Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Gunaydin herkese. Bugun hic harcama yapmayi dusunmuyorum butun gunum camasir yika ser kurut utule bu dortlu dongu icerisinde gececek sanirim. Bugun nihayet hastane cantami hazirlamaya karar verdim bir ara onuda halledecegim. Once oglusla kahvalti. Dun gece agladi yanimda yatti sabah ope koklaya uyandirdim kuzuyu yok boyle bir guzellik

Günaydın kızlar,
Bu ay ki birikim eşim 1000 tl borsaya atmış. 1500 atarız diye planlamıştık ama benim riskli gebelikten dolayı sürekli doppler ultrason tahlil vs birşey oluyor her hafta 2 kez doktordayım baya bütçe gidiyor o yüzden bu kadar atabildik. Maaşa 9 gün var fazla nakitimiz kalmadı 600 küsür filan olsa gerek. Aralık ayında çok şükür okul ve telefon taksiti olmayacak. Bebeğe hala beşik almadık tek beşik alıncak onu da bakıp alamadık daha bir zahmet. Artık doğunca koşa koşa gidip alırız.

Canım sen resmen çin işkencesi yaşamışsın, Benim de ilk kızımda preeklampsi oldum 30 hafta dolmadan daha tansiyonum vs fırladı Ankara ya sevk ettiler Zekai Tahir diye bir hastaneye orada baktılar tansiyon vs düşmüyor mecbur doğum olması lazım dediler ama NORMAL doğuracakmışım ne ağrı ne sancı ne de açılmam var nasıl normal doğurabilirim dedim doğuracaksın suni sancı vericez dediler ben hemen imza atıp çıktım siz kafayı yemişsiniz dedim. Sonra diğer büyük bir doğum hastanesi var oraya gittim orada da baktılar gerçekten düşmüyor tansiyonum zaten protein vücuttan atılıyor bebek beslenemiyor vs dediler doğum olacak nasıl olacak işte genel anesteziye dayanamaz bebek o yüzden belden uyuşturup sezeryanla alacağız dediler. Çok güzel kolay bir sezeryan oldu, Demem o ki bazı doktor müsveddelerine ortam bırakmayacaksın belki ben ilk hastanedeki suni sancıyı kabul etsem tansiyonum fırlayacak hem bebeğim hem ben ölecektim. Allah cc korumuş bi cesaret çıkmışım o hastaneden. Ya bu doktorların eline düşürmesin işte Rabbim ne onlarla oluyor ne de onlar olmadan. Bence ısrar et makul bir tarih al sezeryan için.. Ayrıca doğum başladıktan sonra sezeryan yapılınca sezeryan sıkıntılı oluyor.. Çünkü bebek kanala giriyor vs. En iyisi madem sezeryan olacaksın doğum başlamadan olsun

Aynen benimde en buyuk korkum o zaten. Bebek kanala girse riske girecek bosu bosuna o riski almaya ne gerek var. O kadar vurdumduymaz doktorlar varki. Cok sinirim bozuldu ya gercekten. Bunu doktorun kendisi dusunmesi lazim ama adam banamisin demiyor. Bu saatten sonra doktor degistirip yeni bir tarih alabilirmiyim bilmiyorum. Ilk dogumumdada doktorlarin vurdumduymazligi yuzunden sıkıntı yasadim zaten. Daha once baska bir tedavi icin doktorum bana rahim agzin asiri dar bunu ilerde mutlaka bildir demisti. Dogumuma yakin kadin dogumcuma boyle boyle dediler bana dedim donup diyorki x hastanesindeki doktorlar hic birsey bilmiyor sen bakma onun oyle dedigine boyun uzun rahat dogurursun. En azindan bir cati muayenesi yapin diyorum gerek yok cati muayenesine ozel hastanelerin uydurmasi o diyor. Sonuc olarak saatlerce sanci cekmeme ve ikinmama ragmen doguramadim yavrumu. Son anda sezeryanla kurtuldu yoksa kim bilir ne gelecekti basina. Iste boylelerine canimiz emanet ya insanin cok gucune gidiyor. Allah bildigi gibi yapsin bunlari. Sanada cok gecmis olsun canim allaha sukur sag salim almissin bebegini kucagina.

sevindim canım iyi olmasına kızının.hayrınızıda Allah kabul etsin

Geçmiş olsun canım, nasıl kızın şimdi? İnşallah çok hızlı bir şekilde toparlarsınız, hiç görmemiş gibi olursunuz

Tünaydın sabah eşim işe gidince biraz uyudum arkadaşım yazmış ki gel örgülerine bakalım diye öğleden sonrada işi vardı onun kahvaltı yapmadan hemen ona indim . Eve geldim hemen kahvaltı yaptım bulaşık makinası çalıştırdım eşim sabah 8 TL harcadı başka harcama olmaz sanırım çamaşır katladım ütü yapacağım birde dik süpürge ile bir süpür sil vs yapacağım oğlumun beşiğine yatak siparişi vermiştik kargoda tam 1 haftadır o bugün teslim olacak inşallah

merhaba kızlar eşim dün nöbetçiydi bugün onu bekledim beraber kahvaltı yaptık ben çıktım çocuklara o bakacak akşama teyzemin kızı gelecek yemek var evde ama sebze yemeği sevmez bizim akrabalar genelde et ve hamur işi gidince bakarım artık buzluktan kıyma falan çıkarırım diye düşündüm.Bu ay kartı eksik yatırcam mecburen bayağı yüksek geldi kartım perdeler evin eksikleri derken çeyrek borcum için 200 tl vardı onu gram aldım hesaba orda duruyor ocaga kadar alırsın acele etme dedi arkadaşım umarım alabilirim

Kahvaltı yapıldı mutfak toplandı. Oğlumla oynadık oyalandık bir iş yapmadım şimdi o uyuyor.

