- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #42.361
Yaprakların arkasında oluyorlarBalkonumdaki çiçeklerin yaprakları delik deşik olmuş , sanırım bir tırtıl dadanıyor, yakalayamıyrz da onu
Beyaz soğanı minik minik doğruyorum zeytinyağında kavuyorum . Üzerine biraz salça atıyorum kavuruyorum yeşil mercimekleri yıkayıp süzüp tencereye atıyorum onu da güzelce kavuruyorum üzerine az kırmızı biber az tuz karabiber ekleyip suyunu koyup ağzını kapatıyorum. Benim sorunum su oranını ayarlamaktaydı çünkü düdüklüm neredeyse sıfıra yakın su çekiyor ayarlamam zor oluyor açıkçası ama çözdüm galiba 17 dk da pişti düdüklümdeYeşil mercimek yemeği nasıl oluyor? Bana da tarif etsenize yapayım. Ben yeşil mercimekle hep erişte çorbası yaparım veya tarhana çorbasına koyarım.
Aşure konusunda komşularım çok becerikliler herkes yapıyor yapınca beni de atlamıyorlar.
Ben yeşil mercimekli bulgur pilavı yaparim harika olur. Yeşil mercimeği suda haşlarım 5 10 dk kadar sonra üstüne bulgur atarım tuzla birlikte pilav demini alır. Ayrı bir tavada zeytin yağında soğan kavururum kızaran soğanları pilava döker karıştırırım. Çok güzel olur istersen bulgur pişerken bir iki dis sarımsak da atabilirsin. 1 bardak yeşil mercimeğe yarim bardak bulgur koyuyorumYeşil mercimek yemeği nasıl oluyor? Bana da tarif etsenize yapayım. Ben yeşil mercimekle hep erişte çorbası yaparım veya tarhana çorbasına koyarım.
Aşure konusunda komşularım çok becerikliler herkes yapıyor yapınca beni de atlamıyorlar.
Alya ya valla mutfak bütçeni filan çok iyi ayarlıyorsun dışarıda filan sık yemek yiyorsunuz . Ben beceremiyorum zorlanıyorum hemen ay sonuna paramız kalmıyor diye panik yapıyorum vallahiSlm kızlar
Markete gittik 85tl
Sufle yapıyorum ilk defa . A101 den aldığım sufle kaplarını kullanmaya başladım
Öğlen dışarıda yedik 50tl de öyle gitti.
Açıkçası dışarıda eskiden daha çok yiyorduk 1 senedir sağlıklı beslenelim diye ben de kendimi zorluyorum . Sizlerin yaptığı olması gereken. Ben çok zorlanıyorum ev işlerinde. Ama şimdi zorunluluktan çok çok daha dikkat etmemiz lazım. Biraz pahalı bir semtteyiz biz. İki üç parça şey hemen 80-90 tutuyor. Bakalım kışın nasıl olacak. Kasap da pahalı Ankara’da öyle her yere güvenip et alınmaz.Alya ya valla mutfak bütçeni filan çok iyi ayarlıyorsun dışarıda filan sık yemek yiyorsunuz . Ben beceremiyorum zorlanıyorum hemen ay sonuna paramız kalmıyor diye panik yapıyorum vallahi
Valla İnan bende bizim evi merak ediyorum bu kış nasıl olacağız acaba diye eve yeni bir üye gelecek . Doğum zamanı için çok endişe ediyorum İnan ki eşim ve kendim için değil aileler gelip gidecekler açıkçası çok masraf olacak zorlanacağız hissediyorum şimdi herşeye dikkat etmeye çabalıyorum . İnsan ilişkilerinden ve maddi anlamda ki yaşanacaklardan korkuyorumAçıkçası dışarıda eskiden daha çok yiyorduk 1 senedir sağlıklı beslenelim diye ben de kendimi zorluyorum . Sizlerin yaptığı olması gereken. Ben çok zorlanıyorum ev işlerinde. Ama şimdi zorunluluktan çok çok daha dikkat etmemiz lazım. Biraz pahalı bir semtteyiz biz. İki üç parça şey hemen 80-90 tutuyor. Bakalım kışın nasıl olacak. Kasap da pahalı Ankara’da öyle her yere güvenip et alınmaz.
Hazırladığım kışlıklar Mart ayına kadar idare eder bizi. Fazla yapamadım bu sene domates konservem 20 tane az . Çok merak ediyorum nasıl olacak bizim evin halleri.
Bebek doğunca misafirlere çok masraf yapılıyor malesef. Çikolatası baklavası yemeği eksik olmaz bizde. Annem sarma dolma yapar sütlaç yapardı ikram için. Aileler elini taşın altına koyarsa kolay geçer inş.Valla İnan bende bizim evi merak ediyorum bu kış nasıl olacağız acaba diye eve yeni bir üye gelecek . Doğum zamanı için çok endişe ediyorum İnan ki eşim ve kendim için değil aileler gelip gidecekler açıkçası çok masraf olacak zorlanacağız hissediyorum şimdi herşeye dikkat etmeye çabalıyorum . İnsan ilişkilerinden ve maddi anlamda ki yaşanacaklardan korkuyorum
ah ah dıyorum tuce sen anlaValla İnan bende bizim evi merak ediyorum bu kış nasıl olacağız acaba diye eve yeni bir üye gelecek . Doğum zamanı için çok endişe ediyorum İnan ki eşim ve kendim için değil aileler gelip gidecekler açıkçası çok masraf olacak zorlanacağız hissediyorum şimdi herşeye dikkat etmeye çabalıyorum . İnsan ilişkilerinden ve maddi anlamda ki yaşanacaklardan korkuyorum
Bizim gelen gidenimiz olmayacak Çünkü burada kimsemiz yok o yüzden aileler gelip gidecek işte . Biz hep kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalıştım o yüzden asla ailelerden birşey istemiyoruz bilerekBebek doğunca misafirlere çok masraf yapılıyor malesef. Çikolatası baklavası yemeği eksik olmaz bizde. Annem sarma dolma yapar sütlaç yapardı ikram için. Aileler elini taşın altına koyarsa kolay geçer inş.
Strese girdim bakah ah dıyorum tuce sen anla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?