- 18 Mart 2016
- 6.160
- 16.807
- 248
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #40.501
İkimiz toplamda 6800 ödeyeceğiz2015 te 2500 öderken çıplak maaş yetmiyordu ek dersle tamamliyorduk. O zaman benim de intiha kredim vardı çok zorlandık başta. Ama şimdi 2500 çok gelmiyor zaten binada kirada oturanlar ortalama 1200 e oturuyor.Simdi iyi ko almışız diyorum. Siz aylık ne kadar ödeyeceksiniz?
Kafana takma geçer bende eşimle gergin olunca kendimi Dünyada yanlız kalmış gibi hissediyorum
cok uzun bir sure gibi geldi bana .Ne olmuş?
Ben de sizin gibi düşünüyorum.ama çevremdeki insanlar korkutuyor beni, yahu diyorum istemiyorlar mı ev sahibi olmamızı o yüzden mi böyle yaklaşıyorlarBence 4000 ile tasarruflu bir anne evi geçindirebilir.Ama aliskanliklariniz,dışarıda yeme sıklığınız,tatil,iş yol yemek harcamalari da önemli. Bazen ekstralar da çıkabiliyor. Düğün, araç sigorta,eşya yenileme vs
. o Yüzden 4000 le geçinirken her ay 300 500 de olsa biriktirmenizi tavsiye ederim
saol canim güle güle tak bilekligini bende 1 ay once kırık kolyemi verip plaka kolye aldım oğlumun adını yazdırıpSelamlar kızlar . Bugünki harcamamız, simit Saray’ından birşeyler aldık 44 lira.
Bir de kendime beğendiğim alabilmek için para biriktirdiğim bir bileklik vardı onu aldım. 14 ayar ama çok beğenmiştimBu da bir nevi birikim sayılır :)
T thesekreter ellerine sağlık afiyetle yiyin ins
Kendi adına söyleyim 4000 tl ile geçinemem. Bizim aylık sadece kk borcumuz en az 4000 tl.. zorunlu giderler + çıkabilecek ekstraları objektif şekilde çıkarıp durumunuzu öyle değerlendirmenizi tavsiye ederim.Ben de sizin gibi düşünüyorum.ama çevremdeki insanlar korkutuyor beni, yahu diyorum istemiyorlar mı ev sahibi olmamızı o yüzden mi böyle yaklaşıyorlar
Yani bazı ailelerin evine toplamda bile geçmeyen bir miktarı ben neden yettiremeyim? Onlar da ev geçindiriyor sonuçta..
Aynen oyle.Örnek vereyim geçen sene diyelim ki mutfak masrafım haftalık 200 tl yeterken şuan 250 tl zor yetişiyor öyle lüks denecek şeylerde yemiyoruz ayrıca bir sürü dikkat ediyorum zorlanıyorum yetiştirmekte . Maaş her sene artıyor olabilir ama bir o kadar herşeye zam geliyor 10 tl ye paket hellim alırken aynı hellim 2 ayda 15 tl oldu gibi gibi bir sürü örnek verilebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?