- 27 Şubat 2017
- 2.655
- 6.832
- 158
- 40
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #44.681
Morelini bozup korkutmak istemem seni,bende oğlumda 3,5 aylıkken ise dönmek durumunda kalmıştım ve biberonu kesinlikle redetti neler yaptık,neler denedik,doktor tavsiyesi üzerine pekmez sulandirip,ucuna sürdük kandirirmiyiz diye bir iki çekti ve itti her seferinde,Tam bir meme aşığı olmuştu,ne emzik nede biberonu almadı.ben daha baslamadım nası bı yol ızlemelıyım onu da bılmıyorum oglum yalancı emzık almadıgından oyalanmak içinde sakınlesmek ıcınde meme ıstıyor sagarsam ona kalırmı dıye dusunuyorum bı baslayamadım gercı bı kere bıberon vermeye kalktık azcık yedı ıstemedı
Kendine çok yüklemiyorsun artık vücudun taşıyamıyor, Bebiste büyudu iyece yoruyor seni.Miğde bulantısına hiç girmiyorum bile,eşim de dahil kimseyi ne eve almak istiyorum,nede ben dışarı çıkmak istiyorum,dün 3 marketten geriye çıktım en son esime ben parkta oturayim sen al dedim.Evi süpürüp sildim kızlar ara öğün meyve yiyim bi dedim mandalina yedim öyle midem bulanıyor ki yemek yapmam lazım bulaşık makinasının yarısını zor boşalttım yatağa yattım yoksa bayılacaktım
Benim yaptigim seyleri soyleyeyim siz de mantikli bulursaniz uygularsiniz, cogunu da zaten biliyorsunuzdur eminim. 3 ay iznim vardi dogumdan sonra, ilk gunler cabuk doyuyordu, kilo artisinda da sorun olmadigindan gunde 2-3 kere sagdim, tarihleyip derin dondurucuya attim, boyle boyle baya da sut biriktirdim. Ilk cocugumda calismaya baslayinca sutum azalmisti ve 6-12 ay arasi mama da kullanmistim bunda da oyle olur diye evdeki 3 ayi iyi degerlendirmeye calistim. Kizim guzel uyudugundan ben de guzel uyuyabildim cogunlukla, gunde en az 2 litre sut ictim, dereotu yedim, alkolsuz malt icecegi ictim, kefir ictim, sut arttirdigi idda edilen caylardan ictim, sutlac yaptim yedim, yani yedim de yedimben daha baslamadım nası bı yol ızlemelıyım onu da bılmıyorum oglum yalancı emzık almadıgından oyalanmak içinde sakınlesmek ıcınde meme ıstıyor sagarsam ona kalırmı dıye dusunuyorum bı baslayamadım gercı bı kere bıberon vermeye kalktık azcık yedı ıstemedı
Ayy bulantın başladı demekKendine çok yüklemiyorsun artık vücudun taşıyamıyor, Bebiste büyudu iyece yoruyor seni.Miğde bulantısına hiç girmiyorum bile,eşim de dahil kimseyi ne eve almak istiyorum,nede ben dışarı çıkmak istiyorum,dün 3 marketten geriye çıktım en son esime ben parkta oturayim sen al dedim.
Ben de sizinkine benzer davraniyorum, oglum 4 yasinda, eve gidince ilk onunla ilgileniyorum, sen abi oldun buyudun gibi seyler soylemiyorum, kendimce guya bir denge yapiyorum ama yine de kiskancligin ufak belirtilerini de goruyorum.Bu konuda size katılıyorumBenim uyguladigim bir sistemdir bu.Hatta anneme Kayinvalideme falanda hamilelik haberini verdikten sonra tembihledim önce oğlumun halini hatrini sorun,sonra bebekle ilgili birşeyler sorun bize diye hamileyken uygulamaya başladık yani bu sistemi.
Şimdi bile hastaneye gittiğimiz gün oğlumada ya kırtasiyeden birşey,yada marketten birşey alıyoruz,sadece bebek pesinde koşmuyoruz onunlada ilgileniyoruz,önemsiyoruz,düşünüyoruz bunu bilsin görsün diye.
Bize o dönemde verdiği tavsiyeleri yazayım, bizim sürecimize çok katkısı olmuştu.Bu konuda size katılıyorumBenim uyguladigim bir sistemdir bu.Hatta anneme Kayinvalideme falanda hamilelik haberini verdikten sonra tembihledim önce oğlumun halini hatrini sorun,sonra bebekle ilgili birşeyler sorun bize diye hamileyken uygulamaya başladık yani bu sistemi.
Şimdi bile hastaneye gittiğimiz gün oğlumada ya kırtasiyeden birşey,yada marketten birşey alıyoruz,sadece bebek pesinde koşmuyoruz onunlada ilgileniyoruz,önemsiyoruz,düşünüyoruz bunu bilsin görsün diye.
