- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #36.081
Kayısılar daha tam çıkmadı canim recel icin sekerpare cinsi şahane oluyor kendinoldugun şehirde de alirsin sonraMalatyadan geçerken güzel kayısı alsak kayısı reçeli yaparım 2 kg kadar kışın yeriz iyi olur misafirim gelir annemler kv ler masaya güzel oluyor
Çekirdeklerini çıkardın mi canim visnenin ben cok seviyorum reçelini ama hep annemden getiriyordum kendim artık hu sene yapicam galiba2 kavanoz cikti vişne recelim. Kaldirdim kilere.
1 kavanoz çilek receli yapsam iyi olur.
Pek tüketilmiyor fakat çeşit olsun
Kendi olduğumuz şehirde kayısı var mı diye bir sor hahahaKayısılar daha tam çıkmadı canim recel icin sekerpare cinsi şahane oluyor kendinoldugun şehirde de alirsin sonrabende bekliyorum pusuda çıksın alcam İnsaAllah
Ben o alete 45tl vermiştimEvet cikardim.
Cekirdegini cikaran bi alet var ondan var bende .milyoncularda 2 liraya bulabirsin
Ben 1 tl ye aldımBen o alete 45tl vermiştim
Çig kouyırum ben, yaparken yıkayıp buzunu akıtıyorum, soganı biberi kavurup üzerine fasulyeyi atıp ceviriyorum bi, domates sosu tuz z.yağ az su ekleyip fisslerde 3dk pişiriyorum. Gayet iyi olur canım. Hiç pişirip koymadımayıkladım yıkadım domatesle az çevirdim koyu yeşildi ya biraz daha kavurcaktım belki.. naylon gibi oldu hiç sevmedim..
Hayret sen kavurdugun halde 10dk duduklude pişiriyorum diyorsun, ben çiğ koyduğum halde 3dk yapıyorum inan 4dk da eziliyor. Bilmiyorum belki cinsi farklıdır belkide düdüklü. Ama ben sebzeyi diri seviyorum birazCanim yika. Istedigin gibi doğra.
Tencereye biraz yag koy. Fasulyeleri at. Rengi dönene kadar yagda kavur.(biraz vakit aliyor renginin dönmesi .hemen indirme)
Rengi dönunce küp küp dogradigin domatesleri at ve birlikte kavur.
3 dk kavursan yeter.
Sonra buyuk bi tepsiye dök soğumasi icin.
Soguyunca posetle at buzluga.
Pisirirken 1 sogani zeytinyag ile kavur . Domatesi az oldu diyosan domates koy uzerine biraz. Sonra salca ve baharatlari ekle.
Buzluktan cikardigin fasulyeyi at. Çozdürmeden buzlu bulu atiyosun)Sicak su ekle.
Ben duduklude 10 dakikada pisiriyorum.
Kesinlikle ilk gunku gibi oluyor ve koku olmuyor.
işte kokuyor diyorlar çiğ konunca canım..koku olmuyor mu çiğden attığında? valla bu sene ben yaptım ya ondan olmadı zaar. Allah affetsin 3 4 poşet atıldı annem getirdi kendinden.Çig kouyırum ben, yaparken yıkayıp buzunu akıtıyorum, soganı biberi kavurup üzerine fasulyeyi atıp ceviriyorum bi, domates sosu tuz z.yağ az su ekleyip fisslerde 3dk pişiriyorum. Gayet iyi olur canım. Hiç pişirip koymadım
Geçmiş oldun eşinizin rahatsızlığı neydiEsila tugce cok gecmis olsun kizlar. Saglik herseyden onemli ama birikmis para saglik sekteye ugrayinca insana guven veriyor tabi.
Esim ilk hastalandiginda korkudan ve acemilikten tabi kubaya mi gitsek diye bile dusunduk. Kenardaki paramiza guvendik tabiki.
Sukur ki arastirma hastanesinde isinin uzmani iki doktor onumuze cikti da hic para harcamadan ssk dan halloldu, hallolacak insallah.
Radyoterapi seanslarinin her biri 200 tl idi eger sskmiz olmasaydi. Sadece 5000 buraya gidecekti.
Var miKendi olduğumuz şehirde kayısı var mı diye bir sor hahaha
Benimki tam kivaminda oluyor.Hayret sen kavurdugun halde 10dk duduklude pişiriyorum diyorsun, ben çiğ koyduğum halde 3dk yapıyorum inan 4dk da eziliyor. Bilmiyorum belki cinsi farklıdır belkide düdüklü. Ama ben sebzeyi diri seviyorum biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?