- 27 Şubat 2017
- 2.655
- 6.832
- 158
- 40
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #47.541
Oğlumun hastalığı evet birçok hastalığa göre daha iyi Allah beterinden korusun insallahFMF i biliyorum ancak genetik hastalıklar içinde yine de en masumu. Kolşisin çok çok etkili bir ilaç. Eğer oğlunuz hasta ise hem eşinde hem de sende mutasyon vardır. Bebek için genetik danışmanlık aldınız mı?
Ay bizim arkadaşın oğluna anneanne evde bakıyordu lojmandan çıkmıyorlardı 1 kere hastahane ye gitmişler anında rota kapmış çocukKizlar rota aşısı yan etki bağırsak dugumlenmesi yapıyormuş. Ama oncedenmis.
Sizde yan etki oldu mu.
Benim kız zaten kolik. Korkuyorum açıkçası.
Bir de 4 yaşa kadar en az evde bakılacak diye planlıyoruz.ama yine de rota risk.korkuyorum yakalanır diye.
İşte bende çok korkuyorum.Ay bizim arkadaşın oğluna anneanne evde bakıyordu lojmandan çıkmıyorlardı 1 kere hastahane ye gitmişler anında rota kapmış çocuk
Bende merak ediyorum takipteyimİşte bende çok korkuyorum.
Sonuçta artık homojen bir yapıda değiliz ülke olarak. Hastalıklar çoğaldı ve çeşitleri arttı diyor doktor.
neyse yan etkileri konusunda kızlar dönüş yaparsa sevinirim
Ben olsam gitmem Allah korusun eşin haklıKızlar kendimi çok stresli hissediyorum ikide bir nefesim kesilir gibi oluyor. Yarın arkadaşımın düğünü vardı İstanbul’da, hamileliğim iyi gidiyor zannediyordum ayın 20sine kadar şimdi işler baya değişti kendimi de çok iyi hissetmiyorum eşimde riske atamayız oralarda birsey olsa naparız diyor az değil 480 km ve tek araçla gidebiliyoruz. (Uçak tren mümkün değil) Baya stres oldum gitmek istiyorum arkadaşımı görmek istiyorum ama kendime güvenemiyorum arada kafam fln ağırlaşır gibi oluyor, zonkluyor. Günde 4 kez tansiyon ilacı içiyorum. Siz olsanız naparsınız, bu arada bizim 6. Evlilik yıldönümüde yarın yani düğünle aynı gün
Canım benim oglum da hic yan etki olmadi şükür oglum da fena koliktiİşte bende çok korkuyorum.
Sonuçta artık homojen bir yapıda değiliz ülke olarak. Hastalıklar çoğaldı ve çeşitleri arttı diyor doktor.
PLanli bebeklerde genetik tarama yapilabiliyor embriyolara, ama tabi ivf olmasi lazim dogal yolla degil. Annem De fmf hastasi ama ondaki ifadeleri daha farkli ates olmuyor hic ve bunu 48 yasinda filan ogrenebildi bir turlu bilemediler.Oğlumun hastalığı evet birçok hastalığa göre daha iyi Allah beterinden korusun insallah
Ama 1 yıl bu teşhis kovulana kadar neler söylendi hangi teşhisler koyuldu tahmin edersiniz.kolsisin zaten tedavi etmiyor sadece atakları baskiliyor.Ve organ tahribatı böbrekler ne durumda falan diye 3 ay da bir bütün terkikler yapılıyor.
Oğluma malesef hastalık benden geçmiş.Genetik hastalıklarda anneler erkek çocuklara yüksek oranda hastaligi geçirirlermiş.bende tasiyiciymisim bunu tabiki oğlumun teşhisinden sonra bizde anne baba olarak genetik testi yaptırdık ve bu şekilde öğrendik benimde taşıyıcısı olduğumu.
Bebek icon yaptırmadık birkaç doktora danıştık bir türlü yönlendirme yapmadılar bu konuyla ilgili.Zaten anne karnındayken veya doğduktan sonrada alınabilecek bir önlem yok malesef bu konuda.kendimiz de çok araştırıp soruşturduk.
Rota aşısı miCanım benim oglum da hic yan etki olmadi şükür oglum da fena kolikti
Evet canım rota aşısı iki doz olanı yatırmıştım aylarını hatırlamıyorum ama maalesefRota aşısı mi
Canım ikisinede sinirlenmekte haklisin tülleri de gelince yıkayıp assınlar nolacakBugun pertim cikti. Annemler gelecek yurtdisindan evlerini temizletmemi istediler 320 metrekare ev uc bayan geldi oglumu kvye biraktim. Kv her seferinde ariyor oglan durmuyor agliyor gel diye 3 sefer git gel yaptim ordan oraya kostur mahvoldum. Tam evden cikiyorum bayanlarin yanina gidecegim henuz yoldayken ariyor oglan durmuyor diye. Al oyala biraz babaannesi hayran kurban ben bu cocuga bir omur bakarim senide unutur demesini biliyorsun Kirk yilda bir acil bir isim olunca birakiyorum zirt pirt arayip sinir etti. Bir ara sular kesildi c.makinesi yarida kaldi sonra neyseki geldi sular calistirdik ama tuller bitmedi. Anneme tuller yetismedi dedim o zaman her gun git bir posta tulu kur cikar biz gelene kadar bitsin diyor. Karnim burnumda her gun bir saat yol git gel oglan kucuk evleri buz gibi kombi calismiyor oglani yarim saat tutsam orda hasta olacak. Anneme her gun bu halimle kucucuk cocukla git gel yapamam dedim bozuldu biraz. Kv bir taraftan annem bir taraftan sinir ettiler beni. Esimide sinir ettiler kina gecesi varmis bugun sehrin bir ucundan bir ucuna illa bizi sen goturup getireceksin diyor annesi. Diger akrabalarda sizi goturucekse bizide alsin diye tutturdular. Evleri sehrin bir ucunda dugun salonuda bir ilcede bizim eve hem onlarin evi hem dugun salonu tamamen ters dusuyor. Evlerine gidip alacak onlari ordan dugun salonuna bekleyecekki kina gecesi bitsin sonra her birini tekrar eve birakacak. Her seferinde bizi koye gotur bizi suraya gotur bizi burdan al oraya birak yakit yetistiremiyoruz artik.
