Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Erkeklere pek güvenmemeliyiz kizlar
Canim erkeklere guvenip.givenmeme.degil de
Her insan ayri birer birey
Bunu bilmeliyiz.
Tabii hayat musterek ama.nihayetinde insanoglu tek yaratilmis.
Her sey olabilir hayatta.
Kenarda birikim sart veya calisabilme gucu mutlaka olmali.
Erkek kadin hic kimse.kimseye muhtac olmamali. Yardimlasmak ve hayati askla sevgiyle saygiyla paylasmak ayri konu tabii

Bizimde kisliklarimizin cogu,meyve ve zeytinyağımız memleketten geliyor ona rağmen market harcamasına çok para harcıyoruz

Bende böyle

Bizimde kisliklarimizin cogu,meyve ve zeytinyağımız memleketten geliyor ona rağmen market harcamasına çok para harcıyoruz
Bana da bu yil esimin ailesi cok cok koli gönderdi . Hersey yapmislar sagolsunlar. Mutfak masrafiminin bir kismindan tasarruf sağladim hemde sağlikli beslendik.
Yaptiğim kişliklar da cok işe yaradi. Bu yaz da yapacağim inşallah.

14 şubat kutluyor mysunuz.
Ben güzel bi masa hazirlamayi düşünüyorum.
Hediye alma dedim. Cunku durumumuz ortada biraz borcumuz var.
Bakalim yine de birseyler bakiyor gibi bizimki
Biz de evde güzel bir yemek yiyeceğiz bugün kasaptan kıyma ve kuşbaşı aldım onu yazmayı unuttum size 166tl tuttu ama iki üç ay yeter.
GüZel bir tarif bulup eşimin seveceği et yemeği yapacağım miğrostan da bordo servis peçetesi aldım özeneceğim bakalım bu sefer . Çiçek alır muhtemelen hediye almayacağız .

Ekmek için markete uğruyoruz yanında başka şeylerde alıp çıkıyoruz hiç olmadı her gün 20-30 gidiyor ekmek stokliyarak buna çözüm getireceğim galiba buzluktan çıkarırım eve gelir gelmez

Önden çorba. Paçanga böreği. Ana yemek olarak Köfte yapabilirsin . Yanina patates püresi. Salata. Alkol aliyorsaniz olabilir.

Ekmek için markete uğruyoruz yanında başka şeylerde alıp çıkıyoruz hiç olmadı her gün 20-30 gidiyor ekmek stokliyarak buna çözüm getireceğim galiba buzluktan çıkarırım eve gelir gelmez
Kesinlikle oyle . Ekmek diye giriyorum biraz dolasinca gereksiz seyler aliyorum bende. En iyisi girmek ve etrafa bakmadan kosar adimlarla çikmak

Önden çorba. Paçanga böreği. Ana yemek olarak Köfte yapabilirsin . Yanina patates püresi. Salata. Alkol aliyorsaniz olabilir.
Kuşbaşı aldım onu yapacağım var mı pişirme yöntemin. Bebek istiyoruz diye alkol almayız soda içeriz. Buzlukta közlenmiş bir şeyler kaldıysa onlarla bir şey yapayım diyorum. Ama paçanga deneyeyim çok sağol önerin için cnm

Temizlikçi yalap şalap yapıyor zaten yeni alışmaya başlamıştım alışamadım kadına eskisi daha iyiydi.Kendim . Temizleyecem deyip tasarrufu bu şekilde yapacağım. Biraz daha evde yemek yemeye çalışıp kredi kartımı kullanmamaya devam edersem hazirana düZe çıkarız. Bankadaki paradan her ay üç beş bin azalıyor

Son düzenleme:
Önce kuşbaşi etleri 1 cay bardagi su ile suyunu iyice cekene kadar pisiriyorum sonra. Sonra yağ ekleyip küp dogradigim sogan kavuruyorum. Soganlar da kavrulunca küp dogradigim domatesleri ekleyip baharatlarimi ve tuzu ekliyorum .biraz da salca en son. Et soteyi bu sekilde yapiyorum

Düdüklüde mi pişiriyorsun normal tencere mi

Gunaydin herkese.
Yeni bir haftaya daha başladik. Maaşlara son 3 gün
Gereksiz harcamalarimizin olmadiği birgun olsun.
Bugun full dersim var. Sorunlu bir sinifim var. Koskoca 11ler ve sorunlari bitmiyor. nöbetim kötü bir katta. Firsatini bulunca hemen sigara iciyorlar. Tabiki ben göz açtirmamaya çalişiyorum
Bu ayin sonu ya da mart başi gibi eşimin isiyle ilgili önemli gelismeler var. Insallah olursa güzel olacak

Birikime ayiriyor musun canim
Şu an önceliğimiz borçları bitirmek
Ama geçen ay dolar almıştım mesela. Tabi eşimin okul taksiti ve benim iş sebebiyle 10 gün başka şehirde otelde falan kalmam yüzünden hepsi oraya gitti
Önce şu kredimi ve kredi kartımı bitiricem inşllah
Sonra o borçlr bitmemiş gibi birikime yatırıcam

Günaydın kızlar.
Herkes yazmış, haftasonu bakamadım ben hiç.
Biz eşimle şu kadar gönder bu kadar gönder şeklinde yapıp ev kredimizi, faturaları, kirayı vs ödüyoruz.
Ödendikten sonra kalan paradan bir miktar o, bir miktar benim ihtiyaçlarım için ayırıyoruz. Kıyafet vs alıyorum ben :)
Eşim de bazen kıyafet vs alıyor, bazen dışarıda yiyoruz onunkini :)
Bir de iş yerinde yemek vs giderlerimiz için de kalan paradan eşit olarak bölüşüyoruz.

Onun dışında birikim için olan parayı en baştan ayırıyoruz, altın hesabına atıyoruz veya Euro alıyoruz.
Akaryakıt, ev için gıda alış verişi gibi giderleri de önceden ayırıp ayrı bir kutuya koyuyoruz.
Benzin bitince akaryakıt kutusundan alıp benzinciye gidiyoruz veya ev alışverişine çıkarken alışveriş kutusundan alıp çıkıyoruz :)
Baştan bütçeyi ayırmak bize çok iyi geldi :)

Ama elbette ek giderler olabiliyor.
Elimizden geldiğince öngörülü olunca sorun kalmıyor ama.
Örneğin bi kaçamak planı yaptıysak akaryakıtı ve orada harcayacağımız parayı arttırıyoruz aylık planda.
Ya da bu aralar ev girişine baya gardrop büyüklüğünde vestiyer bakıyoruz mesela. Parasını önceden ayarlayıp alıyoruz.
Bu sayede kredi kartına girilmiyor.
Yoksa kredi kartı batak benim için. En özen gösterdiğim şey o şu an için.

Ayni sekilde bizde bazi giderler icin bir kutu ayirdik yada cuzdan.
Mesala pazar param 1 aylik
Süt parasi 1 aylik
Esimin yemek parasi 1 aylik
Bu paralar ayri cuzdanlarda ve evde ortak bir yerde

Ayni sekilde bizde bazi giderler icin bir kutu ayirdik yada cuzdan.
Mesala pazar param 1 aylik
Süt parasi 1 aylik
Esimin yemek parasi 1 aylik
Bu paralar ayri cuzdanlarda ve evde ortak bir yerde

Bizimki de aynen öyle.
Eşimin fikriydi aslında, ilk başta olmaz o iş felan demiştim ama çok faydasını gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…