- 25 Nisan 2018
- 1.442
- 5.021
- 158
- 39
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #52.581
Evet canim haftalik yapiyoruz, obur turlu yetisemiyoruz, isten gelip ancak cocuklarla ilgileniyoruz. En guzeli taze yapmak tabi ama biz de boyle bir duzen olusturduk, cumartesi ya da pazardan yemekleri yapariz, persembeye kadar yeter, cuma serbest gun, kofte, makarna, balik gibi kolay seyler yapiyoruz. Haftasonu da taze yapar yeriz, bir de oglum cok secici ona taze yapiyorum. Annem de suan bizimle istesek yemek yapar ama zaten bebege bakiyor yuk olmak istemiyoruz, corba pilav bittikce taze yapiyoruz ama anayemekleri genellikle haftasonu. Cam saklama kaplarim var boy boy onlarla sakliyoruz, en fazla 4 gun duruyor, simdilik bir sikinti yasamadik. Benim dolabim cok buyuk degil, ben degil de esim cok muntazam yerlestiriyor, ben sigdaramayinca gel bir el at diyorum.Allah bereket versin afiyet olsun canm.dikkatimi çekti yemekleri 1 haftalık yapıyorsunuz galiba.aslinda iyi bişey haftalık yapmak ama saklaması zor olmuyormu?Benim dolap XL ama yinede sigamiyorum
Ev işi asla yaramıyor ben misafir gelcek diye kendimi biraz yordum sonrA 3 gün rapor almak zorunda kaldım. :/Horlama sorunum yok ama bel sırt agrisi fena ve kalcama vuran bir ağrı agri var yatmak değil oturmakta eziyet oldu.
3.gündür evdeyim ve kendimide çok yordum ise güce daldım iyice hortladı ağrılar.
Düzeni kurmuşsunuz ne güzel.Bizim oğlan şuan büyük sorun olmuyor eşim ilgilenirken ben yapıyorum da bebiş olunca halimiz harap Sani rim.Cunku eşim 2 yıldır vardiya Ya giriyor daha önce oğlan küçükken 8-5calisiyordu akşam evde oluyordu çocukla ilgileniyordu.Evet canim haftalik yapiyoruz, obur turlu yetisemiyoruz, isten gelip ancak cocuklarla ilgileniyoruz. En guzeli taze yapmak tabi ama biz de boyle bir duzen olusturduk, cumartesi ya da pazardan yemekleri yapariz, persembeye kadar yeter, cuma serbest gun, kofte, makarna, balik gibi kolay seyler yapiyoruz. Haftasonu da taze yapar yeriz, bir de oglum cok secici ona taze yapiyorum. Annem de suan bizimle istesek yemek yapar ama zaten bebege bakiyor yuk olmak istemiyoruz, corba pilav bittikce taze yapiyoruz ama anayemekleri genellikle haftasonu. Cam saklama kaplarim var boy boy onlarla sakliyoruz, en fazla 4 gun duruyor, simdilik bir sikinti yasamadik. Benim dolabim cok buyuk degil, ben degil de esim cok muntazam yerlestiriyor, ben sigdaramayinca gel bir el at diyorum.
Bende bebise eşya aldıkça koyucak yer yok diye fazlalıkları topladım verdim.Ev işi asla yaramıyor ben misafir gelcek diye kendimi biraz yordum sonrA 3 gün rapor almak zorunda kaldım. :/
O zaman devlet gerektiği gibi yardım yapmıyor ben bunu anlıyorum12 kasım 1999 depreminin bizzat içinde olarak ozaman yasadiklarımıza dayanarak söylüyorum tabi kalıcı konut adı altında evler yapıldı ve evi yikilanlar alabildi o evleri ama aynı toki gibi aylık ödeme yaptı ev almaya hak kazananlar.Bizim evimiz az hasarliydi herhangi birşey yapılmadı kendimiz tadilat yapı güçlendirme v.s yaptırdık.Devletten bişey gelmedi.
Evi orta ve ağır hasarlı olanlar içinde prefabrik ev verildi o kalıcı konutlar yapılana kadar.
Az hasarlı olanlar için herhangi birşey yapılmadı.Sadece çadır kent kuruldu oralardan yer gösterildi.
Biz annemin çalıştığı kurumun imkanlarından yararlandık.
Devlet belediye veya kizilay adina Hic bir kapmasa evimiz az hasarlı olduğu için giremedik.
Evimizede 3.ay kadar giremedik.oyle karışık bir durum vardı yani ne olduğunu anlayamadığımız.
Göreve gittiğimizde tanıştığım bir yaşlı teyze var depremde evi yıkıldı TOKİ verildi 150 bin istemişler 20 yıl ödemeli hiç geliri yok çok fakir.Daha hiç taksidini yaptıramadım dedi benden alamazlarsa evlatlarımdan alırlar dediler çok üzüldüm.Tokiler veriliyor ama ödeme isteniyorO zaman devlet gerektiği gibi yardım yapmıyor ben bunu anlıyorum
Ev verip takside bağlıyor ama o insanların ödeme gücü var mı bakalım ,bu durumda mecburi bırakıyorlar insanları demek ki
Sonrada herşeyi yapıyoruz merak etmeyin diyorlar
İşte böyle birebir depremzedelerden dinlemek gerekiyor olayların iç yüzünü
İnanılmaz sinir oldum şimdi o boş konuşanlara!!!!
Çok teşekkür ederim cnm verdigin cevaplar için
karşılıksız verilmez anlaşacaklar evleri yıkılanların arsaları var yeni apartman yapılır oralara yada kentsel dönüşüme girer yada yerinizi bize verin daire verelim derler v.sMarket alışverişi 108 tl tuttu yazmayı unutmuşum
Ya kızlar anlamadığım bir şey var bilen varsa beni aydınlatabilir mi
Evleri tamamen yıkılanlara ağır hasarlı olanlara ev verilmicek mi karşılıksız
Yazıklar olsun ya yaptığımız para yardımları ödediğimiz vergiler bu paralar baştakilerin ceplerine giriyorsa eğer haram zıkkım olsun inşGöreve gittiğimizde tanıştığım bir yaşlı teyze var depremde evi yıkıldı TOKİ verildi 150 bin istemişler 20 yıl ödemeli hiç geliri yok çok fakir.Daha hiç taksidini yaptıramadım dedi benden alamazlarsa evlatlarımdan alırlar dediler çok üzüldüm.Tokiler veriliyor ama ödeme isteniyor
Kardeşin gelecek fazla kalamazlar diye vazgeçmişler bence.Aman boşver istedikleri zaman gelsinler60 TL bez aldık e bebekten 13 TL tarak aldım abi bebeğim peruk saçlarına lazımdıöyle kucakta evde gezmek istiyor hiç bir güç yatıramıyorum uyumuyor ben birşeyi yanlış yapıyorum ama ne bilmem . Kv ler Şubat sonu filan geleceklermiş of ne halleri varsa görsünler umrum değil artık . Sabah konuştum pazar yada pazartesi geleceğiz dedi tmm ayın 10 unda kardeşim gelecek dedim . Sonra bir anda gelmekten vazgeçtiler
Aman valla bilmem kp de eşime dedi ki iş yerinde yerine çalışacak adam gözünden ameliyat olmuş şimdi gelirim hemen sıkışılır filan demiş ne zaman istiyorlarsa gelsinler bıktım vallaKardeşin gelecek fazla kalamazlar diye vazgeçmişler bence.Aman boşver istedikleri zaman gelsinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?