- 26 Mayıs 2016
- 3.835
- 8.113
- 158
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #3.961
evet çok şükür tatlım ama borcumuz da var ve evim yok onlara daha hızlı para biriktirebilirim. yemeğe harcayacağıma haftasonları her ay bi yere bile kaçılır tek gecelik. yemeğe bu kadar vermeye üzülüyorum çünkü kilo da alıyorum sürekli.Gunaydin kizlar
lindalinda senin aylik birikim tutarinda iyiydi diye hatirliyorum. Hem birikim yapip hemde bu kadar disaridan yiyebiliyorsaniz tebrik ediyorum sizi
heh tam benim eşim:) o öyle söyleyince hadi söyleyiver dışardan ne istersen diyiveriyorumGünaydın kızlar.
Eşim dün akşam dışarı çıkalım yemeğe dedi, pazar sardığım sarma var dedim.
Yoğurt yoktu, yoğurt alıp geldi.
Ev yoğurdu alıyoruz biz normalde. Kalmamış mecbur hazır yoğurt almış. 2-3 tl bişey ödemiş.
Bugün akşam için yemeğim yok.
Eve giderken tavuk alıp körü soslu tavukla kandırmayı düşünüyorum eşimi :))
Ben tavuğu yaparken yanına da pilav yapıver derim:)
Yoksa kesin dışarıda yiyelim der yine
evet çok şükür tatlım ama borcumuz da var ve evim yok onlara daha hızlı para biriktirebilirim. yemeğe harcayacağıma haftasonları her ay bi yere bile kaçılır tek gecelik. yemeğe bu kadar vermeye üzülüyorum çünkü kilo da alıyorum sürekli.
heh tam benim eşim:) o öyle söyleyince hadi söyleyiver dışardan ne istersen diyiveriyorumbugüne melemen yapacağım. yarına da buzluktan fasülye çıkartacağım inşallah. buzdolabına da bi liste asıcam hangi gün evde yedik kaç gün dayanabildik diye.
+17 mi abow naptın kızım diyecem sana ama bende +11 ile kaşınızdayımLinda evliliğimizin ilk 3 yılı aynı sizin gibiydik. Son bir yıldır akıllandık yani :))
Ve dediğin gibi +17 kilo aldım evlenince..
Dışarıda yemek hakikaten parayı geç çok sağlıksız.
7-8 aydır dikkat ediyorum, evlendiğim kiloma son 1.5 kilom kaldı çok şükür:)
Bir de b12 eksikliği, kansızlık ve başka önemli rahatsızlıklara sebebiyet veriyor.
Fed up, big size me, that sugar filmlerini izle.
Gaza gelmemek mümkün değil.
işte ben o yemeğe verdiğimiz parayla mesela her ay olmasa bile haftasonu kaçamak yapsak diye düşünüyorum eminim o daha çok moral olacaktır.. bizim daha evimiz yok ama maşallah sanki her şeyimiz var gibi rahat hareket ediyoruz 2 senedir.Bizde cok kez cikip disarda yedik. Aksam eşim isten gelirdi biz pirrrrr. Ya harcayan insana şehir de fark etmiyor bence. Biz şirnakta görev yaparken de ayniydik. Illa harcardik.
Simdi cok sukür bir yildir biraktik. Ayda bir iki kez sadece. Ve buyuk tasarruf sagladi bize.
Aksama yine manti corbam var. Bakicimiza da söylüyorum ögelen yemklerini ona göre yapiyorum biraz fazla yapiyorum.
Manti corbasinin yanina kahvaltilik hazirlamayi düsünüyorum bugun. Sicak seyler de hazirlicam
Pogaca da var.
Evet ya 1.500 lirayla insan ayda rahat rahat 4 sehir gezer. bayagi yuksekmis. Esimle bende oyleydik ama bizde birikimde hic yoktu. Ye ic yat modundaydik. Ev alip borcun altina girince aklim basima geldi. Bizim ev alirkn pesinatimiz dugunde takilan altinlardi. O da 30.000 civariydi geri kalanini hepten kredi cektik. O zamn cok pisman oldum. Simdide haftada 1 kere falan disaridan yiyoruzdur. Bende yontemi esimin sevdigi yemekleri yapmakta buldum. Cunku once yemek yapsamda sevmiyorsa disarida yiyelim diyordu ve bosa masraf yapiyordukevet çok şükür tatlım ama borcumuz da var ve evim yok onlara daha hızlı para biriktirebilirim. yemeğe harcayacağıma haftasonları her ay bi yere bile kaçılır tek gecelik. yemeğe bu kadar vermeye üzülüyorum çünkü kilo da alıyorum sürekli.
