- 15 Nisan 2017
- 3.535
- 9.172
- 158
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #47.941
Selam kizlar bugun hic harcamamiz olmadi. Bir kac akrabam geldi sagolsunlar baya bir anali kizli kofte yaptilar attik buzluga. Dogumdan sonra lazim olur. Kahvaltiyi beraber yaptik kofteleri yaptik sohbet ettik kahve ictikm. Guzel gecti. Dogumum yaklastikca geriliyorum ama ilk dogumum cok travmatik gecti hem normal dogumun tum sıkıntılarini yasadim hem sezeryan oldum. Lavman yapildi dogum kiyafeti giydirildi o halimle hastane degistirmek zorunda kaldim. Hastanenin duvarlarina tutuna tutuna ciktim. Saatlerce sanci cekmeme ragmen acilmam olmadi. Diger hastanedede saatlerce ıkın ıkın diye tutturdu ebe saatlerce ıkındım ama oglum cikamadi rahim kanalina sıkıstı kaldi. Artik oldurun beni dayanamiyorum diye bagiriyordum. Doktorum gelip vaziyeti gorunce azari basti ebeye apar topar sezeryana alindim. Oglum kil payi hasar almadan geldi dunyaya. Kafasinda aylarca yumurta buyuklugunde bir sis vardim Dogumdan sonra saatlerce ikinmadan ve bagirmadan dolayi sesim komple gitmisti ve kaslarim tutulmustu ustune dikis agrisiCok zordu dogumdan sonra bir aya kadar aklima geldikce gozlerim doluyordu. Simdi aklima geldikce tuylerim diken diken oluyor doktorumda cok gec bir tarihe sezeryan tarihi verdi durumu izah etmeme ragmen ne yaptiysam ikna edemedim. Oncesinde sancin tutarsa gelirsin hastaneye nobetci doktorlar var zaten diye rahatlatmaya calisti akli sira ama normal dogum tarihinden bir gun onceye tarih verilirmi bu nasil bir mantik anlamiyorum. Cok gerginim dua edin benim icin kizlar.
Aynen benimde en buyuk korkum o zaten. Bebek kanala girse riske girecek bosu bosuna o riski almaya ne gerek var. O kadar vurdumduymaz doktorlar varki. Cok sinirim bozuldu ya gercekten. Bunu doktorun kendisi dusunmesi lazim ama adam banamisin demiyor. Bu saatten sonra doktor degistirip yeni bir tarih alabilirmiyim bilmiyorum. Ilk dogumumdada doktorlarin vurdumduymazligi yuzunden sıkıntı yasadim zaten. Daha once baska bir tedavi icin doktorum bana rahim agzin asiri dar bunu ilerde mutlaka bildir demisti. Dogumuma yakin kadin dogumcuma boyle boyle dediler bana dedim donup diyorki x hastanesindeki doktorlar hic birsey bilmiyor sen bakma onun oyle dedigine boyun uzun rahat dogurursun. En azindan bir cati muayenesi yapin diyorum gerek yok cati muayenesine ozel hastanelerin uydurmasi o diyor. Sonuc olarak saatlerce sanci cekmeme ve ikinmama ragmen doguramadim yavrumu. Son anda sezeryanla kurtuldu yoksa kim bilir ne gelecekti basina. Iste boylelerine canimiz emanet ya insanin cok gucune gidiyor. Allah bildigi gibi yapsin bunlari. Sanada cok gecmis olsun canim allaha sukur sag salim almissin bebegini kucagina.Canım sen resmen çin işkencesi yaşamışsın, Benim de ilk kızımda preeklampsi oldum 30 hafta dolmadan daha tansiyonum vs fırladı Ankara ya sevk ettiler Zekai Tahir diye bir hastaneye orada baktılar tansiyon vs düşmüyor mecbur doğum olması lazım dediler ama NORMAL doğuracakmışım ne ağrı ne sancı ne de açılmam var nasıl normal doğurabilirim dedim doğuracaksın suni sancı vericez dediler ben hemen imza atıp çıktım siz kafayı yemişsiniz dedim. Sonra diğer büyük bir doğum hastanesi var oraya gittim orada da baktılar gerçekten düşmüyor tansiyonum zaten protein vücuttan atılıyor bebek beslenemiyor vs dediler doğum olacak nasıl olacak işte genel anesteziye dayanamaz bebek o yüzden belden uyuşturup sezeryanla alacağız dediler. Çok güzel kolay bir sezeryan oldu, Demem o ki bazı doktor müsveddelerine ortam bırakmayacaksın belki ben ilk hastanedeki suni sancıyı kabul etsem tansiyonum fırlayacak hem bebeğim hem ben ölecektim. Allah cc korumuş bi cesaret çıkmışım o hastaneden. Ya bu doktorların eline düşürmesin işte Rabbim ne onlarla oluyor ne de onlar olmadan. Bence ısrar et makul bir tarih al sezeryan için.. Ayrıca doğum başladıktan sonra sezeryan yapılınca sezeryan sıkıntılı oluyor.. Çünkü bebek kanala giriyor vs. En iyisi madem sezeryan olacaksın doğum başlamadan olsun
