- 18 Mart 2016
- 6.160
- 16.807
- 248
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #40.421
aynı benim kv işte öğlene kadar uyur sonra kalkar bir demlik çay içer kahvaltı falan hazırlamaz bilmez her yemeğini öve öve anlatır birtek o biliyor o yapar( sorunlu bence )benim eşim anlatmıyor anlatsada bende ona göre davransam yok ben eşime gerizekalı demişim yanında baya bir söylendi durdu herkesin yanına anlattı eşimde belki biz öyle anlaşıyoruz sana ne oluyor ben bişey demiyorum anne sen kendine bak ne oldu her yaptıgın dogru mu şimdi konuşturma beni dedi hemen sustu.Allah muhtaç etmesin ne onu bana ne beni ona uzak dursunlar yeter evimden yuvamdanYılanın istemediği ot burnunun dibinde bitermiş.benim de aynısı mevcut neyden hoslanmasam kadında var.dun oğlumun doğumgünü nü kutladık annemde geldi 2 gün hazırlık yaptık bir lokma yemedi araya girdi birde bilmiş bilmiş yemek yaptı gören derki bu kadın günlük yemek yapar .öğlen ezanina kadar uyur yalandan bir de
amin inşallah bizde ev aldık evlendik 4 ay sonra kredi çektik 5 yıllık onu bitirmeye 2 yıl vardı araba aldık eşim doguya gitti ben maaşımın büyük kısmını biriktirdim annemle oturdum.Araba aldık eşim gelince övünüyormuş memleketinde bir kuruş yardım etmez daha bizden alır sanki mecburuz alırken borç diye alıyorya bende salak veriyorum.Sonra hiç ödemez dur bakalım emekli olursa eşime söylicem versinler artıkKesinlikle benimde kayinvaliden den kaynaklanıyor.
Ama bana karşı kızları dışında iyi davranır,kızım,yavrum,canın ne istiyor falan der hakkını yiyemem.
Ama böyle borç harç konularında aba altından sopa da gösterir.Bende hiç bir şekilde muhattap olmadım okuyorumda.Birsey varsa eşimle konuşuruz,gerekeni o söyler ailesine.gurbete gelin geldim 12 senedir tek başımiza çok şükür evimizi aldık,çocuğumuzu büyütüyoruz, iyi okulda okutuyoruz maddi,manevi hiç bir talebimiz de olmadi kendilerinden onun için seviyorlar bizi
Bu arada yan kadro bir işte çalışıyoruz ve asgari ücretten çok azcik fazla maaşlarımız var.
Çok şükür kimseye muhtaç değiliz,Allah ta etmesin insallah
Bizimkinde beraber yemek yeme kültürü de yok.o ayrı takılır bizle oturmaz. Yemek yapmaz bildiği makarna birde içeriği aynı olan yemekler kabak yapıyor örneğin soğan sarımsak domates patates ve kabak ana malzeme değişir bunlar değişmez. Ben ailemden böyle görmedim bamya yemek diyelim yanına pilav turşu birsey olur .ilk evlendim kv aksama mantı yapacam dedi şaşırdım bir gittim makarna haslamis üzerine kıyma ve yoğurt çok sasirmistim valla.kb da bizimle yaşıyor haftasonu yemeği tatlısı herseyini yapıyorum yesinler haftaiçi çocuk bakıyorlar diye en ufak bwgenme yok eline sağlık demek yok.kendilerine benzetiyorlar iyice beni desenin kv demi yemek yapmıyor ya aynı model bende de varkp arayıp bize diyor ki ne yediniz anneniz yine yemek yapmadı geçen gün arkadaşlarımız oturmaya gelmişti yine aynı şey oldu babası aramıştı diyor ki eee ne yediniz annen yemek yapmadı eşimde telefonu kapattı arkadaşlara anlatıyor annem yemek yapmıyor diye
Aynen aynı durumla karşılaştım bu kış işten geldim turta yaptım basit bişey oğlum yesin diye eşim işten gelince böyle şeylerle uğraşmamdan hiç hoşlanmaz. Kalıp sogusun diye beklerken eşim kesmiş bile bende neden böyle yaptın diye kalcamla itekledim .benim kv kapıda bakıyor o suratı hiç anlatamam nasıl azman nasıl .hemen ahkam kesmeye başladı öyle olmazda falan demeye eşimde senin eşin gibi ben senle babamın arasında nasıl buyudugumu biliyorum sen kendine bak önce diye bayagi dedi en son kadının dediğine bakın " oğlum ben nerde hata yaptığımı biliyorum" benle oğlunu kendi tanıştırdı ya hatalı oymus evlenmisim 2 çocuğum var hala hata diyor gerikafaliaynı benim kv işte öğlene kadar uyur sonra kalkar bir demlik çay içer kahvaltı falan hazırlamaz bilmez her yemeğini öve öve anlatır birtek o biliyor o yapar( sorunlu bence )benim eşim anlatmıyor anlatsada bende ona göre davransam yok ben eşime gerizekalı demişim yanında baya bir söylendi durdu herkesin yanına anlattı eşimde belki biz öyle anlaşıyoruz sana ne oluyor ben bişey demiyorum anne sen kendine bak ne oldu her yaptıgın dogru mu şimdi konuşturma beni dedi hemen sustu.Allah muhtaç etmesin ne onu bana ne beni ona uzak dursunlar yeter evimden yuvamdan
