- 25 Nisan 2018
- 1.445
- 5.035
- 158
- 39
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #44.701
Sizin kiskanclik yasayacaginizi dusunmuyorum, oglunuz masallah buyukmus. Ben de hic engel olmadim, kucagina almak istedi, dogdugu ilk gunden verdim ben de, tabi tam bi verme degil ben kendim tutuyorum, kucagina koyuyormus gibi yapiyorum, kontrol bende cunku benim oglan daha 4 yasinda. Ay bir de kollarinda biraz agirlik hissedince, tamam bu kadar yeter, agirmis diyor.Muhakak olur tabi kıskançlık ama en az zararla atlatmak her zaman için iyi.
Benim oğlum 9 yaşında 4.sınıfa gidiyor,inşallah sağ salim kucağımiza alırız kardeşi doğduktan 2 ay sonra 10 yaşına girecek inşallah oglumda.Daha bilinçli davranıyor ama ben yinede büyük nasıl olsa kıskanmaz deyip ipin ucunu kaçırmak düzenini bozmak istemiyorum.Kardesini kucaklamasini,öpmek istemesine v.s hiç bir şekilde müdahale edip engel olmak istemiyorum.
Tesekkur ediyorum yorumuzu icin, bu saat ayrimini bilmiyordum iyi oldu ogrendigim. Paran ne kadar varsa o kadar aliyor olabilmekte avantaj.merhaba.bence altin hesabi.banka komisyon almiyor diye biliyorum ama haftasonlari ya da mesai saatleri dışında makas fazla oluyo.yani banka daha pahaliya satip, alirken de daha düşükten alıyo senden.o yuzden mesai saatleri icinde almak ya da bozdurmak lazim
ben memmunum.mesela 500liram var o an kac gram denk gelirse ona gore aliyosun.
Ya bir de annemler saklayacagi icin onlara yuk olmak istemiyorum, kendim saklasam hadi neyse. Ancak 2-3 sene sonra bozdururuz heralde, ev pesinati icin.CAnım banka oranları biraz dezavantajlı olabiliyor ama...:
Bankadan gr altını kaç tl ye aldıysanız onu not edip bozduracağınız zaman kar edip etmediğinize bakmalısınız. Kar ettiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız... fiziki saklaması gerçekten zor... bir de eskiye göre daha tehlikeli buluyorum. Fiziki de saklama derdi olmasa daha karlı ama...: ülke de ekonomik bir sorun olduğunda siz bozdurmak istediğinizde kuyumcular nakit yok deyip bozmak istemeyebiliyor kuyumcu kuyumcu gezmek de sorun olabiliyor o kadar altın ile...
Cok da zarar etmek istemem tabi, fiziki altin her zaman daha iyi de su saklama sorunu olmasa..Okadar net bir bilgim yok ama geçen sene ablam altın hesabı yapmıştı bozdurmak istedi maalesef zararlı çıkmıştı 200 300öyle bişeydi pek önermem altın hesabını bence fiziki altın her zaman daha iyidir
Biraz düşükmüş kanın yaInşallah sağ salim kucağımiza almak nasip olsunda çektiğimiz sıkıntı geçiyor.son aylarda 2-3yastikla yatarsın sırtına karnin altına falan yastık koyarsın rahat edilmiyor başka türlü.
Kanama alanı azalmış diyor 2 haftadir.Vucut zamanla emilim yapacak dedi.hemen geçmez dedi. pazartesi gel raporu uzatalım dedi.Kanim 10.4 ama 3.ayda kan ilacı vereceğim dedi.
Benim banka 2 TL fark koyuyorKizlar beni bir konuda bilgilendirir misiniz? Fiziki altin mi iyidir yoksa altin hesabi mi? Az cok bir seyler biliyorum ama bir iki noktayi anlamadim. Mesela altin hesabinda banka komisyon aliyor mu, altini bozduracagim zaman kuyumcuda bozduracagimdan daha dusuge mi bozuyor bankalar. Sanirim altin hesabinin da cesitleri var, hangisi iyidir?
