- 16 Ocak 2018
- 5.174
- 18.529
- 248
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #36.381
İnsan bazı zamanlarda nasıl davranacağını bilemiyor, nutku tutuluyor sanki5 kg tarla domatesi =10 TL
1 Kg salatalık = 2 TL
2,5 kg kuru soğan = 5 TL
2 demet sarımsak = 5 TL
1demet reyhan = 2 TL
1demet nane = 1,5 TL
2 demet maydanoz = 3 TL
Acı (Fin) biber 710 gr = 5 TL
Toplam= 33,5 TL
Bu arada pazarda olay yaşadım. Sarımsak alırken tezgaha gittiğimde orada bir kadın vardı. Demeti 2.5 TL. Kadın, pazarcı kadına diyor ki yanımda 2.25 çıktı verir misin? Pazarcı kadında yok dedi, bilmem ne dedi, birşeyler birşeyler daha dedi (benim kafa gitti orada ne dediyse artık), sonra yarım yamalak haftaya verirsin dedi ama surat bükerek. Bozuldum ben. Altı üstü nedirki yani 25 kuruşun. Kadın dilenci değildi. Bende cebimden 50 kuruşu çıkardım, al abla bende bozuk kalmıştı ver gitsin dedim pazarcıya, kafan rahat etsin, borçlu kalma dedim buna. Kadın almakla almamak arasında kaldı, şaşırdı, al abla al dedim nolacak baksana ne çok konuştu. Helal et dedi. Helali hoş olsun dedim. Arkama bakmadan gittim. İleride uzakta başka bir tezgahtan alışveriş yaparken bu abla yanıma geldi. Ağlamış arkamdan, gözleri doluydu hala geldiğinde, konuşurken dudakları titriyordu bana 50 kuruşu geri verdi, içim cız etti. Hem mahzun hem gururluydu ama pazarcı dudak bükmüştü bu kadınaBen parayı uzatırken kadının komşusu görmüş. Parasını vermiş. O da geldi geri verdi bana. Teşekkür etti. O ara bende bocaladım ne yapacağımı ve eve kadar kendimde olmadan yürüdüm. Kadın gururluydu,keşke daha çok para verse miydim? İhtiyacı var gibiydi ama isteyici biri değil. Kırar mıyım, nasıl söylerim, bir de geldi 50 kuruşu bile geri verdi. Geri almasam nolurdu? Vs vs vs..... Ne yapacağımı bir türlü bilemedim yani... Baksanıza 25 kuruş eksik diye vermeyen pazarcı, ağlatan bir 50 kuruş. Ufacık şeylerle bile insan ne kadar büyük şeyler yaşayabiliyor... Daha hala kafam bulutlu...
Aynen öyle oldu canım. Aminnn inşaallah.İnsan bazı zamanlarda nasıl davranacağını bilemiyor, nutku tutuluyor sanki
Ramazanda , yemeğinizi paylaşır mısınız diye bir video vardı, insanımızın hala merhamet vicdan taşıdığını görüp ağlamıştım
Hem de böyle hayatlar da olduğunu hatırlayıp üzülmüştüm
Allah bol kazanç hayırlı rızık versin hepimize
Var öyle gıcık pazarcılar sıkma canını rabbim darda kalan herkesin yardımcısı olsun5 kg tarla domatesi =10 TL
1 Kg salatalık = 2 TL
2,5 kg kuru soğan = 5 TL
2 demet sarımsak = 5 TL
1demet reyhan = 2 TL
1demet nane = 1,5 TL
2 demet maydanoz = 3 TL
Acı (Fin) biber 710 gr = 5 TL
Toplam= 33,5 TL
Bu arada pazarda olay yaşadım. Sarımsak alırken tezgaha gittiğimde orada bir kadın vardı. Demeti 2.5 TL. Kadın, pazarcı kadına diyor ki yanımda 2.25 çıktı verir misin? Pazarcı kadında yok dedi, bilmem ne dedi, birşeyler birşeyler daha dedi (benim kafa gitti orada ne dediyse artık), sonra yarım yamalak haftaya verirsin dedi ama surat bükerek. Bozuldum ben. Altı üstü nedirki yani 25 kuruşun. Kadın dilenci değildi. Bende cebimden 50 kuruşu çıkardım, al abla bende bozuk kalmıştı ver gitsin dedim pazarcıya, kafan rahat etsin, borçlu kalma dedim buna. Kadın almakla almamak arasında kaldı, şaşırdı, al abla al dedim nolacak baksana ne çok konuştu. Helal et dedi. Helali hoş olsun dedim. Arkama bakmadan gittim. İleride uzakta başka bir tezgahtan alışveriş yaparken bu abla yanıma geldi. Ağlamış arkamdan, gözleri doluydu hala geldiğinde, konuşurken dudakları titriyordu bana 50 kuruşu geri verdi, içim cız etti. Hem mahzun hem gururluydu ama pazarcı dudak bükmüştü bu kadınaBen parayı uzatırken kadının komşusu görmüş. Parasını vermiş. O da geldi geri verdi bana. Teşekkür etti. O ara bende bocaladım ne yapacağımı ve eve kadar kendimde olmadan yürüdüm. Kadın gururluydu,keşke daha çok para verse miydim? İhtiyacı var gibiydi ama isteyici biri değil. Kırar mıyım, nasıl söylerim, bir de geldi 50 kuruşu bile geri verdi. Geri almasam nolurdu? Vs vs vs..... Ne yapacağımı bir türlü bilemedim yani... Baksanıza 25 kuruş eksik diye vermeyen pazarcı, ağlatan bir 50 kuruş. Ufacık şeylerle bile insan ne kadar büyük şeyler yaşayabiliyor... Daha hala kafam bulutlu...
Ooo maşallah ne kadar hamaratsın süper menü. İnş bebek olduktan sonra ben de senin gibi ev işlerini yemek işlerini yoluna koyarımEşime bu hafta ekmek,su ve süt haricinde bir ihtiyacımız yok dedim inşallah minimum harcamalı bir hafta geçiririz
6 günlük akşam menümde belli
Cumartesi sebzeli yoğurtlu makarna, tavuk but kızartma ve limonata
Pazar mantar sote,yayla çorbası ve karpuz
Pazartesi etli kuru fasülye, şehriyeli mısırlı pirinç pilavı ve çoban salata
Salı patlıcan kebabı, bulgur pilavı ve cacık
Çarşamba eristeli yeşil mercimek yemegi, makarna ve yoğurt
Perşembe kurutulmuş bamyadan etli bamya yemeği, erişte ve çoban salata
Püre nerdesinKizlarrr merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?