- 15 Ocak 2017
- 4.762
- 12.650
- 208
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #3.981
+17 mi abow naptın kızım diyecem sana ama bende +11 ile kaşınızdayımbu duruma da çok üzülüyorum ama eşim dayansa ben dayanamıyorum.buna bi dur diyeyim dedikçe o kısır döngüde kayboluyorum içki yok sigara yok ama abur cubur dışarda yemek bitirdi bizi bende buzdolabına liste asacağım kesin planlı olacak mı merak ediyorum.peki kiloyu nasıl verdin yani az takdik ver şu bahtsız arkadaşına
Pizzayi ben evde yapiyorum artik ve cok daha lezzetli oluyor. Hem aksam yiyoruz hem kahvaltida yiyoruz. 2 ogunumuzu atlatmis oluyoruz ve pizza yaptigim gunler esim eve geldiginde cok mutlu oluyor
biz de öyleyiz fast food un üstüne cips kola meyve ne ararsan her akşam istisnasız. evet haklısın galiba. kuruyemiş almalı bakalım nasıl olacak bugünden itibaren:)hatta dünden beri iyiyiz bakalım dışarıda bi şey yemedik:)teşekkür ederim canım saolasın :)Bizim de abur cuburdan oldu. Özellikle de cipsten.
Her akşam istisnasız yiyordum.
Genelde de fast food un üstüne..
Nasıl yaptım kendime bunu bilmiyorum.
Eve ceviz, hurma, kuru kayısı, badem vb. gibi sağlıklı gıdalar alarak başlayabilirsin bence.
Ben öyle yaptım.
Artık akşamları çayın yanında 2 hurma,2 ceviz içi yiyorum örneğin.
İradeden geçiyor işin özü.
Eve cips almamak için direndim, 7-8 aydır neredeyse yok denecek kadar az paketli gıda alıyoruz.
Alırsam da şeker eklemesiz barlardan alıyorum.
Eşim bazen gofret vb alabiliyor.
Almasın diye ona da kuru üzüm, fındık koyuyorum miktarı bana göre bi tık arttırarak:)
Ay ben de bazlama pizza mı yapsam dedim akşama.
Eşim de sever, malzeme de var.
aynı şeyi söyleyecektim yemeğe bu kadar vermek yerine heray birkaç gün bi yerlerde tatil yaparsınız bolca anınız birikir, şahsen ben böyle yapmaya çalışıyorum. dediğin gibi kilo da aldırır. bide şöyle düşün yan gelip yatmak hoşuma gidiyor diyorsun ya aslında tamda böyle düşün o 1500 ü kazanmak için kaç saat çalışıyorsun emek veriyorsun sabah erkenden kalkıp işe gidiyorsun para kolay kazanılmıyor sonuçta, iktisatta biz buna alternatif maliyet diyoruz:) o 1500 yine cebinden çıkar ama ne bilim aynı kitap-kültür-sanat harcaman olabilir yada gezip görme masrafın ya da kurs-eğitim masrafın olabilir insan acımaz ama yemek için boşa gider yaevet çok şükür tatlım ama borcumuz da var ve evim yok onlara daha hızlı para biriktirebilirim. yemeğe harcayacağıma haftasonları her ay bi yere bile kaçılır tek gecelik. yemeğe bu kadar vermeye üzülüyorum çünkü kilo da alıyorum sürekli.
Bu tarifte kuru maya diyor ya
İnsant maya ile de yapabilirsiniz
İnstant maya kullanacaksanız su ile yumuşatmayın direkt olarak una karıştırın
yok neden kızayım ki aksine hoşuma gidiyor. herkesin düşüncesi farklı olabilir bundan doğal ne var ki. biz burda hepimiz samimi insanlarız hepimizin yaşantısı farklı kazancı farklı ama dediğin gibi bende gezmeye ayırmak istiyorum. dün 1 bugün 2. günümüz. inşallah becerebilecem sonra da bi de mutfak için ne alıyorsam yazıcam bakalım ne kadar tasarruf yapıyorum evden yiyince.kilo olayı da zaten sıkıntı acil inmem lazım gene 54 olsam razıyım :) 9 kilo varaynı şeyi söyleyecektim yemeğe bu kadar vermek yerine heray birkaç gün bi yerlerde tatil yaparsınız bolca anınız birikir, şahsen ben böyle yapmaya çalışıyorum. dediğin gibi kilo da aldırır. bide şöyle düşün yan gelip yatmak hoşuma gidiyor diyorsun ya aslında tamda böyle düşün o 1500 ü kazanmak için kaç saat çalışıyorsun emek veriyorsun sabah erkenden kalkıp işe gidiyorsun para kolay kazanılmıyor sonuçta, iktisatta biz buna alternatif maliyet diyoruz:) o 1500 yine cebinden çıkar ama ne bilim aynı kitap-kültür-sanat harcaman olabilir yada gezip görme masrafın ya da kurs-eğitim masrafın olabilir insan acımaz ama yemek için boşa gider yadışardan yemeğin keyifli hali bence haftada 1 olması yada arkadaş ve ailelerle grupça çıkılan yemekler. Yaa bu konuya da hepimiz çok yazdık umarım kızmamışındır:) maksat fikir paylaşımı olsun, yoksa afiyet bal şeker olsun bizim ne haddimize :)
biz de öyleyiz fast food un üstüne cips kola meyve ne ararsan her akşam istisnasız. evet haklısın galiba. kuruyemiş almalı bakalım nasıl olacak bugünden itibaren:)hatta dünden beri iyiyiz bakalım dışarıda bi şey yemedik:)teşekkür ederim canım saolasın :)
Eski ve yeni kilolarimiz hemen hemen ayni.yok neden kızayım ki aksine hoşuma gidiyor. herkesin düşüncesi farklı olabilir bundan doğal ne var ki. biz burda hepimiz samimi insanlarız hepimizin yaşantısı farklı kazancı farklı ama dediğin gibi bende gezmeye ayırmak istiyorum. dün 1 bugün 2. günümüz. inşallah becerebilecem sonra da bi de mutfak için ne alıyorsam yazıcam bakalım ne kadar tasarruf yapıyorum evden yiyince.kilo olayı da zaten sıkıntı acil inmem lazım gene 54 olsam razıyım :) 9 kilo var
Evi 180000 e aldik 7 yil odeyecegiz 30000 altinlar 155000de kredi cektik. Yavas yavas odenip gidyor. insallah sizde evinizi hayirli hayirli alirsiniz.ka. taksit peki eve ne kadara aldınız özel değilse büyükşehirden mi.olsun az çok deme birikim birikimdir bence. biz biraz birikim yapıyoruz ama seneye hepsi zaten eve gidecek.o yüzden benim param bile gelmiyor yaptığım birikim:)
Firin tepsisinde yapiyorum 2 tepsi cikiyordışardakine 50 tl veriyoruz biz aslında yapılabilir ya ekmek hamurundan mı yapıyorsun peki bi de fırın tepsi ne mi yoksa yuvarlak mı lazım benım yuvarlak tepsim yok da ?
