Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Allah bereket versin afiyet olsun canm.dikkatimi çekti yemekleri 1 haftalık yapıyorsunuz galiba.aslinda iyi bişey haftalık yapmak ama saklaması zor olmuyormu?Benim dolap XL ama yinede sigamiyorum
Evet canim haftalik yapiyoruz, obur turlu yetisemiyoruz, isten gelip ancak cocuklarla ilgileniyoruz. En guzeli taze yapmak tabi ama biz de boyle bir duzen olusturduk, cumartesi ya da pazardan yemekleri yapariz, persembeye kadar yeter, cuma serbest gun, kofte, makarna, balik gibi kolay seyler yapiyoruz. Haftasonu da taze yapar yeriz, bir de oglum cok secici ona taze yapiyorum. Annem de suan bizimle istesek yemek yapar ama zaten bebege bakiyor yuk olmak istemiyoruz, corba pilav bittikce taze yapiyoruz ama anayemekleri genellikle haftasonu. Cam saklama kaplarim var boy boy onlarla sakliyoruz, en fazla 4 gun duruyor, simdilik bir sikinti yasamadik. Benim dolabim cok buyuk degil, ben degil de esim cok muntazam yerlestiriyor, ben sigdaramayinca gel bir el at diyorum.

Horlama sorunum yok ama bel sırt agrisi fena ve kalcama vuran bir ağrı agri var yatmak değil oturmakta eziyet oldu.
3.gündür evdeyim ve kendimide çok yordum ise güce daldım iyice hortladı ağrılar.
Ev işi asla yaramıyor ben misafir gelcek diye kendimi biraz yordum sonrA 3 gün rapor almak zorunda kaldım. :/

Selam kızlar biz daha kayınvalidemdeyiz eşimin pasaport u gelecek buranın adresini vermiş inşallahhh yarın gelir teslim alıp eve geçeceğim bugünkü toplam harcama 25 tl

Eşim sertifika çıkartıyor pasaport filan derken 10 günde toplam 5000 tl gitti

Bakalım daha ne kadar olacak

Tavuklu mantarlı beşamel soslu spagetti yaptım yanına salata yoğurt yedik çok şükür

Hava çok güzeldi kızları biraz dışarı çıkardım

Düzeni kurmuşsunuz ne güzel.Bizim oğlan şuan büyük sorun olmuyor eşim ilgilenirken ben yapıyorum da bebiş olunca halimiz harap Sani rim.Cunku eşim 2 yıldır vardiya Ya giriyor daha önce oğlan küçükken 8-5calisiyordu akşam evde oluyordu çocukla ilgileniyordu.
Bende hafta sonu hamur işi karni yarik,güveç,ıspanak gibi ayıklayıp yıkaması zor sebzeleri pişiriyorum.Hafta içine uğraşması az,pişmesi kısa sürenleri yapıyorum.
Inşallah minnak oğlum uslu olurda aynı düzenden yemek yapmaya devam ederim

Ev işi asla yaramıyor ben misafir gelcek diye kendimi biraz yordum sonrA 3 gün rapor almak zorunda kaldım. :/
Bende bebise eşya aldıkça koyucak yer yok diye fazlalıkları topladım verdim.
Bebisik falan alınca ev iyice kalabalık olur bende iyice ağırlaşmadan halledeyim dedim.baza altları hurclar giyisi dolapları ve mutfak dolaplarına girdim fazlalıkların hepsini eledim çok şükür
Ama bittim yani

O zaman devlet gerektiği gibi yardım yapmıyor ben bunu anlıyorum
Ev verip takside bağlıyor ama o insanların ödeme gücü var mı bakalım ,bu durumda mecburi bırakıyorlar insanları demek ki
Sonrada herşeyi yapıyoruz merak etmeyin diyorlar
İşte böyle birebir depremzedelerden dinlemek gerekiyor olayların iç yüzünü
İnanılmaz sinir oldum şimdi o boş konuşanlara!!!!
Çok teşekkür ederim cnm verdigin cevaplar için

