Bugün ne aldin kaç tl harcadin

5 kg tarla domatesi =10 TL
1 Kg salatalık = 2 TL
2,5 kg kuru soğan = 5 TL
2 demet sarımsak = 5 TL
1demet reyhan = 2 TL
1demet nane = 1,5 TL
2 demet maydanoz = 3 TL
Acı (Fin) biber 710 gr = 5 TL
Toplam= 33,5 TL

Bu arada pazarda olay yaşadım. Sarımsak alırken tezgaha gittiğimde orada bir kadın vardı. Demeti 2.5 TL. Kadın, pazarcı kadına diyor ki yanımda 2.25 çıktı verir misin? Pazarcı kadında yok dedi, bilmem ne dedi, birşeyler birşeyler daha dedi (benim kafa gitti orada ne dediyse artık), sonra yarım yamalak haftaya verirsin dedi ama surat bükerek. Bozuldum ben. Altı üstü nedirki yani 25 kuruşun. Kadın dilenci değildi. Bende cebimden 50 kuruşu çıkardım, al abla bende bozuk kalmıştı ver gitsin dedim pazarcıya, kafan rahat etsin, borçlu kalma dedim buna. Kadın almakla almamak arasında kaldı, şaşırdı, al abla al dedim nolacak baksana ne çok konuştu. Helal et dedi. Helali hoş olsun dedim. Arkama bakmadan gittim. İleride uzakta başka bir tezgahtan alışveriş yaparken bu abla yanıma geldi. Ağlamış arkamdan, gözleri doluydu hala geldiğinde, konuşurken dudakları titriyordu bana 50 kuruşu geri verdi, içim cız etti. Hem mahzun hem gururluydu ama pazarcı dudak bükmüştü bu kadına Ben parayı uzatırken kadının komşusu görmüş. Parasını vermiş. O da geldi geri verdi bana. Teşekkür etti. O ara bende bocaladım ne yapacağımı ve eve kadar kendimde olmadan yürüdüm. Kadın gururluydu,keşke daha çok para verse miydim? İhtiyacı var gibiydi ama isteyici biri değil. Kırar mıyım, nasıl söylerim, bir de geldi 50 kuruşu bile geri verdi. Geri almasam nolurdu? Vs vs vs..... Ne yapacağımı bir türlü bilemedim yani... Baksanıza 25 kuruş eksik diye vermeyen pazarcı, ağlatan bir 50 kuruş. Ufacık şeylerle bile insan ne kadar büyük şeyler yaşayabiliyor... Daha hala kafam bulutlu...

Selamlar
Kızıma gözlük camı 260lira
Kahve istediler 35 lira da oraya
Sabah 55 dolar bozdurdum 5,7 den. Şimdi 5,8 diyor banka. Ne çabuk oynuyor böyle ya hu
Oyuncakçıya girdik , yaşadığımız yerde 8-10 dolara satılan lol bebek , buradaki oyuncakçıda 100 liradan fazla. Allah küçük çocuğu olanlara yardımcı olsun .

İnsan bazı zamanlarda nasıl davranacağını bilemiyor, nutku tutuluyor sanki
Ramazanda , yemeğinizi paylaşır mısınız diye bir video vardı, insanımızın hala merhamet vicdan taşıdığını görüp ağlamıştım
Hem de böyle hayatlar da olduğunu hatırlayıp üzülmüştüm
Allah bol kazanç hayırlı rızık versin hepimize

Aynen öyle oldu canım. Aminnn inşaallah.

Var öyle gıcık pazarcılar sıkma canını rabbim darda kalan herkesin yardımcısı olsun

Merhabalar
Bugün hakmardan indirimli ürünlerden aldık içinde sebze meyve de var 189 TL tuttu stok için ürünler aldım artık bundan sonra stok yapmam seneye bu zamanlar tayinimiz çıkacak taşınıcaz yük olmasın bize ben mutfak değilde deterjan ürünlerinde stok yapıyorum onlarda nerdeyse bir sene yeter bize

Bugün sabahtan bebeğin hastane işleri vardı saat 15 i buldu kahvaltıyı da dışarda yaptık 20 TL de ona gitti 30 TL'ye de a101 den bir şeyler aldık
Eve el atamadım bir gün dokunmayinca bütün düzen gidiyor
Anca akşam yemeği hazırladım birde çocukları banyo yaptirabildim

Eşime bu hafta ekmek,su ve süt haricinde bir ihtiyacımız yok dedim inşallah minimum harcamalı bir hafta geçiririz
6 günlük akşam menümde belli
Cumartesi sebzeli yoğurtlu makarna, tavuk but kızartma ve limonata
Pazar mantar sote,yayla çorbası ve karpuz
Pazartesi etli kuru fasülye, şehriyeli mısırlı pirinç pilavı ve çoban salata
Salı patlıcan kebabı, bulgur pilavı ve cacık
Çarşamba eristeli yeşil mercimek yemegi, makarna ve yoğurt
Perşembe kurutulmuş bamyadan etli bamya yemeği, erişte ve çoban salata

Ooo maşallah ne kadar hamaratsın süper menü. İnş bebek olduktan sonra ben de senin gibi ev işlerini yemek işlerini yoluna koyarım

Selams günaydınlar dün çarşı işimiz vardı bir dünya valla . Önce 100 tl benzin sonra 95 tl lens aldık 5 tl otoparka arabayı bıraktık. Ben kendime hamile kıyafeti bakmaya başladım eşim de 425 tl ye arkadaşıma çeyrek altın hediye aldı . 45 tl görümcemin oğluna oyuncak tır aldık 8 tl çiğ köfte yedim . Geri dönüşte dayısını aradık allahtan evde yoklarmış eşimde bende onların evine gitmek istemiyoruz ama kv kırılmasın diye zorlandık biraz. Ben 55 tl ye kendime elbise aldım hem bu dönem hemde sonra giyeceğim bir tarz . Sonra defactonun deposu vardı orada bir hamile kotu bulmuştuk onu almaya gittik etikette 80 tl yazıyordu kasaya gittim adam 20 tl dedi şoka girdim pentiden şeffaf çamaşır askısı aldım yüzde 40 indirim varmış 5 tl ye geldi . Kv ler yazlık evlerinde Mangal hazırlığı yapmışlar balık ve tavuk . Ablası da kalmıştı yiğeni ve çocukları da gelmiş kv bozuktu gittiğimizde onlar da geldi diye . Büyük görümcem çocukları geldiler yakın şehirden tabi biz kocası ile küs olduğumuz için evlerine gitmiyoruz artık onları terminalden aldım . Sonra ortanca görümcemi yemekten sonra eşim evine götürdü aradan 30 dk geçti kocası gidip çay içelim demiş geri geldiler valla çok hareketli geçti gün . Bugün arkadaşımın düğünü var yemekli kuaföre gitmemiz lazım eşim de bende görümcemler gidecekler yolcu ederiz . Kv bağ bakmaya gidelim diyor almaya niyetleri var belki gidilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…