- 20 Mayıs 2016
- 3.626
- 4.801
- 63
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #3.901
Cok iyiymis ya bu duzeni tutturabilmek epey zor olmali. Biz genelde soyle yapiyoruz. Ihtiyac kredisi konut kredisi kredi kartlari faturalar odenir. Geriye 500-600 civari bir sey kalir oda esim ve benim harcligim olur. Sadece okulda yemek yerken falan kullanirim. Onun disinda manav, market, kiyafet, benzin, disarida yemek yemek,arabanin ekstra masraflari hepsini kredi kartiyla oduyoruz. bir ara kredi kartini bayagi dusurmustum 2 aydir yine eski halimize donduk. Ama bu aydan sonra tekrar sizinki gibi bir duzen oturtmaya calisacagmGünaydın kızlar.
Herkes yazmış, haftasonu bakamadım ben hiç.
Biz eşimle şu kadar gönder bu kadar gönder şeklinde yapıp ev kredimizi, faturaları, kirayı vs ödüyoruz.
Ödendikten sonra kalan paradan bir miktar o, bir miktar benim ihtiyaçlarım için ayırıyoruz. Kıyafet vs alıyorum ben :)
Eşim de bazen kıyafet vs alıyor, bazen dışarıda yiyoruz onunkini :)
Bir de iş yerinde yemek vs giderlerimiz için de kalan paradan eşit olarak bölüşüyoruz.
Onun dışında birikim için olan parayı en baştan ayırıyoruz, altın hesabına atıyoruz veya Euro alıyoruz.
Akaryakıt, ev için gıda alış verişi gibi giderleri de önceden ayırıp ayrı bir kutuya koyuyoruz.
Benzin bitince akaryakıt kutusundan alıp benzinciye gidiyoruz veya ev alışverişine çıkarken alışveriş kutusundan alıp çıkıyoruz :)
Baştan bütçeyi ayırmak bize çok iyi geldi :)
Ama elbette ek giderler olabiliyor.
Elimizden geldiğince öngörülü olunca sorun kalmıyor ama.
Örneğin bi kaçamak planı yaptıysak akaryakıtı ve orada harcayacağımız parayı arttırıyoruz aylık planda.
Ya da bu aralar ev girişine baya gardrop büyüklüğünde vestiyer bakıyoruz mesela. Parasını önceden ayarlayıp alıyoruz.
Bu sayede kredi kartına girilmiyor.
Yoksa kredi kartı batak benim için. En özen gösterdiğim şey o şu an için.
Cok iyiymis ya bu duzeni tutturabilmek epey zor olmali. Biz genelde soyle yapiyoruz. Ihtiyac kredisi konut kredisi kredi kartlari faturalar odenir. Geriye 500-600 civari bir sey kalir oda esim ve benim harcligim olur. Sadece okulda yemek yerken falan kullanirim. Onun disinda manav, market, kiyafet, benzin, disarida yemek yemek,arabanin ekstra masraflari hepsini kredi kartiyla oduyoruz. bir ara kredi kartini bayagi dusurmustum 2 aydir yine eski halimize donduk. Ama bu aydan sonra tekrar sizinki gibi bir duzen oturtmaya calisacagm
Kredi kartindan hemen kurtulmak mumkun degil gibi zaten. Bnde bu aydan sonra yavas yavas kredi karti kullanimini dusurmek istiyorum. Ne aldigimi tek tek yazmakla ise baslayacgm.Hem de nasıl zor oldu bugünlere gelmemiz.
Kredi kartından kurtulmamız 6-7 aylık bir süreyi buldu bizim.
İnanılmaz harcama yapıyorduk kredi kartından.
Taksite bölmüyorduk ama her ay maaşımızı karta yatırıp aynı kısır döngüye giriyorduk.
Sonra dediğim gibi kendimizi bir 6-7 ay kadar baya sıktık.
Buzluktan geçindik, dışarıda yemeyi vs sıfıra indirdik.
Kıyafet harcaması felan hiç yapmadık.
Ben bazen ya harcayalım yeter, dedim hatta.
Ama en sonunda geldiğimiz noktada çok şükür diyorum.
Yazın kasko ödedik, geçen ay mtv ödedik, bu ay dask sigorta vs var ama hepsini önceden ayarlıyoruz.
İnsanın önünü görünce ve elinde nakit olunca daha sağlam oluyor bence.
Bu ay bizimde sigorta var nakit olarak verme hedefim var inşallah kk da en fazla iki aylık ömrü kaldiHem de nasıl zor oldu bugünlere gelmemiz.
Kredi kartından kurtulmamız 6-7 aylık bir süreyi buldu bizim.
İnanılmaz harcama yapıyorduk kredi kartından.
Taksite bölmüyorduk ama her ay maaşımızı karta yatırıp aynı kısır döngüye giriyorduk.
Sonra dediğim gibi kendimizi bir 6-7 ay kadar baya sıktık.
Buzluktan geçindik, dışarıda yemeyi vs sıfıra indirdik.
Kıyafet harcaması felan hiç yapmadık.
Ben bazen ya harcayalım yeter, dedim hatta.
Ama en sonunda geldiğimiz noktada çok şükür diyorum.
Yazın kasko ödedik, geçen ay mtv ödedik, bu ay dask sigorta vs var ama hepsini önceden ayarlıyoruz.
İnsan önünü görünce ve elinde nakit olunca daha sağlam oluyor bence.
Ne iş yapıyorsun cnmBen 1 aydir calismiyorum 20 yilllik is hayatimda bu ara cok iyi geldi.