Ayy o cips kola cok kotu ya esim hala haftada 1-2 kere aliyor ama bir ara ana ogunumuz olduydu.aksam olsada film izlerken cips kola yesek derdim. Simdi surekli kuruyemis oluyor evde. Bir de cayin yanina kek kurabiye yapiyorum. simdi bu duzene alistik gibi bakalimBizim de abur cuburdan oldu. Özellikle de cipsten.
Her akşam istisnasız yiyordum.
Genelde de fast food un üstüne..
Nasıl yaptım kendime bunu bilmiyorum.
Eve ceviz, hurma, kuru kayısı, badem vb. gibi sağlıklı gıdalar alarak başlayabilirsin bence.
Ben öyle yaptım.
Artık akşamları çayın yanında 2 hurma,2 ceviz içi yiyorum örneğin.
İradeden geçiyor işin özü.
Eve cips almamak için direndim, 7-8 aydır neredeyse yok denecek kadar az paketli gıda alıyoruz.
Alırsam da şeker eklemesiz barlardan alıyorum.
Eşim bazen gofret vb alabiliyor.
Almasın diye ona da kuru üzüm, fındık koyuyorum miktarı bana göre bi tık arttırarak:)
Ay ben de bazlama pizza mı yapsam dedim akşama.
Eşim de sever, malzeme de var.
inşallah canım inşallah :)Biz de yatana kadar yiyorduk, onun üstüne bu bunun üstüne öbürü :)))
İnşallah ikimizde istediğimiz kiloya inebiliriz:)
52 ile evlendim şu an 11 kilo fazlam var en acilinden artık vermeliyim çünkü bu kısır döngüden kurtulamıyorum akşama kadar iyiyim de eve gidince bi sapıtıyorum niyeyse can sıkıntısından galiba film izlerken falan mümkün değil ağzımız boş durmuyor ya çerez ya cips ya kek abur cbur falan..Eski ve yeni kilolarimiz hemen hemen ayni.
Ve benim eski yaşantim da hemen hemn ayni.
Rabbim ödeme kolaylığı versin ödenir gider ne çabuk bitti dersin. inşallah canım hayırlısı kısmet bakalım.teşekkürler tarif için :)Evi 180000 e aldik 7 yil odeyecegiz 30000 altinlar 155000de kredi cektik. Yavas yavas odenip gidyor. insallah sizde evinizi hayirli hayirli alirsiniz.
Firin tepsisinde yapiyorum 2 tepsi cikiyorpure hazel hamurun tarifini vermisti sagolsun resmini cekmistim yukleyebilirsem yuklerim buraya
Ayy o cips kola cok kotu ya esim hala haftada 1-2 kere aliyor ama bir ara ana ogunumuz olduydu.aksam olsada film izlerken cips kola yesek derdim. Simdi surekli kuruyemis oluyor evde. Bir de cayin yanina kek kurabiye yapiyorum. simdi bu duzene alistik gibi bakalim
Evi 180000 e aldik 7 yil odeyecegiz 30000 altinlar 155000de kredi cektik. Yavas yavas odenip gidyor. insallah sizde evinizi hayirli hayirli alirsiniz.
Firin tepsisinde yapiyorum 2 tepsi cikiyorpure hazel hamurun tarifini vermisti sagolsun resmini cekmistim yukleyebilirsem yuklerim buraya
Ayy o cips kola cok kotu ya esim hala haftada 1-2 kere aliyor ama bir ara ana ogunumuz olduydu.aksam olsada film izlerken cips kola yesek derdim. Simdi surekli kuruyemis oluyor evde. Bir de cayin yanina kek kurabiye yapiyorum. simdi bu duzene alistik gibi bakalim
Bnmde boyum 1.68 kilom 69Allah’tan kola yok ben de.
Vallahi kola da olsa 100 olurdum herhalde.
Boyum 1.70, bir baktım kilom olmuş 78.
Tartıya inanamadım ilk gördüğümde.
Kuruyemiş daha sağlıklı.
Akşam çayın yanında hiç bir şey yemeden de olmuyor ya zaten :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?