- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #48.001
İkinci çocuk çok zormuş. Oğlum hiç zaman ayıramıyorum. Bugün epey sancılı bir süreç geçirdim.Sen nasilsin bebek nasil ise 2. Donem mi doneceksin
Cok gecmis olsun ya. Benim bir kuzenimde ikinci dogumunda preeklampsi gecirdi bir ay hastanede yatti 34. Haftada dogum yapti. Ucuncude hamileligi boyunca duzenli ilac kullandi yuksek tansiyondan dolayi sonra surekli takip altindaydi kotu bir durum yasamadan dogum yapti bebegide cok saglikli masallah. Insallah sizdede oyle olur. Bebeginize saglicakla kavusun.şu an günde 4 tansiyon ilacı başladık 1 haftada zor düzene girdi tansiyonum sıkı takip ediyorlar hiç belliolmuyor bu rahatsızlıkta ne zaman doğum olacağı ne kadar gidersek kardır diye bakıyorum zaten bebek kilo almıyor düzgün
Canim serum fizyolojik al. Şişede olan birbucuk litrre var 8lira filan.Tünaydın kızlar
Bir kaç gündür bebeğimin burnu tıkanıyor
Sağ gözünden yaş geliyor..
Fizyolojik serumla açmaya çalıştık burnunu ama başarız olduk..
Dün gece çok huysuzlandı, uykusu geldiği halde uyuyamadı, birde meme reddi yapınca
Hemen soluğu acilde aldık..
Ciğerlerine baktı doktor, temiz çıktı çok şükür.
Nezle olmuş oğlum
Serumu daha çok koymamız gerektiğini
Ve sürekli emzirmemi söyledi.
Daha çok küçük olduğu için ilaç önermiyorum dedi..
Harcamalar;
100 lira hastane
40 lira taksi
Market 120
Tansiyon yükseliyor öyle değil mi geçen gün benimki hayatımda ilk kez düştü 9-6 Olmuş kendimi garip hissediyordum Zaten kötüydü ya
Canim serum fizyolojik al. Şişede olan birbucuk litrre var 8lira filan.
Şırınga ile çek .tazyikli bir şekilde sık burnuna. Emzirmeden önce uygula. Hiçbir zararı yok zaten tuzlu su.
Doktor günde 10 -12 kez yapabilirsiniz dedi
En iyisi serum fizyolojik.Ya en düşük 12/8 benim o da ilaçla düştü hastanede 15/10 ölçtüler. Bazen yanımda diğer hamikelerin tansiyonunuölçüyorlar 8/5 fln diyo ben şok5 diye tansiyon mu olur diyorum tabi 10da olmamalı ortası yok mu bunun
Aynen ya okyanus suları bilmem ne bir sürü para vermiştik acemilik sonra alıyorum bir paket serum fizyolojik çekip çekip kullanıyorum artık gerekmiyor tabi ana bebiş gelince bulundururum evde bir de otri bebe ile temizleyince rahatlıyorlar
Benimde oldu ilk kızımda ans şanssızdık kontrol altına alınamadı bekleyemedik hemen sezaryenle aldılar kuvözde kaldı, bunda baya tetikteydik baştan itibaren bu haftaya kadar geldik güç bela bakalım ne olur sonu bilmiyorumCok gecmis olsun ya. Benim bir kuzenimde ikinci dogumunda preeklampsi gecirdi bir ay hastanede yatti 34. Haftada dogum yapti. Ucuncude hamileligi boyunca duzenli ilac kullandi yuksek tansiyondan dolayi sonra surekli takip altindaydi kotu bir durum yasamadan dogum yapti bebegide cok saglikli masallah. Insallah sizdede oyle olur. Bebeginize saglicakla kavusun.
Ayyyy yüksek tansiyon çok tehlikeli işte . Geçen arkadaşımın tansiyon 9-6 olmuş bayıldı eve ambulans geldiYa en düşük 12/8 benim o da ilaçla düştü hastanede 15/10 ölçtüler. Bazen yanımda diğer hamikelerin tansiyonunuölçüyorlar 8/5 fln diyo ben şok5 diye tansiyon mu olur diyorum tabi 10da olmamalı ortası yok mu bunun
Aynen ya okyanus suları bilmem ne bir sürü para vermiştik acemilik sonra alıyorum bir paket serum fizyolojik çekip çekip kullanıyorum artık gerekmiyor tabi ana bebiş gelince bulundururum evde bir de otri bebe ile temizleyince rahatlıyorlar
Çok büyük bir travma yaşatmışlar size,haklı olarak şimdide korkuyorsunuz.Devlet hastanesindemi yapacaksınız doğumu?yoksa özelmi doktorunuz?Bence doktorunuza bir kez daha gidip psikolojik olarak bu durumun sizi çok gerdiğini,bebek için sorun yoksa sezeryan olmak istediğinizi söyleyin ve ikna edin.Bu durum sizi çok yoruyor bellikiAynen benimde en buyuk korkum o zaten. Bebek kanala girse riske girecek bosu bosuna o riski almaya ne gerek var. O kadar vurdumduymaz doktorlar varki. Cok sinirim bozuldu ya gercekten. Bunu doktorun kendisi dusunmesi lazim ama adam banamisin demiyor. Bu saatten sonra doktor degistirip yeni bir tarih alabilirmiyim bilmiyorum. Ilk dogumumdada doktorlarin vurdumduymazligi yuzunden sıkıntı yasadim zaten. Daha once baska bir tedavi icin doktorum bana rahim agzin asiri dar bunu ilerde mutlaka bildir demisti. Dogumuma yakin kadin dogumcuma boyle boyle dediler bana dedim donup diyorki x hastanesindeki doktorlar hic birsey bilmiyor sen bakma onun oyle dedigine boyun uzun rahat dogurursun. En azindan bir cati muayenesi yapin diyorum gerek yok cati muayenesine ozel hastanelerin uydurmasi o diyor. Sonuc olarak saatlerce sanci cekmeme ve ikinmama ragmen doguramadim yavrumu. Son anda sezeryanla kurtuldu yoksa kim bilir ne gelecekti basina. Iste boylelerine canimiz emanet ya insanin cok gucune gidiyor. Allah bildigi gibi yapsin bunlari. Sanada cok gecmis olsun canim allaha sukur sag salim almissin bebegini kucagina.
İkinci çocuk çok zormuş. Oğlum hiç zaman ayıramıyorum. Bugün epey sancılı bir süreç geçirdim.
Bir yardımcı bulduk haftada bir geliyor.
En azından tüm evi siliyor süpürüyor ütü yapıyor. geçen gün birlikte 3-5 tepsi kurabiye yaptık
Geldiği gün yemek konusunda da yardımcı oluyor.
Bebekle birlikte masraflar da çoğaldı.
Elektrik faturam 110'dan aşağıya gelmiyor.
Her gün çamaşır yıkanıyor.
Bezidir kremidir derken.
Allah'tan anne sütü alıyor da mama masrafınız
yok
Bir arkadaş söyledi kendisi altın alacaktı bekleyecekmişKim diyor
Geçmiş olsun özeli neden kafan sarmadı? Ben de özellere güvenmiyorum, yerinde olsam üniversite hastanesinden hoca ayarlarım ama tıp fakültesi hastanesinde olurdum.Kızlar geniz eti ameliyatını devlette mi yaptırsam. Özeli kafam sarmadı.
Ya napsam bilemedim
Ben doğum için bile özelden vazcaydım devlete gidicemKızlar geniz eti ameliyatını devlette mi yaptırsam. Özeli kafam sarmadı.
Ya napsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?