Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Morelini bozup korkutmak istemem seni,bende oğlumda 3,5 aylıkken ise dönmek durumunda kalmıştım ve biberonu kesinlikle redetti neler yaptık,neler denedik,doktor tavsiyesi üzerine pekmez sulandirip,ucuna sürdük kandirirmiyiz diye bir iki çekti ve itti her seferinde,Tam bir meme aşığı olmuştu,ne emzik nede biberonu almadı.
Doktor emzik ve biborona doğumdan 5-10 gün sonra falan vermemiz gerektiğini sonrasında anne sıcaklığını aldığı için diğerini reddettiğini ve boşuna uğraşmamız gerektiğini söyledi.
Yaklaşık 2 hafta bütün biberon uçlarıyla denedik ama olmadi.is yerine emmeye getirmek durumunda kaldı eşim günde 2 kere geliyordu.emzirip yolluyordum.cok küçük başladığım için ise, ek gidayada başlama zamanı gelmemişti.
Şahsi tavsiyem biran önce biberona başlaman.Seni emmeyi redder diye düşünme en kötu ihtimalle sagip verme şansın var biboranla.Biberonu almayınca ama ne sagip verebiliyorsun,ne de formül mama verebiliyorsun şahsi başıma gelen tecrübemi paylaşmak istedim.Asla moralini falan bozmak istememInşallah sorunsuz atlatlatirsin süreci.

Kendine çok yüklemiyorsun artık vücudun taşıyamıyor, Bebiste büyudu iyece yoruyor seni.Miğde bulantısına hiç girmiyorum bile,eşim de dahil kimseyi ne eve almak istiyorum,nede ben dışarı çıkmak istiyorum,dün 3 marketten geriye çıktım en son esime ben parkta oturayim sen al dedim.

Benim yaptigim seyleri soyleyeyim siz de mantikli bulursaniz uygularsiniz, cogunu da zaten biliyorsunuzdur eminim. 3 ay iznim vardi dogumdan sonra, ilk gunler cabuk doyuyordu, kilo artisinda da sorun olmadigindan gunde 2-3 kere sagdim, tarihleyip derin dondurucuya attim, boyle boyle baya da sut biriktirdim. Ilk cocugumda calismaya baslayinca sutum azalmisti ve 6-12 ay arasi mama da kullanmistim bunda da oyle olur diye evdeki 3 ayi iyi degerlendirmeye calistim. Kizim guzel uyudugundan ben de guzel uyuyabildim cogunlukla, gunde en az 2 litre sut ictim, dereotu yedim, alkolsuz malt icecegi ictim, kefir ictim, sut arttirdigi idda edilen caylardan ictim, sutlac yaptim yedim, yani yedim de yedim. Bence en cok ise yarayanlar uyku, su, stressiz hayat.

Calismaya baslayinca biberonu reddetmesin diye son zamanlar sagdigim sutu gunde bir kere biberonla verdim. Buzluktaki sutun tadini yabancilamasin diye arasira ondan da evdeyken icirdim, tadina alistirdim.

Benim kiz emzik aliyor, gercekten buyuk kolaylik. Oglum emzik hic almamisti, birkac cesit denedim, ama biberonda sorun yasamadik. Bazen ne yapsak da degistiremiyoruz, bebekler karakterleriyle doguyorlar, oglum zor bir bebekti, kizimi da oyle bekledigimden kendimi oyle hazirladim ama simdilik cok kolay bebek, insallah boyle gider (cok amin)

Ayy bulantın başladı demek benim hiç öyle bulantım olmadı ama olsa çok zor olurdu . Bizim burası hala çok sıcak ya bende kg aldım biraz hayatımda ilk kez 48 gördüm sabah tartıda . Gece de burnum tıkanıyor uyuyamıyorum düzenli . Ayın 15 i gelsin artık doktora gidip oğlumu görmek istiyorum asıl olayı anlatmadım benim doktor galiba hastaneden gitti başka şehire izne gitti diyorlar ama yalan kesin . Ona üzüldüm biraz şimdi başka bir doktora başlayacağız kendimi tedirgin hissediyorum

Ben de sizinkine benzer davraniyorum, oglum 4 yasinda, eve gidince ilk onunla ilgileniyorum, sen abi oldun buyudun gibi seyler soylemiyorum, kendimce guya bir denge yapiyorum ama yine de kiskancligin ufak belirtilerini de goruyorum.