Bizde harcamalar karisik odenir.
Evin kredi taksidini cogunlukla bem odesim. Yetmedigi yerde esim odedi.
Kendi kredinkartiminoderim.
Kredi kartimda abuk sabuk harcama olmaz.
Annemin gaz elwktrik su tel int ve taksit ile aldigim eski harcamalar var.
4 aydir kullanmiyorum bunlar haricinde.
Kisacasi kredi kartini biraktim.
Esimin kendi isi o yuzden harcamalari farkli oluyor. Ofisin giderleri vs.
Kizimin okul harcamalari onun takibindedir. Ev ile ilgili ana harcamalar vs de
Bende ev kredisi ve kk ve haftalik ivir zivir harcamalar yuklu.
Ev kredisi 3600.
1000 civari kk gwliyor.
Bu aydan sonra kk taksidi bitiyor sadece elk su gaz vs kalacak.
Ev kredisini bu ay oderim birikimlerimden.
Belki diger ayda.
Eger ise baslamazsam esime yuk olacak maalesef.
Ama 2 3 aydan fazla calismamazlik etmrm.
Baslarim.artik.
Alya_sura88 tl de bulundurmak evet eritiyor parayi enflasyon karsisinda.Ben iki aydır kk kullanmıyorum kk taksitim bu ay 2070tl geldi.
Bir sonraki ay 1670tl gelecek ve sonra 690tl gelecek.
Kumbaramda 120tl birikti.
Ev temizliğine gelen ablaya teşekkür mesajı attım artık kendim idare edeceğim dedim. Ayda 300tl kar edeceğim.
Evde yemek pişirmeye öZen göstermeye çalışıyorum.
Temizlik malzememiz bizi Haziran’a kadar idare eder.
Temmuz da kk taksitim 335tl olarak devam edecek.
Tatile gitmek istiyorum ama dolar Euro aldı başını gitti biz paramızı tl de tutmasaydık çok kar edecektik ama kısmetimiz bu kadarmış.
Kumbaramda Temmuz’a kadar ne biriktirebilirsem tatile çıkma imkanımız o kadar artacak. Eşime süpriz yapmak istiyorum kumbaradan haberi yok
Tek maaş ile çok açıldık hazır paraya güvendik o da gün geçtikçe yarı yarıya eridi ve ben önlem almaya bu topiğe takılmaya başladım. Umarım öğrendiklerimi uygularım.
Kredi kartindan hemen kurtulmak mumkun degil gibi zaten. Bnde bu aydan sonra yavas yavas kredi karti kullanimini dusurmek istiyorum. Ne aldigimi tek tek yazmakla ise baslayacgm.
Bizde kredi kartina taksit yaptirmayiz genelde. cok buyuk meblaglar olmadigi surece tek cekim olur. Ee haliyle maasin biri nerdeyse direk kredi kartina gidiyor. Insan kartla alinca bedava gibisine gidiyor ne gorse almak istiyor
Bu ay bizimde sigorta var nakit olarak verme hedefim var inşallah kk da en fazla iki aylık ömrü kaldi
Ben iki aydır kk kullanmıyorum kk taksitim bu ay 2070tl geldi.
Ev temizliğine gelen ablaya teşekkür mesajı attım artık kendim idare edeceğim dedim. Ayda 300tl kar edeceğim.
Tatile gitmek istiyorum ama dolar Euro aldı başını gitti biz paramızı tl de tutmasaydık çok kar edecektik ama kısmetimiz bu kadarmış.
Kumbaramda Temmuz’a kadar ne biriktirebilirsem tatile çıkma imkanımız o kadar artacak. Eşime süpriz yapmak istiyorum kumbaradan haberi yok
Tek maaş ile çok açıldık hazır paraya güvendik o da gün geçtikçe yarı yarıya eridi ve ben önlem almaya bu topiğe takılmaya başladım. Umarım öğrendiklerimi uygularım.
Hazır para ne canım düğünden falan takılanlar miBen iki aydır kk kullanmıyorum kk taksitim bu ay 2070tl geldi.
Diğerlerini bilmiyorum ama şekeri uyguna almışsın canımKizlar bugun bizim buradaki markette indirim vardi
700 gr kasar peyniri 12 tl
500 gr suzme peynir 7.50
Lor peyniri kilosu 3.50 tu yarim kilo aldim ilk kez aldim sigara boreginde kullanmayi planliyorum
Kizima meyve puresi aldim. Tanesi 1.60 ti ama 2.25 olarak gecmisler. 2tane almistim yarin tekrar sormayi dusunuyorum
Sut 2.10
Kiska sogan 1.50
5 kilo toz seker 16 tl
Tavuk kilosu 5.45 e dusmustu 1 tanede tavuk aldim
Sucuk kilosu 50 liraydi 40 liraya dusmustu yarim kiloda sucuk aldim
toplam 86 tl tuttu
Aynen sekerin fiyati uygundu. Evde daha 3 kilo kadar var ama stok yapmak icin aldimDiğerlerini bilmiyorum ama şekeri uyguna almışsın canım
Sanırım yaşın küçük canım çocukta henüz yok.Ben iki aydır kk kullanmıyorum kk taksitim bu ay 2070tl geldi.
bende takipteyim cnm ayın 15 i yaklaşıyor bence artar. (ytd)ödemlerden sonra biaz daha almak istiyorumInternet bankacılığından altın takip ediyorum
160 a düşer mi acep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?