Aynı bizim durum vallahi bak önceden izne gittiğimiz zaman anne ne yemek yapayım diye sorardım. Diyelim ki mevsim kış bi markete Pazar’a git bi pırasa al yada ıspanak karnıbahar filan önüne çorba yapalım bi salata yiyelim. Yazın bi zeytinyağlı fasulye yapalım bi taze dolma yapalım hiç yapmaz . Ben artık karışmıyorum gidince sürekli tavuk patatesi fırına atıyor bitti gitti yada patlıcan patates filan atıyor. Geçen izinde gittik balık yiyemiyordum burada olmadığı için . Dışarı çıkmıştı balık almaya geldi alamamış yoktu diyor yemek yok tabi bende iyi boşver menemen yapalım dedim ne diyeceğimi bilemedimBizimkinde beraber yemek yeme kültürü de yok.o ayrı takılır bizle oturmaz. Yemek yapmaz bildiği makarna birde içeriği aynı olan yemekler kabak yapıyor örneğin soğan sarımsak domates patates ve kabak ana malzeme değişir bunlar değişmez. Ben ailemden böyle görmedim bamya yemek diyelim yanına pilav turşu birsey olur .ilk evlendim kv aksama mantı yapacam dedi şaşırdım bir gittim makarna haslamis üzerine kıyma ve yoğurt çok sasirmistim valla.kb da bizimle yaşıyor haftasonu yemeği tatlısı herseyini yapıyorum yesinler haftaiçi çocuk bakıyorlar diye en ufak bwgenme yok eline sağlık demek yok.kendilerine benzetiyorlar iyice beni de
Kp cennette gidebilirBirde kp haftanın 4 günü kesin evde yok akşamları filan kv tek başına . Adam geldiğinde de yemek yapmıyor2018 Ramazan’da kv nin evindeydim 3 gün iftar sahur sulu köfte yedirdi bana anne ne yemek yapayım diyorum cvp vermiyor sonunda sulu köfteyi yiyorduk şimdi sulu köfte yiyemez oldum
10 yillik çalisan. Bari dugun icin vs para biriktirmis mi. Ev kimin ustuneSenin görümcen fenaymış kvdenden kaynaklanıyor aynuiı bizimkiler banada çok duyurdular yok kv faturalı hat yaptıtcakmışım yok görümcemi abisi okutcakmış benim annemin faturasını damadı mı ödüyor niye kardeşini okutsun eşimde babası var o okutsun dedi bidaha çıkaramadılar seslerini yapıyor eşim arada ama helal etmiyorum evlendiğimde 10 yıllık personeldi ev almışlar eşyaları eşim almış daha yardım bekliyorlar evliyken 2 yıl dijitürk faturalarını ödemiş sonradan maillerde gördüm. Benim kv çok arsız öyle böyle değil hiç sevmediğim insan tipi geldi burnumun dibinde bitti
Kv düzgün alışveriş yapmaz . Kp bir gün eve geldi yemek yapıyorum dolabı açtı kv ye dedi ki siz kocanızı zengin edersiniz bu dolap ne böyleKp cennette gidebilir
Evet öyleymiş suveybe ben annemden öyle görmediğim için çok garip gelmişti bana . Alıştım artıkYemek yapmasını sevmeyen ve yapmayan çok kadın var gençken yapsalar bile ilerleyen yaslarda bıkkınlıktan yapmıyorlartuce_tuce
Kesinlikle doğru böyle kardeşler mutlaka oluyor sanırım.Bizde ki bayan olduğu için benim tuhafıma gidiyor.Böyle alengirli işlere bayanlar girmemeli.Yada biz öyle gördüğümüz için hiç girmiyoruz böyle meselelere.Bizde balayindayken abim para istedi 23 Gr lik annemgilin taktiği bileziği bozdurup parasını gönderdik sonra araba alacağımız da verebilir misin diye sorduk oda düğünde 14 Gr bilezik yaptırmıştı onu düşüp 9 Gr parasını yatırdı sende düğünde takmazsin bana dedi ki o bileziği onun yaptırdığını düşünmüyorum annem yaptırmıştır.
onun düğününde de annem bilezik yaptirmis bana tak diye verdi gelin tarafında laf olur diye öylece bizim cebimizden çıkmadı her türlü yine ona yaradı
Şimdi birlikte yer alalım falan diyor onunla hiç bir işe girmem de borcta vermem ki bundan önce borç istedi vermedim
çok büyük meblağlar olmasa da böyle şeyler ileride oluşabilecek daha büyük sorunların önüne geçiyor
Ya ben decaviti icemiyorum. Cok buyuk yutamiyorum resmen. Kotu tat birakiyor agzimdaKahvaltı yaptım beyazlar makinada mutfağı toparladım balkon yıkadım . Makina bitsin yenilerini atıp beyazları asar süpürgeyi çalıştırırım ilaçlarımı içtim 2 dk oturdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?