Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Geleceği tarihe kendi karar verecek

Günaydın kızlar hava mis çok şükür yagdi azcik hava serinledi sabah eşimden sonra uyuyamadım kalktim tesbihlerimi cektim halıları girgırladim oğlan uyandı yumuşamış domatesler vardı menemen yaptim kahvaltı edip paspas çektim cam önü aldim geceden nohut islamıstım yarmayla haşladim soğuk ayran çorbası yaptim attim dolaba dünden kıymalı makarna var aksam yemeklerim hazir yarin eltime gidebilirim evde krem santi var ağlayan kek yapacaktım kakao az kalmış sade kek yaptim krem şanti çırptim kakaoyla çikolata sos yaptim kek sogusun üstüne sosları koyup dolaba kaldırcam oğlanı yılmadım renkli makine açtım az oturdum simdi

Sonra da aile kizi ariyor beyefendiler
Dinde her 2 tarafada günah ama zihniyet aileden geçiyor namus kavramı kadınlara özgü bişey gibi hoş öyle bir devre geldik ki aile içi bile aldatmalara şahit oldum.Aile kızına layık mı diye soruyorlar mı acaba kendilerine çok kızıyorum bu durumlarda herkesin kendi yaşantısı tabiki ama içim almaz benim

2000tl ama kk taksit faizi ile 2166 tl ye akıllı robot süpürge aldım markası ILIFE MODELİ A7 kızlar şimdi şarjda. Çok az çalıştırdım. İnş hep memnun kalırım.
Biliyorsunuz ben çok zorlanıyorum ev işlerinde.
İhlasın temizlik Robotu ile 15günde bir ya da ayda bir süpürüp bu akıllı Robotu da her gün ya da iki güne bir çalıştırsam benim süpürme işi düzene girer. Temizlikçi almayacağım artık inş bu kararım da başarılı olurum. Cam temizliği için bir adam geliyor sadece onu da çok sık çağırmıyoruz. Yani temizlikçilik verdiğim para kk taksitine gidecek robotumuz olmuş oldu. Sesi çok değil saç kurutma makinasına benziyor sesi.
Derin dondurucu Arçelik 1400tl olanı alalım dedik ama kararsızım hala. Evdeki buzdolabının dondurucusu yetiyor Aslında. Kurbanı kaç senedir hep bağış yapıyoruz et için yere ihtiyaç yok domatesi de konserve yapıyorum zaten.

Malesef namus sadece kadına yükleniyor kızlar böyle yapınca erkeklerin gözünde çabuk gözden çıkarılan sinirlenince sen zaten şöylesin denilen eglenilcek kız olarak görülüyor erkekler her çiçeği koklayıp koklanmamış gül arar diye bisey okumuştum durum bu

Alyacım süpürgen hayırlı olsun..

Ayrıca Kurbanı bağış yapmanız da örnek bir davranış bana göre, bazen yorumlara denk geliyorum bir sene boyunca kurban eti yediğini yazanlar oluyor. Ve ya bunun için derin dondurucu almak isteyenler.. belki benim haddim değil bunu sorgulamak, ama bildiğim kurban eti, maddi durumu olmayan insanların bundan faydalanması için yapılan bişey.. 1 sene boyunca yenilen et kurban nasıl oluyor anlamıyorum...

Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir (Ebû Dâvûd, Dahâyâ, 10). Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir (Tahâvî, Şerhu me‘âni’l-âsâr, IV, 185). Ancak, durumu iyi olan müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur.
Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir (Bkz. Nevevî, el-Mecmû‘, VIII, 413).

Diyanetin sitesinden alıntıdır.

Genelde boyle dini bilgilerde google layip kopyala yapistir yapiyorlar kaynak referans vs koymadan. Kaynagini belirtmen ve diyanetten alman Cok hosuma gitti.
Sagol :)

Genelde boyle dini bilgilerde google layip kopyala yapistir yapiyorlar kaynak referans vs koymadan. Kaynagini belirtmen ve diyanetten alman Cok hosuma gitti.
Sagol :)
benim en sevmediğim şey de bilip bilmeden o günah bu sevap diye konuşmalar olduğu için böyle bir alıntı yaptım.
her kurban zamanı aynı şeyler konuşuluyor. inşallah herkes bir gün günahın da sevabın da kendisine olduğunu farkeder.
sen de sağol :)

Biz bir tanesini bagisliyoruz bir tanesini kesiyoruz kestigimizden de komsularimdan kesmeyen olursa veriyorum yine ama kurban eti çok bereketli oluyor onu biliyorum kolay kolay bitmiyor geçen gün 2 poşet kıyma kalmış kurbandan -hamileyken yiyemedim ondan da bu zamana kadar kaldı- kavurup dolaba koydum çorbalara koyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…