Neden sordugumu aciklayayim, aslinda kendimiz icin aldigimiz ama yurda donme isimiz uzadigindan kiraya verdigimiz bir dairemiz var. Biz uzakta oldugumuz icin kardesimin hesabina yatiriyor kiraci, biriken paranin bir kismi vergi, kurban, ailelere yardim gibi seylere gidiyor, diger kismini da altin alarak degerlendirmek istiyoruz. Fiziki altinin saklama sorumlulugunu da aileme yuklemek istemiyorum, altin hesabi mi acsak diyoruz. Kasa da bir fikir ama kasaya koyacak kadar altin olmayacak. Ne dersiniz, bana su isi biraz aciklayin.
Tesekkur ederim aciklama icin, gramda 2 TL fark ise cok gelmedi bana. Cok uzun vadeli dusunmuyoruz, 2-3 yillik istiyorum, sonra ev pesinati icin kullanmak istiyorum.Benim banka 2 TL fark koyuyor
Altın 274 iken 24 ayar Gr altını 270 den bozdurdum kuyumcudan
Geçmiş senelerde bankadan gittim ama şuan ücretsiz izindeyim fiziki ilerliyorum bir çeyrek iki çeyrek aylık
klasik sözü söyleyeceğim uzun vadede hepsi karlı
Ahh canim ben nisanlıyken 59 dum şimdilik sorma 72 oldum dogum yaptim 1 sene önce 67 li kilolardaydim bu eve taşındım çıktığım pek bi yer yok köhne yer spor desen hakgetire boşluktan kışın yemege verdim kendimi 73 kusur gördüm suan 1 kilodan fazla verdim devam etmek istiyorum insallah mart sonu bir kaban aldim 5 kilo vermem gerekli içine giriyim çok uyguna aldim o yüzden hırslandim bu araBende evlendim 52kiloydum şuan 57 oldum rejimdeyim ama ne zormuş bu alınan kiloları vermekGitmiyo anacım herkesten evlendıkten sonra genelde kilo alınıyo diye duydum benm gbi olan var mı?
Nice yıllara canımBugün ki harcama kuaför 50 tl başka bişey almadım
Bugün evlilik yıldönümümüz dü ❤❤dışarda yemek yedik ne kadar tuttu bilmiyorumeşim bi de çiçek yaptırmış 100 tl bunu biliyorum
Aynen hadi inşallah veririz kilolarıEşim gec geldi yemek ye topla yaptim cay ictim kaş bıyık kendim aldim baya topladim kaşları o paradan kurtuldum kuaföre sordum 20 tl ddi biri 25 ddi biri saç kesimine pazar kestiririm yarin bir gratis e gidicem saç jolesi alcam bi kac bişey daha lazim nete baktim %50 indirim varmis bugun burdaki avm den cikanlarin çogu gratis posetliydi nedeni ddimesime saç jölesi alayım ddim bugun onur market var burda 26 tl yazıyordu almadim simdi baktim nette gratiste 15 mis 7 bucuk olmus ordan alirim kendime dudak balm fln alcam
tesekkur ederım canım bılıyorum yardımcı olmak ıcın soyledıgını, biz dogdugu gün emzik verdik almadı dılıyle dolandırıp atıyor ilk defa sünnet olurken sagdım sütümü verdim biraz içmiş içerde devamını da zar zor bıraz ıcerdim arada denıcem haklısın bıberona alıssın biraz ıse gıderken ck zor olur yoksaMorelini bozup korkutmak istemem seni,bende oğlumda 3,5 aylıkken ise dönmek durumunda kalmıştım ve biberonu kesinlikle redetti neler yaptık,neler denedik,doktor tavsiyesi üzerine pekmez sulandirip,ucuna sürdük kandirirmiyiz diye bir iki çekti ve itti her seferinde,Tam bir meme aşığı olmuştu,ne emzik nede biberonu almadı.
Doktor emzik ve biborona doğumdan 5-10 gün sonra falan vermemiz gerektiğini sonrasında anne sıcaklığını aldığı için diğerini reddettiğini ve boşuna uğraşmamız gerektiğini söyledi.
Yaklaşık 2 hafta bütün biberon uçlarıyla denedik ama olmadi.is yerine emmeye getirmek durumunda kaldı eşim günde 2 kere geliyordu.emzirip yolluyordum.cok küçük başladığım için ise, ek gidayada başlama zamanı gelmemişti.