Bugun pertim cikti. Annemler gelecek yurtdisindan evlerini temizletmemi istediler 320 metrekare ev uc bayan geldi oglumu kvye biraktim. Kv her seferinde ariyor oglan durmuyor agliyor gel diye 3 sefer git gel yaptim ordan oraya kostur mahvoldum. Tam evden cikiyorum bayanlarin yanina gidecegim henuz yoldayken ariyor oglan durmuyor diye. Al oyala biraz babaannesi hayran kurban ben bu cocuga bir omur bakarim senide unutur demesini biliyorsun Kirk yilda bir acil bir isim olunca birakiyorum zirt pirt arayip sinir etti. Bir ara sular kesildi c.makinesi yarida kaldi sonra neyseki geldi sular calistirdik ama tuller bitmedi. Anneme tuller yetismedi dedim o zaman her gun git bir posta tulu kur cikar biz gelene kadar bitsin diyor. Karnim burnumda her gun bir saat yol git gel oglan kucuk evleri buz gibi kombi calismiyor oglani yarim saat tutsam orda hasta olacak. Anneme her gun bu halimle kucucuk cocukla git gel yapamam dedim bozuldu biraz. Kv bir taraftan annem bir taraftan sinir ettiler beni. Esimide sinir ettiler kina gecesi varmis bugun sehrin bir ucundan bir ucuna illa bizi sen goturup getireceksin diyor annesi. Diger akrabalarda sizi goturucekse bizide alsin diye tutturdular. Evleri sehrin bir ucunda dugun salonuda bir ilcede bizim eve hem onlarin evi hem dugun salonu tamamen ters dusuyor. Evlerine gidip alacak onlari ordan dugun salonuna bekleyecekki kina gecesi bitsin sonra her birini tekrar eve birakacak. Her seferinde bizi koye gotur bizi suraya gotur bizi burdan al oraya birak yakit yetistiremiyoruz artik.
Pure Bebekle avm ye ve restoranta gidiyorsunuzdur. Bundan daha buyuk risk yok.İşte bende çok korkuyorum.
Yerinde olsam asla gitmezdim. Hem Hava buz gibi hem de gunduzler kisa. Yat evinde dinlen sicacik, yollarda kendin heba etme.Kızlar kendimi çok stresli hissediyorum ikide bir nefesim kesilir gibi oluyor. Yarın arkadaşımın düğünü vardı İstanbul’da, hamileliğim iyi gidiyor zannediyordum ayın 20sine kadar şimdi işler baya değişti kendimi de çok iyi hissetmiyorum eşimde riske atamayız oralarda birsey olsa naparız diyor az değil 480 km ve tek araçla gidebiliyoruz. (Uçak tren mümkün değil) Baya stres oldum gitmek istiyorum arkadaşımı görmek istiyorum ama kendime güvenemiyorum arada kafam fln ağırlaşır gibi oluyor, zonkluyor. Günde 4 kez tansiyon ilacı içiyorum. Siz olsanız naparsınız, bu arada bizim 6. Evlilik yıldönümüde yarın yani düğünle aynı gün
Kv gicikms ama Annen De Cok bencilmis. Burda ben bile sinir oldum.Bugun pertim cikti. Annemler gelecek yurtdisindan evlerini temizletmemi istediler 320 metrekare ev uc bayan geldi oglumu kvye biraktim. Kv her seferinde ariyor oglan durmuyor agliyor gel diye 3 sefer git gel yaptim ordan oraya kostur mahvoldum. Tam evden cikiyorum bayanlarin yanina gidecegim henuz yoldayken ariyor oglan durmuyor diye. Al oyala biraz babaannesi hayran kurban ben bu cocuga bir omur bakarim senide unutur demesini biliyorsun Kirk yilda bir acil bir isim olunca birakiyorum zirt pirt arayip sinir etti. Bir ara sular kesildi c.makinesi yarida kaldi sonra neyseki geldi sular calistirdik ama tuller bitmedi. Anneme tuller yetismedi dedim o zaman her gun git bir posta tulu kur cikar biz gelene kadar bitsin diyor. Karnim burnumda her gun bir saat yol git gel oglan kucuk evleri buz gibi kombi calismiyor oglani yarim saat tutsam orda hasta olacak. Anneme her gun bu halimle kucucuk cocukla git gel yapamam dedim bozuldu biraz. Kv bir taraftan annem bir taraftan sinir ettiler beni. Esimide sinir ettiler kina gecesi varmis bugun sehrin bir ucundan bir ucuna illa bizi sen goturup getireceksin diyor annesi. Diger akrabalarda sizi goturucekse bizide alsin diye tutturdular. Evleri sehrin bir ucunda dugun salonuda bir ilcede bizim eve hem onlarin evi hem dugun salonu tamamen ters dusuyor. Evlerine gidip alacak onlari ordan dugun salonuna bekleyecekki kina gecesi bitsin sonra her birini tekrar eve birakacak. Her seferinde bizi koye gotur bizi suraya gotur bizi burdan al oraya birak yakit yetistiremiyoruz artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?