Bize o dönemde verdiği tavsiyeleri yazayım, bizim sürecimize çok katkısı olmuştu.
1. Büyük çocuğun rutinini bozmamaya çalışın: Hamileliğin başlangıç döneminde kızımı yatırma işini babaya devrettim. Böylece doğumdan sonraki süreçte uyku rutini değişmemiş oldu.
2. Evde görünmez bir fil varmış gibi davranmayın: Hani derler ya büyüğün yanında küçüğü sevmeyin diye. Bunun yanlış olduğunu, kardeşini de seveceğinizi bir an önce kabullenmesi gerektiğini söylemişti.
3. Eve bebek görmeye gelen herkesi önce büyük çocukla ilgilenmeleri konusunda uyarın.
4. Büyüğün eşyalarını, izinsiz bir şekilde bebeğe kullanmayın: Kızım, bebeklerime giydiririm diyerek yenidoğan eşyalarının yarısına el koymuştu:). Sonra bu durum yavaş yavaş azalarak bitti. Şu an küçülenleri kardeşinin giymesini normal karşılıyor.

Kizlar beni bir konuda bilgilendirir misiniz? Fiziki altin mi iyidir yoksa altin hesabi mi? Az cok bir seyler biliyorum ama bir iki noktayi anlamadim. Mesela altin hesabinda banka komisyon aliyor mu, altini bozduracagim zaman kuyumcuda bozduracagimdan daha dusuge mi bozuyor bankalar. Sanirim altin hesabinin da cesitleri var, hangisi iyidir?
Neden sordugumu aciklayayim, aslinda kendimiz icin aldigimiz ama yurda donme isimiz uzadigindan kiraya verdigimiz bir dairemiz var. Biz uzakta oldugumuz icin kardesimin hesabina yatiriyor kiraci, biriken paranin bir kismi vergi, kurban, ailelere yardim gibi seylere gidiyor, diger kismini da altin alarak degerlendirmek istiyoruz. Fiziki altinin saklama sorumlulugunu da aileme yuklemek istemiyorum, altin hesabi mi acsak diyoruz. Kasa da bir fikir ama kasaya koyacak kadar altin olmayacak. Ne dersiniz, bana su isi biraz aciklayin.

Bebek büyüdükçe organlar sıkışıyor,nefes darlığı oluyor,oğlumda ben nefes alamiyorum diye acile gitmiştik,bebek sıkıştırdığı için zorlanıyorsunuz demişlerdi.Artik daha çabuk yorulmaya başlayacaksın,merdiven çıkarken falan zorlanacaksin,yolda kenara köşeye otura otura bile gitmeye başlayacaksın.Neyseki çok kilo almıyorsun,ozaman daha zor olurdu.
Evet başladı bulantılar durumlar vahim

Tam düşündüğüm ve uygulamak üzere tavsiye verdiğim şeyler.Birde ben mesela bebek yeni doğmuş bile evdeki büyük çocuğun kardeşini kontrol altında kucağına almasına,dizine yatirmasına,öpmesine ,dokunmasına karşı değilim,Elletmeyince daha çok kinlenip l,boş bulduğunda acısını çıkarır diye düşünüyorum.

Ya ayakları yukarı döndü bugün tekmeleri gögüs altımda hissediyorum ayakları aşağıda olduğu zaman çok mutsuz oluyordum . Benim doktor da kalp yetmezliği başladı artık demişti 3 hafta önce eşim biraz nefes nefese kalıyor demişti ondan . Ya birde çok kg alsam çok zor olurdu cidden haklısın bulantı için yapacak birşey yok sanırım senin için allah yardımcın olsun kanama alanın ne durumda

Evet siz söyleyince hatırladım. Yardım etmek ister misin diye sorup, istiyorsa yardım etmesine fırsat vermek, istemiyorsa da zorlamamak gerekiyor demişti. Biz de öyle yaptık.

merhaba.bence altin hesabi.banka komisyon almiyor diye biliyorum ama haftasonlari ya da mesai saatleri dışında makas fazla oluyo.yani banka daha pahaliya satip, alirken de daha düşükten alıyo senden.o yuzden mesai saatleri icinde almak ya da bozdurmak lazim

ben memmunum.mesela 500liram var o an kac gram denk gelirse ona gore aliyosun.

