- 14 Temmuz 2016
- 903
- 1.515
- 113
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #41.761
Anladım canm tamam İnsaAllah bozmamRica ediyorum yanlız yazmayı atlamışım biz afrindeyken bozulmaya yaklaşan salçam 2 senelikti yani kv biz evlenince bana kendi salçasından verdi galiba hava ile de temas olduğu için bozulmaya yaklaştı
Hmm onu biliyordum ama o kadar uzun sure dayandığını bilmiyorumSalçayı benim de kv yapıyor sağolsun, domates biber karısık yapıyor.
5 kiloluk bidonda geliyor , icinden 1 litrelik kavanoza bölüp buzdolabina alıyorum yemeklere kullanmak için.
Kalanının uzerine zeytinyağı gezdirip konservelerimi koydugum erzak dolabına koyuyorum, asla bozulmuyor 1 yıldan fazla bile dursa
3 çeşit fairy kullandım çok iyiydi hepsi bence . Prill jel filan kullandım sevmedim ya herşeyim kötü çıktıSana bu konuda güvenebileceğimi biliyorum
Hepsi burada da falan indirime giriyor takip edip alayım ondan platinum dan daha çok adet var içinde ve fiyatı daha uygun.Tabletim az kaldı.
Aynen bizde hiç tuz almayız yemeğe çünkü yetiyor tuz. Sağlıklı olan bu zatenGünaydın kızlar,
Antakya da yaptığımız salçalar yıllarca kalsa asla bozulmaz, küflenme asla olmaz, diyelim ki unuttunuz 5 yıl kaldı salça sadece kuru kuru olur,
Biberler makinada çekilir, tuzlanir tepsilerle güneşe serilir, sık sık karıştırılır güzelce, kuruyunca istenilen kıvama gelince daha ince makina ile tekrar çekilir, gölgede az bekletilir havalanır, sonra kavanozlara güzelce yerleştirilir, kapatılır.
Domates büyük kazanlarda kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir, yine tuzlanirgüneşte bekletilir az,
Domates tuz atılıp kaynatilip suyu süzülür, sıkılır, tepsilere yayılır güneşte bekletilir istenilen renge gelince kavanozlara yerleştirir.
Çocukluğumdan beri salcamizi bu şekilde yaparız, bu şekilde yapıp satarlar,
5 kglik sıvıyağ kavanozunu 1 yılda bitirmedim hiç, Çok az konuyor yetiyor miktarı,
Tuz diyeti olanlar salça koyduğu yemeğe ekstra tuz atmıyorlar salçanın tuzu yetiyor
Allah kavuştursun sağ Salim inşallah görümcemin eşi de gidecek yakın zamanda oda strese girdi ki kocam gidecek diyeAmin canım sağol
Urfa biberi de cok guzel olur.Kızlar merhaba salçadan konuşmuşsunuz
Bizimkilerde
Esimin halasına urfadan yaptırıyor parasıyla.
Geçen oraya gittiğimizde satanlara sordum
Açıkta duran ama makine yapımı olan salçalar 15 lira
Ev yapımları 30 35 lira biber ve domates
Evet efsane güzel oluyor gerçektenUrfa biberi de cok guzel olur.
Salcasi kurutmalari filan meshurdur
Benim görümce minik kirmizi aci biberlerden salca yapmis. Bi kucuk kavanoz verdi. Cay kasiginin ucuyla atiyoruz super yapiyor. Cigkofte yaperken kullaniyor esim.Evet efsane güzel oluyor gerçekten
Geçen annem şehir dışından geldiğinde o salçayla yaptım
Açısını ayarlayamadigimdan baya acı olmuştu
Ama acı seviyoruz
Annem bayıldı. Ben böyle dolma yemedim çok güzel diye o da istedi ama mümkün olmadı almak tabi
Benim görümce minik kirmizi aci biberlerden salca yapmis. Bi kucuk kavanoz verdi. Cay kasiginin ucuyla atiyoruz super yapiyor. Cigkofte yaperken kullaniyor esim.
Ahhhh cigkofte. Etli oldugu icin yiyemiyorum bu siralar malesef
Hallolmasa bile guzel bir altyapi olur sonraki yil icinEvet çok güzel
Yumurtalı çiğköfte yapıyorlar urfada öyle de deneyebilirsiniz güzel oluyor
Ama yumurtasının en son ve kızgın yağda en son pişirilerek kızarması gerekiyor
Bu sene son inşallah
Yarım dönem fullgidicem
Diğer dönem sadece staja ve beni materyalden bırakan hocanın dersine tek sunuma gidicem
Kpss işini de düşünüyorum
Ama yarim dönemde hallolur mu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?