- Konu Sahibi pure hazel
-
- #3.681
Düz fön olayini düzlestirici ile hallediyorum ben.Ankara çok kararıyor bugün ara ara yağmurlu kasvetliyiz bir kahve yapıp magazin bakacağım fön çektirip geldim 15tl
bizimde yoğun geçti toplantıları tamamladık gibi. ben cuma hariç her gün 8 derse giriyorum oldukça yoğunum.Bugün sadece ekmek alirim herhalde . Baska harcama yapmam diyorum.
Dönem toplantilari zumre toplantilari oluyor bugunlerde 1 saat kadar gec cikiyorum. Tavuk vardi biraz aksama belki onu pisiririm
Sorma canım nöbetler zaten yoğun. Annemin ameliyatı için ara açtım, şimdi sık sık gidiyorum. Cumartesi bu sıklığın sonu inşallah.çok yoruldun gerçekten bu ara zor mesleğin gerçekten
esin ev işlerine yardımcı oluyorsa umursama yat uyu yemekleri o yapsın evet hava harika bugün ama normal değil biraz kış yaşamak lazim
Anladım teşekkür ediyorum cevabın için. Mümkün olduğunca bizde cıkarıyoruz, bukonuda çom şey okudum da oyuzden tv videoya takıntılıyım biraz. Yeniden bakıcam araştırmalara bi çok sağol3buçuk yaşinda.
Sömestr tatilinde birkacgün surekli trt cocuk izledi diyebilirim ama sonra sürekli disardaydik. Evde haliyle cook sıkılıyor çocuk. Ben havlar musait olduğu ana 1 saat mutlaka cikariyorum disari. Bakicisi ile oyun oynayip biraz da tv izler.
Tablette oyun tarzi egitici seyler var. Mesela renkleri sekilleri sayilari (20ye Kadar) turkce ve ingilizce bilir. Bunlari kendim yukledim yani benim kontrolumde tablet.
Okonuda bir sıkıntım yok aslında bizim evde hiç birsey atılmaz. Kalan yemekleri ekmeği dondurucuya atarım ben, zaten pek fazlada yapmam. Mercimek çorbası kalırsa mercimek koftesi yapıyorum. Gecen gun artan bulgur pilavındanda mücver gibi köfte yaptım fena olmadı gibi.Öncelikle gereksiz alışveriş yapmamak gerek. Evdeki her şeyi kullanmanın bir yolunu bulmak lazım. Mesela dün akşam kereviz sapı kavurması yaptım, normalde sapları atarım.
Ankara çok kararıyor bugün ara ara yağmurlu kasvetliyiz bir kahve yapıp magazin bakacağım fön çektirip geldim 15tl
TAze fasulyeyi bende bu şekilde koyuyorum. Kabağı, bezelyeyi, bamyayı ve barbunyayı da ğden koyuyorum. Poşet içine yeşil biber ve domates de ekliyorum coğu zaman. Pişirirkende buzlugu halini yıkıyorum soğuk suyla (bazıları buzlu pişiriyor ama buz kokusu alıyorum ben öyle) soğanı biberi kavurup fasulyeyi/kabağı atıyorum direk suyunu tuzunu ekleyip düdüklüde 4-5dk da sürüyor. Dün kabağı pişirdim hatta çalışanlar için çok pratikHaşlamadan yıkayıp doğrayıp koydum ben çok taze oluyor ben memnunum
BAna kayınvalidemlerden bolca biber gelmişti geçen yaz, ne yapacagımı bilemediğimden doğrayıp buzluğa attım hep. Şuan okadar çok kullanıyorumki anlatamam ya menemene yemeğe. EKONomik ve tazeliğini geç zamandan bile tasarruf. Domates sosumda olduğu için yaz ve kış arasında menemen hazırlama süresim direk 15dk fark ediyor:)Ben küçük küçük biber doğradım buzluğa koydum. kavanozlara da domates koydum menemeni öyle yapıyorum
Saçma oldu biraz ama bugun cevapladığım cogu mesaja bende oyle yapıyorum diye başladım :)tüm şekilde bende attım domates hattadirek sebze poşetlerinin içine de koydum ama ne yalan soyleyim ozellikle domates çok sulu ise çok buzlu oluyor tadı değişiyor gibi. YAni en azından bende oyle oldu. Oyuzden boyle attıgımı mememene değilde yemeğe koyuyorum. Ben domates konudunda konserve hazırlamaktan daha memnunum. Boylelikle salçada çok az gidiyorkızlar aklınızda olsun,
domatesleri bütün bütün de buzluğa koyabilirsiniz.
kullanacağınız zaman çıkartıp suya tutunca kabuğu hemen soyuluyor.
ister yemeğin içine, ister menemen yaparsınız.
bu sene ilk kez denedim ama çok memnun kaldım. tadında hiç bozulma olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?