- 11 Mart 2013
- 33.686
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.073
- 798
- 33
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #47.501
Başınız sağ olsunMerhaba kizlar, ben bugun cok zor bir gun yasadim, hic kan bagim olmayan ama cok sevdigim birini kaybettim. Yasliydi ama saglikliydi, cok ani oldu olumu. Annemle babama bilet aldik, simdi yoldalar, cenazeyi bekletiyorlar, pazar defnedilecek, annemler ancak cumartesi 4`te inicekler ucaktan. Yurtdisinda oldugum icin ilk defa cok pisman oldum, bebegimin passaportunu daha cikarmamistik, gidemedim.
Amcam ve halam ikiz kardesler, hic ayrilmamislardi taki dune kadar. 28 yil once biz koyden Istanbul`a tasinmistik, halamla amcamin da yardimcilari isten ayrilmis, bir tanidik vasitasiyla biz onlarin villasina kapici olarak girmistik. Ben 6, kardesim 4 yasindaydi. Okula basladim ama onluk canta alacak kadar bile paramiz yoktu, halam aldi. Bize hic ustten bakmadilar, sofralarinda oturttular. Cocuklugum, genckizligim hepsi onlarla ayni bahce icinde gecti, mezuniyetlerimde annemden babamdan daha cok agladilar, gurur duydular, ben o evden gelin oldum, nikah sahitim olmuslardi. Annemler birkac yil daha onlarla kaldilar ama sonra kendi evlerine tasindilar, annem artik cok yoruluyordu, ama ustlerinden ellerini hic cekmedi, her gun telefonda konusur, sik sik gider her ihtiyaclarina yetisirdi. Hic cocuklari yoktu, halam bir de kadin dogum doktoruydu, kimbilir kac bebegi dogurttu, ama kendi cocugu olmamisti, kucukken hatirliyorum benim kizim ol derdi, ben de benim annem de var babam da yurttlarda cok cocuk var, onlardan al derdim.
Halamin gidisiyle sanki bizim de hayatimizda bir sayfa kapandi, simdi amcam kaldi. Annemler 20 gun sonra donecek sekilde bilet aldik ama amcami emin ellerde birakmadan gelmelerini istemiyorum. Kayinvalidem de gelebilir belki, o zamana kadar izin alacagiz biraz ben biraz esim. Annem babam yikildi, kardesim perisan. Niye bunlari anlattim bilmiyorum, kusura bakmayin, yatsam yatamiyorum da oyle iste.
Kp ne işi varmış lohusa kadının yanında emzireceksin, bebeğin altını degiseceksin,yeri gelecek uzanıp uyuyacaksin pijamayla evde gezeceksin hadi kv hanım gelip yardımcı olabilir kp bebis 2,3 aylık olduktan sonra gelsin yani lohusa insanın yanında işi neymiş sanki bir şeye yarayacakGelirken ne getirelim dedi ya ben şok kp de mi gelecek hemen doğumabenim babam bile ilk gelmiyor . Şöyle plan yaptım ben eşime de anneme de söyledim hatta . İlk annemle kv gelirler doğumda ben birkaç gün toparlanınca kp i arayacağım baba buyur gel diye . O gelir birkaç gün kalır sonra kv ile onlar dönerler o arada babamla kız kardeşim gelirler birkaç gün de onlar kalırlar annemi de alır dönerler diye düşündüm uygun olan da bu bence . Ama şimdi bi şaşırdım öyle diyince
Tesekkur ederim, gercekten cok iyi bir insandi, benim uzerimde cok emegi vardi, unutamam. Allahim onu cennetinin en guzel yerlerine koysun, kabrini nurla doldursun insallah.Başın sağolsun, Halanın mekanı cennet olsun. Nasıl telkin edilir bilmiyorum ancak anlattığına göre çok iyi yürekli insanmış. Bu dünya fani ise ve asıl kalıcı yer öte tarafsa halanın ne mutlu canına güzel şeyler yapmış.
Tesekkur ederim, Allah razi olsun.Basiniz sağ Olsun Allah geride kalanlara sağlıklı uzun versin insallah
Tesekkur ederim Tugce.Başınız sağ olsun
Tesekkur ederim canim.Zeynep Gulru başın sağolsun canım
Ben çözemedim ki kv ile birlikte gelecek mi . Gelirken ne getirelim dedi kv bende kalp kırıklığı olmasın diye babamda mı geliyor anne diyemedim. Annem sen birşey sorma sakın çok ayıp demişti . Annem telefonda kv ye babası sonradan gelecek 2 gün kalacak torunu kızımızı görecek birlikte döneceğiz demiş kv oradan anlamalı. Önceden olsa yok ya gelmez derim ama artık yapmaz diyemiyorum yapmaz dediğim şeyleri yapıyorlar çünkü . Benim planım şu yöndeydi anneme anne ben arayıp anlayacağım planı dediğim zaman annem olmaz ayıp dedi susturdu . Annemle kv doğuma gelirler ben birkaç gün toparlanınca kpi arayıp davet edecektim o gelir birkaç gün görüşürüz torunu görür sonra kv ile geri dönerler . O arada babamla kız kardeşim ( bekar öğrenci ) gelir birkaç günde onlar kalırlar annemi de alıp dönerler bizde kendi hayatımıza adapte oluruz diye düşündüm annem de evet iyi böyle demişti . Eşime de söylemiştim hattaKp ne işi varmış lohusa kadının yanında emzireceksin, bebeğin altını degiseceksin,yeri gelecek uzanıp uyuyacaksin pijamayla evde gezeceksin hadi kv hanım gelip yardımcı olabilir kp bebis 2,3 aylık olduktan sonra gelsin yani lohusa insanın yanında işi neymiş sanki bir şeye yarayacak
Doğru söze ne denir ki hayatta yaşaya yaşaya bunu yeni fark etmeye başladımBirde kimsenin kendiniz gibi düşünmesini beklemeyin yaşı ileri olan insanlardan hiç beklemeyin onlara göre de kendi yaptıkları düşündükleri doğru...