Göreve gittiğimizde tanıştığım bir yaşlı teyze var depremde evi yıkıldı TOKİ verildi 150 bin istemişler 20 yıl ödemeli hiç geliri yok çok fakir.Daha hiç taksidini yaptıramadım dedi benden alamazlarsa evlatlarımdan alırlar dediler çok üzüldüm.Tokiler veriliyor ama ödeme isteniyor

karşılıksız verilmez anlaşacaklar evleri yıkılanların arsaları var yeni apartman yapılır oralara yada kentsel dönüşüme girer yada yerinizi bize verin daire verelim derler v.s

Yazıklar olsun ya yaptığımız para yardımları ödediğimiz vergiler bu paralar baştakilerin ceplerine giriyorsa eğer haram zıkkım olsun inş
İnsanlar orda sogukta çaresizce yardım beklerken yakınlarını kaybetmişken bu insanlardan para bekliyorlar ya gün yüzü görmesinler inş

Ya kızlar ben bu aralar çok gerginim üzgünüm bu durumlardan dolayı
Üstelik Çin’deki virüs çok tehlikeli diyorlar ama hala çinden buraya ya da burdan Çin’e gidip gelenler var yok ateş ölçerle bakılıyormuş havaalanında falan çocuk mu kandırıyolar neye ikna etmeye çalışıyorlar bizi
Madem tehlikeli neden önlem alınmıyor neden halkın canını hiçe sayıyorlar
Çok doldum bu aralar

Kizlar depremi yasamis biri olarak soyluyorum bir kisim depremzedeye cok yardim gidiyor.
Bir kismi hic faydalanmiyor.
Bir kismida eger kaybida yoksa cebini doldurmaya bakiyor. 2 sene evine gida almayan taniyorum bir sure sonra isin rengi degisiyor cok farkli bir duygu o an insana normal geliyor cunku cok yardim geliyor birde 17 agustostan sonra duzce ve sapancada deprem oldu tam toparlanmistikki basa donduk
Ayni yere ev yapilmaz ztn fay hatti geciyordur.. toplu sert zemin tercih ediliyor ve buyuk yikimlarda tam.anlamiyla.sehir kuruluyor o insanlar ayni yerde nasil yasasin sokaga giremez
En onemlisi aslinda psikolojik destek. Herseyin normale donecegine inanirmak
17agustosu bilenler hep bir parcalarini orada birakti hic buyumedi..

10 TL yemek
7tl otobüs
78tl oğlana 3 tane eşofman altı.
Hepsi kredi kartından harcandı kart coştu yine bu ay

Selam kızlar

bugün eşim izinliydi bir iş yapmadım sadece bir makine renkli çamaşır yıkayıp astım

hava güzeldi dışarı çıktık

35 tl oğluma zinco şurup
75 tl market harcaması (tereyağı 500gr,yumurta 15li,hindi füme iki paket,kağıt havlu,bir kilo kadar portakal,bir kilo patates)

Akşam eşim yemek yaptırmadı lahmacun söyledik 37tl
Birazdan oğlana internetten sipariş vereceğim mama ve yeni biberon

önümüzdeki birkaç gün harcamasız geçer umarım

60 TL bez aldık e bebekten 13 TL tarak aldım abi bebeğim peruk saçlarına lazımdı öyle kucakta evde gezmek istiyor hiç bir güç yatıramıyorum uyumuyor ben birşeyi yanlış yapıyorum ama ne bilmem . Kv ler Şubat sonu filan geleceklermiş of ne halleri varsa görsünler umrum değil artık . Sabah konuştum pazar yada pazartesi geleceğiz dedi tmm ayın 10 unda kardeşim gelecek dedim . Sonra bir anda gelmekten vazgeçtiler

Kardeşin gelecek fazla kalamazlar diye vazgeçmişler bence.Aman boşver istedikleri zaman gelsinler

tuce_tuce abi bebeğin saçları çok mu
Yaaa yerim onu ben mis kokulu kuzucuk
Annenin gelme imkanı yok mu kardeşinle birlikte sana moral olarak çok iyi gelir

Kardeşin gelecek fazla kalamazlar diye vazgeçmişler bence.Aman boşver istedikleri zaman gelsinler
Aman valla bilmem kp de eşime dedi ki iş yerinde yerine çalışacak adam gözünden ameliyat olmuş şimdi gelirim hemen sıkışılır filan demiş ne zaman istiyorlarsa gelsinler bıktım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…