Bebek büyüdükçe organlar sıkışıyor,nefes darlığı oluyor,oğlumda ben nefes alamiyorum diye acile gitmiştik,bebek sıkıştırdığı için zorlanıyorsunuz demişlerdi.Artik daha çabuk yorulmaya başlayacaksın,merdiven çıkarken falan zorlanacaksin,yolda kenara köşeye otura otura bile gitmeye başlayacaksın.Neyseki çok kilo almıyorsun,ozaman daha zor olurdu.Ayy bulantın başladı demekbenim hiç öyle bulantım olmadı ama olsa çok zor olurdu . Bizim burası hala çok sıcak ya bende kg aldım biraz hayatımda ilk kez 48 gördüm sabah tartıda . Gece de burnum tıkanıyor uyuyamıyorum düzenli . Ayın 15 i gelsin artık doktora gidip oğlumu görmek istiyorum asıl olayı anlatmadım benim doktor galiba hastaneden gitti başka şehire izne gitti diyorlar ama yalan kesin . Ona üzüldüm biraz şimdi başka bir doktora başlayacağız kendimi tedirgin hissediyorum
Tam düşündüğüm ve uygulamak üzere tavsiye verdiğim şeyler.Birde ben mesela bebek yeni doğmuş bile evdeki büyük çocuğun kardeşini kontrol altında kucağına almasına,dizine yatirmasına,öpmesine ,dokunmasına karşı değilim,Elletmeyince daha çok kinlenip l,boş bulduğunda acısını çıkarır diye düşünüyorum.Bize o dönemde verdiği tavsiyeleri yazayım, bizim sürecimize çok katkısı olmuştu.
1. Büyük çocuğun rutinini bozmamaya çalışın: Hamileliğin başlangıç döneminde kızımı yatırma işini babaya devrettim. Böylece doğumdan sonraki süreçte uyku rutini değişmemiş oldu.
2. Evde görünmez bir fil varmış gibi davranmayın: Hani derler ya büyüğün yanında küçüğü sevmeyin diye. Bunun yanlış olduğunu, kardeşini de seveceğinizi bir an önce kabullenmesi gerektiğini söylemişti.
3. Eve bebek görmeye gelen herkesi önce büyük çocukla ilgilenmeleri konusunda uyarın.
4. Büyüğün eşyalarını, izinsiz bir şekilde bebeğe kullanmayın: Kızım, bebeklerime giydiririm diyerek yenidoğan eşyalarının yarısına el koymuştu:). Sonra bu durum yavaş yavaş azalarak bitti. Şu an küçülenleri kardeşinin giymesini normal karşılıyor.
Ya ayakları yukarı döndü bugün tekmeleri gögüs altımda hissediyorum ayakları aşağıda olduğu zaman çok mutsuz oluyordum . Benim doktor da kalp yetmezliği başladı artık demişti 3 hafta önce eşim biraz nefes nefese kalıyor demişti ondan . Ya birde çok kg alsam çok zor olurdu cidden haklısınBebek büyüdükçe organlar sıkışıyor,nefes darlığı oluyor,oğlumda ben nefes alamiyorum diye acile gitmiştik,bebek sıkıştırdığı için zorlanıyorsunuz demişlerdi.Artik daha çabuk yorulmaya başlayacaksın,merdiven çıkarken falan zorlanacaksin,yolda kenara köşeye otura otura bile gitmeye başlayacaksın.Neyseki çok kilo almıyorsun,ozaman daha zor olurdu.
Evet başladı bulantılar durumlar vahim
Evet siz söyleyince hatırladım. Yardım etmek ister misin diye sorup, istiyorsa yardım etmesine fırsat vermek, istemiyorsa da zorlamamak gerekiyor demişti. Biz de öyle yaptık.Tam düşündüğüm ve uygulamak üzere tavsiye verdiğim şeyler.Birde ben mesela bebek yeni doğmuş bile evdeki büyük çocuğun kardeşini kontrol altında kucağına almasına,dizine yatirmasına,öpmesine ,dokunmasına karşı değilim,Elletmeyince daha çok kinlenip l,boş bulduğunda acısını çıkarır diye düşünüyorum.
merhaba.bence altin hesabi.banka komisyon almiyor diye biliyorum ama haftasonlari ya da mesai saatleri dışında makas fazla oluyo.yani banka daha pahaliya satip, alirken de daha düşükten alıyo senden.o yuzden mesai saatleri icinde almak ya da bozdurmak lazimKizlar beni bir konuda bilgilendirir misiniz? Fiziki altin mi iyidir yoksa altin hesabi mi? Az cok bir seyler biliyorum ama bir iki noktayi anlamadim. Mesela altin hesabinda banka komisyon aliyor mu, altini bozduracagim zaman kuyumcuda bozduracagimdan daha dusuge mi bozuyor bankalar. Sanirim altin hesabinin da cesitleri var, hangisi iyidir?
