Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Uzun vade çekeceğin kredi ödemesi ne kadar olacak kiradan biraz fazlaysa olabilir ilerde maaşlar artacak kredi miktarj sabit kalacağı için kira öder gibi ödersiniz

2015 te 2500 öderken çıplak maaş yetmiyordu ek dersle tamamliyorduk. O zaman benim de intiha kredim vardı çok zorlandık başta. Ama şimdi 2500 çok gelmiyor zaten binada kirada oturanlar ortalama 1200 e oturuyor.Simdi iyi ko almışız diyorum. Siz aylık ne kadar ödeyeceksiniz?

İkimiz toplamda 6800 ödeyeceğiz

Bence 4000 ile tasarruflu bir anne evi geçindirebilir.Ama aliskanliklariniz,dışarıda yeme sıklığınız,tatil,iş yol yemek harcamalari da önemli. Bazen ekstralar da çıkabiliyor. Düğün, araç sigorta,eşya yenileme vs
. o Yüzden 4000 le geçinirken her ay 300 500 de olsa biriktirmenizi tavsiye ederim

Ev için 15 yıl çok fazla değil mi? 10 yıllık çektik biz ilk başta çok sıkıştık. Eksiye girdik ve daha yeni toparladık.Ev kac bin ve pesimatimiz hiç yok mu ? Kira ücretiniz nedir?

Ben de sizin gibi düşünüyorum.ama çevremdeki insanlar korkutuyor beni, yahu diyorum istemiyorlar mı ev sahibi olmamızı o yüzden mi böyle yaklaşıyorlar
Yani bazı ailelerin evine toplamda bile geçmeyen bir miktarı ben neden yettiremeyim? Onlar da ev geçindiriyor sonuçta..

Ya birde böyle şeyler göreceli bence herkesin hayat standartları çok farklı birisi 1000 tl ile geçinirken birisi 5000 ile geçinemiyor ne desek boş bence

saol canim güle güle tak bilekligini bende 1 ay once kırık kolyemi verip plaka kolye aldım oğlumun adını yazdırıp

Ev almanızı. istemeyen olabilir tabi ki
..Pesinat olmayınca krediye yüklenince çok fazla faiz ödeniyor
Eğer kiranız fazla değilse biriktirmek de mantikli. Vadeyi kısaltmak için .Ama bence 10 yılı geçmeyin.

Bir de şimdiye kadar kac binle geçirmiyordunuz ? Önünüzü görebilmek için önemli. Mutfak alışkanlığı da farklı insanların.Ornegim ben zeytinyağından vazgeçmem. Kış başında iki koca teneke alırım yaklaşık 40 kg. 600 u bulur ödemem ama yıl boyu yağ almam. Bazen kızartma için ayçiçek yağını alırım.

Ay bugun temizlik yaparken vantilotöru ayak altından çekmek istedim tepe kısmı kırıldı birden elimde kaldi eşim düzelmez diyodu geldi koli bantıyla sıkıca tutturduk artık dikkat ederim dikkat edelim derken illa bisey çıkıyor bi ay daha idare etsek seneye alırız yada kışın ucuz olur alırız yenisini 7 sene olmuş alalı güzelse bilseydi eşimin baba annesi almıştı üzüldüm anisi var diye tatile gidecektik apart tuttuk 4 gecelik oda muamma suan yeni bi iş var diyor eşim olursa bayramda mesai olcak diyor tam da belli değil canım sıkıldı eğer gidemessek eylülde avşaya gideris ddi 100 tl kapora verdi Allah'tan çok para yanmaz

Kendi adına söyleyim 4000 tl ile geçinemem. Bizim aylık sadece kk borcumuz en az 4000 tl.. zorunlu giderler + çıkabilecek ekstraları objektif şekilde çıkarıp durumunuzu öyle değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Örnek vereyim geçen sene diyelim ki mutfak masrafım haftalık 200 tl yeterken şuan 250 tl zor yetişiyor öyle lüks denecek şeylerde yemiyoruz ayrıca bir sürü dikkat ediyorum zorlanıyorum yetiştirmekte . Maaş her sene artıyor olabilir ama bir o kadar herşeye zam geliyor 10 tl ye paket hellim alırken aynı hellim 2 ayda 15 tl oldu gibi gibi bir sürü örnek verilebilir

Tum gideri kalem kalem yazin.
Aidat
Elektrik
Su
Internet
Kres veya bakici giderleri
Mutfak masrafi gibi.
Kaba taslak bi miktar cikar ortaya. O zaman daha saglikli olur. Daha dogru yorumlar yapilabilir

Yeni oturabildim. Yemektir ikramdir sohbettir derken..
Temizlenmis 6 tane hediye keklik geldi. Buzluga attik.

Bugun dolabin buzlugunu bosaltip difrize yerlestirdim duzenledim herseyi. Dolabin fişini cekip bayram oncesi temizleyecegim iyice.

Yavas yavas hazirliklarima devam edecegim. Buyuk isler yapildi.

Aynen oyle.
Surekli zam yapiliyor. Surekli farkli fiyatlar goruyorum.

O yuzden akmaz kokmaz mantigiyla hareket edip bazi urunleri indirimli bulunca yedekli aliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…