- 11 Mart 2013
- 33.745
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.116
- 798
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #40.561
Ya domatesi nasıl doğradın . Ben dün annemle konuştum bir taktik söyledi ( normalde kendim kafama göre takılırım anneme asla sormamBenimde eşim doğrama soyma kavanozlama işine yardım etti yoksa sabaha ancak toparlardım heraldeBir sürü bulaşık kap falan cıktı,Mutfagin halisini falan attım makinaya
Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin insallah
Ben isten gelirkende apartmanda domates kokuları yukseliyordu
Domates ve biberi bende denemelik dogradim birer tepsi bakalim olacakmi merakla bekliyorum kurumalarini.Eger olursa yapamaya devam edicem kurutma işine.
Bize normalde antepten kurutulmusu geliyor kışın basında domates salçası,biber salçası,nar eksisi,kırma zeytin, dolmalik kuru patlıcan,kurutulmus dolmalik biber.Lezzetine bayılıyoruz kuru sebzelerin.
Eşim bugun gelen av etlerini pisirecekGünaydın valla benimde işim çok yarın 2 misafir var ayrıca arada arkadaş davet etti oturacağız gel diye bilmem zaman olur mu ayrıca aşı günü yarınbende kahvaltı yapıp kaldıracağım sonra ütü yapıp domatesleri doğrayacağım öğlen sıcağına yetişsin istiyorum. Evi süpürüp siler balkon banyo temizlerim akşama karnı yarık mercimek çorbası pilav yapacağım dün eşim geç geliyorum dediği için karnı yarık yapmamıştım
Oooo en sevdiğimEşim bugun gelen av etlerini pisirecek
Bende annenin taktiği gibi dogradimYa domatesi nasıl doğradın . Ben dün annemle konuştum bir taktik söyledi ( normalde kendim kafama göre takılırım anneme asla sormam) domatesleri 4 e böl güneşe diz dedi 1 gün sonra suyunu çekerler sonra yemeğinin içinde nasıl görmek istiyorsan öyle doğra ilk küçük doğramıyoruz çünkü sulanır olmaz dedi ki haklı bende böyle bir kısmını ay şeklinde salatalara filan için doğrayıp bir kısmını da dediği gibi doğramayı düşündüm. Kırmızı kapya ucuzlasa allahım parama kıyıp alamıyorum 6 tl kg birde ağır diye kg çok az giriyor . 1 kg kuruttum İnan 2 avuç biber kaldı
Tamam bende salata ve kavurma için aynen öyle yapacağım bir kısmını da 2 gün sonra filan suyunu çekince küp küp doğrayacağım çok güzel olacak çok teşekkür ediyorumBende annenin taktiği gibi dogradim
4'e böldüm önce kavun gibi,sonra tekrar 1 dilimi ikiye bölerek devam ettim yani 1 domatesi 8 dilim yapmış oldum.Kabuklu yeri tepsiye gelecek şekilde dizdim,dilim dilim
Üf evet ya en sevdiğim şey közlenmesi ama işte çok pahalı geliyor benim 10 kg közlemem lazım en az geçen sene 5 kg közledim valla dişimizin kavuğuna yetmedi ki hemen bitti . Doğrayıp güneşte kurutmak istiyorum oda 7 kg filan lazımKapya biber pazarda 6 tl den aşağıya yoktu ellerimiz çok dolu diye almadım.
Dün akşam markete uğramıştım orada da 6 tl.
1 kilo şimdilik aldım çünkü patlıcanlı sos yapacağım onun için gerekliydi.
Normalde kozleyip buzluğa atıyorum çıkarıp doğrayınca sarımsaklı yoğurtla karıştırıp misafir sofralarına meze olarak kullanıyorum.Ama bu sene fiyatlar hiç de düşmedi.
Birazda küp küp doğrayıp çig olarak atıyordum yemeklerin icinde falan güzel bir görüntü oluyordu.
Inşallah ucuzlarda bikac kilo alırız.
Ben de tek maaşla geçinemeyiz diye düşünüyordum. Biraz zorluk oluyor tabi. Genelde evde zaman geçiriyoruz. Fazla harcama yapmamaya çalışıyoruz.tasarruf konularında çok geziniyorum. Ama bir şekilde geçim yapılabiliyor.Ben de sizin gibi düşünüyorum.ama çevremdeki insanlar korkutuyor beni, yahu diyorum istemiyorlar mı ev sahibi olmamızı o yüzden mi böyle yaklaşıyorlar
Yani bazı ailelerin evine toplamda bile geçmeyen bir miktarı ben neden yettiremeyim? Onlar da ev geçindiriyor sonuçta..
Bu ay mı pure ya çeyrek hesapladım ama 150 tl eksik oluyor alsam zorlanırım diye korkuyorumBende 1 tam 1 çeyrek alabilirim galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?