evinizin borcu bitti mi . biz birikim yapıyoruz ama daha evimiz yok maalesef. seneye inşallah.biz de takılarla araba almıştık.haftada 1 e bile razıyım bi hafta oluyor mesela evden hiç yemiyoruz. şimdi bi liste yaptım bugun işe gelince tamam ınsallah bu sefer. aldığım kilolar da cabası.Evet ya 1.500 milyarla insan ayda rahat rahat 4 sehir gezer. bayagi yuksekmis. Esimle bende oyleydik ama bizde birikimde hic yoktu. Ye ic yat modundaydik. Ev alip borcun altina girince aklim basima geldi. Bizim ev alirkn pesinatimiz dugunde takilan altinlardi. O da 30.000 civariydi geri kalanini hepten kredi cektik. O zamn cok pisman oldum. Simdide haftada 1 kere falan disaridan yiyoruzdur. Bende yontemi esimin sevdigi yemekleri yapmakta buldum. Cunku once yemek yapsamda sevmiyorsa disarida yiyelim diyordu ve bosa masraf yapiyorduk
ama içine koyduğumuz malzemelerle dışarda yediğimizden çok daha fazlaya mal oluyorPizzayi ben evde yapiyorum artik ve cok daha lezzetli oluyor. Hem aksam yiyoruz hem kahvaltida yiyoruz. 2 ogunumuzu atlatmis oluyoruz ve pizza yaptigim gunler esim eve geldiginde cok mutlu oluyor
Yok nerde... daha 4 taksit odedik. Bu topigide ev alinca buldum zaten. benim amacim para biriktirmek degilde parayi bosa harcamadan kimseden borc almadan nasil gecinebilirim diye okumaya basladim ama 4 ayda 4 ceyrek kenara koydum bile. Bu ayda 2 ceyrek hedefim var bakalim.Hani belki cok az ama damlaya damlayada gol olacak insallahevinizin borcu bitti mi . biz birikim yapıyoruz ama daha evimiz yok maalesef. seneye inşallah.biz de takılarla araba almıştık.haftada 1 e bile razıyım bi hafta oluyor mesela evden hiç yemiyoruz. şimdi bi liste yaptım bugun işe gelince tamam ınsallah bu sefer. aldığım kilolar da cabası.
Ilk yaptigimda banada oyle gelmisti ama sonradan fark ettimki 20 tl civari tutuyor. Disaridan alsan en az 40 tl ve 1 ogunde bitiyor ve evde yaptigin hem daha bereketli hem daha saglikli.ama içine koyduğumuz malzemelerle dışarda yediğimizden çok daha fazlaya mal oluyor
ka. taksit peki eve ne kadara aldınız özel değilse büyükşehirden mi.olsun az çok deme birikim birikimdir bence. biz biraz birikim yapıyoruz ama seneye hepsi zaten eve gidecek.o yüzden benim param bile gelmiyor yaptığım birikim:)Yok nerde... daha 4 taksit odedik. Bu topigide ev alinca buldum zaten. benim amacim para biriktirmek degilde parayi bosa harcamadan kimseden borc almadan nasil gecinebilirim diye okumaya basladim ama 4 ayda 4 ceyrek kenara koydum bile. Bu ayda 2 ceyrek hedefim var bakalim.Hani belki cok az ama damlaya damlayada gol olacak insallah
dışardakine 50 tl veriyoruz biz aslında yapılabilir ya ekmek hamurundan mı yapıyorsun peki bi de fırın tepsi ne mi yoksa yuvarlak mı lazım benım yuvarlak tepsim yok da ?Ilk yaptigimda banada oyle gelmisti ama sonradan fark ettimki 20 tl civari tutuyor. Disaridan alsan en az 40 tl ve 1 ogunde bitiyor ve evde yaptigin hem daha bereketli hem daha saglikli.
+17 mi abow naptın kızım diyecem sana ama bende +11 ile kaşınızdayımbu duruma da çok üzülüyorum ama eşim dayansa ben dayanamıyorum.buna bi dur diyeyim dedikçe o kısır döngüde kayboluyorum içki yok sigara yok ama abur cubur dışarda yemek bitirdi bizi bende buzdolabına liste asacağım kesin planlı olacak mı merak ediyorum.peki kiloyu nasıl verdin yani az takdik ver şu bahtsız arkadaşına
Pizzayi ben evde yapiyorum artik ve cok daha lezzetli oluyor. Hem aksam yiyoruz hem kahvaltida yiyoruz. 2 ogunumuzu atlatmis oluyoruz ve pizza yaptigim gunler esim eve geldiginde cok mutlu oluyor
dışardakine 50 tl veriyoruz biz aslında yapılabilir ya ekmek hamurundan mı yapıyorsun peki bi de fırın tepsi ne mi yoksa yuvarlak mı lazım benım yuvarlak tepsim yok da ?
evet 11 kilo canım maalesef 63 üm şu an 52 ile evlenmiştimNaptınız kızlar
6 senede 4 kilo aldım ben
İlk evlendiğimizde çok zayıftım
Ben de evde yaparım ve harika olur
İki tane büyük tepsiye yapıyorum
Tepsi kare olsa da merdane ile yuvarlak açabilirsin
İtalyan pizza hamuru tarifim var vereyim mi :)
Naptınız kızlar
6 senede 4 kilo aldım ben
İlk evlendiğimizde çok zayıftım
Ben de evde yaparım ve harika olur
İki tane büyük tepsiye yapıyorum
Tepsi kare olsa da merdane ile yuvarlak açabilirsin
İtalyan pizza hamuru tarifim var vereyim mi :)
ben akşamları yemek yemezsem çok hızlı veriyorum ama dayanamıyorum :)tarife ben talibim :)
dışarda yemek olayını biz de bu sene bitirdik. artık dışarda yemeğe çıkmıyoruz, çay- kahve içmeye de çıkmıyoruz. genellikle akşamdan yapmaya çalışıyorum. en azından çorba yapıyorum. uzun zamandır ilk defa dün akşam yemek yapmadım. oğlum ne zamandır makarna istiyordu eve giderken bir paket makarna alayım da akşam yapayım :)) en kolayı.
evde yemek yoksa kahvaltı yapılabilir.
ben de sigarayı bırakınca 5 kilo aldım. yaza kadar vermem lazım. ne yapsak, topik olarak bu işe bir el mi atsak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?