Selam kızlar yeni oturabildim 10 'dan önce kalkamıyoruz. bu ara oglusla sabah krep yaptım ogluş geceden sipariş veriyi artik etraf topladim merkezde park var oraya goturcektim mercimek corba biber dolması yaptim buzluktan süt indirmiştim onu pisirip ciktim geldik sütü mayaladim kahve içiyorum eşim gelene yakın dolmalari firınliycam

Dün eşimden para tırtikladim 20 tl kenara koydum bozukluklar birikiyor onları su sisesine koyuyorum 10 tl gibiydi oda dışarda ogluş istedi çilek gördük bi yerde 10 tl ona markette patates sogan ekmek icecek 9 tl ona verdim bugun başka harcamam yok yarin kuaföre kas aldırmaya gidicem ins.h sonu eşimin akrabasının düğünü var 100 ona yakarız saçimi kestirip fönletcem kaşı belki o gün hallederim 50 oraya gider kilo aldim uyduran evden biseyler giymek için zayifliycam kıyafet almak istemiyorum

Bende evlendim 52kiloydum şuan 57 oldum rejimdeyim ama ne zormuş bu alınan kiloları vermek Gitmiyo anacım herkesten evlendıkten sonra genelde kilo alınıyo diye duydum benm gbi olan var mı?

Okadar net bir bilgim yok ama geçen sene ablam altın hesabı yapmıştı bozdurmak istedi maalesef zararlı çıkmıştı 200 300öyle bişeydi pek önermem altın hesabını bence fiziki altın her zaman daha iyidir

CAnım banka oranları biraz dezavantajlı olabiliyor ama...:
Bankadan gr altını kaç tl ye aldıysanız onu not edip bozduracağınız zaman kar edip etmediğinize bakmalısınız. Kar ettiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız... fiziki saklaması gerçekten zor... bir de eskiye göre daha tehlikeli buluyorum. Fiziki de saklama derdi olmasa daha karlı ama...: ülke de ekonomik bir sorun olduğunda siz bozdurmak istediğinizde kuyumcular nakit yok deyip bozmak istemeyebiliyor kuyumcu kuyumcu gezmek de sorun olabiliyor o kadar altın ile...

Inşallah sağ salim kucağımiza almak nasip olsunda çektiğimiz sıkıntı geçiyor.son aylarda 2-3yastikla yatarsın sırtına karnin altına falan yastık koyarsın rahat edilmiyor başka türlü.
Kanama alanı azalmış diyor 2 haftadir.Vucut zamanla emilim yapacak dedi.hemen geçmez dedi. pazartesi gel raporu uzatalım dedi.Kanim 10.4 ama 3.ayda kan ilacı vereceğim dedi.

Ben de sizinkine benzer davraniyorum, oglum 4 yasinda, eve gidince ilk onunla ilgileniyorum, sen abi oldun buyudun gibi seyler soylemiyorum, kendimce guya bir denge yapiyorum ama yine de kiskancligin ufak belirtilerini de goruyorum.
Muhakak olur tabi kıskançlık ama en az zararla atlatmak her zaman için iyi.
Benim oğlum 9 yaşında 4.sınıfa gidiyor,inşallah sağ salim kucağımiza alırız kardeşi doğduktan 2 ay sonra 10 yaşına girecek inşallah oglumda.Daha bilinçli davranıyor ama ben yinede büyük nasıl olsa kıskanmaz deyip ipin ucunu kaçırmak düzenini bozmak istemiyorum.Kardesini kucaklamasini,öpmek istemesine v.s hiç bir şekilde müdahale edip engel olmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…