Neden sordugumu aciklayayim, aslinda kendimiz icin aldigimiz ama yurda donme isimiz uzadigindan kiraya verdigimiz bir dairemiz var. Biz uzakta oldugumuz icin kardesimin hesabina yatiriyor kiraci, biriken paranin bir kismi vergi, kurban, ailelere yardim gibi seylere gidiyor, diger kismini da altin alarak degerlendirmek istiyoruz. Fiziki altinin saklama sorumlulugunu da aileme yuklemek istemiyorum, altin hesabi mi acsak diyoruz. Kasa da bir fikir ama kasaya koyacak kadar altin olmayacak. Ne dersiniz, bana su isi biraz aciklayin.
Bende evlendim 52kiloydum şuan 57 oldum rejimdeyim ama ne zormuş bu alınan kiloları vermekDün eşimden para tırtikladim20 tl kenara koydum bozukluklar birikiyor onları su sisesine koyuyorum 10 tl gibiydi oda dışarda ogluş istedi çilek gördük bi yerde 10 tl ona markette patates sogan ekmek icecek 9 tl ona verdim bugun başka harcamam yok yarin kuaföre kas aldırmaya gidicem ins.h sonu eşimin akrabasının düğünü var 100 ona yakarız saçimi kestirip fönletcem kaşı belki o gün hallederim 50 oraya gider kilo aldim uyduran evden biseyler giymek için zayifliycam kıyafet almak istemiyorum
Okadar net bir bilgim yok ama geçen sene ablam altın hesabı yapmıştı bozdurmak istedi maalesef zararlı çıkmıştı 200 300öyle bişeydi pek önermem altın hesabını bence fiziki altın her zaman daha iyidirKizlar beni bir konuda bilgilendirir misiniz? Fiziki altin mi iyidir yoksa altin hesabi mi? Az cok bir seyler biliyorum ama bir iki noktayi anlamadim. Mesela altin hesabinda banka komisyon aliyor mu, altini bozduracagim zaman kuyumcuda bozduracagimdan daha dusuge mi bozuyor bankalar. Sanirim altin hesabinin da cesitleri var, hangisi iyidir?
Neden sordugumu aciklayayim, aslinda kendimiz icin aldigimiz ama yurda donme isimiz uzadigindan kiraya verdigimiz bir dairemiz var. Biz uzakta oldugumuz icin kardesimin hesabina yatiriyor kiraci, biriken paranin bir kismi vergi, kurban, ailelere yardim gibi seylere gidiyor, diger kismini da altin alarak degerlendirmek istiyoruz. Fiziki altinin saklama sorumlulugunu da aileme yuklemek istemiyorum, altin hesabi mi acsak diyoruz. Kasa da bir fikir ama kasaya koyacak kadar altin olmayacak. Ne dersiniz, bana su isi biraz aciklayin.
CAnım banka oranları biraz dezavantajlı olabiliyor ama...:Kizlar beni bir konuda bilgilendirir misiniz? Fiziki altin mi iyidir yoksa altin hesabi mi? Az cok bir seyler biliyorum ama bir iki noktayi anlamadim. Mesela altin hesabinda banka komisyon aliyor mu, altini bozduracagim zaman kuyumcuda bozduracagimdan daha dusuge mi bozuyor bankalar. Sanirim altin hesabinin da cesitleri var, hangisi iyidir?
Inşallah sağ salim kucağımiza almak nasip olsunda çektiğimiz sıkıntı geçiyor.son aylarda 2-3yastikla yatarsın sırtına karnin altına falan yastık koyarsın rahat edilmiyor başka türlü.Ya ayakları yukarı döndü bugün tekmeleri gögüs altımda hissediyorum ayakları aşağıda olduğu zaman çok mutsuz oluyordum . Benim doktor da kalp yetmezliği başladı artık demişti 3 hafta önce eşim biraz nefes nefese kalıyor demişti ondan . Ya birde çok kg alsam çok zor olurdu cidden haklısınbulantı için yapacak birşey yok sanırım senin için allah yardımcın olsun kanama alanın ne durumda
Muhakak olur tabi kıskançlık ama en az zararla atlatmak her zaman için iyi.Ben de sizinkine benzer davraniyorum, oglum 4 yasinda, eve gidince ilk onunla ilgileniyorum, sen abi oldun buyudun gibi seyler soylemiyorum, kendimce guya bir denge yapiyorum ama yine de kiskancligin ufak belirtilerini de goruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?