Şahsi tavsiyem biran önce biberona başlaman.Seni emmeyi redder diye düşünme en kötu ihtimalle sagip verme şansın var biboranla.Biberonu almayınca ama ne sagip verebiliyorsun,ne de formül mama verebiliyorsun şahsi başıma gelen tecrübemi paylaşmak istedim.Asla moralini falan bozmak istememInşallah sorunsuz atlatlatirsin süreci.
tesekkur ederım oneriler için ben henuz hıc bırıktırmedm pompayı yenı aldım bakalım yavas yavas bırıktırmeye calıscam emzık almadıgımdan devamlı oyalanmak ıcınde kullanıyor benı o yuzden bırıkıcek zaman olmuyor cogunlukla,ama daha cok dıkkat edıcem artık.ınsAllah her sey kolay ve guzel olurBenim yaptigim seyleri soyleyeyim siz de mantikli bulursaniz uygularsiniz, cogunu da zaten biliyorsunuzdur eminim. 3 ay iznim vardi dogumdan sonra, ilk gunler cabuk doyuyordu, kilo artisinda da sorun olmadigindan gunde 2-3 kere sagdim, tarihleyip derin dondurucuya attim, boyle boyle baya da sut biriktirdim. Ilk cocugumda calismaya baslayinca sutum azalmisti ve 6-12 ay arasi mama da kullanmistim bunda da oyle olur diye evdeki 3 ayi iyi degerlendirmeye calistim. Kizim guzel uyudugundan ben de guzel uyuyabildim cogunlukla, gunde en az 2 litre sut ictim, dereotu yedim, alkolsuz malt icecegi ictim, kefir ictim, sut arttirdigi idda edilen caylardan ictim, sutlac yaptim yedim, yani yedim de yedim. Bence en cok ise yarayanlar uyku, su, stressiz hayat.
Calismaya baslayinca biberonu reddetmesin diye son zamanlar sagdigim sutu gunde bir kere biberonla verdim. Buzluktaki sutun tadini yabancilamasin diye arasira ondan da evdeyken icirdim, tadina alistirdim.
Benim kiz emzik aliyor, gercekten buyuk kolaylik. Oglum emzik hic almamisti, birkac cesit denedim, ama biberonda sorun yasamadik. Bazen ne yapsak da degistiremiyoruz, bebekler karakterleriyle doguyorlar, oglum zor bir bebekti, kizimi da oyle bekledigimden kendimi oyle hazirladim ama simdilik cok kolay bebek, insallah boyle gider (cok amin)
Nice mutlu yıllara ne güzel evliliğinizde 10 yıl olmuş neredeyse.biz ihtiyacımız neyse onu alırız artık sorup iki evlilik yıl dönümümüzdede bir yerlere gittik çok seviyorum.30 eylül oldugundan çok sakin oluyor.haftaiçi gidiyoruz uygunda oluyor.inş bebiş gelincede devam edebilirixEvlilik yildonumuz kutlu olsun, daha nice guzel yillariniz olsun. Kac yillik evlisiniz? Biz son iki senedir unutuyoruz kutlamayi, uzerinden birkac gun gecince hatirlayip guluyoruz, heralde yaslandik diye. Seneye 10. yilimiz bu sefer unutmak istemiyorum.
Canım ne aldın süt sagma makinasını bu hafta emzirme haftasıymış daha uygın sanki ürünlertesekkur ederım oneriler için ben henuz hıc bırıktırmedm pompayı yenı aldım bakalım yavas yavas bırıktırmeye calıscam emzık almadıgımdan devamlı oyalanmak ıcınde kullanıyor benı o yuzden bırıkıcek zaman olmuyor cogunlukla,ama daha cok dıkkat edıcem artık.ınsAllah her sey kolay ve guzel olur
Tesekkur ederim, aynen biz de ihtiyacimiz olan seyleri birbirimize hediye ediyoruz. Aman boyle devam edin ne guzel, biz cocuklar olunca kendimizi biraz unuttuk galiba, oglumun dogum gunu bizim yildonumunden bir kac gun once aslinda, dogum gununu kutluyoruz ama nasilsa bizim yil donumu gume gidiyor.Nice mutlu yıllara ne güzel evliliğinizde 10 yıl olmuş neredeyse.biz ihtiyacımız neyse onu alırız artık sorup iki evlilik yıl dönümümüzdede bir yerlere gittik çok seviyorum.30 eylül oldugundan çok sakin oluyor.haftaiçi gidiyoruz uygunda oluyor.inş bebiş gelincede devam edebilirix
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?