Uyanınca nevresimleri değiştirip yıkayacağım. Bir makine de salonda kullandığımız battaniyemizi yıkarım. Ayrıca wc lavabo temizlerim.

Evde parça yemekler var ama birbiriyle bağlantısız :) bakalım birşeyler yaparım belki.

Bugün harcamam olmaz inşallah

Eğer özel hastaneye gidiyorsanız doktorun bukadar diretmemesi lazım. benim ilk doğumum olmasına rağmen 38.haftaya göre gün verilmisti ilkinde.Doktorda bizzat açıkladı sezeryanda 38.hafta itibariyle bebek aşağıya doğum kanalına doğru iner dedi hergun yavaş yavaş ilerleyip pozisyon alırmış onun ic8n 2 hafta önce almamız lazım dedi.pazartesi günü gitmiştik biz kontrole cumaya kadar bir güne karar ver dedi Biz perşembe seçtik ve alındı o gün çok şükür sorun olmadi.
Ben olsam ne olursa olsun şansımı bir şekilde başka hastane ve doktorda denerdim.Bazi doktorlar hastanın dediğini hiç kale almıyorlar kendi bildiklerinden şaşmıyorlar ve birşey soyleyincede azarliyorlar.

benim ilk normal doğumumda çok fenaydı 2.cide o kadar yorulmadım yıpranmadım çok şükür ama kızımın boynuna kordon dolanmış farketmediler o yüzden aşağı inen bebek geri içeri gitmiş sanırım dogum odasından çıkarıyordu doktor bebek yok hani kafası gelmişti diye kızdı ebeye geldi az önce gördüm ondan aldım falan dedi

Geçmiş olsun canım, nasıl kızın şimdi? İnşallah çok hızlı bir şekilde toparlarsınız, hiç görmemiş gibi olursunuz
İyi çok şükür bugün biraz ateşi oldu tahlıl yapılıyor ona göre taburcu olacağız yada bugün de hastanedeyiz

Banyo paspaslarımı ayak havlularımı yıkadım hemen içime sinmedi . Hızlı şekilde süpürdüm sildim Kargo geldi çok iyi oldu yatak anneannem , annem , Babannem , babamla konuştum birer dk uzun asla konuşmuyorum nefes nefese kalıyorum zaten gidip bulaşık makinası boşaltıp etli patates yemeği , domates çorbası , yoğurt, salata işini halledeyim

tuce_tuce canımmmmmmm profiterol ü yaptım çokkkkk güzelllllll oldu teşekkğrler tarif için❤❤❤❤❤❤❤❤
Ay gerçekten mi çok sevindim birkaç kere yapınca pratikleşiyorsun İnan vazgeçemezsin biz çok seviyoruz

Evet hep dışardan alıyorduk bizde çok seviyoruz sadece şekli biraz yamuk oldu o. Da zamanla düzelir
Ben de ekran görüntüsü aldım tarifi yapacağım. tuce_tuce evde pastaneden aldığımız profiterol cam kaselerini saydım 17tane almışız (12-14tl den) . Senin tarifi mutlaka yapıp öğreneceğim ben de:)

Kızlar birsey soracağım size.Ben Pazartesi günü Bir siteden mont aldım pahalı bir marka 160tl görünce aldım hemen karttan kesildi sonra msj geldi sipariş oluşturuldu diye.Yarın saat sonra tüm ürünler siteden kaldırıldı.Ertesi gün bana mail geldi tedarik edilemedi mağazalarımızda arandı mont bulunamadı para iadesi olacak diye.Ertesi gün bir mail daha fiyatlar yanlış girilmiş teknik sorun nedeniyle hemen düzelttik paranız iade olacak yüzde 20 hediye ceki verdik size diye.Neyse ben ceki kullanım dedim geçersiz diyor kızdım aradım ulaşamadım.1 saat sonra bir mail daha geldi yine aynı şey yazıyor teknik neden falan cek kodu başka yazıyor.Bende sinirlendim mail attım.Boyle dediniz böyle oldu böyle dediniz beni ilgilendirmez montu istiyorum falan diye.Eger göndermezseniz gelen mailler ekran goruntulerıyle tükeci mahkemesine başvuracağım diye.Hala cevap yok ama çok sinirlendim.Niye bulamadık diyorsun bana mail attılar teknik nedenden dolayı diye sonra pat ürünleri tekrar koydular pahalı fiyattan.Bundan bir iş cıkarmı sizce?Ugrasmaya degermi?

Evet hep dışardan alıyorduk bizde çok seviyoruz sadece şekli biraz yamuk oldu o. Da zamanla düzelir
Birşey olmaz ya çikolata sosunu gezdir oh mis kim görüyor yamuk olduğunu Allah aşkına annemle bir un kurabiyesi yapardık annemin yaptığı gibi şekil veremezdim yaptıklarımı tepsiye koyunca annem delirir hamurun içine geri atardı yeniden yapacakmışım öyle derdi bekarken . Şimdi de beni aramış diyor ki bi domates çorbandan yapsan da yesek ben öyle yemek yapamıyorum diyor çatla dedim bende kıskan beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…