danışmanlık, denetim ve eğitim hizmeti verme niyetim var. Yaptığın iş başı para kazanabildiğin için bu işleri maaş harici gelir kaynağı olarak düşünüyorum. Ayrıca burada bir arkadaş taksi plakası satın almıştı. O da iyi fikir. Bir de kitap yazmak olabilir, telif geliri elde edilebilir.Hedef gercekten motive edici, Maas disi gelir ev disinda ne olabilir? Benim esim cevreden duydugu olumsuz kiraci tecrubelerinden dolayi o ise cok sicak bakmiyor. Diger yatirim seceneklerinden de ben cok anlamiyorum acikcasi. Arsa da bence zaten cok degerlendi onceden almak daha mantikliydi. Bizim simdilik hedefimiz sadece esimin annesine daha iyi bir ev almak. 3 koldan biriktiriyoruz bakalim.
Bizimde 430 bakıma gitmiş yemek yedik dışarıda eşim sanayiye gidince 45 te ben ödedim büyük kızıma kıyafet alcaz bakalım ne kadar tutacakEşim aradi. 490 lira gitmis arac bakimina.
Butcesi zaten 500dü
Eksideyim hala.
Hic bilmiyorum ki canim inan.Cnm peki bu tabloda ne kadar faiz geliyor? Merak ediyorum ben de kk tam yatırmayıp birikim yapsam daha karlı olabiliyor mu ?
daha ıyımısın canım sımdı oglusuma arkadas gelıyormus masAllahDün gece 250 tl doktorumun gelmesi için ödedik 40 tl eczane 70 tl de oda ücreti ödedik . Acile gittik ebe vardı Doğum katında o kanamaya baktı doktorunuzun gelmesi lazım ben birşey yapamam dedi 250 tl miş . 250 tl yoksa ölebilirsin anlamına geliyordu o an bu cümlesibirikimin paranın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha o an anlamış olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?