Günaydın ay geçmiş olsun biraz ihlamur filan iç limon da sık içineHerkese günaydınlar
Çok fena grip oldum sesim değişti boğazım ağrıyor pöööööf
FMF i biliyorum ancak genetik hastalıklar içinde yine de en masumu. Kolşisin çok çok etkili bir ilaç. Eğer oğlunuz hasta ise hem eşinde hem de sende mutasyon vardır. Bebek için genetik danışmanlık aldınız mı?Günaydın mutlu hafta sonları
Gece çok fazla uyanıyorum ve çok uzun süre uykuya dalamıyorum,hafta sonları Sabahları da aynı şekilde erkenden uyanıyorum.
Bugün oğlumun bireysel veli ogretmenngorusmesi var.Biraz öğretmenine ve uyguladığı(kendince) şekle canımız sıkkın.Esimle birlikte gideceğiz müdürlede görüşeceğiz.
Geçen haftabtatilde 3 gün zorunlu sebeplerden şehir dışındaydık ve onun verdiği sistemle çalışamadı oğlum diye neden 3 gün kalıyorsunuz cankuşhanim bu sene önemli orta okula geçicek oğlunuz v.s diye hesap sordu.tabiki kalma sebebimizin hastane ve doktor kontrolü olduğunu soyledigim halde böyle deme hakkını kendinde buldu.oglum zarar görmesin diye telefonda pek birşey söylemedim ama kaç gündür gece gündüz kafama takmış vaziyetteyim.
Oğlum rahatsız FMF hastası 3 yaşından beri behçet hastalarının kullandığı hapı kullanıyor atak geçiriyor ateşi 40 larda oluyor, bütün eklemleri ağrıyor sızlıyor teşhis koyulana kadar 1 yıl neler çektik Allah biliyor her hafta ateşlenen 39-40larda ateşlenen ve günlerce ateşi düşmeyen yemez içmez vaziyette bir damla su içirmek çin saatlerce başında yalvararark 1 yıl geçirdik.Cok şükür şimdi 3yildir tam olarak düzene girdi kadın oğlumun durumunu bildiği ve 3 ayda bir düzenli olarak 2 gün üst üste 6'şar tüp kan verdiğini bildiği halde neden 3 gün kaldınız da verdiğim çalışma programını aksattınız diye hesap soruyor.Esim çok kızgın Isterse seneye 100%100 burs kazansın yinede göndermeyeceğim çocuğun başını yiyorlar dersten kafasını kaldıramıyor 9 yaşındaki çocuk diyor.okulun zorunlu etüt vardı eve 19:15 de geldi üst degist yemek
Ye derken saat oldu 20:00 çocuk yarim yamalak yemek yedi 60 tane soru vermiş çözmek üzere nezaman dinlenicek ne zaman uyuyup sabah tekrar okula gidicek,biz nezaman sohbet edicez, bir sıkıntısı sorunu varmı diye sorup üzerine konusacagiz, bugün neler yapmış ne zaman anlatabilecek yariş atı sanki.
Yani kaç gündür iyice bu okul konularından bunalmış vaziyetteyiz.
Teşekkürler canım ıhlamuru limonsuz içtim. Suda eriyen C vitamini aldım birazdan pazara gidip portakal stoklayacağım.Günaydın ay geçmiş olsun biraz ihlamur filan iç limon da sık içine
Evet evet havuç ta al iyi geliyorTeşekkürler canım ıhlamuru limonsuz içtim. Suda eriyen C vitamini aldım birazdan pazara gidip portakal stoklayacağım.
Gerçekten lohusayke. Zor oluyor benim kv geldi çöp bile kaldırmadı bildiğin bize ziyan bilet parası falandı filandi zarar yine bize oldu birde laflar çabası yaniBen çözemedim ki kv ile birlikte gelecek mi . Gelirken ne getirelim dedi kv bende kalp kırıklığı olmasın diye babamda mı geliyor anne diyemedim. Annem sen birşey sorma sakın çok ayıp demişti . Annem telefonda kv ye babası sonradan gelecek 2 gün kalacak torunu kızımızı görecek birlikte döneceğiz demiş kv oradan anlamalı. Önceden olsa yok ya gelmez derim ama artık yapmaz diyemiyorum yapmaz dediğim şeyleri yapıyorlar çünkü . Benim planım şu yöndeydi anneme anne ben arayıp anlayacağım planı dediğim zaman annem olmaz ayıp dedi susturdu . Annemle kv doğuma gelirler ben birkaç gün toparlanınca kpi arayıp davet edecektim o gelir birkaç gün görüşürüz torunu görür sonra kv ile geri dönerler . O arada babamla kız kardeşim ( bekar öğrenci ) gelir birkaç günde onlar kalırlar annemi de alıp dönerler bizde kendi hayatımıza adapte oluruz diye düşündüm annem de evet iyi böyle demişti . Eşime de söylemiştim hatta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?