sevindim canım iyi olmasına kızının.hayrınızıda Allah kabul etsinKızlar kızım anjiyo oldu iyi çok şükür herkese teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için yan yatakta durumu iyi olmayan bir aile vardı 150 tl verdik onlara şükürler olsun bunuda atlattık
Kızlar kızım anjiyo oldu iyi çok şükür herkese teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için yan yatakta durumu iyi olmayan bir aile vardı 150 tl verdik onlara şükürler olsun bunuda atlattık
Eğer özel hastaneye gidiyorsanız doktorun bukadar diretmemesi lazım. benim ilk doğumum olmasına rağmen 38.haftaya göre gün verilmisti ilkinde.Doktorda bizzat açıkladı sezeryanda 38.hafta itibariyle bebek aşağıya doğum kanalına doğru iner dedi hergun yavaş yavaş ilerleyip pozisyon alırmış onun ic8n 2 hafta önce almamız lazım dedi.pazartesi günü gitmiştik biz kontrole cumaya kadar bir güne karar ver dedi Biz perşembe seçtik ve alındı o gün çok şükür sorun olmadi.Aynen benimde en buyuk korkum o zaten. Bebek kanala girse riske girecek bosu bosuna o riski almaya ne gerek var. O kadar vurdumduymaz doktorlar varki. Cok sinirim bozuldu ya gercekten. Bunu doktorun kendisi dusunmesi lazim ama adam banamisin demiyor. Bu saatten sonra doktor degistirip yeni bir tarih alabilirmiyim bilmiyorum. Ilk dogumumdada doktorlarin vurdumduymazligi yuzunden sıkıntı yasadim zaten. Daha once baska bir tedavi icin doktorum bana rahim agzin asiri dar bunu ilerde mutlaka bildir demisti. Dogumuma yakin kadin dogumcuma boyle boyle dediler bana dedim donup diyorki x hastanesindeki doktorlar hic birsey bilmiyor sen bakma onun oyle dedigine boyun uzun rahat dogurursun. En azindan bir cati muayenesi yapin diyorum gerek yok cati muayenesine ozel hastanelerin uydurmasi o diyor. Sonuc olarak saatlerce sanci cekmeme ve ikinmama ragmen doguramadim yavrumu. Son anda sezeryanla kurtuldu yoksa kim bilir ne gelecekti basina. Iste boylelerine canimiz emanet ya insanin cok gucune gidiyor. Allah bildigi gibi yapsin bunlari. Sanada cok gecmis olsun canim allaha sukur sag salim almissin bebegini kucagina.
İyi çok şükür bugün biraz ateşi oldu tahlıl yapılıyor ona göre taburcu olacağız yada bugün de hastanedeyizGeçmiş olsun canım, nasıl kızın şimdi? İnşallah çok hızlı bir şekilde toparlarsınız, hiç görmemiş gibi olursunuz
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inş önemli birsey yokturİyi çok şükür bugün biraz ateşi oldu tahlıl yapılıyor ona göre taburcu olacağız yada bugün de hastanedeyiz
Ay gerçekten mituce_tuce canımmmmmmm profiterol ü yaptım çokkkkk güzelllllll oldu teşekkğrler tarif için❤❤❤❤❤❤❤❤
Evet hep dışardan alıyorduk bizde çok seviyoruz sadece şekli biraz yamuk oldu o. Da zamanla düzelirAy gerçekten miçok sevindim birkaç kere yapınca pratikleşiyorsun İnan vazgeçemezsin biz çok seviyoruz
Ben de ekran görüntüsü aldım tarifi yapacağım.Evet hep dışardan alıyorduk bizde çok seviyoruz sadece şekli biraz yamuk oldu o. Da zamanla düzelir
Birşey olmaz ya çikolata sosunu gezdir oh mis kim görüyor yamuk olduğunu Allah aşkınaEvet hep dışardan alıyorduk bizde çok seviyoruz sadece şekli biraz yamuk oldu o. Da zamanla düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?